Thursday

Isu Orang Asli, Menteri pembohong dan bebal





S
emalam CiLiK© ada membangkitkan isu 2000 orang asli yang mengemukakan bantahan terhadap isu tanah rujuk sini 2000 orang asli serang Putrajaya

Tadi sewaktu CiLiK© melihat laporan berita mengenai isu ini di Malaysiakini, CiLiK© rasa betul-betul terkejut dengan ulasan Shafie Apdal Menteri Pembangunan Luar bandar dan Wilayah. Si menteri ni nampak sangat nak tutup berita tentang bantahan Orang-orang asli ini yang berdemonstrasi sehingga ke Putrajaya untuk menyerahkan memorandum bantahan kepada Perdana Menteri Najib kerana membantah dasar pemberi milikan tanah.

Korang tengok sendiri ucapan menteri bengong ni, ketika diminta mengulas tentang bantahan orang-orang asli ini.

Manakala Shafie pula, ketika diminta mengulas mengenai perhimpunan hari ini, sambil tersenyum berkata: "Mereka datang bukan untuk protes tetapi untuk berjalan-jalan melawat Putrajaya dan kita juga bagi mereka makan-makan."

"Yang majoriti ini kumpulan yang jumpa dengan saya tadi. Sebenarnya mereka nak datang, di samping nak menyaksikan penyerahan memorandum ini.

"Mereka juga datang untuk cuti sekolah hendak ambil gambar di Putrajaya sebab mereka cuma tengok Putrajaya dalam televisyen."

Korang lihat sendiri laporan berita tersebut di bawah ni (sila klik untuk membesarkan image)



Apalah sampai macam ni bebal punye pemimpin pun ada ke? Ni lah salah satu contoh pemimpin bongok yang nak memperbodohkan rakyat! Depan depan mata lagi nak menipu! korang tengok sendiri gambar-gambar ni, macam ni ke cara orang asli makan angin ke Putrajaya?







Satu lagi perkara pelik, CiLiK© tengok hari ni, Utusan dan Berita Harian langsung tak ada berita tentang isu panas ni, pelik tak? Tak pelik pun, mana-mana isu yang memburukkan kerajaan mana nak keluar dalam media arus perdana, media penjilat Be End dan UMNGOK!! Apapun kita tengok besok macam mana Utusan, Berita Hairan dan Buletin Utama akan putar belitkan cerita ni.

CiLiK©: Korang yang nampak perkara ni memang akan rasa marah, lucu dan geram, tapi Alhamdulillah sebab korang dapat juga berita sebenar melalui internet ni. Cuba bayangkan orang-orang kampung yang hanya mendapat sumber berita dari media perdana, hidup-hidup kena kencing dengan UMNGOK dan Be End ni.... Kepada zombie-zombie UMNGOK dan Be End macam biasalah korang tetap jadi 'mayat hidup' dan akan terus sokong penipu dan kaki belit ni.

37 comments

ahahha...suruh menteri tu masuk raja lawak la....bebaLLLL!!!

-cyrus-

miahahaa..menteri abad ini.bengong belaka.blajar tinggi-tinggi tapi bengong..kalu nak tipu pon agak-agak la.ada ke patot cakap wat lawatan.tak tengok ke kain rentang yang dorang bawak tu.tak boleh ke skali skala ngaku silap sendiri?munafikk..wat rosak nama bangsa.dasar penipu.opss..lebih2 plak.haha..

Kalau nak tau itu lah watak sebenar pemimpin UMNOk/Beer End nak menipu pun agak-agak la budak tadika pun tak percaya (tapi kalau LICIK tu aku rase mmg confirm die percaya) eh.. mana gi LICIK tak nak komen ke..


amusza

sama la mcm licik.. salah parti dia, mana dia berani nak comment.. bangang

sham-shah alam

kalu da bebal tu memang dtg nye dr umngok...dasar puak2 yg suka menunjukkan kebodohan sendiri..


-tumpang lalu-

Kamen Rider Black~ delete 18 March 2010 at 12:30

Amusza & Sham: LICIK xde duit nk online kot...hehe

"Mereka datang bukan untuk protes tetapi untuk berjalan-jalan melawat Putrajaya dan kita juga bagi mereka makan-makan."

kahakahakah

bagi mereka makan-makan...

