Wednesday

Islamic Fashion Festival Rosmah hina Rasulullah!


Inilah ajaran Islam cara UMNO dan Barisan Nasional! Bila pemimpin jahil diserahkan tanggung jawab menegakkan Islam, nescaya agama akan dimanipulasi sesuka hati mengikut selera dan kepala hotak pemimpin jahil UMNGOK yang bakal menghancurkan Islam.

Sebelum kita serahkan tanggung jawab menegakkan dan memperjuangkan Islam kepada Najib, kita lihat dulu bagaimana majlis yang kononnya Islamik pada pandangan pemimpin jahil ini dianjurkan oleh mereka. Inikah pakaian atau fashion Islam? Tepuk kepala tanya akal!

Di bawah ini pula anda lihatlah bagaimana Rosmah Mansur menganjurkan majlis yang menghina Rasulullah! Inilah jadinya bila orang jahil diberi kepercayaan memperjuangkan Islam! Lihatlah bagaimana nama junjungan besar kita Muhammad S.A.W yang merupakan Rasulullah diterbalikkan dan diletakkan di dada wanita yang tidak menutup aurat! Malah kalau dilihat secara kasar wanita tersebut bukanlah seorang Islam.
[Sila klik untuk membesarkan image]


Lagi bukti tentang isu ini sila klik Kaitan Rosmah Mansor dan IFF

ReJaM©"Sokong UMNO = Sokong jahanamkan Islam!"

29 comments

astaghfiruLLAH...im totally devastated!

Mate melihat, tapi hati bute. Tp yg lg sedey ramai org mengikut membutakan mate dn memekatkan telinga, krn hati2 sama2 BERAT utk menerima kebenaran.

damn! kenapa sampai camni??

sesat...dan menyesatkan.m'sia akk hancur kalau golongan ni trs mmrintah.pru13 tukar undi pd pr.ALLAHUALBAR!

apela..agama bkn utk dipermainkan

terima kasih najib sebab tolong cemarkan kesucian agama Islam di mata dunia. *sigh*

najib nice...

+ disappointed +
Ingatlah sabda Rasulullah S.A.W yg bermaksud:
Demi Allah! Aku tidak bimbang kefakiran yang menimpa kamu tetapi apa yang aku bimbang ialah apabila dibentangkan kemewahan dunia sebagaimana yang telah dibentangkan kepada umat sebelum kamu lalu mereka merebut kemewahan dunia itu maka kamu juga akan berebut sebagaimana mereka maka kamu akan dibinasakan sebagaimana binasanya umat sebelum kamu

Alaa... ini laa "Islam" sebnrnya yg digambar oleh BN. Nk bgtau korang smer dgn lebih jelas dan terang (yg x faham2 tu) Islam, The way of life.. Ini kire cara modern, ikut trend per.. Kang islam tu sesuai utk smer zaman. So inilah kesesuaiannya Islam masa kini yg cuba diperjelaskan dgn sejelasnya oleh UMNO. Aku x kisah laaa yg jahil2 tukil tuh ikut membute tuli je, krn mmg mereke buti tuli je smer... Tp yg aku kisah sket nya, ulamak2 besar UMNO nih, x nk bg komen apa2 ke..? Mufti perak ke, tolong laa bg komen sket!!!! Dan juga Imam2 mude UMNO.. Jgn laaa senyap jer... Tp aku tetap percaya, dalam hati2 mereka tetap ada menaruh kebencian dlm hal2 sebegini, cuma adakalanya telor mereka hilang disebabkan habuan2 lain. Atau ringkasnya, mereka berdakwah dari dalam. Membetulkan hati dari dalam. Repair dari dalam. Bersih jamban dari dalam.

xpatut jg nak salahkan DS Rosmah 100%.mybe bukan dia yg handle semua kerja2 islamic fashion festival ni secara total.segala fashion yg ditunjukkan dlm fastival tu bukan rosmah yg buat.Fashion bju2 tu berdasarkan cita rasa fashion designs,mybe Rosmah tak terlibat.Siapa yg jd incharge utk kelulusan fashion2 yg nk dipamerkan masa fashion show tu?Rosmah ke?rosmah ke yg ,mengepalai mesyuarat utk adekan IFF ni.perlu ade tabayyun utk tsabitkan kesalahn.kena hati2 juga dlm bab dakwa ni.
takut2 kena saman.

