Friday

Rosmah Mansur dan Islamic Fashion Festival (Pencerahan)


Sebenarnya berkenaan isu Rosmah Mansur menghina Rasulullah di dalam Islamic Fashion festival atau juga dikenali sebagai Busana Muslim Antarabangsa, ReJaM© melihat isu ini sudah mendapat liputan yang sangat meluas baik di dalam blog-blog malah di akhbar terkenal seperti Malaysiakini dan Harakahdaily. Maka ReJaM© hanya tuliskan secara ringkas di BloG MiLo SuaM.

Namun apa yang berlaku ada golongan yang tidak dapat menerima kenyataan bahawa Rosmah menghina Rasulullah, menuduh ReJaM© pula yang menabur fitnah. Kononnya ReJaM© menyebarkan cerita yang tidak sahih.

Baiklah untuk memberi penjelasan tentang isu ini, pada entry kali ini ReJaM© tuliskan bukti-bukti yang jelas agar semua pihak berpuas hati dan tidak menuduh ReJaM© sesuka hati.

Baik kita mulakan sekarang,

Apa kaitan Rosmah Mansor dan Islamic Fashion Festival?

Rosmah Mansor merupakan penaung bagi program bodoh yang menghina Islam ini. Sebagai buktinya boleh dilihat sendiri di dalam website beliau sendiri di bawah ini screenshot dari Website Rosmah Mansor. Rosmah sendiri membahasakan dirinya sebagai penaung, (As patron of Islamic Fashion Festival...)



Apa yang menyebabkan rakyat marah dengan Rosmah Mansor?

Orang Islam marah apabila Rosmah dan Najib terlibat dengan program yang kononnya menggunakan nama Islam, tetapi langsung tiada ciri-ciri pakaian Islam. Berikut contoh gambar-gambar yang boleh di lihat di majlis tersebut.





Apa yang lebih menimbulkan kemarahan ialah apabila salah seorang daripada peragawati Busana Muslim kononnya itu memaparkan nama Muhammad di dalam tulisan 'inverted' disongsangkan seperti cermin sebagai corak di kawasan payudara dan perutnya.


Update : Link untuk gambar-gambar sila klik sini



ReJaM© "Harap semua dah jelas tentang isu ini!"

38 comments

perghh.... entry nih nina pernah buat dulu... actually, pic ni dh lama... tapi bru skrg kita sedar... huhu...
keep up the good work!!

bro., senang cerita mcm ni la.. cuba lu letak sket link yg membawa kepada gamba2 kat atas tu supaya senang sket org nak buat penilaian. lu takyah la nak pening2 describe bebanyak. bagi aje link asal gamba tu, detail bila show kat atas dijalankan, dan gamba pompuan pakai baju biru tu waktu fashion show kat mana?.. banyak ckp takmau., bawak mari link.

tipu dosa wo...
jadi sebagai bukti lu tak buat cerita, bagi link. melainkan lu yg pegi kat show tu dan amik gamba sendiri. itu gua respek dua tangan..

ada beran?

tunjukkan.

:)

bro., senang cerita mcm ni la.. cuba lu letak sket link yg membawa kepada gamba2 kat atas tu supaya senang sket org nak buat penilaian. lu takyah la nak pening2 describe bebanyak. bagi aje link asal gamba tu, detail bila show kat atas dijalankan, dan gamba pompuan pakai baju biru tu waktu fashion show kat mana?.. banyak ckp takmau., bawak mari link.

tipu dosa wo...
jadi sebagai bukti lu tak buat cerita, bagi link. melainkan lu yg pegi kat show tu dan amik gamba sendiri. itu gua respek dua tangan..

ada beran?

tunjukkan.


Lu punya mentaliti betul2 mcm UMNGOK la bro, baca pun malas! Ini bro rejam tulis panjang2 bagi lu paham lu tak mau paham lu mau jd biol juga! Lu tanya pakcik google pun lu dah boleh dapat jawapan! apa lu org tua bodoh tak pandai pakai google ke? hahaha

ahahaha.. straight! mana ko dapat content gamba baju yg ada nama nabi tu?.. bg link. bak sini ktorg google. seblom ko post benda kat atas tu, ramai da tau pasal IFF ni. tapi pasal pompuan pakai bju biru tu ramai tak tau.
(mesti ko akan reply yg benda tu da kena scrap kan?.. hahaha.. jwapan boleh agak)
anyway,. apa lagi.. bak mari la link. senang crita.
kata telus. hahahahahaha.. perangai umno gak ko ni. takde beza.

Bro link gambar tu ade banyak bro ni aku bagi ko satu... banyak lagi ada jangan nak tunjuk perangai malas ko kat sini! ni ambik satu link http://www.vancouversun.com/Photos+Islamic+Fashion+Festival+Riviera/3378154/story.html

hang ingat aku tak ada kerja nak fitnah perempuan puaka tu ke?

aku bagi link untuk ko bg ko puas...
http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=2010\08\11\story_11-8-2010_pg9_3

ko ingat ape? baju lambang Muhammad tu aku edit ke? bodoh punya UMNGOK!

ni ambik!!
http://www.vancouversun.com/3378196.bin?size=620x400

ni lagi bebal punya umngok!!!! http://storage.canoe.ca/v1/dynamic_resize/?src=http://www.torontosun.com/life/fashion/2010/08/09/1islamicfashionfest7.jpg&size=640x480&quality=90

mana ko hilang UMNGOK bebal?!! ko nak video pun aku boleh bagi ni nak tak?!!

