Saturday

Gay Melayu di Facebook




Gay Melayu di Facebook. Keruntuhan moral remaja semakin ketara dewasa ini, malah perbuatan mungkar dilakukan dengan bangga dan sengaja dipamerkan kepada orang ramai. Salah satu tanda hampirnya kiamat, bila kemungkaran menjadi satu kebanggaan. Adakah si gay ini seorang yang beragama Islam? Tidak dapat dipastikan kerana dia enggan mengumumkan agama yang dianutinya (pembetulan dia beragama Islam sungguh memalukan agama!). Apa yang jelas dia adalah seorang lelaki Melayu.

Butir seterusnya yang dapat dilihat di profile facebooknya ialah, dia seorang penyokong tegar Barisan Nasional. Malah mengumumkan bahawa dirinya adalah salah seorang exco Barisan Nasional. Sekurang-kurangnya dia menunjukkan sokongannya kepada Barisan Nasional. Sila klik untuk membesarkan image. Apa pun semoga tuhan memberikan hidayah kepada insan ini.




ReJaM© "Berapa ramai lagi agaknya golongan macam ni di Malaysia?"

80 comments

celaka org wt account ni,oit Paka mana ada sekolah sains agagaga

salam...hmm...btol tu...mmg dh nk dkt akhir zaman....harap2 Allah memafkn kesalahn 2 org gay ni....sbb tu kesalahn besar....
ish2..mcm la dh x de pompuan kt dunia ni yg diorg nk jugak pilih kaum laki....waduh....mari lh kita sama2 banteras masalh sblum jd lg kuat mcm kes buang bayi tu....dlu bunag bayi bkn jd topik utama....wasalam

Kan dah terang lagi bersuluh dia tulis


Pandangan no doubt, no offense, i'm Muslim
mengenai
Agama:


Kenapa MiloSuam cakap
"Tidak dapat dipastikan kerana dia enggan mengumumkan agama yang dianutinya."? Tersalah pandang eh? huhu

bukan die tak tulis agama... cube bace betul²...
'pandangan mengenai agama: no doubt, no offence, I'm muslim.'

facebook saja? lihat gambar ini. http://www.couchsurfing.org/people/burgundy_boy/

daripada sebuah website yg berguna utk para traveler seluruh dunia, puak2 jahanam ini telah menggunakan website tersebut untuk melacurkan bontot.

Inilah generasi baru Melayu yg telah dibentuk oleh BN selama ini. Di mana silapnya? Ibubapa? Sistem pendidikan?

Wallahualam.

Sayang Sabah

tunang sy sendiri putuskan pertunangan kami sbb lastly dia ngaku dia gay...WTF!! i'd been with him for almost 2 years..saye harap dia insaf~~

pakwenye si koko nie...

http://www.facebook.com/rio.love.koko

nanti makin ramai la yang mengidap HIV kat Malaysia ni.
jadi gay ni ada risikonya. diorang ni tak belajar sains

gua anti btul ngn mnde 2 gnie! dh la hram ,mmlukn nme mlayu g . pling truk mmalukn islm!!! pd bdk koko or spe2 yg sme wktu dgn nye gua nk psan,insaflh sblm nywa dtrik blk . ..t xsmpat taubt tnggunglh azb d akhirt.. ..

x tau hukum hakam camni la
hiburan terlebih ilmu agama kurengg

ntahnyer..ka paka mana ade skolah sains..bodow nyer org

Dunia akhir zmn...semoga pintu taubat terbuka utk mereka2 yg gay..
Kepuasan dunia sementara akhirat nti kekal azabnyer klu berterusan hidup mcmni..Hbs rosak generasi melayu sekrg.. Selebriti kita pun ramai jgk yg Gay..minta jauhla..

http://www.facebook.com/#!/kokosterra

sekolah sains dungun kot,paka kn dlm dungun

nauzubillahiminzalik !!!!!!
mmg dunia akhir zaman !!
kenapa ada lg org yg cm ni ??!!
kelakuan mcm ni kebiasaannya terjadi pada zaman jahiliah !!
adakah sekarang zaman jahiliah ??!! tidak sama skali !!
padahal sekarang dunia da maju !canggih !!
kenapa perlu ada perlakuan sebegini ??!!
minta ulama'2 turun bg membanteras isu yg serius ini !!!
kepada yg berkenaan...bwk2 laa insaf...

