Rosmah Mansor kini TPM baru Malaysia?


Kebiasaannya bila sesuatu berlaku kepada Perdana Menteri, sama ada Perdana Menteri tidak sihat, bercuti atau sebagainya yang mengakibatkan urusan negara yang sepatutnya diuruskan oleh Perdana Menteri tidak dapat dilakukan, maka timbalan perdana menteri akan mengambil alih tugas tersebut.

Contohnya semasa zaman Tun Mahathir masih Perdana Menteri Malaysia, beliau pernah mengambil cuti selama 2 bulan untuk bercuti. Oleh itu Dato Seri Anwar Ibrahim yang pada masa itu timbalan perdana Menteri bertindak sebagai pengganti Mahathir untuk melakukan semua tugas-tugas yang ditinggalkan oleh Tun Mahathir.

Namun apa yang menjadi persoalan kali ini ialah, adakah Rosmah Mansor kini sudah dilantik secara rasmi menjadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia untuk menggantikan Muhyidin Yassin? Sungguh lucu apabila Rosmah Mansur bertindak seolah-olah dia sebagai seorang timbalan perdana menteri menggantikan tugas suaminya merasmikan program deepavali 1Malaysia di Klang Selangor.

Tidak pernah berlaku di dalam sejarah apabila tugas Perdana Menteri diambil alih oleh isterinya! Seolah-olah Muhyidin Yassin kini dah jadi tunggul yang tidak berguna kah kah kah!


ReJaM© "Rosmah Mansor oh Rosmah Mansor! Bakal PM kot dia ni?"

Post a Comment

29 Comments

  1. biss, nak wat cam mna... dia nk jadi first lady m'sia gitu... kena laa buat kije... hikhikk

    ReplyDelete
  2. Ada hati Nak jadi PM pulak si rosmah ni! Kah kah kah...

    ReplyDelete
  3. tu name nye gila kuasa...1st lady tu wat la cara 1st lady.jangan nak melebih2 lak...geram lak ai aq bace artikel nie

    ReplyDelete
  4. Bukan Big Mama memang timbalan perdana menteri ke? ha ha ha ha ha ha

    ReplyDelete
  5. Sungguh memalukan! Tunggulah nanti mesti keluar berita antarabangsa mengutuk PM Malaysia! Rosmah yang bangang!

    ReplyDelete
  6. ini pon jadi isu =.=

    ReplyDelete
  7. mmg sy x suka n setuju dgn cara dia, dulu tun dr hasmah xde mcm tu, Dr M g over sea pn jarang2 dia ikot coz x membazir duit kerajaan...........

    ReplyDelete
  8. Alamak! apa dia buaat ni?! kenapa sampai kerja suami pun die nak buat?! ini tugas negara tau bukan kerja persendirian! Apahal rosmah ni suka sangat menyebok?!

    ReplyDelete
  9. susah kalau bini PM ni gipang (gila pangkat + kuasa)...
    hmmm...belajar2lah jadi isteri PM yg sebenarnya...
    lagi 1..name je negara islam hadhari...
    bini PM tak tutup aurat pun!!

    ReplyDelete
  10. Hahaha diakan perasan bagus! Dia ingat rakyat suka lah dia buat mcm tu?! idung tak mancung pipi tersorong-sorong! Rosmah si penyebok kah kah kah!

    ReplyDelete
  11. Ish takkanlah Datin Paduka Rosmah nak buat macam gitu?!! Entah-entah penulis Blog ni yang buat fitnah kot?!! Gambar tah dari mana dia ambik tu!? Berhentilah nak burukkan isteri PM! tak habis-habis nak fitnah isteri PM...!

    ReplyDelete
  12. janda tak leh jadi 1st lady !

    ReplyDelete
  13. memang ni cerita betol. aku tgk TV pagi tadi.

    ReplyDelete
  14. sokong rosmah - why not you cari pic ni dekat the star...tp skrg mmg PM sedang berehat kerana tak sihat (cacar tak silap)...sila baca utusan/kosmo...

    ReplyDelete
  15. Sokong Rosmah yang mangkok haha... orang macam ni pun ada ke? haha

    ReplyDelete
  16. KJ liability BN/Amno
    RM juga sama..

    ReplyDelete
  17. she's not our first lady oke..
    we still have queen..
    die yg mengaku sbb xbce constitution malaysia..
    kte bukan REPUBLIC OF MALAYSIA nk kena ada 1st lady...

    ReplyDelete
  18. kesian TPM kita yer..
    nampak sangat xdihargai..
    xlama lagi banyak la katak2 yang akan melompat time hujan..
    huhu..
    -nazlizan-

    ReplyDelete
  19. New Movie!

    **Rosak-mah The Queen Control Of Puaka**

    ntah2 najib sakit sebab terlebih makan nasi kangkang rosak-mah!

    ReplyDelete
  20. Tu la korang. Bangga sangat jadi rakyat Malaysia. Tengok macam aku, bangga jadi rakyat Republic of Malaysia. HAHAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  21. inilah jadi bila isteri pemimpin Islam yang x mcm Islam nak jage negara Islam

    ReplyDelete
  22. Sokong Rosmah-Ko tak de orang lain nak sokong ke? pompuan puaka pun ko nak sokong? giler..

    ReplyDelete
  23. Tak tentu arah jadinya Malaysia. Semuanya tak ikut peraturan.. main lantak je... tak sedar diri betul... terlalu mengejar popularity sangat. Dimanalah letaknya status Yang Dipertuan Agung dan Permaisuri sekarang ni... First Lady pun dia plak nak sandang... Perasan betul!!!

    ReplyDelete
  24. laaa xtau ke????ROSMAH tu PM perempuan pertama di Malaysia nih hahahaahaha

    ReplyDelete
  25. Hormat Perdana Menteri, hormatlah Rosmah, dia isteri PM yang kita kagumi. Salam 1 Malaysia.

    ReplyDelete
  26. nak hormat macam mana dia sendiri yang membuatkan orang lain hilang rasa hormat pada dia...sampai urusan negara pun dia nak campur adakah patut dia buat begini???

    ReplyDelete
  27. samdol betul lh rosmah ni,dh lh tak tutup aurat..hina islam lagi,hina nabi lagi.apa lh nk jd dgn umat islam di malaysia ni nanti,ya Allah bg lh ptunjuk dgn umat mu yg semakin sesat dan jahil itu...

    ReplyDelete
  28. inilah jadinya bila pompuan nak setaraf dgn lelaki....
    tunggang tebalik r jadinya...
    sedarlah diri sikit....

    ReplyDelete
  29. punah ranah malaysia x lama lagi..

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda