Wednesday

Keraguan pada kes liwat




Kali ini CiLiK© sekadar nak berkongsi sedikit keraguan yang CiLiK© rasakan perlu diambil peduli dalam isu liwat berkenaan dengan tarikh yang diumumkan secara meluas di media-media arus perdana.

Kita mula dengan tarikh bilakah saiful bertemu DS Najib? (pada masa itu TPM) Setakat ni CiLiK© tak jumpa di mana-mana sumber tentang tarikh sebenar Saiful bertemu dengan Najib. Tetapi di dalam kenyataan DS Najib dalam satu sidang media, Saiful berjumpa beliau beberapa hari sebelum Saiful membuat laporan Polis. Berikut keratan laporan Akhbar Utusan Meloya. Sila klik untuk membesarkan image.



Beberapa hari maknanya bila tu? Apa maksud beberapa hari sebelum Saiful buat laporan itu? Tiga hari sebelum? Empat hari sebelum? Lima hari sebelum? Atau sehari sebelum? Kalau sehari sebelum laporan dibuat, kita tak kata beberapa hari, cuma kata sehari sebelumnya. Saiful buat laporan diliwat pada hari Sabtu (28/6/2008) yang dia diliwat pada 26/6/2008 (Khamis). Bila Saiful jumpa TPM Najib? 27/6/2008 (Jumaat) atau terus jumpa Najib lepas kena liwat pada 26/6/2008?

Apakah itu maksudnya beberapa hari? Adakah beberapa hari itu maksudnya sebelum 26/6/2008 iaitu kali terakhir Saiful mengadu diliwat? Jadi lepas mengadu pada TPM Najib, Saiful kena liwat lagi?

Dalam kenyataan bapa saudara Saiful sebelum ini, Saiful pernah cuba bunuh diri kerana tertekan akibat diliwat. Bila kali terakhir Saiful cuba bunuh diri? Pada 26/6/2008 atau pada 27/6/2008? Atau sebelum tarikh-tarikh itu? Berikut kenyataan akhbar yang menunjukkan Saiful tertekan dan ingin membunuh diri. Ini dinyatakan sendiri oleh bapa saudaranya. Sila klik untuk membesarkan image.




Kalau dah terlalu tertekan hingga sanggup bunuh diri, kenapa masih pergi jumpa DSAI untuk diliwat lagi? Haiya ini olang ar... bolo punya suka tipu-tipu...

Jadi di sini jelas tarikh memang tidak menyebelahi Say Fool. Kalau Say FooL jumpa TPM sebelum 26/06/2008 Say FooL jadi bangang sebab dah jumpe TPM pastu jumpa lagi Anwar suruh Anwar liwat dia memang bangang hehehe.

Kalau dia jumpe Najib antara 26/06/2008 dan 27/08/2008 pun tetap nampak bangang gak hahaha... boleh jadi hujah mahkamah kot nih... Say FooL ni tak Hafal script kot kah kah kah...






CiLiK©: Kalau setakat kes curi buah mangga bolehla pusing-pusing cerita

45 comments

haiya manyak butut jugak cakap lue..
balu gua pilasan...hahhah..
kebolohan telang2an

haha nseb baik aku bkn bdk uniten.. uat malu aku je..
kolej aku sblh uniten je..
haha

memang bolo itu sefool loo..
memalukan melayu je..
sial ko sefool..
discustim..

ontah la... badan sikit punyo togap kalah ngan org tuo... parah tu, camno den nak cayo...

Hahaha bagus CiLiK semakin hari semakin panas Blog ni
Aku pun dah jadi peminat setia milo suam ni...
Pendedahan yang berani...
teruskan menegakkan kebenaran!!

fakta yang sgt bernas diambil dari pihak sebelah sana....terang cacat celanye....huemm kalo tertekan nak bunuh diri konon...hope peguam2 DSAI gunakan fakta ini utk membelasah saifool di mahkamah nanti...bodoh bangang punye budak

