Tuesday

Anwar - The Falling Hero, The Rising Victim





Salam, so dis is my first post..jeng!! jeng!! jeng!!

http://emo.huhiho.com

Anwar -The Falling Hero, The Rising Victim "Karya Wayang Agung"


it's been quite a week for Malaysians since the trial for sour-some beloved Dato' Seri Anwar Ibrahim(DSAI) has started..so leme write in Malay agar senang sikit Lala nk story, n agar lebih jelas utk kebanyakan org. dr pelbagai sumber media rata2 kita telah disogok dgn pelbagai persepsi ttg kes ini. dan tidak mustahil ramai yg percaya ini sume angkara kerajaan utk menjatuhkn DSAI yg kelihatan meningkat naik sejak PRU 12 yg lalu.


ni Lala nk story sikit kt korg, percaya ke x Lala xnk pakse. tp sedarlah ramai kite telah tertipu dgn wayang2 joget oleh org2 PR dan DSAI sendiri. korg sedar x bhw seluruh episod kes liwat ini dirancang oleh DSAI dan kroni2nye? percaya? x percaya?



kalau korg nk tau, KES INI DICIPTA OLEH DSAI SENDIRI.. ada pelbagai faktor yg menyokong dakwaan ini :

1.pihak yg terlibat.

lihatlah org2 yg terlibat di pihak tertuduh n dituduh --> dua2 pun asalnye dr PKR sendiri.

2.logik kes dicipta.

DSAI ingin mengembalikan sokongan rakyat kepada beliau setelah janji kosong menubuhkn kerajaan persekutuan pd 16 September terkantoi.

3.mangsa penipuan.

DSAI melihat rata2 rakyat Malaysia mudah ditipu dgn pelbagai berita palsu dgn modus operandi: menyogok berita sama berulang2 hingga menimbulkan keyakinan bhw ia benar.


kenape DSAI sanggup menimbulkan kes liwat ini walaupun org akan mengatakan ia idea gile. mesti ramai x setuju yg kes ini dicipta oleh DSAI sendiri, kerana ia memburukkn, menjatuhkn dan mengaibkn DSAI sendiri. kat cni Lala nk bgtau korg la kenape n ape sebabnye.

DSAI ini saje ingin menunjukkn bhw die di"frame" n di sabotaj oleh kerajaan, die menjadikn dirinye mangsa.


menjadikn dirinye mangse br fasa pertama dalam "karya wayang agung DSAI". iaitu fasa "the falling hero"

kenape susah2 nk jadikn dirinye mangse? supaya die dpt memperoleh simpati dan sokongan sepertimane diawal pergerakan reformasinye di zaman Tun Dr Mahathir(TDM) dulu. dan kelihatan die agak berjaya meraih sokongan2 ini. lihat sajalah berape byk blog2 yg menyokong DSAI, menyebarkn pelbagai berita ttg ke"maksum"an DSAI sendiri. jauh dibenak hati DSAI beliau sdg gelak besar sbb ramai yg tertipu dan terpedaya dengan helah beliau yg bijaksana ini, seterusnya sanggup berdemonstrasi di jalan2 raya, merosak harte benda awam, berlagak samseng atas kononnye keAdilan utk DSAI yg "teragung". dan rakyat yg tertipu ini ada yg ditangkap polis, dan akhirnye dibebaskn dgn ikat jamin yg dibayar oleh poket sendiri..dimana DSAI pd ms ini? pikirlah sendiri..


dan fasa kedua ialah "the rising victim" sy menjangkakan DSAI akan memenangi kes liwat beliau di mahkamah. pd mase inilah DSAI akan dilihat sebagai hero sebenar setelah menjadi mangse. dan beliau akan terus berkempen dan memberitahu rakyat bhw beliau telah dianiaya oleh kerajaan, dan rakyat patut melihatnye berada di pihak yg benar. pd mase ini sokongan rakyat akan memuncak bak kate "sky-rocketing" (walaupun xtau DAP terlibat ke x..hoho) maka lengkaplah fasa dengan tujuan menjadikn DSAI sebagai "the falling hero, the rising victim"


korg mesti tertanye2 mcmane perkara ini boleh berlaku, dan adakah ianya munasabah. Lala bg korg contoh mudah mcmane nk memahami corak "karya wayang agung DSAI" ini berjalan. korg tonton muvie x? sile cari dan tonton muvie "State Of Play" lakonan Russell Crowe dan Ben Affleck. kemudian cube fahami muvie tersebut. Ben mewakili DSAI dlm muvie tersebut, cume die kantoi, DSAI belum lg.


