Monday

Bukti Papagomo dan Saiful kaki fitnah


Rasanya dah ramai orang kenal cybertrooper UMNGOK yang sekor nih si papagomo, kali ni CiLiK© nak tunjukkan bukti si papagomo ni memang kaki fitnah, selalu timbulkan isu yang bukan-bukan untuk mengelirukan rakyat, lebih-lebih lagi pembaca blog dia. Korang yang sokong papagomo ni kalau tak nampak jugak fitnah dia CiLiK© tak tahulah kalau nak terus jadi buta terpulanglah. Kita sampaikanlah apa yang benar, yang tak benar jangan direka-reka. Kita mencari kebenaran bukan kontroversi. Korang dah sedia maklum kan betapa besarnya dosa fitnah? Kalau rasa hebat sangat nak lawan kuasa Allah nak tunjuk kuat dengan Allah, dipersilakan..... taburlah fitnah sesuka hatimu.....

Kat bawah ni CiLiK© tunjukkan screenshot perbualan Saiful dengan papagomo di facebook. Sila klik untuk membesarkan image.Diorang ni bukan kira Halal haram pahala dosa, main bedal semacam je.....







Mungkin korang pelik kan macam mane cilik boleh dapat screenshot perbualan Saiful Bukhari Azlan ni dengan papagomo betul tak? Kalau dah nama penipu pemfitnah, macam-macam cara Allah akan bukakan aib. Nak tahu macam mana dapat screenshot? Ok klik sini

CiLiK©: Papagomo ni dah banyak duit upah dia UMNGOK bagi agaknya ye? Harap peguam anwar nampak msg ni, boleh dijadikan bukti di mahkamah


Update:

Pengumuman kepada semua, Laman "I hate saiful bukhari" di facebook telah di 'ban' oleh pihak pengurusan Facebook, Sila klik sini untuk maklumat lanjut I hate saiful bukhari telah di 'ban' oleh FB

77 comments

Sorry to say, but Papa Gomol ni memang bodoh. Dah lama benci dia. Kaki putar belit!

haha.. saifool pathetic!

KENAPE TAK BAWAK AJE BUKTI NI KAT MAHKAMAH SO KETERANGAN SAIFUL TAK BOLEH DIKIRA PAKAI? :D TADE YG BRANI? KE BRANI KAT SINI KAT LUAR SOROK TELUR?

kami akan biar peguam sahaja jumpa page ni...
ini kes berprofile tinggi kami tak mahu masuk campur...

Shy fool la manusia paling babi pernah wujud dlm malaysia ni

tukang fitnah menfitnah nie (PAPA GOMO)...kalau kena panah di petir kat jubur tu baru tahu...!!

takper...kita redha...nie semua ujian dari ALLAH...sesungguhnya Dia Maha Mengetahui....si tukang fitnah...AWAS...saham anda menanti di padang Mahsyar nanti...!

WHAT COMES AROUND, GOES AROUND...si papa gomo kalau tak kena kat dia...satu hari nanti kena le kat anak cucu dia pulak! Doa orang yang teranaiya nie selalu makbul. AMIN.

dan si SB lak..leh cakap lepas solat nak bersetongkol tabur fintah....!

aku cadangkan...kita ramai2 buat solat hajat dan bacaan yassin kat si papa gomo nie...sebahagian dari usaha kita dari kalangan orang yang dizalimi....per macam?

nak bayar cash ker perbuatan diorang? insya allah boleh..
ada caranya..org yang teraniaya boleh buat bacaan yassin 7 mubin baca sebanyak 7 kali atau 40 kali..beramai-ramai atau bersendirian..insya allah tuhan akan bayar cash dekat dunia lagi..

Baik papa gomo atau siapa sahaja boleh menulis apa sahaja yang dikehendaki.

Sekurang-kurangnya Harakah sangat mempercayai 'kebenaran' blog ini. Sekurang-kurangnya ada sebab lagi untuk barisan peguam Anwar untuk meminta perbicaraan ditangguhkan lagi.

