Monday

Adik ipar Tony Blair masuk Islam



Baru sahaja terdengar di berita tengah hari tadi bahawa adik ipar Tony Blair Lauren Booth (gambar) masuk Islam.

LONDON: Adik ipar bekas perdana menteri Britain Tony Blair yang juga penyiar dan wartawan Lauren Booth, 43, mengumumkan beliau memeluk Islam enam minggu lalu selepas mendapat hidayah.

Lauren, adik tiri kepada isteri Blair, Cherry, berkata beliau kini memakai hijab ketika keluar rumah, bersolat lima kali sehari dan pergi ke masjid setiap kali mempunyai kesempatan.

“Saya tidak lagi makan daging babi atau minum arak. Saya juga membaca al-Quran setiap hari dan kini sudah sampai ke halaman 60. Sudah 45 hari saya tidak meneguk arak, paling lama dalam tempoh 25 tahun.

“Ajaibnya, sejak memeluk Islam saya langsung tidak teringin menyentuh arak, sedangkan sebelum ini saya akan minum sekurang-kurangnya dua gelas setiap hari,” katanya yang dipetik akhbar Daily Mail.

Lauren berkata beliau memperoleh ‘pengalaman suci’ ketika mengunjungi Masjid Fatimah al-Masumeh, yang menempatkan makam Fatimah al-Masumeh, adik Imam Reza, imam kelapan penganut Syiah daripada keturunan Saidina Ali, di Qom.

“Tiba-tiba saja saya berasa tenang dan gembira. Sejurus tiba di Britain, saya terus mengambil keputusan memeluk Islam,” katanya.
Mengenai kemungkinan untuk memakai burqa atau penutup muka, Lauren tidak menafikan akan berbuat demikian pada masa depan.

“Siapa tahu ke arah mana dan hala tuju mana Islam akan membawa saya seterusnya?” katanya.

Lauren sebelum ini diketahui sebagai seorang yang bersimpati dengan Islam dan menghabiskan banyak masa bertugas di Palestin.

“Saya kagum dengan keteguhan dan keindahan agama ini,” katanya apabila ditanya mengenai Islam. – Agensi


ReJaM©"Syukur Alhamdulillah tambah seorang lagi saudara baru..."

41 comments

alhamdulillah..smg Allah mlimpahkn hidayah buatnye..

Semoga Tony Blair yang jahat tu pun akan dibukakan pintu hidayah buatnya...

Alhamdulillah...bertambah lagi seorg saudara baru..

alhamdulillah...sm0ga d tetap kn hati,dan btambah iman...

_adeen_

Alhmdulillah..tmbh seorg lg islm..harap2 allah bkakn pintu hati tony utk trima dn mmeluk islm

alhamdulillah..

alhamdulillah..

syukur alhamdulillah..
welcome 2 b Muslim..

Alamak masuk syiah ke?

ALHAMDULILLAH :)

milosuam, you're pathetic..better ko tutup je blog ni. hahah

xpe.nt pakatan amek alih kerajaan,copy umno punya.sammmaaaa...

chatbox tutop..dasar penakut~~~.. hahahahahahaha... ni penyokong pakatan rakyat? hancorrrr!!!! dasar DAP!

tutp chatbox=penakut, anonymous comment=___________=

lolz.....

bongok laa....bnda cmni pun nak djdikan politik....matang laa sket...spttnye kt brsyukur coz da brtambh lg saudara baru kt...bangang betol...

apa geng2 anon kat atas ni merepek? Gila ke?

~IHSAN AZ~, yep i wrote this using anonymous. u people think u are very noble being a PR's fucking dog. the fact is you're just a tool and to think that PR is better than BN just making me sick w/ u people. all politicians are just the same; no matter they're from bn or pr. u think pas is so islamic? u think anwar is so innocent? and u think ur pakatan is gonna work? bullshits. i dont buy these crap. i dont believe there's gonna be a better goverment w/ pr or bn in command. enuff said.

sayang melayu, sayang agama delete 25 October 2010 at 20:15

semua pun bodoh. Nak gaduh cam bodoh. Da berbulu atas bawah lagi nak gaduh macam budak bodoh. Kecoh pasal copy paste pastu main politik. Bodo gila. Politik dah la bodoh, membodohkan org ramai yang bodoh. Pedulik la copy paste ka apa. Cuba baca, "adik ipar tony blair masuk islam" (baca = muslim, saudara baru, hidayah) semua bodoh. Tak nampak. Dok nak gaduh menda bodoh. Tuan penulis cik obe terkenal, kalau marah pun, jadila profesional. Skrg ni, obe ada ka x pn kita x tau. Semua anon yang marah marah tu. Matangla melayu. Tolonglah sayang agama kita, sayang bangsa kita. Sekarang ni perempuan amerika ni lagi nampak sayang agama dari kita semua. Tak rasa segan ka?