Nak salahkan kerajaan UMNO 100% sbagai punca kerosakan segal2nye yg berlaku di mesia pun tak patut juga.sebabnye
1)sebenarnye,asas pembentukkan perbadi darisudut aqidah,akhlaq dan pemahaman islam bermula dari keluarga.sekirnya sebuah keluarga tu dibentuk berasaskan ajrn2 Islam yg solid..adkah akn jadi kerosakkan?dahulu pemuda kahfi juga hidup pada zaman pemerintah yg zalim tapi mereka berjaya menyelamatkan iman mereka.ini bermaksud jika sesorg tu berjaya ditarbiyah sehingga suci aqidahnye maka dia x hadapi masalah nak harungi dunia yg penuh kerosakkan
2)Adakah kamu salahkan kerajaan Pas di kelantan sekiranya berlaku kerosakkan yg di buat oleh org2 di kelantan@org2 kelantan?terus teranglah saya katakan di kelantan ade mat rempit,bohsia dll.sama je kerosakkan yg berlaku di mn2 tempat kat mesia.adakah patut tuding jari kat kerajaan kelantan?kenapa tak tuidng jari kat kerajaan kelantan bila berlaku kerosakkan cam tu?adakah ni adil?bnayk org2 dari kelantan yg buat perangai kat mesia ni.ade yg jual dadah n hisap dadah pun ade.saya pernah jumpa org2 cam ni.jadi patutka kita tuding jari kat kerajaan kelantan?

kesimpulanye :utk mengasaskan sebuah masyarakat islam perlu ada individu2 muslim.individu2 msulim tidak akan wujud kecuali dgn pembentukan asas2 islam dan aqidah dalam diri individu2 melalui proses tarbiyah..oleh kerana itu perlulah diwujudkan terlebih dahulu individu2 muslim tersebut.sekiranya tidak ada individu2 muslim maka tidak adalah masyarakat muslim dan seandainya tidak ada masyarakat muslim mcm mn nak wujudkan kerjaan islam?
dalam perjuangan jgn terlalu cepat nk menghukum seseorg.asasklanlah segala perbuatan kita dgn prinsip2 islam.Jgn jadikan perjuangan islam tu sebagai satu alasan utk halalkan segala cara yg diguna pakai krn itu akan menghapuskan identiti islam itu sendiri.dahulu Islam diperjuangkan oleh2 org yg tinggi peribadi dan akhlaqnya jd contohilah mereka.

Puak2 berkenaan akan terus melakukan kebathilan demi kebathilan dan ini akan melayakkan mereka dihancurkan apabila tiba masanya.

Pihak yg benar mesti terus mendedah dan menentang kebathilan demi kebathilan dan ini akan melayakkan kita mencapai kemenangan apabila tiba masanya...insyaallah.

Dan kepada syaitan2 bisu tak kira shahibul sama'ah, tan sri, datuk seri, ustaz, ustazah yg membisu demi dunia yg sedikit, yg tidak mahu ambil tahu konon asyik duduk di masjid, yg mengampu dengan alasan berhikmah yg sempit....

Anda akan lebih bawah daripada tuan2 anda yg anda takutkan itu lebih dari Dia, yang anda hormatkan itu lebih dari Dia. Do something before its too late.

aku harap korang tak buang page ni smpai bebila sbb org akan tau jugak benda ni betul atau tidak.. we'll see..

sedap kan buat cerita mcm ni.. best sgt kalau semua org percaya apa yg diletakkan kat posting nih.. tapi sorry bro.. bukan smua org melayu malaysia yg bodoh dan bebal.

buat fitnah sangat best.,
reka cerita pun sangat best..
:) semoga kamu bahagia buat cerita mcm ni..

