Tuesday

Gelombang PR di Johor!




Memandangkan penulis utama blog MiLo SuaM kini sibuk menguruskan perniagaannya di Indonesia, beliau telah memberi kepercayaan kepada ReJaM© untuk menulis di blog ini. Isu kali ini ialah berkaitan dengan satu ceramah Anwar Ibrahim dari Pakatan Rakyat di Johor yang terpaksa dibatalkan gara-gara anjing-anjing Be End (FRU) yang menyalak bagai orang hilang akal menghalau rakyat dari menghadiri ceramah tersebut. Kalau dilihat, inilah kali pertama senario sebegini terjadi di Johor. Di mana ceramah Pakatan Rakyat diserbu oleh FRU. Sebelum ini kita lihat perkara begini hanya berlaku di negeri-negeri bahagian utara bagaimana FRU betempur dengan rakyat! Kali ini nampaknya gelombang itu sudah sampai ke Johor!

ReJaM© lihat, ini satu petanda baik untuk rakyat Johor! Boleh dianggap sebagai petanda dan juga amaran buat kerajaan Be End! Rakyat di Johor bakal memilih tampuk pimpinan yang baru! Mereka dah mula sedar bahawa selama ini mereka ditipu oleh kerajaan! Maklumat kini semakin mudah diperolehi, terutamanya dari internet! Gelombang yang melanda Kelantan, Selangor, Kedah, Perak dan Pulau Pinang kini sudah tiba di Johor! Sambutan rakyat begitu menggalakkan! Tahniah rakyat Johor! Anjing-anjing Be End (FRU) bertindak kasar kepada rakyat yang datang untuk mendengar ceramah Pakatan Rakyat! Rakyat Johor kini dapat melihat sendiri betapa kurang hajarnya Anjing-anjing ini. Kini rakyat di Johor sudah tahu mengapa Rakyat di 5 negeri lain telah berpaling tadah dari memilih UMNGOK dan Be End!

Terima Kasih Anjing-anjing Be End! Sikap kurang Hajar anda membuka jalan yang luas untuk kami rakyat Johor untuk berpaling tadah! Selamat tinggal UMNGOK dan Be End!

ReJaM©: Anjing-anjing ni memang kurang hajar! tak belajar adap! memang diajar untuk jadi biadap! ReJaM© dapat lihat dengan mata kepala sendiri bagaimana sikap biadap tentera upahan UMNOK Be End ini! Menyakitkan hati! Memang celaka!

16 comments

Jom Orang-orang johor join Pakatan Rakyat! Apa barang sokong Umngok Be End!

Aku ade kat tempat kejadian, di Sungai Tongkang Rengit! FRU ni memang biadap macam Haram bapak tak hajor!!!!

Diorang ni memang diajar untuk jadi biadap!!!!
Sape yang ajar? Adakah si bodoh Najib yang ajar?!!
Hanya Rosmah Puaka yang tahu... huhuhu...

Akak pun ade kt Sg tongkang malam tu.. dia halau akak macam anjing... akak cuma nak tengok je Anwar datang.. tak sangka kena halau pulak.. akak pun tak tahu kenapa.. diorang ni dah macam yahudi! nilah wajah sebenar kerajaan.. selama ni akak tak paham kenapa ramai org benci sangat ngn kerajaan ni... sekrang ni pahamlah akak...

Agak-agak r nk CKP FRU tu Anjing2 BN...
Mak aku polis kot.....
Cube jage prasaan sesetengah manusia yg bace blog ni.....

Alah nanti bila PR dah perintah Malaysia...
Polis jadi anjing PR pulak lah ye?
hahaha.... macam2....

Kesimpulannya jangan jadi polis... nanti digelar anjing keh keh keh.... jd askar jelah....

