Thursday

Idea 1 Malaysia Najib Putar Alam





Aduhai Najib, Perdana Menteri ku, tak habis-habis nak temberang rakyat! Cakap berpusing-pusing! Kali ni kita lihat apa dia temberang si Najib ni? Mula-mula Najib kata 1 Malaysia idea asal dia dan sesetengah kawan-kawan dia,

"Ia adalah idea saya dan sesetengah rakan saya," kata beliau di hadapan lebih 100 wartawan asing yang berpejabat di Singapura pada jamuan makan gala anjuran Persatuan Koresponden Asing (FCA) Singapura di sini malam ini.

Tapi dalam masa yang sama, malah dalam laporan akhbar yang sama dia kata 1 Malaysia bukan konsep baru kerana banyak negara telah menggunakan konsep itu.

Perdana Menteri itu berkata, sungguhpun konsep satu bukan baru kerana banyak negara seperti China menggunakannya untuk mempromosi semangat pemilikan atau bersama-sama di kalangan rakyatnya, konsep 1Malaysia lebih daripada itu, iaitu 1Malaysia - Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.

Anda boleh lihat sendiri kenyataan Najib di Utusan Meloya, sila klik untuk membesarkan Gambar berikut





CiLiK©: Kalau idea tu dah lama ada kat negara lain bukan idea asal ler tok jib oi! Najib ni pun nak jadi Pak Lawak ke? keh keh keh...

11 comments

La.... bengong gak si Najib ni ye?
Tah hape2 je die nak temberang.....

rakyat diperbodohkan, perut kroni diperbesarkan.............. menyesal aku undi ko BN masa pilihan raya lpas.....

ha tu dia.... kebodohan najib
sudah terserlah lagi...
memang hampeh najib nih!!
aku dok kena tipu je....

Tak kesah dia nak ceduk dari mana, asalkan ada manfaat utk negara dan rakyat jelata, bukan sekadar membesarkan perut2 kroni2 kerajaan.

Cuma dari segi etikanya, boleh la dianggap plagiarism sbb mengaku hak cipta org sbg hak kita..(dlm kes ni idea tu la)

Wallahualam

tak sabar nak tunggu pak muhyidin ambik alih jawatan pak najib..pas nie konsep apa plak yer....zaman konsep dah skrang nie...

semua tahu Pak jib ni pernah kawin dulu dengan Ku Yah bini no 1....bini no 2 rosma Rozy dulu ade suami pertama dan juga anak...

masa rozy pernabersama suami pertama, dia buat hubungan sulit dgn pemimpin umno yg last skali adalah najib....tapi skarang ada deepak (carpet man)

Pak jib ni pernah di tangkap berkhalwat dengan penyanyi terkenal ZZ di NS telah di cover up oleh Isa samed

ini ke taraf PM aku aka Malaysia???? malunye aku nak ngaku si najib tu PM aku....aku malu!!!aku maluuu...!!!!

najib kaki putar alam

bila bapa ialah bekas PM tak semestinya anaknya boleh jadi PM gak,

kalau bapa boleh memimpin tak semestinya anak boleh memimpin

saudara Najib, kamu tidak sesuai jadi pemimpin sebenarnya, sedarlah

tingkah laku kamu buat malu pada org2 bugis sahaja.

pergi berubat diri kamu yang sudah terkena ilmu sihir oleh rosmah

milo tabor -
xde ke yg nk back up abg najib kite ni??
@ semua men kutuk je..MAMPOS NAJIB!!

0neisrael=-0nemalaysia delete 22 December 2010 at 10:46

najib dan para kabinet bn semua penipu...ini yg sah...malah skang dah ditambah jadik zalim plak...


EmoticonEmoticon