Sorry ye, 1st time baca blog ni n komen.

Kalau tak silap, article ni amek dari berita harian online, bukan blog obe. Link ada di sini --> http://www.bharian.com.my/bharian/articles/AdikiparBlairpelukIslam/Article

Semuga kita semua dikurniakan hidayah yang berterusan dari Allah


-braderdiego-

Alhamdulillah :)

Team UMNGOK memang macam tu... ape pun alhamdulillah... :)

semogatony blair pun akan berubah... :)

haha, funny, im not a pkr or umno or any other political group, i dont even say i am, tapi mengapakah saya dicop pr? sebab saya defend blog nih? NO NO, i dont defend this blog, but i just think that someone who saying others r pathetic anonymously ar _______. fill in the blank urself,haha.

kah2...tetibe org yg defend blog ni PKR dog, org yg kutuk blog ni jd BN dog. ape la bangang korg nih? ape kait ngan politik nih? even if this is a political blog, this article is far away from any politics. harap english je power mamat anon nih. tp narrow minded. u suck ass!

This comment has been removed by a blog administrator.

Ini apahal datang blog aku tapi ip adress same ngn obefiend semalam? ko ngn die satu rumah ke bro? ko dok penjara bukit aman ke? kah kah kah....

obefiend ni memang suka cari publisiti murahan ke? wei jangan malukan diri kolah obefiend... ko tu dah terkenal... nanti kredibiliti ko hilang beb... =)

Obe ko nak cerita bukit aman jom kita pergi bukit aman... aku diam2 banyak cengkadak ko eh? ko nak aku dedahkan ko siapa?! ko tak kenal aku tapi aku kenal ko! lecturer ko dulu pun aku kenal! ko melepak blogging hari2 sampai bapak ko pening kepala pun aku tau! Aku kenal ko sgt... kalau ko jumpe aku memng ko senyumlah bro... kah kah kah....

118.101.82.226 <--- ip address obefiend, sama dgn ip address anon nama goku dan ip adress anon yg baru ReJaM padam sekejap td... diorang ni cybertrooper dok kat dalam lokap bukit aman! keje dia buat blog kah kah kah.... itulah die obefiend... ingat obe lu buat lagi lawak bodoh lu menyalak kat blog ni, gua bukak satu2 lu punyer cerita, dari lu sekolah sampai lim kok wing semua aku bukak lepas tu kita jumpa face to face then kita pergi minum teh kah kah kah....

alhamdullillah.. semuga Allah mmberi kekuatan kepada saudara baru kita.. AMin..

Salam tuan rumah,
Ya kami tau tuan nak inform satu benda yg baik untuk kita semua umat Islam, tapi kalau cedok artikel drpda org lain harap boleh tolonglah bg kredit kat owner asal yer. TQ

pantat mak ko lah. keje nak cedok kerja orang.

Anonymous | October 26, 2010 8:40 AM
pantat mak ko lah. keje nak cedok kerja orang

Bapak kau bodoh eh? bapak tak ajar perangai umngok tak ilang2...

aku dtg dari fanpage obe. Obe tu perasan bagus... dia kalau ambik artikel berita dari org pun tak bagi kredit!! cakap mcm bagus si bodoh obifiend!

biasalah ambik artikel dari berita harian tak payahla bg credit.. semua org dah ambik ramai2...

syukur alhamdulillah..b'tmbh lg sorg umt islam di dunia ni..mga si ababgnya diberikn hidayah jg...

Alhamdulilah dia dah dapat Hidayah.Tapi kesal bila baca komen2 yg memaki hamun diatas,komen mcm orang yg tak dapat Hidayah jer,walaupun lahir2 dah islam.kesian...

Syukur alhamdulillah..semakin ramai rakyat eropah memilih untuk menerima Islam. tapi kenapa ya di Asia kini...makin ramai pula muslim yang murtad...kenapa ye..

ayak!!! dah msuk Islam satu bnda yang sgt menggembirakn, tapi kenapa perlu melalui syiah? aduh. susah2. harap2 adalah yang dapat membimbing dari kalangan sunnah waljamaah


EmoticonEmoticon