Monday

Bajet 2011, RTM sengaja malukan Najib?Ucapan Najib semasa pembentangan belanjawan Malaysia 2011 mencuri perhatian apabila Najib sempat berbuat lawak sengalnya seakan-akan berpantun membacakan pengurangan cukai terhadap barangan kegunaan harian untuk tahun 2011.

Selain mendapat sorakan dan gelak ketawa para hadirin di dalam dewan, kedengaran juga hadirin yang melaungkan nama Rosmah, kerana menyifatkan unjuran belanjawan tersebut adalah idea Rosmah Mansor isteri Perdana Menteri.

"Beg tangan kasut sut, baju kanak kanak dompet, pewarna rambut bola golf, barang kemas tiruan, bedak telco, lampu syampu langsir, alas meja, selimut, cadar, kemeja, baju tidur, pakaian dan pakaian dalam, seluar dan seluar dalam..." Kata Najib sambil tersenyum malu.

Apa yang lebih menarik, jurukamera RTM seolah-olah sengaja untuk memalukan Najib apabila menumpukan kamera kepada Rosmah Mansor yang dilihat sedang tersipu-sipu saat Najib sedang membentangkan 'bajet idea Rosmah' itu. saksikan sendiri rakaman video di bawah.
[Sila klik untuk memainkan video berikut]

ReJaM© "Pandai Melawak juga si Mat Monggol ni ye?!"

4 comments

haha.kau tu yg pandai 'melawak'.

spender murah2 wooo....second hand rosmah punya nk jual..

xkan pmimpin no1 malaysia ckp mcm nie????mcm org bodoh plk ckp mcm2 lam p'bentangan bajet...

frami feli bakal ex science johorean delete 16 November 2010 at 14:21

saya nak jacftg jadi pm


EmoticonEmoticon