Cuma yang sedih, kenapa ada orang yang masih terlalu taksub dengan Anwar Ibrahim, sehingga sanggup mati kerananya? (Harap-harap selepas ini, tak ada lagi orang keluar tv sambil tutup muka dengan tapak tangan atau surat khabar)

Tak perlu tambahkan dosa kita dengan buat fitnah. Jika Saiful berdusta, dia tetap akan menerima pembalasan.

benda nie xle dibuat bukti dimahkamah.. korg xamik law kn,,, so korg xtaw pe2 pun,,, diam dan sabar menunggu.. korg ckp benda2 nie korg da confirm betul ke.. Yang Maha Mengeahui hanya DIA..

apa kejadahnya saifool bukari dan papagomo ni?

Ntah.. aku pon tanampak apa isunya.. Takde pon statement dalam ni yang *membuktikan* bahawa liwat tak berlaku... Saiful masih bercakap soal "Yang HAK akan berdiri..."

Apa bezanya dengan Anwar yang lagi banyak peelnya... Kalau dia tak liwat saiful, kenapa asyik membuat permintaan menangguhkan perbicaraan? Bukankah ini taktik semata-mata?

Wallahualam, hanya ALLAH yang MAHA MENGETAHUI perkara SEBENAR...

yang sokong anwar tak liwat..atas dasar apa??? pendapat peribadi??

Yang sokong anwar liwat plak atas dasar apa?? pribadi jugak??

Dok gaduh hal2 cam ni..last2 yg dpt pecah belah..

biarlah diorang pi bicara..pas tu plak skrg kita dpt info live pasal perbicaraan..
apakata lpas dgr hujah dan segalanya pastu LU NILAI DAN FIKIR LAH SENDIRI...

Bukan ke tajuk dia saiful dan papagomo
kaki fitnah, ade ke penulis nak buktikan kes
liwat tak berlaku?

niat nye mcm tu lah rasanya...keh keh keh..(ngaku je lah)

salam,

nampak sangat perbualan tersebut diada-adakan. saudara sekalian boleh melihat sendiri daripada ayat2 perbualan, ternyata sekali itu bukan ayat dari saudara saiful. apabila anda mengenali saudara saiful, anda boleh memahami & mengenali lenggok bahasa yg saudara saiful gunakan. sekarang ini teknologi photoshop boleh digunakan untuk membuat fitnah. malah akaun facebook juga boleh diduplikasi dengan mudah.

kalu kiter tgk FB si papagomo tu dah berubah jadi lain, picture depannya gmbr UMNO busuk ke usus, pastu status dier pun kutuk UMNO.

memang sah FB si papagomo kena hack.. tu yg dier leh baca mesej antara saiful dan papagomo, jika benar la saiful punya perbualan.. kamu saiful, memang teruk lar. hentikanlah semua ni.

ape2 pun biarlah mahkamah menentukan.. siapa yang benar pasti akan bahagia walau terseksa.. sapa yang menipu akan tersiksa walau kaya raya.. jadi nak takut apa..

kebenaran pasti terserlah nanti...

PAPA GOMO ADALAH BLOGGER UPAHAN UMNO! JADI ADA KAITAN UMNO DENGAN SAIFUL BUKHARI!

JADI UMNO DISEBALIK KES!

kalau kena liwat, mestilah melawan. knpe saiful tak melawan? Apa yg saiful dakwa -- dia bogel diri, cuci tubuh badan dan pakai tuala berjalan ke tepi kati utk diliwat oleh seorang tua berumur lebih 60 tahun. seluruh dunia membaca. i think mungkin saiful pernah dikunyitkan semasa zaman sekolah oleh senior kot. dah rasa dan nak rasa lagi kot. kalau tak, mesti lawan dan mempertahankan keterunaan dia. Atau, mungkin saiful dan anwar rela atau suka sama suka. kalau macam tu, dua-dua kena masuk penjara-lah.

yup betul.. kalu DSAI masuk jel.. seypool pun kena masuk gak. kalu DSAI jer yg masuk, sah ader konspirasi. senang crite.

yang penting kita tak mau org meliwat jadi pemimpin kita..kasi clear dulu baru boleh

aku xnak mongolian killer jadik PM

helo kawan...
mahkamah belum jatuh hukum, mengapa cepat gelabah.
pelik kat malaysia, kes liwat tak diadili kat mahkamah syariah.
ngapa ye.. kata negara islam.

itulah org melayu bila dah kena hasut benci habis habisan...jasa org mcm tak kenang langsung...