PELIK TAPI BENAR : TERTUDUH membuat permohonan agar prosiding seterusnya dijalankan secara tertutup
KISAH seperti ini hanya terjadi di Mahkamah Malaysia. Dan selepas diselidiki, ini merupakan sejarah pertama dalam mahkamah yang melibatkan "Tertuduh" sendiri yang membuat permohonan supaya prosiding seterusnya dijalankan secara tertutup. PELIK TAPI BENAR! Selalunya atau dalam keadaan biasanya, mangsa sendiri yang akan membuat permohonan sebegini kerana malu atau bagi menjaga maruah mangsa tersebut. Tapi dalam keadaan terdesak, "Tertuduh" sendiri yang memohon untuk berbuat demikian. Apakah ini permulaan terbongkarnya rahsia sebenar hobi Bang Nuar?

nak baca lagi? bacalah di http://ohpolitik.blogspot.com

Prosiding dijalankan secara tertutup, abis tu kenapa?

Yg terang lagi bersuluh dah nampak, seperti kenyataan Milo Suam, ko x ambik. Alahai2 Umngok! Alasan2. Nyampah

alah..berita surat khabar bkn tepat sgt..dulu Mat sabu penah cakap dlm ceramah dia yg Utusan Malaysia ni berita yg leh caya hanya no ekor jer..so tak yah la ambik pot sgt...emosi tul lah korang..tunggu je lah diorang bicara kat court and dok diam2 buat keje masing2..

sangat kotor politik malaysia, jijik sejijik bontot saifool

Perbicaraan tertutup kerana Tertuduh tahu skrip yang tercipta hanya mahu mengaibkan beliau.

Pandangan peribadi aku, saifool tahu apa yang sedang dilakukan adalah salah dan berdosa besar. Tetapi mungkin beliau telah dibancuh dan diyakinkan apa yang beliau lakukan adalah satu jihad yang lebih besar. Beliau mungkin diberitahu bahawa apa yang dilakukan dapat menyelamatkan melayu dan malaysia dan merupakan jihad yang lebih mulia kerana dapat menyelamatkan negara, bangsa dan agama. Budak bodoh ni mungkin terfikir, dengan mengorbankan seseorang dapat menyelamatkan negara, bangsa dan agama. Bukan susah nak lakukan benda ni.

fool fool bloody fool....

lain kali kena blajo buat skrip dgn US dulu .. ni tempatan punya script adui mak.. budak kecik pun tau benda ni tak betul ahhahahah

Bodo punya PM ahahaha.. TPM sembap skali bodo... tau cakap pakai idong jer hahah.. buat script ni guna punggung dia gak kot ahhahaa

byk cacat cela skrip citer ni, len kali wat citer cm kes antaltuya tu, lg power skrip die.
tp director RPK da menyorok kt mane ntah, Balakhrishnan pun x jumpe, xdpt la blaja dr dorg nk wat criter2 konspirasi hebat ni..adoii..
jap g kuar citer psl muhyiddin plak..btul x?

nasib bek ni Malaysia...kalo kat barat dah lama si saifool tu kena tembak aku rasa..kilang2 surat kabar ngn stesen tv pn da lama kena bom dgn kongsi gelap...semua sebarkan berita satu pihak jer..camna rakyat nk buat pertimbangan yg betol dalam memilih pemimpin...

semua tak sedar diri..setelah byk jasa kerajaan pada korang ini balasannya..mcm tak de langsung kebaikan..kerajaan ni langsung tak pernah buat kebaikan pada korang ke? pergilah keluar dan lihat dunia luar baru tau mcm mana ...ni semua kerajaan jaga..nak skolah ..nak masuk u kasi loan..biasiswa..tak de tanah kerajaan bagi masuk FELDA FELCRA dsb..MARA plak kasi tolong usahawan melayu..mcm2 dah tolong..besar jarum pun korang tak kenang...pegi berambuslah..cari negara impian korang..buat kerakyatan lain..brani?

