Wednesday

Bukti Satu Malaysia Bukan Idea Najib



Heboh dengan konsep satu Malaysia yang menjadi trade mark kepimpinan sebaik sahaja Perdana Menteri Malaysia Dato Seri Najib mengambil alih jawatan PM dari Imam Hadhari Tun Abdullah Badawi. Kalau dilihat konsep ini dipopularkan setiap hari di media-media kerajaan, dalam warta berita dalam surat khabar dalam radio dan sebagainya, sampaikan dah wujud cara memberi salam yang baru iaitu Salam Satu Malaysia.

Para penyokong UMNO dan BN pastinya berbangga dengan konsep Satu Malaysia yang kononnya mengeratkan perpaduan di antara rakyat. Mungkin ramai yang menyangka konsep dan istilah satu Malaysia ini merupakan idea original oleh Najib. Ternyata anda silap besar, dalam entry kali ini CiLiK© nak dedahkan kepada anda bahawa idea Satu Malaysia ini sebenarnya diadaptasikan dari konsep Yahudi iaitu One Israel. Konsep atau slogan Yahudi ini dimulakan oleh Israel pada tahun 1999 oleh Ehud Barak Perdana Menteri Israel.

Seperti biasa MiLo SuaM bukan BloG fitnah ye, CiLiK© takkan buat pendedahan tanpa bukti-bukti yang kukuh, anda boleh lihat sediri bukti di bawah ini sila klik untuk membesarkan image.






Kenapa kenapa ya? Najib yang kononnya memimpin negara Islam, memperjuangkan Islam, jadi hero dalam isu Kalimah Allah, menentang DAP yang kononnya menindas Melayu dan Islam tetapi mengapa menggunakan konsep Yahudi? Di sini jelas sekali One Israel wujud pada tahun 1999 sebelum One Malaysia diwujudkan oleh Najib. Maka jelaslah ia bukan satu idea yang tulen dari Najib sendiri. Adakah Najib menciplak idea ini?

Oh tidak, Najib tidak menciplak tetapi tetapi idea ini diberikan oleh penasihatnya APCO. Tak ada apa nak dihairankan ini semua kerana Najib telah mengambil perunding Yahudi untuk menasihatinya bagi menguruskan negara ini sila rujuk sini Bukti Najib bersekongkol dengan Yahudi




CiLiK©: Penasihat pun dah pakai Yahudi jangan haraplah nak tegakkan Islam, memang jauh sekali macam langit dengan bumi!

43 comments

dasar pngkhianat bangsa..

dia apa kisah....

UMNO poyo je lebih....
tiru org lin kate die buat....
copy n paste....

pasnie rakyat msia jd cm rakyat yahudi

Menjadi kambing hitam untuk yahudi,menjadi musuh dalam selimut memerangi islam...mmm Selama mana kita akan bertahan?

menjadi kambing hitam untuk yahudi,menjadi musuh dalam selimut untuk masyarakat islam...Selama mana kita akan bertahan?

pantatnye najib!!

apela milo ni...One Israel dah lapuk laa...skrang "Satu BaitulMaqdis"...tak caye?....cari sendiri aaa....papepon salam 1 malaysia...haha..

Assalamualaikum.

hahaha....

1 israel jadikan bangsa israel kuat,bersatu.Tak peduli dengan apa dunia luar kata.Terus maju.

1 malaysia.jadikan bangsa malaysia terus kuat,bersatu.Tak peduli dengan apa dunia kata.Terus maju.

Jadi,kalau nak majukan negara,apa salahnya? Jangan la emo sangat baiii...hahaa..ini la jenis membangkang tak tentu hala.Yang mana baik,kita amik la.Mana yang buruk,jgn dok ikut.

Ini yang dinamakan guna otak.Bukan ikut membuta tuli.Cerdik la sikit.Haihhhh....Ingat dengan slogan macam ni terus rakyat malaysia jadi macam yahudi? Apa kebodoh le sangat pemikiran camni.Ingat rakyat malaysia bodoh sangat ke apa.

Nak sembang pasal yahudi pung pang pung pang...pegi tengok sapa orang luar negara yang dok sokong anwar korang tu.Yahudi ke tak yahudi.Tu pun bukan main,melompat seronok kata orang asing sokong anwar...

haihh...nama pun milo suam.Suam-suam jugak la hujahnya pun.

hahahahhaa......