Yg melayu benci sgt kat UMNO ni naper? Korang mcm tgh tetak dahan tempat korang berdiri...nanti dahan dah putus korang pon jatuh skali..padan muka..

mahathir walaupun dia x setuju dgn PAS dia kasi peruntukan byk kat Kelantan ( NIk Aziz yg akui), dia x benci habis habisan...dia tau kelantan negeri melayu..

Kalau PKR memerintah habislah org melayu...korang tak tgk gelagat DAP kat parlimen bila wakil melayu cerita pasal hak melayu?... apalah nanti nasib MARA,UITM, FELDA etc yg khas utk bumi...

kita dah kena serang mcm ni pun korang masih tak perasan...my opinion Anwar hanya alat anasir luar utk weaken our country...

kdg2 aku heran dgn politik..Anwar mcm jadi suci bila dia salin kulit jadi pembangkang...dulu aku rajin dgr ceramah PAS...rapat ke dinding lah umpamanya bila diorang hentam anwar masa ceramah terutama mat sabu..but la ni tak de pun dgr apa2...kdg2 rasa kna bodoh je ngan puak2 politik ni kan..

mcmana pun kita tgklah benda ni 10-15 thn akan dtg bila dah jadi sejarah..

Semoga dengan pendedahan ini rakyat 1 malaysia akan membuka mata..

www.superbulksms.net/super

2-2 ekoq ni mau kasi tembak mampos ja.. banggang..

PKR N PAS sux!! jd tunggangan Si Dap...
Berubah lah wahai Org Melayu yg bijaksana.. jgn jd taksub dgn perjuangan Anwar yg xabis2 bercita-cita nk jd PM....

xhabis2 salah kn DAP.........pemikiran orang melayu jumud

sebenar org mrlayu yg jadi tunggangan umno, da terang penyelewengan belaku pada pemimpin umno, tapi org melayu masih menyokongnya lagi. melayu terus lupa....... sedih2.

ada tak kemungkinan anoynmous create acc for papa & saiful dan tulis post diatas?

Aku tujukan kepada Anonymous February 22, 2010 9:20 AM.

Sebenarnya, kenyataan hang tu, terbalik fakta.

UMNO lah yang sebenarnya menetak dahan yang menjadi tempatnya berdiri. Selama ni UMNO kuat kerana rakyat sokong UMNO, tapi kalau dah makin hari makin tak paham kehendak rakyat, apa nak buat. Sebenarnya zaman Allahyarham Tengku Abdul Rahman dan Allahyarham Tun Abdul Razak lah UMNO paling kuat, kemudian era (singkat) semasa Mahathir dan Anwar sama2 memimpin UMNO.

kita sepatutnya memikirkan kes in secara rasional..tiada manusia didunia ini yang bersih kecuali rasullullah..tapi apabila laporan 4 orang doktor yang mangatakan tiada berlakunya perkara yang aib ini terhadap mangsa mengapa pihak mahkamah tidak mahu mengakuinya seperti yang tersiar di media..adakah doktor2 tersebut tidak diiktiraf kelayakkannya??yang nyata sekarang dunia mentertawakan negara kita..malu rasanya..dimana maruah kita sebagai rakyat malaysia apabila media tempatan mensensasikan kes ini sedangkan keadaan ekonomi kita masih tak menentu.Tarif elektrik dijangka naik,gas juga akan naik dan minyak pun akan naik...

Taubatlah ooiii Saiful....jangan tunggu sampai dubur engkau nanti kena kanser

ALLAH MAHA BESAR

hak keistimewaan org melayu, kedaulatan raja-raja, dan agama..

3 benda ni kalau dulu org kata pantang disentuh ..org melayu akan bangkit..

tapi skrg kita lihat 3 perkara ni tgh di test power oleh pihak tertentu...but org melayu mcm tak kisah sbb apa...sbb kita dah pecahlah...bila ada org yang perjuangkan benda ni skrg mesti kena tuduh barua UMNO..rasis dan sebagainya..

why? apasal diorang tak puas hati sgt kat Melayu..knp busuk hati? and agak2 sampai mana tahap yang mereka mau utk puaskan hati mereka?

..dan skrg mereka mendapat peluang yg terbaik..dgn pengaruh Anwar..PAS (yg dah tak mcm dulu).. melayu dah pecah belah..