dan apekah logik atas dakwaan Lala ini. ade bbrp hujah utk korg tau psl "karya wayang agung DSAI" ini:


1. komen Datuk Hishamuddin ttg betape x logiknye utk memerangkap DSAI atas taktik yg same. kalaulah benar dahulu tuduhan liwat pertama adalah konspirasi kerajaan, lagilah x logik utk kerajaan membuat konspirasi yg same utk menjatuhkn beliau. btul? korg pun buleh pikir sendiri. kalau korg menyerang lawan dgn jurus A pd serangan pertama, tentu korg x akan menggunakan jurus yg same utk serangan yg kedua, bukan? sudah tentu pihak lawan sudah dpt mengenalpasti jurus berkenaan dan menyerang bls dgn berkesan. ha..inilah yg berlaku..wayang DSAI telah dpt dihidu oleh Lala.


2. kegugupan Najib Tun Razak(NTR) menjawab ttg Saiful.

kalau korg tgk kt YouTube dimana org mendakwa NTR memberi dua jawapan berbeza kenape Saiful bertemu beliau di Putrajaya.
i. Saiful nk minta biasiswa

ii. Saiful mengadu psl mslhnye pd Najib(berkenaan liwat?)

jikalau benarlah bhw kes liwat ini adalah konspirasi kerajaan, x mungkin NTR akan gugup menjawab soalan wartawan. sepatutnye jika ia adalah rancangan kerajaan, pasti NTR sudah bersedia dgn satu cerita yg memuaskn hati wartawan. tp ini tidak berlaku, malah, kedatangan Saiful juga adalah dirancang oleh DSAI agar die dpt "caught Najib by suprise". so NTR gugup, n motif menimbulkan syak bhw NTR terlibat tercapai..


3. gmbr Saiful di sidang media Dr Wan Azizah.

ini lg satu hujah yg menguatkn lg bhw kes ini adalah "karya wayang agung DSAI". sehari selepas Saiful membuat laporan polis, Dr Wan Azizah (DWA,satu lg boneka DSAI) mengadakan sidang media. DWA dengan serta merta menunjukkn bukti yg Saiful pergi Putrajaya dan ade berjumpa dgn NTR. so convinient mcmane gmbr telefon bimbit itu boleh smpai pd telefon bimbit yg dipegang oleh DWA dlm sidang media itu. brp ramai dr kite yg mem"bluetooth" sume gmbr2 dlm telefon bimbit kite pd sume org? adekah sape2 yg mengambil gmbr dgn mane2 org kerajaan menggunakan telefon bimbit akan di"bluetooth" kpd DWA? kebetulan yg sgt melucukn..


4. Saiful adalah org DSAI.

well, sume dah maklum yg si Saiful ni adalah org DSAI dan pernah bekerja utk DSAI waktu PRU yg lalu, dan x mustahil beliau masih bekerja dgn DSAI utk menjayakan "karya wayang agung DSAI" ini.


dan Lala nk nasihatkn korg agar memahami post Lala ini, dan cube pahami ape yg cube disampaikn. buleh juge bk komen2, mane tau korg ade terhidu konspirasi yg lebih hebat lg...dan akhir kata khasnye utk die-hard-fans "yg agung" DSAI..LU PIKIR LA SENDIRI!!


http://emo.huhiho.com

13 comments

hahaha!!lawak gila ko lala..bangang pun ada..

Tariq Ramadan once said, "It's not upon us to judge people."

How far the truth you could bring by these so called "logical thinking"?

yup, LU PIKIR LA SENDIRI goes back to u my fellow malaysian.

tu la, lala kau ni mmg tulis x pkai fact ngan komensens,
tp xpe sume org ade hak untuk bebas mnulis, bru la demokrasi, lala, kau jgn risau, org skang dh rmai yg pandai2, x mnilai org sesuke hati mcm kau wt, klau btol anwar made up story, knape smpai hari ke2 lawyer die x dpt list saksi lg??? knape laporan hospital saiFOOL x leh bg kt lawyer utk jwpn balas??? gune otak dol....
peace...

