Monday

Mana berita PRK Sibu?






Cuba korang bayangkan kalau keputusan Pilihanraya Kecil, PRK di sibu semalam berpihak kepada Be End! Rasanya satu muka penuh keputusan akan diumumkan di muka hadapan Utusan Merapu. Tapi malang bagi mereka (Be End) kerana kalah, maka akhbar pencacai mereka pun keluarkanlah data angka tanpa keputusan pun di muka hadapan.

Apapun tahniah diucapkan kepada Calon Pakatan Rakyat yang diwakili oleh DAP, Wong Ho Leng yang telah berjaya memenangi kerusi panas parlimen Sibu mengalahkan Parti Rasuah Be End.


Seorang pengundi Sibu menunjukkan Mykad serta wang RM70 duit rasuah dari BN. BN seperti biasa memang tak lepas dari taktik kotor membeli undi. Dari kepala Taik dia (Najib) sampailah hujung taik-taik dia.


3 comments

Kalau UM ni bukan barua BN patutnya sirkan gambar mamat tu
dok pegang duit hadiah dari BN.Yg heranya SPRM tak ambil action pun pasai ni.Adakah cara ini juga halal dalam UMNO.

Antara faktor utama kemenangan PR aku rasakan pemantauan yg betul2 serius ke atas SPR sendiri krn mereka selalu memberi peluang kpd BeeEnd terutamanya pd saat2 akhir samada utk menipu, mengubah dn perkara2 yg sama waktu dengannya. Rasanya jarang kedengaran bilangan undi bagi pihak pembangkan meningkat mendadak semasa tempoh akhir pengiraan undi dijalankan melainkan yg selalu kedengaran ada saja undi pos yg belum dikira. Selagi SPR tidak benar2 telus ATAU sekurang2nya nampak telus, selagi itulah SPR merupakan antara halangan terbesar bagi mencapai sst kemenangan.

ahahaahahah kalah ker. malu ar tu. result no ekor kat belakang lagi beso dari saiz keputusan PRK sibu tu.


EmoticonEmoticon