Monday

Pengasas Facebook didakwa godam e-mel




Bagi yang belum kenal dengan tuan punya laman sosial paling berjaya di dunia, Facebook, beliau bernama Mark Zuckerberg. Tapi tadi CiLiK© agak terperanjat baca cerita pasal jenayah cyber yang dilakukan oleh owner Facebook ni di dalam Kosmo Online. Macam-macam hal lah dia ni, laman dia dah top pun masih nak kacau lagi website-website pesaing dia.

LONDON - Pengasas laman web perkongsian sosial Facebook di Internet, Mark Zuckerberg didakwa menggodam akaun e-mel beberapa saingannya dan wartawan, lapor akhbar Mail On Sunday semalam.

Ketua pegawai eksekutif laman perkongsian sosial yang paling berjaya di dunia itu didakwa melanggar sekurang-kurangnya dua privasi dalam satu siri artikel yang disiarkan oleh BusinessInsider.com.

Sebagai sebahagian daripada siasatan yang dilakukan selama dua tahun mengenai pengasas Facebook itu, majalah tersebut mendedahkan apa yang didakwanya sebagai satu penggodaman pada 2004.

Berita selanjutnya: KOSMO


CiLiK©: Jangan email kita dia godam sudahla hehe...

2 comments

http://msian-spring.freevar.com/saiful.htm

ada link baik punya.... interview dgn saifool....

betul ke web interview 2?
hahaha

cm lawak dengan fakta2 yg btul je~


EmoticonEmoticon