Pulau Pinang (bkn Penang) cth terbaik kalau nak tgk mcmana keadaan bila cha ya nun alif perintah..baik masa BN or DAP..mcmmana halus dan terancang taktik mereka..

mmg UMNO tak sempurna dan aku tau niat melayu nak sedarkan UMNO..itu saja..

tak payah tunggu keputusan mahkamah.. aku dah tahu apa akan jadi "anwar akan kena sumbat lagi dalam penjara atleast lagi 5 tahun'. mahkamah tak boleh pakai.. sbb tu hukum Islam yg paling adil.. datangkan 4 saksi kalau tidak yg menuduh dikira Qazaf. betapa Allah dah maklum perangai busuk Manusia kalau hatinya busuk dan imannya kurang. buka ALBAQARAH ayat 30. malaikat tak setuju Allah ciptakan manusia sbb manusia boleh jadi 'makhluq perosak' dan menumpahkan darah. Allah tak jawab persoalan malaikat itu melainkan dengan jawapan veto sebagai tuhan 'Aku tau apa aku buat'. dalam pada sama Allah mewujudkan had dan undang2 iaitu menuduh zina dan liwat kena datangkan 4 orang saksi. MAU LAWAN TUHAN KA. lalu Allah beri ancaman lagi 'sesiapa yg tidak berhukum dengan hukumku maka mereka adalah orang fasiq, munafiq dan kafir'. So, mudah je kesimpulannya sesiapa yg mengaku MUSLIM kita tak susah dalam menilai kes Anwar. yg susahnya bagi mereka yg masih kafir.

Salam.. kpd smua pmbaca.
Sy ingin memberi sedikit komen tanpa ingin memihak kpd sesiapa.
Mari kita telusuri kisah Nabi Allah Yusuf dgn Siti Zulaikha (sy pernah beri komen di blog ini ttp telah didelete)

Zulaikha tertarik dgn ketampanan Yusuf a.s, lalu beliau berusaha menggoda Nabi Yusuf sehingga baju Nabi Yusuf terkoyak d bahagian belakang. Namun, zulaikha memfitnah Nabi Yusuf dgn mengatakan bahawa N. Yusuf yg cuba menggodanya sehingga Nabi yusuf dipenjarakan . Ini kerana tdk ada saksi yg melihat kjadian itu. Wlubagaimanapun akhirnya, kuasa Allah mengatasi sgala-galanya, Nabi Yusuf a.s dibebaskan atas bukti (bajunya terkoyak dibahagian belakang, yakni ketika ditarik oleh Zulaikha). Maka di sini sememangnya Zulaikha yg bersalah.
Dlm kisah ini, Nabi Yusuf tdk membawa saksi kerana sememangnya tiada org yg melihat kejadian itu. Namun ia diadili berdasarkan bukti yang ada.
Maka di sini jelas, hukum Islam sgt adil, jika tdk kerana bukti yg ada (baju Yusuf terkoyak dbahagian belakang) sudah pasti Nabi Yusuf akan dipenjarakan slama-lamanya. Wa’Allahalam.

Disini jelas menunjukkan bahawa kes antara DSAI dan Saiful boleh diadili tdk hanya berdasarkan 4 org saksi.
SAYA TDK INGIN MENYEBELAHI MANA-MANA PIHAK (DLM KES INI), HANYA ALLAH YANG MENGETAHUI SEGALA-GALANYA. YG BENAR PASTI AKAN TERBUKTI JUA KELAK. WALAU TDK DI DUNIA DI MAHSYAR PASTI ADA.
p/s : tolong betulkan jika terdapat fakta yg kurang tepat.

Reply

bro gambar kedua ada error tolong baiki.


Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly.

kite sbagai rakyat malaysia berdoa la byk2 ye.. enjin kpl terbang TENTERA da ilang..rasuah plak makin menjadi-jadi.. sian kat negara kite skarang ni..

p/s: aku cintakan malaysia dari aku lahir sampai aku mati..

Memang mantap saiful. Kedptan sangat mantap buritmu. Papagomo dah katakan yg you punya mmg mantap. Tak perlu perempuan. Lelaki sama leleki blh juga tu. Berpa kali papagomo bocorkan buritmu nak. Apasal! Didlm bil;ik najib tak puas-puas lagikah. Yg musa hassan punya tak sedap tak, saiful. Insaflah! Carilah betina tulen.

I can't believe our countries faith depends on these idiots.
Despite what happens to Anwar I will vote for PR. BN is dead to me.