Anonymous | October 20, 2010 8:02 AM
kita tgk la nanti sapa yg kna mintak maaf.. hahahaha.... diorg mmg suka cerita murahan.. kalau aku kata gamba kat atas tu cut and paste dengan kata lainnya doctored picture.. diorg bukan nak percaya pun.. sbb diorg lebih percaya dgn cerita buatan sendiri.. :)

mcm ginila penulis blog dan sahabat2 yg lainnya, kalau anda rasa apa yg dilakukan oleh parti2 yg tidak anda sukai itu adalah salah, jangan kelam kabut, buat dengan cara dan landasan yg betul. jalankan kewajipan anda sebagaii rakyat malaysia dlm memilih mana-mana parti yg anda suka untuk membentuk kerajaan baru....jgn la menyebarkan sesuatu yg akan merosakkan masa depan anda nanti....bila anda jalankan kewajipan anda, tiada siapa yg akan tahu siapa pemimpin yg anda pilih untuk mentdbir kerajaan ini dgn landasan yg betul. sekian terima kasih...

najib baik, bagus, terbilang gemilang....

nak slahkan umno,rosmah tak guna juga sebab dia orang pon tak tahu pasal rekaan yang akan ditampilkan..*(amrozi)*

sepatutnya para disigner yang patut di salahkan..para juri yang membuat tapisan juga perlu di ambil kira..*(amrozi)*

gambar2 di sini terlalu sedikit. adakah dgn hanya 2 keping gambar ni terus dipersalahkan Rosmah?? adakah dengan 2 keping gambar ni terus berhabisan menghentam seseorang. Nampak sgt penulis crita ni more on political bersifat jahat. Ayuh sedarlah perbuatan kamu ini juga mengundang DOSA!!

soalan utk penulis : adakah penulis seorang Islam yg menabur fitnah dr modal cerita yg tidak sahih dan tidak seberapa? Nak jd pembangkang bkn mcm ni caranya, mensensasikan FITNAH buatan sendiri semata2 untuk memburukkan org lain iaitu satu perbuatan yg tak diajar dlm ISLAM yg hebat. TAUBAT lah wahai si penulis dan sedarlah akan dosa dari perbuatan kamu ini...

soalan utk penulis : adakah penulis seorang Islam yg menabur fitnah dr modal cerita yg tidak sahih dan tidak seberapa? Nak jd pembangkang bkn mcm ni caranya, mensensasikan FITNAH buatan sendiri semata2 untuk memburukkan org lain iaitu satu perbuatan yg tak diajar dlm ISLAM yg hebat. TAUBAT lah wahai si penulis dan sedarlah akan dosa dari perbuatan kamu ini...

apa yang tidak sahih? kamu perlukan bukti yang lebih atau bagaimana? saya sedia berikan kalau kamu perlukan itu!

"negara islam umno" mmg kena mcm tu..kena buka sana buka sini..kena byk bt maksiat..baru sesuai enjoy.

siapa yg bersubahat dgn festival ni tanggung lah.islamic tp x ttp aurat..sama jgk yg pegi nonton..

ASTAGHFIRULLAHALAZIM....

bagi aku la.... semua salah yang tuduh dengan yang buat,,,, yang anjur xpaham konsep,,, yang tuduh kemaruk politik,,, same jer= kalau dah tolak tambah.... sepatut yer same kite mendoakan,,, yang baik buat negara kta MALAYSIA<<<

hmmm,, kemaruk politik ke? klau kt msia maybe yes
tp, kte skrg sume agama islam.xkire la parti mne
yg islam tetap islam.
agama Allah xboleh buat maen,,
parti mane2 sekalipun. sesiapa pun.

sepatutnya klau da tahu jd 1st lady an islamic country
menganjurkan busana muslimah
patut tau hukum hakam
xpatut jd cmni.

kte sume org, bukan malaikat. of course akn buat salah
dats y kene blaja. klau xbalaja jd jahil.
a'uzubillahi an akuna minal jahilin.

semoga xtermasuk dlm golongan org jahil, munafiq, fasiq.
atau kafir.

*terbayang mama arab pakai bertutup litup purdah. she'll do better on that stage* :)

xsalah penulis memaparkan isu ni
itu tanda masih ada umat yg concern isu ni.
skrg da x ramai ummah yg concern pasal ni
pasal agama Allah.
inshallah kalau lillahi taala,
moga Allah memberkatimu

xtaula klau niat laen, semoga Allah memberi petunjuk.

ksian Rosmah,tolong jgn babitkan dia ngan najib.mereka bedua bkan pndai bca jawi pn,depa xtau tulisan 2 mempunyai nma nabi.salah depa hanya sbab xpandai baca jawi je.aku sbagai ahli umno akn tulis surat kt Rosmah2 suruh dia belajaq bhasa jawi naa.


EmoticonEmoticon