Jadilah Polis yang baik... baru org tak panggil anjing huhu...

kalo x nak org maki polis wat la baik2 skit ngan rakyat,jgn duk jd balaci jerr..ape aku kesah abg aku yg polis pn aku duk kata kt dia,tp nasib bek la dia phm,aku tau bkn sume polis bangang ngan bodoh sgt,yg kami duk maki2 nie polis2 yg mcm sial duk pukul2 rakyat,yg duk agrasif sgt tue kami bengang...linda nnti klu pr menang polis jd anjing mcm tue jgk jom join skali ngan kami lawan blk n tumbangkn kerajaan pr,ada bran???klu duk ckp2 jer x guna lah linda..stakat duk bwh selimut jer kt umah..kuikuikui..mgkin ko x rasa camne kot prasaan org2 yg kene sepak trajang ngan polis2 nie...ko seronokla tgk org2 len kene zalim camtue..

Aku salah sorang yang ade malam tu... FRU ni perangai memang mcm celaka... orang tua pun dia maki ikut suka hati bapak dia... tempat alas solat (sejadah) pun dia pijak tanpa rasa ape2... org dah ckp tempat solat die buat pekak... memang dah mcm yahudi! mmg patut dipanggil hanjing!!!

huhu..
polis bekerja bukan utk rakyat tapi utk umno..mmg celaka ar kan..sejibik cam yahhudi!! kompem dapat nasihat dari APCO!!
lagipun sebelum nih FRU kat rumah org pun diorang serbu..
mane org xmarah..klu kerja utk tlg rakyat dan banteras jenayah sape nak marah....
klu ade ahli2 umno yg xpaham kerja polis mmg ada poblem besar ar org camtu..pemikiran jumud..ahaks..

skrg nih..aku harap rakyat johor dapat kesedaran minda..
menentang kemungkaran dan penindasan yg dilakukan geng Buntot Najib (BN)..ahaks..


-Amri

Johor kubu berkerak umngok. Maka amatlah mengusarkan mereka jika ditembusi PR. Tanda2 positif bahawa gelombang PR memang semakin kuat di sana. Bukan umngok saja yg khuatir tetapi singapura juga khuatir kerana sempadan dgn mereka. Jika PAS yang bersama PR mengembangkan sayapnya ke johor, maka akan gementarlah talibarut2 zionis israel di selat tebrau.

Maka direka fitnah banner menggunakan foto Sultan Johor dan konon Chua Jui Meng bakal MB Johor. Memanglah umngok tidak sekolah dan makhluk yang paling malas membaca dalam dunia. Tidakkah mereka sedar undang2 tubuh negeri johor mensyaratkan MB mesti seorang melayu islam.

Niat melaga2kan Sultan Johor dan PR akan terdedah jua. Maka muka2 umngok akan pucat lesi. Sudahlah johor hampir bankrup dikerjakan umngok, buat fitnah menghina Sultan Johor pula.

Kepada PR Johor, sempena ramadhan ni mari beramai2 buat solat hajat dan bacaan yasiin 41 kali berjemaah semuga tukang fitnah banner tu dipecah tembelangnya dan menerima ganjaran..amiin.

Sebab ini kes berat.

POLIS-IBLIS
JPJ-JIN
FRU-HANJING

Sedap jugak aku baca comment2 kat atas tu elokla tu kau org sumpah be end dan anjing2nya tu.Patutla dia org kena sumpah sebab jahat sangat,ada ke patut PR nak ceramah sikit pun tak boleh, diaorg keluar tv hari2 kutuk PR tu tak apa,negara demokrasi kepala babak kau

O hoi cik Linda, PR belum perintah Malaysia lagi, anda takde hak bercakap benda yang belum berlaku. Cakap2 begitu bererti menyamakan PR dengan UMNO/BN. Awak nak samakan UMNO/BN macam PR pulak. PR tak sama dengan parti pujaan awak tu. Awak yang memandai-mandai.

weii aku pom FRU gak.. :( smpei ati koranggg... makkkkk..


EmoticonEmoticon