Friday

PRK Galas, senjata UMNO makan tuan






Pagi-pagi ni baca surat khabar online di Sinar Harian, CiLiK© nak tergelak pulak baca kenyataan anak Tun Che Det si Mukhriz tu, di bawah tajuk besar "BN sedia jawab isu royalti minyak" dia kata,
“Kita yakin pada Pilihan Raya Kecil Galas ini kita akan dapat terus menjelaskan sebaik mungkin apa keadaan sebenarnya kerana yang kita lihat kerajaan negeri Pas di Kelantan khususnya kerap kali memutarbelitkan fakta dan mengelirukan rakyat yang akhirnya ianya sebenarnya menjadi isu politik semata-mata,”


Lepas tu dia kata lagi,

“Tengku Razaleigh mempunyai pengaruh yang besar di kawasan tersebut dan saya percaya itu dapat memberi kelebihan kepada kita,”


Kah kah kah, agaknya si Mukhriz ni dah nyanyuk agaknya, wei anak mamak! BN nak jelaskan apa dengan rakyat Kelantan? Korang dah rompak harta rakyat Kelantan lepas tu ko nak jelaskan pulak kat diorang? Pakai Engku Razaleigh pulak tu!

Si Mukhriz ni dah lupa ke siapa yang lantang sekali di dalam UMNO untuk memperjuangkan hak royalti rakyat Kelantan? Oh lupa bapak ko si Che Det ada bagi tau "MAMAK MUDAH LUPA!"


Lantak dialah dah nyanyuk sama macam bapak dia juga, jom kita layan gambar Mukhriz berdansa, kat bawah ni gambarnya klik untuk membesarkan image Kah kah kah




CiLiK©: Nak jelaskan isu BN rompak royalti Kelantan guna orang yang memperjuangkan hak royalti rakyat Kelantan? Ini namanya senjata makan tuan! Keh keh keh...

5 comments

cuba tanya Timbalan yg cerdik ni. Siapa yang tarik balik royalti petroleum Terengganu? Satu kerja pulak nak minta semula dari kerajaan persekutuan royalti yang mejadi HAK !!! HAK RAKYAT TERENGGANU

Ku Li tentu sengih baca citer mutakhir nih.. Mcm2 cara org satu kapal nk "tembak" dia... Walaupun satu kapal, tp macam lain2 nakhoda je nampaknya terutama kes royalti minyak tuh.. Mungkin dia org nak selam Ku Li kasi "bok-bok" kat Galas kot.. Jgn sampai kapal selam laaa plak "bok-bok" psl x leh timbul.. Ehehehe..
p/s: Mukhriz.. tgn kanan tuh gesel2 laaa sket, baru laa ada geli2.. :)

Aku ramal perkara ni akan berlaku sebelum dan selepas PRK galas:

1. Pra PRK = Projek-projek akan meriah di Galas sebab BeEND dah 'lama rancang' dan bukan sebab PRK...ianya adalah satu 'kebetulan'.
2. Pra PRK = Beberapa manusia dr PR akan bertukar menjadi katak yg mesra BeEND atas alasan sudah 'sedar' bahwa perjuangan PR dah 'menyimpang'
3. Pra PRK = setengah jam pertama TV3suku dan RadioTiwiMeroyan adalah 'iklan' kempen BeEND
4. PRK = BeEND terlungkop lagi
5. post PRK = berita BeEND lingkop di Galas akan jadi sebesar zarah di media BeEND.
6. post PRK = post mortem akan dibuat ke atas bangkai BeEND

Soalan kuiz

Siapa yang menarik HAK royalti petroleum Negeri Terengganu?

Jawapan

AYAHANDA TERCINTA si Mukhriz ....TUN MAHATHIR !!!!!!!

Kalau anda mnyatakan anda seorg pejuang Melayu, Boom Boom Bang melalak ke sana ke sini mnyatakan andalah hero yg memperjuangkan org Melayu. Terengganu, Kelantan adalah majoriti penduduk melayu yg rata2nya mungkin lebih Melayu dari United Malays National Organisation. Tetapi kenapa Melayu ini di nafikan hak2 mereka?


EmoticonEmoticon