Aik nama di kan Shafie bebal....dia je ubah afdal tu bila masuk umno dulu

hoi kamen..berapa byk dah curi duit mak pegi cc..hishh budak ni apa nak jadi..hehehe

Ha kan betul telahan aku..diorang nak jalan2 jer..

adalah sikit2 yg rajin nak menunjuk2..tu pun semua sponsor..cawat sponsor..kain rentang sponsor..tulis memorandum dgn photocopy dan binding pun sponsor..siap tinggal ambik je..

Tunjuklah sekali majoriti yg tgh jalan2 melawat keindahan putrajaya...apalahhh..berat sebelah..

kalo ketua da bodo..anak2 buah jd lg +++bodo..
2 yg kalo komen merapu2..xde idea.tul x licik?anda la 2.

pada pndangan tgas pmimpin mjaga rakyat bknnye mnindas rakyat..orag asli brtndak bgtu krn ada sbbnye..bkn mai redah je x tntu pasal..kerajaan ptut mhormati hak org asli..jangan hnya memikirkan untung shj..hak mrk kn jga gak...tanah adalh hak y mutlak bg pribumi..khasya y termaktub dlm prlmbagaan mlysia...plz jgn mnindas hak pri bumi...

Ha.. ha.. itu la komen bingai dari LICIK...Aku dah agak ko pun setuju yg die org sebenarnya jalan-jalan kat putrajaya aku nak tanye skit apesal ade ramai polis kawal ??? ko kate cawat die org sponsor kat kedai mana ada jual kalau ko ade bukti die org gi jalan2 bagi tau link ape... aku nak tengok gak ha... ha..

amusza

si pie ni memang mangkok tingkat dari dulu

hahaha..korang ni tak reti komen lain ke..korang punya spec utk komen mesti ada bodo,bingai, sengal, mangkok..itujela yg korang reti.

tapi aku tak heran..dah pemimpin korang pun ajar mcm tu.

ok..cuti sekolah ni baik2 tau adik2 smua..jgn dok cc lama2..jgn curi duit mak plak..sian mak.

cuti sekolah ni elok pegi jalan2 ke putrajaya..cantik tau bandar dia..mintak la sponsor kat yg berkenaan..tapi kalau nak free kena ada syarat..kena bwk sepanduk byk2..dok tgh panas sekejap..ok.

renung-renungkan dan selamat beramal..

Kamen Rider Black~ delete 18 March 2010 at 19:25

LICIK: Hai.....x habis2 merapu.....kalau xde point, xyah la nak post..

Quoting PLATO:
"Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something."

kamen..mak ko tau tak kuar rumah ni?...berapa sen ko curi duit..

apa quote plato plak..org islam quote la dr quran ke..hadis ke..

ni quote dr org luar..kafir plak tu..

Licik ni kalo aku cakap bodo dia marah...cakap bengap lagi la dia marah..kalo cakap bahlol dia suke ke x ek?? Kami bukan suke2 suki nak cakap ayat2 cam tu...tp terang lagi bersuluh yang ko ni memang bebal?? paham?? B.E.B.A.L?? ulang sekali lagi B.E.B.A.L??? reti baca x???

-Cyrus-

cyrus..maki hamun nampak..erkk mcm Mat sabu lak..ala2 Manfuz...ala2 lembut tok guru...hahaha..nilah akibat kalau pemimpin tunjuk contoh tak baik..

celako..celako...

de peluang la PR nk menang kat sne.. hahaha... ssh2 je najis g sane.. XD

nak hadis?
Do as you wish if you have no shame..

hehe..gini la puak2 umno..
xde rasa malu..tu komen bengom2 blake dari pangkat pemimpin smpai ke juak2 sengap..

Kamen Rider Black~ delete 18 March 2010 at 23:38

LICIK: PLATO kafir, tp adekah kate2 beliau yg aku qoute tu memesongkan akidah kau sebagai seorg muslim(kalo ko ISLAM le)??

"orang yang paling bodoh ialah apabila diceritakan sesuatu kepadanya maka dia lupa dan apabila dia bercakap maka dia gopoh dalam percakapannya dan apabila dia didorong melakukan keburukan maka dia terus melakukan keburukan tersebut"
-Saidina Ali Kwj


satu lagi kata-kata Saidina Ali kwj:
"memberikan hujjah kepada si jahil adalah mudah pun begitu apa yang susah ialah bagi si jahil tadi menerima hujjah tersebut ".


siapa agaknya yg susah nk terima hujah yek, LICIK?

Licik...knp la masih lg nk tegakkn benang yg basah?? ko ni memalukn je la.. adoi... sokong kamen....