Hahaha Anonymous | February 24, 2010 8:09 AM

inilah akibatnya banyak sangat baca
UTUSAN MELOYA, kerajaan yang terang2
banyak makan rasuah ni ko kata bagus?
Sejak bila pulak dia baik hati bagi loan bagi
semua-semua tu? banyak duit die?
tu semua duit kerajaan, duit rakyat... Apalah bangang
Kalau PR perintah pun boleh bagi lagi baik dari itu
contoh selangor bagi air free, duit PR ke?
bukan tapi duit kerajaan selangor,
parti memerintah cume menguruskan saja.
masaalah sekarang parti yg menguruskan
ni dah byk korup, makan rasuah salah guna kuasa
jadi kita kena suruh parti lain uruskan Harta-harta
kerajaan di masa hadapan... akai pakailah.... haha

yelah..ko sorg jela byr cukai kt malaysia nie..hasil bumi kt negara nie KERAJAAN UMNOO punye...rakyat mcm ko nie dpt la tempias2 ckit2..mane pndi jual punggung dpt la lbh ckit..xmcm 2 kwn...klu kerajaan cap ayam perintah 1 malaysia nie pn diorg bleh bg la sume 2...kerajaan UMNOO pegang ekonomi bleh la ko ckp byk..xpyh la nk cite byk..ddk diam2 lg bgs..

kepala hotak korang...

mana letak hak melayu, agama islam dan lain2 harta melayu bila pakatan memerintah..ada diorang kasi tau ke?..pakatan konon..sorang nak islam ..sekor anti islam, sekor lagi gila kuasa...mintak lak bantuan asing utk tolong dia..

sbb mintak bantuan asing untuk kuasa la kita kna jajah dgn british..tak baca sejarah ke..nak dapat pemimpin boneka asing ke??

korang tak tgk sapa blakang Anwar???..tak sedar atau buta?

PAS pun satu ..dulu aku respect dgn PAS tapi bila dah masuk pakatan..dah kureng..tak macam dulu..tercemar..

tgk je lah penang bila cina perintah..ada ke dia nak kasi peluang pada bangsa lain? ..

Dahlah malas aku citer panjang2 kat org buta tuli bodoh sombong tak kenang budi sokong buta tuli mcm korang smua ni...

to all anti UMNO..

Tuhan bagi akal guna, jangan ikut emosi je! Kalau nak sokong pun agak-agak la!

Korang yang Umngok totok ni memang belom buka mata lagilah
Semua cerita PAS jd kuda DAP, DAP nak halau melayu, PKR gila kuasa adalah propaganda Be END. Diorg memang nak korang fikir macam tu. Itu semua propaganda, dan inilah cara Be End untk mempengaruhi Orang-orang yang kurang berpelajaran supaya menyokong membabi buta. Ko tengoklah Rasuah depan mata, Skandal PKFZ, kisah enjen jet, isu proton, skandal mcm2 lagi yg jelas2 salah pun korang tetap kata UMNO baik dan Pakatan jahat. Sapa yg tak buka mata nih? Korang sedar tak pemimpin korang ni dah Korup? korang ni aku tengok dah jadi Zombie UMNGOK dah menyokong je tak tentu pasal... UMNGOK ajak terjun longkang pon ikut.....

UMNO skrg kira bala kecik je la kot boleh kita repair lagi but bila ANWAR and pakatan pegang akau rasa jadi bala besar sebab ANWAR akan jadi boneka asing, hak istimewa orang melayu dan agama islam dan raja2 melayu akan di hakis. Sekarang belum perintah lagipun mereka dah cuba2.

PAS pun macam tak firm dengan pendirian negara islam dia(dulu jelas tapi skrg mcm sembunyi2 pulak). Mungkin sbb dah pakatan dgn anti islam DAP. over my dead body kata Karpal singh.

Aku tak paham dgn tok Guru ( tolong bagi aku faham pada sesiapa yang tahu) ..dia tentang UMNO sebab dasar UMNO sekular tapi mcm mana dgn geng pakatan dia PKR and DAP?

Kenapa PAS skrg dah kurang laungkan keinginan utk negara islam dan hudud bila diorang berkuasa?

Sekadar berkongsi pandangan tanpa emosi.

Bro tarik rambut dalam tepung, tepung jangan
berselerak, rambut jgn putus, kita bertindak gunakan
akal... bukan mudah2 terpengaruh dgn kata2 org
PAS tetap firm dgn negara Islam but kena slow
sebelom dapat perintah kerajaan. PAS tak bodoh, tapi
bermuslihat demi Islam, org nak menyalak biarkan
yg penting sampai masa Malaysia jd negara Islam....

maksudnya PAS nak bohong sunat dgn DAP la.ooo..boleh ke? sekarang pun PAS tak nampak dominan dalam pakatan, ANwar yang dominan. Aku sebagai melayu risau je pasal benda ni semua.Takut jadi lebih teruk.