Mengapa orang melayu yang rata2 Islam bercakap fasal perkara yang sgt menga'ibkan ini dengan rasa begitu mudah dan bersaja aje. apa sudah jadi dengan adat, adab dan resam melayu dan Islam? Saiful dan papagomo ni jenis melayu apa dan setengah2 komenter di sini juga perlu disemak kemelayuannya. Kita harus perjuangkan peradaban melayu bukan ketuanan melayu!

Apa kes plak DAP disalahkan lam hal nih?
Bukan ke isu kat sini pasal Papagomo ngan Sinful?

Ape lah melayu nih ... cepat melatah!

alo bro, korang tgk time screenshot perbualan Saiful dengan papagomo di facebook kt atas ni pon da tau screenshot da kena edit ada ka pkl 10:39ptg (time screenshot #1) n 11:29ptg (time screenshot #2) ada ni macam punya time ka kt facebook? lu pikir la sendiri.

kepada Anonymous | February 24, 2010 3:50 AM

Jangan malukan dirilah bro...
Kalau guna Facebook bahasa melayu memang mcm tu....
taktau jangan memandai-mandai....
Nanti nampak jelas kebangangan ko!!

Rakyat Malaysia sekarang sudah bosan dengan gara-gara tindakan
pemimpin negara yang banyak berpolitik daripada memulihkan
ekonomi negara. Nampaknya isu Saiful@anuar jadi bahan penting
bagi mereka. Nanti kita akan tunggu pada pilihanraya ke13, apa kah reaksi rakyat terhadap parti yang meneraju kerajaan.Jawapannya tungguuuuuu dan lihat kekuasaan Allah.

saifool pondan, papagomo pundek !

Perasan saiful kata nak solat, pastuh bersambung memfitnah... pelik apa gunanya solat tuh? isk isk isk

Pelik..Pelik.. Bila ada yg membicarakan tentang MARA, UiTM dan sebagainya... UiTM, memang telah termaktub dalm undang2 nya. Kalau Institusi ditukar menjadi Universiti, ITM perlu dibuka kepada semua bangsa. Tu sebab dia jadi UiTM. .. `I` diguna pakai untuk menyelamatkan ITM.

Pikirkanlah.. Siapa menteri Kewangan.. Siapa Perdana Menteri.. Siapa pegang CIMB..

Jangan cakaplah kalau PKR memerintah Melayu susah... Cuba cari Kementerian Pembangunan Usahawan. Banyak usahawan Bumiputra yang mendapat manfaat dari Kementerian ini. dan di bawah Kementerian inilah , MARA berpaut. PKR belum memerintah MARA sudah goyah.

Yang pasti, UMNO hari ini bukan lagi UMNO yang dahulu... Cari-carilah dalam web. Allahyarham Tunku Abd Rahmaan dan Allahyarham Tun Hussein Onn juga menyetujuinya. Cuma tak sempat memperjuangkannya. Kalau tak dalam web, dalam buku. Carilah...

Rasulullah SAW pernah bersabda: Politik itu memang kotor. Jadi kita hadapilah yang kotor itu. Tuduhan Anwar liwat Saiful . Perbuatan liwat itu kotor.. Menfitnah juga kotor. Hanya Allah yang tahu apa yang telah diaturkan untuk DSAI. Sepertinya kita semua tertumpu pada kes DSAI, dan hampir terlupa kes At-Tantuya.. Kenapa ek??

salam

kita umat nabi muhammad,kita ada syariat sendiri , so kisah Nabi Allah Yusuf dgn Siti Zulaikha tidak boleh dijadikan rujukan.

Isi Kandungan Alquran terbahagi kepada Aqidah, Ibadah, Akhlak, Hukum, Sejarah & Dorongan Untuk Berfikir - Garis Besar / Inti Sari Al-Quran. Kisah Nabi Allah Yusuf dgn Siti Zulaikha di kategorikan sebagai Sejarah dan bukan hukum.

Hukum yang ada di Al-quran adalah memberi suruhan atau perintah kepada orang yang beriman untuk mengadili dan memberikan penjatuhan hukuman hukum pada sesama manusia yang terbukti bersalah. Hukum dalam islam berdasarkan Alqur'an ada beberapa jenis atau macam seperti jinayat, mu'amalat, munakahat, faraidh dan jihad manakala Sejarah atau kisah adalah cerita mengenai orang-orang yang terdahulu baik yang mendapatkan kejayaan akibat taat kepada Allah SWT serta ada juga yang mengalami kebinasaan akibat tidak taat atau ingkar terhadap Allah SWT. Dalam menjalankan kehidupan sehari-hari sebaiknya kita mengambil pelajaran yang baik-baik dari sejarah masa lalu atau dengan istilah lain ikibar.