http://photogallery.indiatimes.com/fashion/foreign-shows/islamic-fashion-festival/Islamic-Fashion-Festival/photo/6286686/Islamic-Fashion-Festival.jpg

Kalu zaman nabi (boleh katakan semer nabi), mcm2 mukjizat nabi tunjuk utk membuktikan kenabian & kerasulannya, tetapi rata2 masih x percaya gak. Mungkin itu laaa antara sifat yg masih kita warisi.
p/s: Jgn sampai ada org ckp mcm ReJaM© nk tunjuk 'mukjizat' plak dah laa... ehehehe

woit BODOH, jangan nak fitnah member aku bangang!! milo suam bukan blogger auta macam blogger umno yg bebal tue bangang!!!

good job milo suam..two thumbs up!

aku ade kat sini la... :)
ha.. kan bagus mcm tu.. letak aje la..
now, smua org boleh tahu dgn senang.. sesapa yg kawan ngan milo suma tu, bagusla.. at least dia bagi link.. :) so next time, kalau buat posting letak gamba2 ni.. letak2 la link.. senang org carik.. takyah konpius2 da.. :)

good job milosuam, teruskan bongkar kebenaran walaupun seluruh dunia menentangmu, lebih2 lagi melibatkan pemimpin yg tergamak menghina rasulullah ni.. aku sokong milo suam

(JKKK)

Bangsat Punya UMNO...
Mana suara2 UMNO yg kononnya mak pertahankan agama islam..??
Bila pemimpin2 UMNO menghina islam mana pergi wira2 UMNO..
Korang ni wira2 UMNO ke atau BARUAH2 UMNO...??

Sudahlah perangai macam BARUAH..
Hati dan jwa pun BARUAH jugak kerr...??

tabik springg kat bro REJAM...

ROSMAH BONGGOK TIDAK TAHU AGAMA ISLAM
DAH LA TAK PAKAI TUDUNG...
AK DOA BAGI RAMBUT BELIAU LURUH BARU TAU

bodoh punyer anonymous

jatuhnya najib atau UMNO bukan kerana kelemahan mereka tapi kerana karenah rosmah.

rejam ak nk link video!!!

hahaha, ni nak gelak bangkai ni. 1st of all tak payah tengok corak lagi. kita tgk je design baju. kata "ISLAMIC FASHION FESTIVAL" tapi pakaian tu pon mendedah sana sini...tu namanya islam atas nama... huhu.

Pembaca nko~
eee...bebal betol org yg anjur IFF ni tau!!!
ISLAMIC tapi...
speechless aku..
sgt menghina umat islam.
sedih dgn pemimpin...aish..

pemimpin bengong, rakyat yg sokong die plak bangang...tnggu mase la nk kne azab orng camni

http://www.youtube.com/watch?v=Z4mRncSsCZs <-- CNN news about Islamic Fashion Festival 2010.

tk kira ler per parti pun yg salah tetap salah.. malunya... we called we r muslim country.. penganut islam tapi our leader cetek agama... padan ler tudungnya tidak melekat di kepala..sedihnya... sedih... mengapa la beliau mcm nie..?? nk glamor pun tk perlu sampai cam nie... apa agama yg die di anuti???? Bab agama tk boleh kira parti..tiada maaf.. kene tegakkan jugak..ermm BALA sedang menunggu untuk keluar.

berat malaysia berat..islam smakin pudar dlm hati stiap pemimpin dan rkyat bragama islam..bertaubatlah kamu sblum trlambat..amar maaruf nahi mungkar.

hmm... jahil sungguh mereka, asas2 tutup aurat pun ndak taw ka? macam ini ka ciri pemimpin....? semoga mereka ditunjukkan ke jalan yang benar..amin..

haha..., lawak2x

baek sume balek bukak kitab
kte stat dr awal
bina balek asas aqidah.

baru tau pembentukan aqidah sgt penting.

=____=

umno bangkai ni kalau masuk kandang babi pun dia tak mengaku dia masuk muahahahahhahaha...

BILA Allah turunkan bala semua kena.ingat tsunami ACEH,nak glamerpun jgn perlekehkan agama,naya,ingat tak marie antoinette yag boros tu? akibat kepala melayang? imilda dgn kasut2nya.mana pigi marcos sekarang? and bini mao tse tung yg gila kuasa gak? TAK BACA SEJARAH KOT.memang melayu mudah lupa.idup 1 malaysia,umngok? hahaha,maafkan kamiii!kahkahkah

Assalamu'alaikum warohmatullahhiwabarokatuh....
Laknat Allah keatas mereka2 yg menghina Islam, Allah dan Rasulnya....

Mudah2an mereka diberi hidayah oleh Allah swt...amin...

Hidayah
As Salam kpd semua kaum muslimin dan muslimat...

Tentang habis-habisan terhadap perkara yang mungkar, menghina dan menjatuhkan nama baik Islam di mata dunia. Semuga pemimpin2 kta diberi hidayah dan petunjuk.Kta sebagai umat Islam teruskan berdoa dan berdoa agar negara kta dilindungi Allah, dijauhkan segala bencana dan malapetaka akibat kemurkaanNya.Ameeeen...

knp la aku lambat dpt jumpa blog nih. haishh !!
good job admin ! millions thumbs up ! bongkar lagi bongkar ! bnyk lg isu.


EmoticonEmoticon