Apasal korang confident dgn pakatan ni? cuba bagi tau..aku nak tau la.

Aku cuma confident kalau PAS perintah je.

sekian harap dpt balasan

Dominan atau tidak, itu di mata orang,
korang lihatlah sendiri DAP pun dah ambik hati PAS
dengan mendekatkan diri dengan Islam contohnya
nak mencontohi Syaidina Umar, dan mengikuti perarakan
Maulidur Rasul, bukan satu perkembangan yang baik ke?
Kita tak perasan perkembangan yg pesat sebenarnya dimainkan oleh PAS, kerana kita tiada di dalam tu, ibarat melihat Kapal Terbang dari jauh nampak perlahan, cube duduk dalam Kapal Terbang, baru terasa lajunya...
Lihat sahajalah berapa ramai ulama', para ustaz yg dahulunya disanjung2 UMNO, seperti Ustaz Harun Din, Hassan Ali dan ramai lagi yang sertai PAS. Diorang ahli agama bukan org sembarangan... bodohkah diorang yg sertai PAS? "ketuk kepala tanya akal"

Si Cilik u are so true...

and yang confident if pas memerintah ape tggu lgi... p/raya depan pakat2 undi pas tgallkan umno!!

pada pndapat aq ke'sekularan' DAP bertempat sbb mrk bkan islam dan PAS mengambil inisiatif dengan sentiasa menerangkn konsep negara islam sbnr melalui lajnah penerangan mereka.. mslhnya skrg UMNO yg melaungkan betapa islam nya mereka terang2 menolak negara islam dan hudud. jd sapa yg lbih memalukan..

las skali aq nak ckap... rezeki sumer Allah yg bg, jgn sbb taksub kiter ckap krajaan yg bg.. ini melibtkan syahadah.. kite sbg manusia, Allah dah lantik jd khalifah untuk mentadbir.. so sumer harta kekayaan dan nikmat dtg dr Allah dan pada aq kenang k,x kenang budi k xde dalam kamus aq, sbb sumer list 'sumbangan' krjaan dhulu itu pada aq adalah tggungjwab pemerintah... bukan sbb depa ada duit lbih skit bleh la nak bg duit wat blanja kat univ no..
sekian...

n0 k0men..btw,,say f0ol f0ol

betul ke mcm ni..pakatan DAP PAS adalah simbiosis..

DAP gunakan PAS utk tarik org Melayu dan PAS guna DAP utk undi bukan Melayu. Sebab pilihanraya dulu masa lom pakat PAS tak dpt undi bukan Melayu begitu juga DAP.

Jika ditakdirkan Pakatan Rakyat memerintah mcm mana langkah mula PAS nak meneruskan agenda islam?

Adakah secara lebih agresif dan menonjol dari apa yg ada skrg? (kalau sama slow n steady mcm UMNO baik tak payah menang).

Dalam manifesto pilihanraya lepas rasanya PAS dah buang pasal HUDUD demi utk sokongan bukan islam.

So mcm mana tidakkah pengundi2 bukan islam akan rasa tertipu pulak dgn PAS selepas itu.

Saya sebagai islam memmang nak sgt tgk pemerintahan hukum islam ..dan harap mereka dpt kotakan apa dikata..Saya rasa dgn ratio non muslim yg agak tinggi di negara ini bukan tugas yang mudah bagi PAS.
Pada saya apa yg pimpinan DAP buat (saidina umar,baca ayat quran, berarak) tu lebih kepada politik saja bkn dari hati, kita kena hati2.

Byk umat islam kat Malaysia tak jelas pasal isu PAS gabung DAP dan apa yang PAS nak buat bila pakatan rakyat menjadi kerajaan. Itu kena beri penerangan lebih. Byk yang saya jumpa semua utarakan persoalan ini sbb org melayu susah nak percaya kat DAP.