Err...kalau Palestin yang buat slogan 1 palestin? Apa pulak korang nak kata? Mesti kata bagus kan? Menunjukkan palestin bersatu melawan israel.zzz...

look at the bright side la brother.Semua menda nak hentam.Aku yang undi pembangkang ni pun dah naik muak tgk geng pembangkang ni.Sana sini nak bangkang.Benda-benda bodoh pun nak bising.Serius,menyesal jugak la bagi undi hari tu.Bangkang pun tgk la sama.Be a smart guy.Jadi pembangkang yang bijak.haihh...

Apa? Aku tipu yang aku undi pembangkang?

Dengan ini saya bersumpah dengan nama Allah S.W.T,bahawa saya tidak menipu tentang undi saya kepada pembangkang.Dan saya menyesal mengundi kepada pembangkang.Jika saya menipu,hilanglah semua amal saya selama ini.Ini urusan saya dengan Allah S.W.T.

Harap dapat melihat bangkangan yang lebih bernas.

Assalamualaikum.

Kamen Rider Black~ delete 17 March 2010 at 20:17

susahnye nk quote...byk sgt anonymous...pd komen yg brjela nie....

waalaikumsalam...

"look at the bright side la brother.Semua menda nak hentam.Aku yang undi pembangkang ni pun dah naik muak tgk geng pembangkang ni.Sana sini nak bangkang.Benda-benda bodoh pun nak bising.Serius,menyesal jugak la bagi undi hari tu.Bangkang pun tgk la sama.Be a smart guy.Jadi pembangkang yang bijak.haihh..."


benda2 bodoh? bagi la contoh......jgn ckp aje...
aku boleh boleh ckp Be End wat bende bodo...n boleh buktikan pon...cth, Kapal Selam scorpene...name kapal selam, tapi xleh menyelam...kan ke bodoh tu...

menyesal undi pembangkang...brape kali sgt la ko undi pembangkang...ntah2 sekali je(tu pon kalo betul)....
Undi la balik Be End kesayangan ko tue~dan tgk lah bagaimana diorg gne duit taxpayer dgn cerdik ;)

wof2...

Jgn terasa yek...


Assalamualaikum wbt,

bende cmni pun buleh politik? so xpyh la bersatu padu rakyat malaysia..kita wat three malaysia, 1 utk cina , 1 utk india, 1 utk bumiputera..
cina buleh duduk bndr, control ekonomi etc.
india duduk dkt bndr n dlm bndr, control hospital+klinik+mahkamah.
melayu duduk kampung bercucuk tanam atau isi institut pemulihan akhlak..
PM bg Anwar..jd boneka..xpe, Melayu Islam ape sgt nilainye kt Malaysia ni..bangsa bodoh je, suke politik n huru hara..

Baguslah spin banyak2 ye....
Apa yg saya nak ketengahkan ialah...

1-Najib berbohong kata 1 Malaysia idea die sendiri
2-Najib guna khidmat penasihat Yahudi untuk urus tadbir negara terutama untuk "media baru".

Kalau anda suke Yahudi jadi penasihat negara ni terpulanglah....

Allah dah bagi amaran di dalam Al-Quran

"Sekali-kali tidak akan redha orang-orang Yahudi dan Nasrani sehinggalah kamu mengikut jalan-jalan hidup mereka."
(Al Baqarah: 120)

Teruskanlah menyokong PM yang menggunakan khidmat Yahudi ini semoga agenda yahudi berjaya dikembangkan ke negara Malaysia tercinta ini.....

Semoga kamu nanti megikut jalan-jalan hidup yahudi....
dan pada masa itu barulah Yahudi redha kepada kamu...
kerana kamu pun dah jadi Melayu Yahudi....

Salam 1 Israel....

Kamen Rider Black~ delete 17 March 2010 at 23:08

Assalamualaium..
Cilik: aku setuju semua yg ko ckp kecuali 'salam 1 israel', kalo bg salam yg full kan bagus :)...

salam satu malaysia.....

best2 komen kat sinie..tapi tuler..semua ikut emosi...hampeh!...
Takbir....mcm budak2....cakap x serupa bikin..

Jangan marah ye, saya ckp salam satu israel tu
sebab nak perli salam satu Malaysia... hehe baiklah

Assalamua'laikum..... =)

kamen..balikla..mak ko dah marah..duit beli ikan ko kebas wat gi cc..apalahh ko ni..


Cuba korang tgk slogan ni..
PAS for ALL , ISRAEL for All..ok tak?

best kan bunyinya..

Menang ko org bodoh sokong anuar baruah YAHUDI..sbb hanya kita orang jer yg HALAL kawan YAHUDI...Bodoh korang semua sokong PAS/PKR sbb depa barua DAP..kita org jer yg bleh tido dgn MCA _ GERAKAN..sbb itu Orang MELAYU P.PINANG dah pupus...DEB tinggal kenangan...Tanah rizab MELAYU 50% ghaib..sbb hanya PEMIMPIM kita orang jer yg mampu menjaga org MELAYU sbb depa ade MAGIK..korang buta ker???

Tengok ni:-
http://www.youtube.com/watch?v=Zvjbp-lVxH0
Walaupun MCA bantai SULTAN MELAYU kita org OK jer walau pun termaktub dlm PERLEMBAGAAN RAJA-RAJA MELAYU bertanggung jawab atas kepenting dan HAK istimewa orang MELAYU..

err....
Kan PAS buat slogan PAS FOR ALL...

ISRAEL pun buat jugak slogan macam tu. ISRAEL FOR ALL..

apa crita? nak kata PAS tiru israel jugak?


hahahhahahhaha...

err....
Kan PAS buat slogan PAS FOR ALL...

ISRAEL pun buat jugak slogan macam tu. ISRAEL FOR ALL..

apa crita? nak kata PAS tiru israel jugak?


hahahhahahhaha...


ape la bodoh nye coment dari juak2 umngok nih
da terang lagi nk besuluh~

najib gune khidmat nasihat APCO(khidmat penasihat Yahudi)
susah ke nk accept?
terime jela~
nk membangkang je x abis2
xmalu ke?, otak letak mane?
xbley nk terime kenyataan ke?...p la ckp kt biawak pekan 2...nk g bangkang kt sini wat pe?...wat malu diri sendiri je..nape mesti jd macam zombie2 jalanan??..

Yang penting, PAS tak ambik penasihat dari Israel. So ia kebetulan. Dan yang penting, Najib guna khidmat APCO yang terang2. Dan org yang dia ambik sebagai penasihat adalah Pelobi Israel yang berfikiran extreme. So, kenapa ambik Israel lak?

So, kalau Islam for All dan PAS for All tu ada kait dgn Israel for All? Apa la.

harap2 malaysia bebas dr sekecil2 idea dari israel..insya Allah

hehehe sape2 fans umno/bn mmg bodoh tahap bebal...

perlu ke najib amik org israel sbg penasihat...?berpuluh negara kat dunia ni nper amik Israel?yg jelas terang nyata musuh kuat agama Islam?huhuhu siap de dlam sejarah lg diorg bnuh para anbiya'...huhuhuhu kata org melayu nper xamik org melayu?hehehekata umno untuk org melayu tp amik penasihat luar?huhuhuhuhu banyak duwit najib...

kpd umno/BN yg buta truslh skong najib...best kn dpt dosa free2 camtu...aku pn pelik awt kapal selam tu xclaim balik yg baru...ker perlukn altantuya g berunding...huhuhuh low profile najib klu dh kapal selam pn org luar jd org pertghan jual beli huhuhu pe;h de kat pemimpin umno/bn ni yekkk?bau2 tahi ajerr yg ada huhuhu

lu pkirlh sendri...huhuhu

huhu.... aku pun fening.. aku heran apa yang berlaku kat malaysia nia mesti ada kaitan dengan israel, amerika, yahudi, kristian etc.. like 1 malaysia, pas for all, lambang parti umno, pkr, dap, dll.. naper eh? rekaan semata mata o secara kebetulan o ada udang di sebalik batu??hummm

(xyah cakap lah pasal lagu negaraku n bendera malaysia..hehe)

Neggarakuku dan Jalur Gembleng

cheh....korang taip ni pun pakai processor yahudi gak

aku pkai AMD lah..buatan German..
ko ingat suma org pkai processor yahudi ker?..
fikir dulu sebelum tulis..UMNGOK betul!!