pehal delete comment aku?nape x reply!haa..

aku dah tutup abis nama lepas ni tak ada lagi orang nak tanya ko....ok setel...

name ape bnde nye.xde kaitan.nama aku xde kua pon kat gamba nie!kat gamba tu ade gambar aku.dan aku xtau pape pon.tapi di sebbkn bnde nie..nama aku dah busuk lah.pikir sikit bro pasl org lain lah..

dengar ey.aku xkan senyap selagi bnde nie tak hilang,kau dah jatuhkn maruah aku.kau dah buat aku malu.sebb kau org dah pikir bukan2 pasal aku.sedangkan aku tak terlibat.ingt tue..beragak2lh sikit.!

baru arituh rolling2 fb gay melayu. aduiii terang3.

nape anom ko marah sangat? - amenoworld

bro nie lah buat aku marah.crte macam nie.si gay nie ade add aku sebelum nie.aku xperasan plk yg die gay.sebb sblum nie die x pkai gambar nie.gambar biase.then aku app lah.nnti x app,cakap sombong plak.bro nie expose pasal nie.satu daripada gambar yg die baru kawan 2 ade gambar aku.bkan salah aku!.sebb aku xtau yg die nie gay.sekarang semua bnde nie dah jadi tempias kat aku.dh tersebr!.aku yg kne.!semua org tanye aku.!dan sekarng aku malu sebb org dah kate aku nie gay jugak!WTF.lain kali kalau nak expose tue.ttp lah gamba org yg xde kaitan.apsal nk tunjuk jugk.??motif?org lain punye hal xpasl2 org yg xde kaitan terlibt sekali.nk libatkan skali org yg x sepatutnya knpe??.lain kali kl nk bt somthng tu pkir ar pasal org lain.jgn nak sedap tekak je..aku xkan melenting kl bnde nie x kacau hidup aku.

Salam.

1. TERKEDU + SEDIH.

2. Dah jumpa FB mereka :

2.1. http://www.facebook.com/kokosterra
2.2. http://www.facebook.com/rio.love.koko


2. Saya dh htr mesg direct kepada mereka seperti ini :

"
Salam..

i. Check out this link
http://milosuam.blogspot.com/2010/11/gay-melayu-di-facebook.html

ii. Sy x busy body. IIm SAD and im just concern as a MUSLIM.

iii. Saya doakan both of u diberi HIDAYAH oleh ALLAH...

iv. Harap tukar gmbar profile, sebelum jadi isu.

T.care.."


3. JGN MENGHINA mereka. NASIHATKAN yg baik + DOA utk mereka, kerana kita tak sempurna.

Milosuam ...Thanx for the info. :)

hurmm . semoga kita semua diberi hidayah dan sentiase dibawah rahmat nye . nak menunjukkan kasih sayang pom biarlah dengan fitrah yg allah tentukan . binatang pom tak tersalah jantina mahu pilih pasangan apatah lagi kita . yg diberi kan akal yg sempurna . bertaubat lah saudara . kembali ke pangkal jalan dan fitrah manusia . manusia memang tak lari dari melakukan kesilapan sebab kita memang selalu lupa . 'naasiaa' . dan allah sentiase menantikan hambanya yg ingin bertaubat . pintu taubat masih terbuka . walla hua'lamm

mimie hezriah.saya like komen awak.btol ape yang awk katekn tue..jgnlh menghentam mereka.sebaliknya sebagai seorg muslim kite seharusnya membimbing mereka ke jalan yg benar.mungkin ade sebb mngapa mereka melakukan semua ini.kita tidak tahu..mungkin kerana tertekan.mukin kerana kenangan lampau.kita tidak tahu semua tue.sebagai seorg yg beragama.gunakanlh akal sebaiknya untuk mengatasi masalh sebegini.jgnlh kite berterusan menghentam mereka.,sesungguhnya ianya bukan lh jalan penyelasaian yg terbaek.yg pntng.bgi mereka ruang.bagi mereka peluang.insyallah allh itu maha adil.maha kaya dan maha penyayang.die xkan membiarkn sesuatu yg bruk trus brlku..saba adalah kunci segala2nya.insyallh.