Haha ape punye banganglah main hentam semacam... kalau tak betul dah jadi fitnah besar nih....

habis dah nuar al juburi..habis....hanyut dengan jenayah LIWAT nya itu......BUKTI cukup....anwar kata ada saksi??? he he he

lala ni bodoh ke...buta ke atau pun dah kena rasuah dgn umno....by the way aku tak pernah mengundi pun....tak berminat pada politik pada mulanya...tapi aku tengok BN ni dah melampau betul laa...naya orang

orang yg layak story kes anwar ni adalah orang yg takde kepentingan mcm aku ni...........anwar menang ke kalah ke....aku tetap macam ni....tak kisah pun...live goes on...najib naik jadi pm pun aku masih berniaga tepi jalan(sebab xde kerja)kalo anwar naik pun aku rasa sama je...cuma pada aku kalau BN dan PKR ni nak berlawan,,,biarlah adil..ni ibarat durian lawan timun...berat sebelah

APEKEMENDE KO NI LALAT???..
What da FUCKKK u story ni???..
Aku rasa ko ni sama nyanyuk mcm DR MAHATHIR la..
ORG SKRG X BODOH SGT MCM KO LAA..
KO PUNYA LOGIC THINKING LAIN DARI ORG NORMAL..
SO KO NI XNORMAL A.K.A. U BLOODY MORON..
KO GI LIWAT JUBORSHYFOOL LAGI BGUS..

tak payah tunggu keputusan mahkamah.. aku dah tahu apa akan jadi "anwar akan kena sumbat lagi dalam penjara atleast lagi 5 tahun'. mahkamah tak boleh pakai.. sbb tu hukum Islam yg paling adil.. datangkan 4 saksi kalau tidak yg menuduh dikira Qazaf. betapa Allah dah maklum perangai busuk Manusia kalau hatinya busuk dan imannya kurang. buka ALBAQARAH ayat 30. malaikat tak setuju Allah ciptakan manusia sbb manusia boleh jadi 'makhluq perosak' dan menumpahkan darah. Allah tak jawab persoalan malaikat itu melainkan dengan jawapan veto sebagai tuhan 'Aku tau apa aku buat'. dalam pada sama Allah mewujudkan had dan undang2 iaitu menuduh zina dan liwat kena datangkan 4 orang saksi. MAU LAWAN TUHAN KA. lalu Allah beri ancaman lagi 'sesiapa yg tidak berhukum dengan hukumku maka mereka adalah orang fasiq, munafiq dan kafir'. So, mudah je kesimpulannya sesiapa yg mengaku MUSLIM kita tak susah dalam menilai kes Anwar. yg susahnya bagi mereka yg masih kafir.

kalo ko nak tau NTR memang gugup kalo dia yg buat salah. suma org tau la.

HAHAHA..LALA ADALAH HACKERS / BLOGGERS PILIHAN DATOK NAJIBOTAK BINTI ROSMAHRAMBUT..TGK TULISAN AND STORY PN DAH TAU YG KO NI AUTA..BNDA KANAN,KO KATA KIRI..LALALAKIKILALA..

Dan Najib, Mahathir dan umngok juga merancang konspirasi dengan berlakun jadi jahat, berlakun seleweng duit rakyat, berlakun rasuah, berlakun raba bontot pompuan, berlakun islam hadhari, berlakun kerjasama dengan APCO, berlakun 1Malaysia, berlakun bunuh orang monggol.

Walhal Altantuya tidak mati dibunuh, dia ada kat rumah kedua Najib sedang berdandan menunggu abang Najib balik 'makan' tengahari. Mayat yang bersepai kena C4 itu pun lakunan saja sebenarnya bukan cebisan daging Altantuya tetapi daging babi2 yang tidak terkawal banyaknya oleh Ali Ketam kat melaka hari tu.

Semua konspirasi ini adalah dibuat oleh umngok untuk melawan konspirasi Anwar seperti yang lala(lalok) dongengkan di atas.

Kalau Anwar mencipta konspirasi halus untuk meraih simpati rakyat, maka umngok dengan semua lakunan konspirasi diatas dibuat bagi tujuan sebaliknya(mana boleh sama tujuan dengan Anwar)... iaitu SUPAYA RAKYAT SEMUA BENCI KEPADA UMNGOK DAN BN.

Hahahahhahahahahhaha.. sakit pundi kencing den kerana gelak.

Harap maaf ye lala(lalok). Nampaknya kita dah ada pengganti kepada Allahyarham Din Beramboi iaitu Lalok Beramboi.

isaac says....

LALA, regardless of my agama and urs, i am willing to take risk to surse u!it'll b between me and Allah..cos i curse u..

LALA u sux big time!!!

by watching a HOLLYWOOD movie, and uve been influenced to create such fuckingly disgraced story and justifications!!!!totally ridiculous!!!!

those u called BUKTI!!!! fu** yo*!!!!

those are personal allegations and perceptions..YES! u have the right to say any motherfucking thing!but BUKTIs are facts, dates, figures, letters, video evidences, pictures....u are totally stupid!!!

again, i take responsibility for being an impolite lad..i'll repent..don't b hypocrite..


EmoticonEmoticon