SUDAH2 LAA...LANTAKLAA AMPA NAK SOKONG SAPA PON....JANJI AMPA TAU APA AMPA BUAT...AKU ORG ISLAM,AKU WAJIB IKUT SARANAN ALLAH SUPAYA MENGUTAMAKAN KEPENTINGAN AGAMA,SO PAS UTK AKU....KNP PILIH PAS?SEBAB AKU TAK NAMPAK PON YG BN-UMNO NIE MCM ORG ISLAM........SALAM..

aen;
g0 umn0!!!!!!!!!!!!!!!!!

i like this post...

SUDAH2 LAA...LANTAKLAA AMPA NAK SOKONG SAPA PON....JANJI AMPA TAU APA AMPA BUAT...AKU ORG ISLAM,AKU WAJIB IKUT SARANAN ALLAH SUPAYA MENGUTAMAKAN KEPENTINGAN AGAMA,SO PAS UTK AKU....KNP PILIH PAS?SEBAB AKU TAK NAMPAK PON YG BN-UMNO NIE MCM ORG ISLAM........SALAM..

hahaha..rmai orng yg x sedar kte ni dh dijajah oleh musuh islam yg paling besar disebabkan pemerintah yg jahil

salam dan selamat sejahtera,

saya nak kongsi sedikit pendapat ttg satu malaysia bukan idea najib. saya xdpt nak pastikan idea itu daripada najib atau bukan. tetapi yg saya tahu, idea itu bkn dari idea one israel.(kalau xsalah saya la) sbb:
1) setiap pemimpin malaysia akan mengeluarkan slogan2 tertentu contoh mcm najib, 1Malaysia. abdullah badawi, cemerlang,gemilang dan terbilang.
2)slogan2 itu mmg berbeza tetapi membawa satu maksud yg sama iaitu 'kearah perpaduan pelbagai kaum di Malaysia'.

oleh itu saya rasa mcm xlogik kalau nk kaitkan slogan 1Malaysia dgn ideologi israel. mgkin ada persamaan dari segi ayat slogan itu. tetapi cara pembawakan kita berbeza. kita nak jdkan rakyat malaysia ini bersatu iaitu penubuhan negara bangsa. mcm negara jepun bangsa jepun, negara indonesia bangsa indonesia, negara china bangsa china. tetapi negara malaysia bangsa apa? sekarang kalau kita ke luar negara dan org asing tny kita negara mana? kita akn jwb kita org Malaysia, tp kalau org tny kita bangsa apa? kita akn jwb kita bangsa Malaysia atau bangsa masing2 (melayu,india,cina,dayak,kadazan,etc)?
sekadar kongsi pendapat. kalau pendapat saya betul,sokonglah saya. kalau pendapat saya salah, betulkan saya. bersama2 kita berkongsi pendapat.

Arini kuasa yg paling besar yg Allah S.W.T beri pada kita seluruh umat manusia ialah PILIH...(bkn black magic ye)...so PILIH la...bkn PITIH...tp PILIH...kdg2 manusia ni kurang faham maksud PILIH...yg mereka tahu...PITIH...byk bg PITIH..itu yg mereka PILIH...tp mereka kurang faham mana dtgnya PITIH kalau bkn kita yg PILIH...jd...buat PILIHan...PILIH @ PITIH...klu tak faham2 jg...buka kamus dewan cari maksud PILIH & PITIH...

SALAM kepada ANONYOMUS 1ISRAIL tu la yg menjatuh/memecahkn islam zaman empayar islam agung uthmaniah,kerana di dalam islam tiada semangat satu bangsa tetapi satu islam tidak kira bangsa,sesama islam adalah bersaudara,yg membuatkan bangsa yahudi gerun,dan membuatkan orang yahudi gusar tentang kehebatan islam di zaman itu,maka orang yahudi memikirkan satu cara untuk menjatuhkan empayar islam zaman tersebut dengan memasukkan semangt bangsa secara sulit dan licik,tanpa disedari,uthmaniah mengalami perpecahan dari dalam akibat perbezaan bangsa.....dan mengalami kejatuhan yg mendadak akibat teori bangsa zionis tersebut........dan islam mengalami zaman suram hingga sekarang..so fikir fikirkan lah^^