adi~

neh blog koko ..
kokopedro.blogspot.com

apa kaitannya dia dgn BN?? takat tulis tu sapa2 pon boleh..tambah2 pembangkang, lagi banyak agenda nk menjatuhkn BN

antara umat nabi luth yg terlepas pd zaman skarang...hati-hati kepada sume rakan2...

aku koko.
ade masalah ke?
jgn jd jakoon.
isu gay, pengkid, lessy n pondan adalah bnda yg ah lama dlm masyarakt.
jgn malukan diri sendiri.
adekah ini bnda yg pelik dimata korg?
berpijaklah dibumi yg nyata.
bnda neh dah lama lar.
ini bukan fenomena baru.
so??

p/s: thx sbb promotekan fb aku. aku terasa terlalu popular.
n kepada empunya blog ini.
thx sbb sgt2 prihatin sal aku.
siap blog aku pown korg boleh carik.
ouh!
i like it!

ok.
kpd kalian2 yg ske ske ati na maki aku.
korg kena igt.
Tuhan tuh marah org yg sakitkan hati org len.
x kire la org tuh islam ke,
kafir ke.
tetap kira berdosa.
so.
aku da ckp awal2 .
aku x kan maafkan korg.
trmasuk empunya blog neh.
so.
bersedialah junjung dosa2 korg tuh
n cuba cari aku kt padang masyar ti klu korg na masuk syurga la.
itu pown klu korg jumpa aku dlm jutaan manusia dlm tmpat tuh.
satu ag.
klu jumpa sekalipown.
aku x rasa aku neh baik hati utk maafkan kalian.
puas?

sekadar rennungan.
aku ade kawan.
dulu,,
kawan aku neh pondan.
n dia ade jiran.
jiran dia salu je kutuk2 dia.
n na tao ape yg jadi?
satu hari..
jiran dia neh dapat anak.
n ble besar.
anak dia tuh jadi pondan jugek.
so..
adekah korg nak anak2 korg jd macam aku???
ouh!
bertambahlah gay dlm melesia neh!
sukanya..

bangga la pulak koko ni?!!
makin suka plak ko jd gay ye....
Suka dan bangga ko bila nabi tak mengaku umat ye...

aku buat dosa bkn ko nak tanggung.
dosa kita dgn tuhan boleh mintak ampun dgn taubat nasuha.
tp dosa ko dgn aku.
ko kena mintak maaf dgn aku.
betol tak?
dlm kes neh.
aku rs kecik ati dgn kalian sme.
n aku berjanji takkan maafkan korg.
ok ke??

lantoi: suke ati aku ar. kubur masing2. n for sure, ko masuk neraka sbb tuhan kata, dosa akan dihitung walau sebesar zarah. n dosa dgn manusia hanya manusia yg bole maafkan. so, aku x maafkan ko! even dosa dgn org kafir skalipown, klu dorg x maafkan, maknanya ko xkan dpt cium syurga. betol x?

p/s: ape yg korg dpt dgn mempromotekan aku neh? PUAS HATI? atau, gembira menghimpun benci dr aku?
disini aku berjanji!
aku xkan maafkan kalian2 ini.
ok ke?

milo suam:
klo tol niat nak sedarkan org pon...agak2 la.. nie da thp m'aibkan org..niat da btol nak tegor kslahan org..tp cra ko x btol..kcian kt org2 y x tlibt tu..xpsl2 theret sm..
n lg satu..klo tol ko nk sedrkan si koko tu n nk wat pngjran..xyah la ko sebarkan sape individu y tlibat ngn gejala gay nie..nie x..ko da sebarkan sume mklumt koko kt pblic..
ak bukn nk sokg si koko tu..tp ko phm2 la..
aku ske cra mimie hezrizah..direct to da prson..xm'aibkan org..

insan hina..
ko sgt matang dlm hal2 cmneh..
same cm mimie hezrizah jugek.
aku x penah marah sesape pown yg cbe na neshat aku.
cuma cara nak neshat tuh lngsung x bradap.
ade unknown yg bukak dalil n hadis bagai.
tp x reti na bagi salam.
n ade jugek yg cakap hal agama. tp selitkan pekataan "bab*"
wtf??
pk2kanlah..