Terdapat golongan-golongan yang mengambil kesempatan dan menyalahgunaan dalam penafsiran kitab al-quran, contoh jelas seperti Kes Rasul Melayu(hj Kahar).

Nampaknya Malaysia sudah jadi negara LIWAT bukan lagi negara
menuju kejayaan ditahun 2020.Apa kah impaknya akan mendatangkan
lebih buruk lagi dari segi kaca mata negara asing. Diharap negara
asing tidak melebelkan Malaysia sebagai negara popular dengan issue LIWAT.

Pembiayaan Peribadi-I (MBSB)

* 4.9% kadar tetap selame 15 thn!
* Pembiayaan sehingga RM 200,000!
* Tempoh pembayaran sehingga 20 tahun!
* Tanpa penjamin. BLACKLIST layak memohon!
* Penjimatan segera!
* Proses permohonan yang mudah dan cepat!
* Bonus berganda! Peraduan menang kereta dan cabutan bertuah!
* Perlindungan Insurans Takaful


Kelayakan:-

* Berumur 19 tahun ke atas dan tidak melebihi 58 tahun semasa tamat pembiayaan.
* Berjawatan tetap dan gaji pokok RM 700 ke ats termasuk elaun tetap.
* Bayaran balik pembiayaan melalui BIRO ANGKASA dan potong gaji termasuk pembiayaan MBSB tidak melebihi 60%.

SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI / SMS ke 017-3729424 (FAZROL) ATAU E-MAIL ke mfar_5@yahoo.com

berminat dengan koleksi mistik:
Kita inginkan berketerampilan menarik dan penuh bergaya?
Kita mahu orang melihat kita menarik dan mempersona?
Dalam masa yang sama kita ingin mengelakkan perbuatan buruk orang terhadap kita dan boleh memudaratkan kita?
Dengki, khianat, sihir, santau dan seangkatan dengannya…..
Jangan biarkan diri anda diselebungi penyakit-penyakit MISTERI………gunakan apa yang Allah sediakan.
Jangan percaya kepada kayu tetapi percayalah setiap yang ALLAH swt jadikan ada khasiatnya.
dan hayatilah ciptaan ALLAH swt untuk mengatasinya.
Semoga Allah mengampuni dosa-dosa kita.


Layarilah http://cincinteraskayu.blogspot.com/

teruknya...fitnah. moga dibalas buruk "anu"nya..tahniah kpd hacker yg melondeh bontot kedua2 papagomo dan saifool

xpe. ak nk tggu satu dunia cmpur tgn dlm kes ni.

mst najib akn mtk gugur kes ni klw amerika da msk cmpur.

igt najib berani klw amerika cmpur?

skali visa dia nk pergi oversea kena sekat, pelaburan x msk...
terus meleset ekonomi

najib pn cuak ngn amerika sbb kes altantuya dia tergantung mcm 2 je.

australia pn dia x brani komen. suruh BNBBC yg komen. BNBBC cuma NGO, kelab penyokong. so, x dikira teguran rasmi pihak KERAjaan terhadap Australia hr 2

pinjman..untuk tentera pun bolehh..tak potong slip gaji..hubungi saya untuk keterangan lanjut

0132365794(fadhil)

promosi..www.1malaysiareload.com

mencari agen topup..menjual topup menggunkan hp serendah 5%..yuran hanya rm 30 seumur hidup

sms saya berminat 0132365794 (fadhil)

pinjman peribadi..kerajaan dan badan berkanun

pinjamn sehingga rm250ribu..interest 3.45 setahun

tak nak tolak slip gaji pun tak pe

askar layak memohon melalui eon cap.ak tolak slip gaji,tak ikut TTP.askar pencen layak memohon

hubungi saya 0132365794(fadhil)

haha...
korang ni..
g blaja la..
xyah pk2 politik ni..
nak sokong anwar sgt tu pn nape??
dpt duet ka???
ke dpt bnda laen??
hihi..
aku bkn la sokong sape2 pn dlm hal ni..
baek ko sokong diri ko jdkan benchmark utk menjadi pemerintah utk kemajuan negara cara yg ko nak..
btol x ape aku ckp??
ehhe

perbualan fb tuh mana yg salahnyer? stendet jer??
xde plak ckp yg diorg menipu ke ape? just perbualan nk carik lebey bukti salah psl anWAR jer!!
konpius sungguh dgn kiorg yg ada byk PHD nih...