-cyrus-

Kepada pra pencacai. pembodek dan penjilat puak PARTI..Lantak korang la...Masing2 ade pendapat dan pandang yang berbeza TAPI bab KAFIR-mengKAFIR ni aku rasa dah melampau la...Sila baca ni bagi yang banggang lagi bengap:-
http://suaraperpaduanmelayu.blogspot.com/2010/03/hukum-mengkafirkan-sesama-islam.html

Anuar Berahi lari keluar dari parlimen? pedih kot telinga.


HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAAA......


Kena sound terus lari bebbbbb! LARIIII....LARIIIIII!

BAHAHAAHHHA.....


Sampai mana dia lari? Sampai luar negara nuuu...pi jumpa al-gore katanya.hahaha...

barai jugak nuar ni..sibuk pung pang pung pang luar negara...apa cerita tak masuk dewan? Sibuk sangat hal luar negara.

mintak tolong kat puak-puak kapir yahudi jugak.

Bila la nak buka mata cilik ni...haihh..

memang la puak2 PAS ni hukum kafir mengkafir tu kat mulut diorang je sebab depa semua taraf2 ulamak..

Pemimpin dah ajar mcm tu kan..anak buah apa pulak lagi naik tocang la..

hai kamen budak cc..kata2 quote tu cukup bagus utk ditujukan pada diri ko sendiri..pandai...pandai..

lepas ni search laa byk2 kat internet..pas tu quote lagi..bubuh byk2 lagi..smoga kau dpt kesedaran..

Kamen Rider Black~ delete 19 March 2010 at 14:18

LICIK: Aku tujukan quote daripada kata Saidina Ali ni bagi orang2 yang mahu mendengar dan berubah dan diri aku sendiri.....


Kalau kau xnak berubah, nk jadi jahil selamanya...silakan :)

Semoga ALLAH bagi hidayah pada kau, LICIK.....

1-Sebolehnya sila tinggalkan nama anda, sekadar nama samaran pun dah cukup agar orang lain senang menyebut nama anda, terlalu banyak anynomous (tanpa nama) menyukarkan perbincangan.

tanpa nama tu pengecut, sama mcm bapok atau pondan

tanpa nama jugak adalah org yg takut kene betah balik...tahu nk lepas tahi di milo suam pas2 lari~

ade jgk org mcm LICIK tu kat dunia ni....?? IQ die trsangat rendah or kpale otak die dh kene "basuh" ngan KERAjaan Be End..??
smpai bukti gmbar cmtu pon, bleh lagi nk pusing sana corner cni...? special plak KERAjaan Be End layan orang2 asli m'sia tu, smpai ade escort polis ble nk JALAN2 kat PUTRAJAYA..
En. Licik..Bukak mata n minda tu bleh dak..? ana rasa dia pon taw dia d pihak yg xbtOl..dats ckp merapu,merepek,meraban,ubah topik..cuba jwb pertnyaan saudara-saudari sume tu...slamat berjaya~
XB

ini ade org cucuk ar ni..cam ayah pin senang2 je hasut org asli

benda ni x susah pon...moral je..just pikir baik buruk tindakan kita nie..tu je..

Shafie Bebal=UMNO
Shafie Bebal=BODOH
kesimpulannya UMNO=BODOH
alif mim nun wau=sarkis da...

Kalau begitu dikatakan pergi makan angin cuti sekolah, bagaimana kalau org asli betul2 demonstrasi? Tentu lintang pukang menteri kat putrajaya tu.

Jaga2 umngok lepas ni org asli nak bersukaneka pula kat putrajaya....dengan menyumpit bontot korang hahahahahah

Salam..benti2 la ckp benda2 yg korang hanya blajar satakat tingkatan lima tuh..Pg masjid,surau dgr ustaz ngajar bab Ilmu tafsir Quran,hadith,Tauhid,Fiqh,Tasauwwuf dnan byk lg cabang Ilmu dlm kaedah Islam..Ulama bercakap bersandarkan kitab,ijma'dan rujukan2 yg muktabar..Korang bersandarkan apa?Bila ulama ckp mcm Munafik,Fasikh,kafir ke,cari sanad dlm Quran atau Hadith & Ijma'..jgn komen pkai logik..Benar ke kita ne Mukmin klu men ikut2 jer..

hrp2 umngok ni kalah dlm pilihanraya umum nanti,

hehe...licik ni cam da xde maruah je...klaka la...bdoh xbertemapt..tp xpe...skrangnya2 ada gak bahan hiburan kat dalam ni..hehe..truskan licik! yeah!


EmoticonEmoticon