n kepada milosuam.
aku hnya add member2 gay saje dlm fb aku.
n pic aku hnya utk tatapan org2 yg faham dunia neh.
tp tetiba ko plak mencanangkan pic aku smpai satu malaysia tahu.
natijahnya.
aku kena hentam bagai dgn pekataan2 BABI, CELAKA, BANGSAT, BINATANG, N SO ON dari org2 yg x paham situasi.
ko lebih prihatin bab2 dosa n pahala kn?
aku akui yg aku neh cetek bab2 neh.
tp ape jawaban ko utk segala aib yg ko buat kt aku neh??
ape pandangan ko utk segala maki seranah masyarakat trhadap aku?
sapekah ko nak hukum aku dgn bnda2 neh?
ko pk balik.

before this,
friend list aku cuma dlm 200++ dan majoriti gay/lessy ++
and after entry ko tersebar.
kwn aku mencecah 400++..
and sme kwn2 baru tuh maki hamun bagai.
klu dlu aku hedup dlm dunia aku.
n aku x kacau dunia korg.
tp dgn entry ko yg sgt gah neh.
sme org mule masuk dlm dunia neh n mula pertikaikan sme bnda neh.

ape yg ko dapat?
owh milo..
ko sgt berilmu.
tp sayang...
ko x pandai nak salurkan ilmu ko ikut jalan g betul.


salam dendam sampai mati,
KOKO.

Wah koko sudah ngamok! Bangga bila nabi tak mengaku umat! Dah ko buat salah terima jelah apa tindakan orang atas ko! Ko yang bangang! Pergi tunjuk perangai bongok ko tu buat apa? Facebook tu social network, semua org boleh tengok! Profile ko ni dah tersebar sejak sebulan lepas lagi kat forum2... milosuam ni kira respek lagi sbb padam nama ko... kalau kat forum2 die bukak habis.. tu yang semua org boleh carik ko!

kalo ko kata zaman nabi luth dah kembali... maksudnye dah akhir zaman... betul?
skg ni... ko memfitnah orang...aderkah benda tu baik... aku bukan nak kata ape... cume kalo kite sebagai orang islam.... bukan dengan cara kekerasan nak nasihat orang... sepatutnye menasihat dengan cara baik...sebab tula aku tak suka blog-blog yang suka menjatuhkan orang ni.... setahu aku dalam al-quran tertulis kite tidak boleh berlaku kejam terhadap hamba Allah yang lain...katakan salah satu dari family kite jadi mcm ni....
aderkah dengan cara kekerasan boleh settlekan masalah ni?
katakan yang jadi mcm ni abg kite atau adik kite, sanggup putus adik beradik kerana benda ni ker?
setahu aku banyak orang yang beragama yang aku kenal, jika die tegur orang dengan cara kelembutan... lagipun dalam agama tuhan tak benarkan kite kejam sesama manusia...

koko ni keluarga aku....
rio pun sama....

so kalo nak nasihat wat cara baik k... tak salah kite berbicara cara baik...

p/s balang :sudahla...abis yang jenis lelaki dayus, lelaki yang wat semua benda atas perempuan tu agak-agak nabi mengaku umat tak? jangan kutuk orang takut kena diri sendiri lepas ni...
ingat tuhan bayar cash tahu....
lagipun kite kat dunia hanya pinjaman sahaja
tuhan ader untuk semua
jangan tahu jaga tepi kain orang tapi kain korang sendiri yang koyak rabak...

kite sama doakan die kay...


insan memahami hati gay
sarjana muda psikologi n sosiologi

gay bodo...

cam siot la koko. rasa nak terajang je ko. mana tempat dia nih lepak. xyah nak nasihat. org camni dah jadi penyakit.

Kalau aku aku pukul je koko ni... memalukan agama memalukan Islam.. Pastu nak ugut2 orang pulak! Bangang tak bertempat! Ada pulak yang back up tu... memang bangang! Entah2 yang back up die tu pun gay gak!

Korang tak payah layanlah itu semua penipu tu... org yang sama... ip adress sama mengarut je semua tu...

x baek kite mengaibkan org laen...
beringat laa...idup nie cm roda...
hari nie kite kata org..nnt org akn mengata kite lak..
balasan tuhan kalo x kena kt kita..mungkin family kite yg kena...