"x kenang budi k xde dalam kamus aq, sbb sumer list 'sumbangan' krjaan dhulu itu pada aq adalah tggungjwab pemerintah... bukan sbb depa ada duit lbih skit bleh la nak bg duit wat blanja kat univ no.."

kesimpulannya pemerintahan BN menjalankan tanggungjawab dgn baik lah kan? So kena la akui sikit pasal benda mcm tu. Give them some credit. Kalau BN buat pemerintahan mcm khmer rouge ke. junta myanmar ke, taliban ke entah macam mana nasib kita skrg. ye ke tidak? hehe.

masuk akal x pilihanraya adun kuang..
tiga kali kira PKR menang..
kali keempat kira UMNOOOO boleh menang..
mcm budus je..

Harap milosuam boleh dedahkan mengenai hubungan Saiful-Janna-Mumtaz-Rosmah-Najib...bagi ramai org yg belum tahu celik mata..

aku tak suka negara kena jajah british wahai Anonymous | February 24, 2010 9:22 AM.

i mean, negara mana yang suka kan? tp kalau ikutkan kan, kalau Tanah Melayu dulu tak dijajah british, there wouldn't be any Malaysia. we would be under thailand kot. and sabah sarawak would be under indonesia. and, indonesia wouldn't be the country we know it as today.

so, yeah. just my two-cent.

TAPI, bukan aku nak malaysia ni kena jajah lagi. sebab skrg ni dah maju ke depan. so let's make history for the future generation, yes?

tp, skrg punya issues kan, adalah sangat memalukan nak dijadikan history. i mean, can u imagine your children 20 years to come, baca pasal sayfool kena liwat dgn DSAI? and i bet, apa yang cilik tunjuk dlm post kat atas ni takkan dimasukkan dalam buku teks sejarah kat malaysia ni.

sebab cilik bukan pro-government.

saifool, the nobody who is SAID to have his asshole banged mungkin akan ade dlm buku teks sejarah sbg "pembela bangsa dan negara".

time tu, aku sanggup berhijrah ke british (negara penjajah kita dulu) so that my children can learn history from more trustworthy sources!

kau suka pemimpin kau makan duit rakyat? itu namanya BODOH. narrow-minded. kata org macam kami bodoh tuli. orang tak pandai internet je kot masih percaya main stream punye berita.

kau fikir SEMUA pembangunan kat malaysia ni datang dari mana? loan, scholarship, etc etc tu semua datang dari mana? heck, gaji pemimpin kau tu datang dari mana?

kau ingat, diorang keluarkan duit gaji diorang sikit2 ke nak bantu rakyat?

duit rakyat diorang amik adelah!

sorang dato' tu time jadik menteri pelajaran adalah contoh paling dekat untuk aku bgtau kau. my boyfriend's best friend kena buat quotation RM235 million untuk barang harga RM35million utk project generators suppliers for govt school. dia sampai tak tidur tau sbb pening kat mana nak tambah apa kat quotation tu supaya jadik RM235million.

kau masih nak sokong orang yang songlap RM200 million duit rakyat utk masuk poket sendirik? WEH BODOH! YOUR STUPIDITY IS BLINDING YOUR ALREADY RETARDED MIND LA WEH!

jgn hanye sebab dia government, ko kene sokong. kalau govt tak betol, kene lah bantah. tak kesahlah sape pun jadi govt. UMNO ke, PAS ke, PKR ke..

tp tersangat OBVIOUS corruption within UMNGOK ni. org BODOH BAHLOL macam kau je masih setia sayangkan govt haprak macam ni!

kepada penyokong umngok...nangoi..


kalu dah buta tu...buta jela...memg dasar puak busuk dan bangkai...

JILA..jubo..
itu dato' mana songlap? ko dah check ke akaun dia jgn main tuduh2..

tulah korang tgk mainstream jer...sebenarnya banyak benda yg kerajaan kena buat sorok2..kira intelligent /underground punya kerja..Kdg2 terpaksa ambik duit mcm tu sbb nak top up..nak tolong bangsa..kalau diorang ambik duit and hebah2 pada media boleh dpt ke? bangsa lain mesti bising punya..tu lah kdg2 diorang terpaksa kena maki hamun rakyat dituduh mcm2 tapi hakikat sebenar diorang je yang tahu. Ini aku bagi hint je supaya kalau nak benci tu kdg2 berpada2..Ada benda boleh kongsi dgn rakyat and ada benda must kept secret..

yuhaaaaa...amacam? lain kali kena tgk cite james bond.