Apalah... ko tak nampak ke die cube mengaitkan
sesuatu yang die sendiri tak tahu? bukan nama mereka-reka ke?
mereka-reka sesuatu yang dia tak tahu tu
bukan fitnah ke? lagi seorang zombie UMNGOK!!!
menyokong tak tentu pasal.....

Anonymous | February 23, 2010 8:23 PM
Salam.. kpd smua pmbaca.
Sy ingin memberi sedikit komen tanpa ingin memihak kpd sesiapa.
Mari kita telusuri kisah Nabi Allah Yusuf dgn Siti Zulaikha (sy pernah beri komen di blog ini ttp telah didelete)

Zulaikha tertarik dgn ketampanan Yusuf a.s, lalu beliau berusaha menggoda Nabi Yusuf sehingga baju Nabi Yusuf terkoyak d bahagian belakang. Namun, zulaikha memfitnah Nabi Yusuf dgn mengatakan bahawa N. Yusuf yg cuba menggodanya sehingga Nabi yusuf dipenjarakan . Ini kerana tdk ada saksi yg melihat kjadian itu. Wlubagaimanapun akhirnya, kuasa Allah mengatasi sgala-galanya, Nabi Yusuf a.s dibebaskan atas bukti (bajunya terkoyak dibahagian belakang, yakni ketika ditarik oleh Zulaikha). Maka di sini sememangnya Zulaikha yg bersalah.
Dlm kisah ini, Nabi Yusuf tdk membawa saksi kerana sememangnya tiada org yg melihat kejadian itu. Namun ia diadili berdasarkan bukti yang ada.
Maka di sini jelas, hukum Islam sgt adil, jika tdk kerana bukti yg ada (baju Yusuf terkoyak dbahagian belakang) sudah pasti Nabi Yusuf akan dipenjarakan slama-lamanya. Wa’Allahalam.

Disini jelas menunjukkan bahawa kes antara DSAI dan Saiful boleh diadili tdk hanya berdasarkan 4 org saksi.

______________________________________________________

Saya ingin memberi pandangan sedikit dpd tulisan diatas. Ada pendapat ulamak yang menyatakan walaupun hukum asal adalah 4 saksi tetapi ada juga peruntukan yang disebut Karinah di mana kaedah lain yang diiktiraf boleh diambilkira seperti DNA. Wallahuallam.

Adapun mengenai kisah Nabi Yusuf as di atas, perkara yang perlu dikaji ialah adakah undang2 ketika itu mengikut syariat Allah? Mungkin mereka menggunakan hukum setempat ketika itu dan bukan daripada syariat Nabi Muhammad saw.

Kalau memperkatakan isu saksi pula. Adalah perlu dielak kekeliruan bahawa bukan Nabi Yusof as(tertuduh) yang perlu membawa saksi tetapi yang menuduhlah (Zulaikha)yang sepatutnya membawa saksi.

Itu sebab dalam kes Saiful, dia yang sepatutnya membawa saksi atau bahan bukti untuk menuduh, bukan DSAI. Selepas ada bahan bukti, ianya hendaklah dikemukakan kepada pihak DSAI untuk dihujahkan bukti tersebut.

Tetapi ternyata mereka enggan mengemukakan bahan bukti untuk dibahas oleh peguam DSAI.

Nampak sangat memang pembohong besar dan konspirasi besar telah berlaku untuk menjatuhkan DSAI atas niat politik. Walhal dalam kes wanita Islam yang dihukum sebat kerana MENGAKU minum arak, ramai yang cuba membelanya.

Betul tak?

Quote
"Tetapi ternyata mereka enggan mengemukakan bahan bukti untuk dibahas oleh peguam DSAI."

kalau takde bukti,buat apa si saiful nak dakwa anwar kat makhamah lak?

takde niat untuk jatuh sokong sapa2..cuma kadang2 tergelak tgk komen korang..ada yang bernas ada yang macam beras bernas busuk..ada yang sokong satu pihak macam orang yang dia sokong tu la yang bagi rezeki bagai..

sekali lagi..aku tak sokong sapa2..

org mcm nie kasi langgar je.. bodoh, menyusahkan org.. ade plak nk wat fitnah2 mcm nie.. dlu mak bapak dorg anta skolah suh bljr fitnah org ke???

