Sunday

Penipuan pertama UMNO di DUN Galas terbongkar!




Kata orang UMNGOK kalau tak tipu memang tak sah. Kalau tak tipu bukan UMNGOK namanya. Di DUN Galas, penipuan jentera UMNO sudah mula dapat dikesan. Apa yang didedahkan oleh sahabat blogger Batu Gajah Mari ini bolehlah dianggap sebagai penipuan pertama jentera UMNO Barisan Nasional untuk meraih undi. Calon Be End yang hanya setakat lulusan SPM tiba-tiba mendapat Ijazah Sarjana Muda Pengajian Perniagaan daripada Universiti Utara Malaysia tahun 1988.

Kita sedar UMNGOK Be End malu nak merayu undi kerana wakil mereka kurang berpendidikan berbanding wakil PAS yang memiliki Ijazah Sarjana Doktor Perubatan dan Pembedahan. Taktik penipuan UMNO ini dilihat sangat memalukan. Jelas sekali UMNGOK memang parti kencing rakyat! Pasal kelulusan calon pun nak tipu? Jahanam memang jahanam Parti yang memperbodohkn rakyat! Bongok lagi membongokkan.


ReJaM© "UMNGOK bongok lagi membongokkan!"

29 comments

Risalah ini diedarkan di DUN Galas untuk merayu undi! Diorang ni memang jahanam! sangat memalukan!

bukan kt tmpt gua xpe...hahaha

UUM ... incorporated on 16 Feb 1984. Began in Tanah Merah, Jitra in 1990 and then moved to current location which started on 15 September 1990.

Therefore, in the year 1988, UUM was just an incorporated entity without a campus whatsoever.

Wow! Didn't know one could graduated from UUM even before the university commence operation!

sampai mcm tu sekali nk raih undi

hehe. hebat anon ni. bgus2. :)

Kebongokkan UMNGOK semakin terserlah.... =)

alamak kantoi

Hari itu dia orang kata SPM. Macamana dalam 4 hari dah ada degree? Ini cerita gila la.

lawaknyer hahaha...

This comment has been removed by the author.

sblum ni dorg kata taraf pendidikan bukan kayu pengukur utk mnjadi wakil rakyat. tup tup tetibe je ada degree. apehal??

Bukan umngok namanya kalau tidak menipu..dan menipu itu salah satu sifat utama munafik..maka umno itu united munafiqin national organisation

nih express degree ni muhahaha...
BABI eND

"business man" (ye kot sbb dia amik business study) leh lawan ke ngn doktor? nk lepas sarjana muda perubatan & sarjana muda pembedahan bkn senang. skrg semua org tau business byk menipu je.

selain lesen terbang xtau lak aku ade degree terbang hehehehehe...

UUM ade jual degree ke? bzns oh bzns. haha~

16 FEB 1984 - UUM dibuka....takkan dalam 4 tahun da dapat ijazah?...sori aku tak tao...kalau ader orang tau...silalah ceritakan.....

http://www.uum.edu.my/w10/index.php?option=com_content&view=article&id=118&Itemid=125

nyata dan mmang BN ni sumbak sokm o..
a

kesian org umno kt kg 2, kena tipu idup2..

kita ad tuhan...biar tuhan yang menghakimi mereka...

besa la sakai nk pancing undi..
dunia zman skrg..ini bknnya demokrasi ..ini diktaktor..

TAIP KAT GOOGLE SEARCH, MAJLIS KONVOKESYEN UUM PERTAMA TAHUN 1988. GOOGLE TAK TIPU... GOOGLE HANYA PAPARKAN MAKLUMAT DARI UUM.

Kepada sahabat yang pernah belajar di Universiti, sila hubungi Alumni UUM untuk mendapatkan kepastian status calon ni untuk mengelakan kita berbalah dan menghindarkan fitnah.

PAS 4 All!!

tak mustahil kalau org nak reverse psycho bro... da mmg umum tau dia lvel spm.. nak burukkan dia senang je.. buat la poster yg tetiba dia ada degree.. character assassination. senang bai.. ini politik.. ahahaha.. lu rasa sapa yg nak jatuhkan dia?.. mesti la lawan dia... aku tak kata poster tu org PAS buat.. tapi tak mustahil utk benda tu berlaku. jgn nafikan. :)

Saya setuju dengan pandangan saudara. Dalam berpolitik ni tiada yang mustahil. Cuma generasi kita ini lah yang akan memperjuangkan politik bersih tak kira anda dari parti mana sekali pun. Semoga umat Islam akan disatukan akhirnya. InsyaAllah.

PAS 4 ALL!!

good.. ada gak org yg objektif mcm saudara islam selamanya ini.. semoga org lain juga tidak menutup sebelah mata dengan membenci lawan dan menghalalkan segala perbuatan org yg disokong.two wrong can never make one right. :)

apsal la korang ni semua bodo sangat...
xkan la kalau bn nak bertanding dia nak pi tulis lak lawan dia ada ijazah sarjana muda perubatan??logik tak???
common la PAS...taktik ni untuk orang2 kelantan yang BODOH yang xtaw menilai apa yang NIK AZIZ buat selama 20tahun ja...nampak sangat mentaliti bodoh orang2 yang komen...kesian...semoga Allah membuka mata hati hangpa semua...


EmoticonEmoticon