"sorang dato' tu time jadik menteri pelajaran adalah contoh paling dekat untuk aku bgtau kau. my boyfriend's best friend kena buat quotation RM235 million untuk barang harga RM35million utk project generators suppliers for govt school. dia sampai tak tidur tau sbb pening kat mana nak tambah apa kat quotation tu supaya jadik RM235million.

kau masih nak sokong orang yang songlap RM200 million duit rakyat utk masuk poket sendirik? WEH BODOH! YOUR STUPIDITY IS BLINDING YOUR ALREADY RETARDED MIND LA WEH"

bagus ni..apa kata kau pegi la kasi tau MACC atau pun yg lebih mulia karpal or lim kit siang ke. Kalau kau tak kasi tahu kau pun LAGI BODOH DAN BEBAL setuju tak?

da nama kerajaan memang la kena buat jasa untuk rakyat..rakyat da pilih..rakyat ibarat majikan kerajaan hanya pekerja..nk kenang2 jasa watpe..da memang tanggungjawabkan..cube la fikir luar kotak skit..rakyat pilih sbb untuk menyenangkan rakyat..tp aku tgk kat malaysia ni len..ntah pape la..duit byk2 wat program mengarut2..pttnye setiap kali nk wat bajet kena wat list dl bg rakyat tgk n komen..bkn stakat bg peruntukan sana sini juta2..last2 ape pun xde..

Salam...
Yang saya pelik kenapa susah sangat nak bersumpah ni?????Saya yakin Jika DSAI bersumpah tak sampai 1 tahun dia akan jadi PM.Tetapi yang PELIKNYA DSAI TAKUT NAK BERSUMPAH?????KENAPA???MENGAPA??? hanya yang empunya dirilah yang dapat menjawabnya

Bodoh punya macha.... Kalau Awar bersumpah,apalah kesannya??? Boleh ke rakyat tentukan sapa betul sapa salah??? Sebab tula dia mohon bicara dalam syariat Islam ikut hukum qazaf.... Bila dah dapat bicara ikut islam barula ada kesannya kalau bersumpah... Kalau takat macam sekarang ni...dia bersumpah dan saipol pun bersumpah,so apa keputusannya??? Sumpah pulak macam stail orang yahudi main junjung2 kitab.... Boleh settle ke benda ni??? Tu la dulu masa orang suruh jadi cerdik,korang taknak jadi cerdik... Sekarang sapa yang susah... Kamu juga yang masih menyokong golongan yang menjahanamkan negara sendiri... Dah2 pegi asah sikit otak tu, makanla kismis dan jus kurma madu...baca selawat dan berdoa pada Allah supaya bagi sikit kecerdikan pada kamu... InsyaAllah...satu hari nanti boleh pandai kot....

Org yg berfikir singkat je pikir sumpah DSAI adalah jalan penyelesaian. DSAI tak perlu sumpah. DSAI tak perlu ikut rentak bodo tu..Kebijaksanaan Allah mengatasi segalanya, maka hayati la peristiwa ini sebaiknya, pada akhirnya kita akan akui Allah itu Maha Adil lagi Maha halus penghakimanNya.

bagus bloq ni..caya laa..masing2 ade pendapat..yg penting u all amik tahu gak pe yg terjadi..syabas!!..anda semua prihatin..

apa punya bangang la cakap orang tak kenang budi. kerajaan siapa-siapa boleh pegang. yang bodohnye kau orang yang kasi UMNGOK jadi kerajaan. takkanlah NGO pulak yang kasi kau tanah atau buku teks percuma. bodoh.

Betul...saya sokong. Orang kita suka komplen, xsuka menghargai...jauh sekali bersyukur!

So sebagai rakyat awak buat jasa apa plak!! Menyalak bukit??


EmoticonEmoticon