DULU..KINI DAN SELAMANYA.. MENIPU!
itulah UMNO

Aku knal sgt oag UMNO ni. Sedara aku xtream gila ngan UMNO ni...... Aku dah naik takut ngan org2 UMNO ni.... Takut shubahah n tempias dosa2 dorng kt aku... Na'uzubillah.... Mintak ALLAH jauhkan aku dri mereka...

MILO SUAM..TUNJUKKAN LAH PERIBADI U....BLOGGER2 PRO KERAJAAN DAH TAYANGKAN WAJAH U..BETUL KA U NI 2 ALAM JUGA....MINAT SAMA MCM DSAI? I MINAT LA U NI... :)

politik secara sehat,kalah menang secara terhormat,jgn menang karena dubur or flm lucah,atau karena jam tangan,malu nyaaaaa

Maka akan datang masanya pakatan rakyat akan keputrajaya kita kena bersabar banyakan berdoa pada Allah kebenaran akan terselah masa itu segala fitnah rasuah rogol dan apa jua kes akan di adili olih kerajaan pakatan rakyat.

aku heran laa kenapa orang dop pertahankan UMNO sangat.. UMNO TU parti je.. x lebih dari tu.. apa nak di takut kan tukar parti atau kerajaan yang memerintah.. Nak kata UMNO pertahan kan orang melayu./ tu tipu. royalti minyak kelantan x bagi pun. padahal kerajaan melayu gaks yang memerintah. nampak sangat penting kan diri sendiri..

Apa kata kau orang buat sembahyang hajat baca yasin ke kalau mereka fitnah meraka akan terima balasan tapi kalau betul kau orang pulak yang akan kena balasan sebab kalau orang termasuk dalam orang2 fitnah ada berani.

utk 2.23PM
Apa lah lah bodoh sangat u ni u ni melayu ke atau bukan orang malaysia, kalau bukan orang malaysia balik lah negari kamu tapi kalau orang malaysia orang melayu baik tukar warganegara jer...

subhanallah..ak xpaham tol ngan si sepul yg keje nye xabiz2 nk mfitnah d.anwar..ya allah..ak mohon padamu..kau berilah pembalasan yg setimpal atas si sepul yg memfitnah d.anwar nie ya allah..

Memanglah papagomo tu suka buka aib orang, tapi kalau Anuar betul-betul bersih, tak buat projek dgn amoi, sanggup angkat sumpah, buat ujian poligraf, tak adalah bahan papagomo nak buat untung dr blog dia.

salam...

terasa macam nak menyampuk la pulak
sebenarnya ini hanyalah pandangan shj....kalau ikutkan dari pengamatan saya yang tak berapa cerdik IT ni....terang-terang skrin shot perbualan papagomo dan syaiful yg disiarkan di sini is a feke...sengaja diada-adakan...tak tau la kalau korang semua yang cerdik IT kat sini boleh buktikan yang tu ada betul dan benar.

so hentikan lah hujah-hujah korang semua yang berbaur negatif...tak pasal-pasal korang semua dapat dosa mengumpat, mengata, memaki hamun dan memfitnah org yg seagama dan sebangsa...kita sendiri tak tau kebenarannya ...so janganlah berpaut pada sesuatu yg kita tak yakin kesahihannya...

milosuam..ko sepatutnya gunakan saluran yg betul untuk menegakkan keadilan kalau benda ni semua benar...kenapa tak serahkan saja pada peguam DSAI kalau yg ni mmg sahih benar...nampak sgt ko ni saja nak bg org-org melayu yang beragama islam buat dosa kering...

rakan-rakan sekelian yang cerdik pandai, gunakanlah akal fikiran yang dikurniakan Allah kejalan yang diRedhaiNya...kita sepatutnya berdoa dan bertawakkal kalau kita tahu kebenarannya kerana sebagai rakyat kerdil itu yang kita mampu buat...dan kalau semua rakyat buat yang sama..insya Allah, DIA akan tunjukkan jalan dan kebenarannya...

wassalam


EmoticonEmoticon