sampai skrang aq feel stupid dgn pnyokong umno yg scara trus mnerus menyalahkan pas sbb mggunakan pas for all...hei,sedor diri sket laa...one israel digunekn utk meraih pengundi mizrahi dgn mbuat satu penggabungan parti drpd komponen parti yg lain...one malaysia pon dasarnye hampir srupe dgn one israel (dr ape yg aq nmpak laa, klu umno supporters nmpak benda lain x tau laa) iaitu meraih undi masyarakat slain melayu atas kata perpaduan.tp umno thu yg org melayu nie (kebanyakanye) x ambik kisah pasal perpaduan ni sangat...tue yg diorg mnerapkan sentimen asabiyah (ketuanan melayu) untuk mraih undi org melayu...bukan macam talam dua muke ke??

balek pasal pas, pas for all adalah satu slogan menunjukkan mereka walaupun dasarnye memperjuangkan islam tp selaras khndak islam supaya menjalinkan hubungan yg baik dgn yg bukan islam smoge beroleh hidayah (aq tahu umno supporters xkan stuju ngan ayat nie atas alasn pas is a political party same as umno...)tp btw aq klakar dgn sikap umno supporters yg x ambek kisah ape maksud slogan(bile nmpak same dgn israel je trus srng,padahal x tau ape pon, yg bn lg terok, trang dan jelas lg tue...)israel for all bukanlah satu slogan tp brape ramai umno supporters nak ambek kisah yg israel for all adalah satu syarikat tourism israel??? knape pas nak ambek nama syarikat tourism pulak??? x caya pgi kat www.israel4all.com btw, syarikat nie name camtu supaya org agama lain dpt melancong ke israel sbb mreka thu org x nak pgi israel atas dasar kemanusiaan (aq tahu msti ramai yang nak bangkang aq ngan ayat nie...) kanape plak pas nak ambek name syarikat tourism???(satu lg ayat yg akan dijadikan bahan bangkangan...)

guanodemo?

BUKAN AHLI POLITIK ::

aku tgk korang neh cam bodoh2 laa . semua nak bangkang 1 sama lain . masing2 nak d atas . apalaa . knp msti nak bangkang ?? UMNO , PAS dan lain2 semua bangkang 1 sama lain . susah sangt ke nak bersatu ?? korg fikir lah sendiri . smpai bila malaysia nak jadi mcm nie ??

SENSITIF:-

apa la korang ni..ini pn nak dijadikan isu..klu Dt' Sri najib tiru konsep ngn cara pemerintah israel tu xpala klu nk jadikan isu..apa yang dia buat skang ni sama ke ngn Israel 2? ini nak kata orng bodoh la apala..maki dlm ini apa yang dapat angpa tu yang bodoh dok maki dlm ini..angpa p maki depan depan dto' najib tgk? angpa klu ckp blakang mmg pandai..bleh dapat A1 la klu SPM..

yg penting umno amek upco yahudi sebagai penasihat. xde keje ke amek yahudi zionis sebagai penasihat?

1 malaysia hebat dilaksana, agama entah kemana

ak sokong konsep 1 malaysia untuk dijalankan dimalaysia, kerana tujuan nya baik dari segi penyatuan bangsa. sesuai negara kita yang berbilang bangsa dan kaum ini, dan merasa konsep ini berjaya menyatukan rakyat malaysia. tetapi menolak, perdana menteri yang menggunakan khidmat firma yahudi menggunakan wang kerajaan, dan pembohongan yang dilakukan,dengan mengatakan 1malayysia ini adalah konsep cetusan idea beliau.. rasanya walopon tak guna khidmat apco nih, konsep 1 malaysia tetap kita boleh laksanakan.yang baik kita boleh tiru, tetapi medium yang berasaskan yahudi itu sgt saya tolak, sekadar pandangan peribadi..

semoga alquran dan assunah terus menjadi panduan dan pedoman bg kita semua!! insya allah!!

yang pembangkang timbulkan 1malaysia takda objektive dan banyak ambil aidia daripembangkang untuk kelirukan rakyat. so org2 BN kena sekolah lagilah. sbb curi aidia org.

p mampos pembangkang ke ? kerajaan ke ?? yg penting aku nak enjoy . kah3 . kalau pas jage , kompom clubbing , snoker , clubbing , wayang , hotel budget jadi surau . kah3 .


EmoticonEmoticon