-anemone-

tol tu..xbek dedahkan aib org..
igt blsnnye..
org y dedahkan aib org..ti satu ari org lak dedahkan aib kte..nk ke cmtu?
ak bkn nk sokg si koko tu..
tp mmg btol la kan..cra korg nk nsht nie gne kkerasan..
islam x ajar umt die y nk bdkwah n mnyeru kbaikan gne kekerasan..
klo tol nk mnyeru kbaikan..gune la pdekatan yang rsional skit..
cube gnakan pdekatan psikology..
lg korg gunakan ayt2 ksr cmtu.. lg dorg nek kpala..lg dorg xmau dgr..
tiap msia ad sift mberontak dalam dri..
cnth nye: misalnye ko ad wat slah ngn kwn ko..then kwn ko tu g crite kt sume org sal ko..agk2 ko marah x? msti ko mrh kan..
cmtu gak ngn org y korg duk kutuk nie..
nsht la btol2..
xyah la nk gne ayt cmtu..xelok..
mmg la mmalukan islm..tp cra korg duk hentam die ngn ayt2 cmtu..xmemalukn islam ke?
even nabi pon gne kan bhsa y lemah lembut ms bdkwah..
ak bkn nk mnyibok..tp juz nk bgtau..
ye la ak pon bknnye perfect..juz insan hina..
kepada koko: ak harap ko cpt2 brubah..ak nk sangat tgk ko brubah...

INSAN HINA: thx sbb pandai mengunakan bahasa n pendekatan mcm tuh. aku rasa aku dpt cerna isi yg cuba ko sampaikan dgn baik. mybe belum masa utk aku berubah. neway.. thx sbb x terlalu rakus gunakan bahasa kesat utk menasihatkan org len. aku puji cara ko. ko pandai nak apply konsep amal maaruf nahi mungkar.
andaikata satu hari nanti aku berjalan atas landasan yg betul, aku harap kau akan dpt pahala melimpah ruah dr Tuhan sbb aku yakin, perubahan aku itu bertitik tolak dari nasihat ko. andaikata aku terus menuju jalan2 gelap.. aku akan jerit n katakan bahawa aku kekal menjadi gay sbb kutukan, caci hamun dan ugutan yg dilemparkan oleh konco2 milosuam.

milosuam: ape niat ko sbnrnya? sengaja nak malukan aku kn? ko jgn la na tunjuk baik plak kononnya ko na bawa aku kejalan yg betul. ko silap! ko bodoh. ghairah mengunakan bahasa then sesuka hati je na kutuk bagai. kalaulah ko jadi cm insan hina, taklah ko terus hidup dalam kebencian aku. igt! aku dendam dgn ko smpai mati!

kepada sekalian manusia yg fail subjek PAI, aku sarankan bukak balik buku skolah n check bab amal maaruf nahi mungkar.

aku tak nak bagi komen panjang2 Setiap orang memang ada jalan hidup masing2 n memang tak lepas dari buat silap. Tapi, aku betul2 harap, koko akan kembali ke jalan yang betul. =)

hehehehe.. die kawan aku.. dari dlu mmg cam 2.. x bubah. ^^.. x leh larang weh.. x jd pape

Anonymous | November 12, 2010 1:11 AM

hehehehe.. die kawan aku.. dari dlu mmg cam 2.. x bubah. ^^.. x leh larang weh.. x jd pape

so..??

asl la korang neh~~
cm budak2...
lantak dia la na jdi ape pown..
yg korang beria sgt na sebar sal mnde2 n wt pe?
kehidupan diorg,kehidupan masing2..
so?jangan kacau la..cba korang kwin 6t,org kacau umah tangga korang??
mara ta??
kompem mara pnya la..
ak bkn na sokong spe2..
cma na bgi pndangan....
lgpon..korang pon taw..
tuhan dan tentukan takdir kehidupan setiap umat..
cma kta perlu tentukn kemana hala hdup kta..
gay,less,or anything,
smuanya makhluk tuhan..
ak harap..
koko dapat kembali ke jalan yg benar,,,
amin..
milosuam>ko buang la sal cter n..
lgi byk ko sebarkan sal mnde mengaibkan org..
lagi byk dosa yg ko dpat..
^_^
tade ape dlm dunia n yg sempurna..
salam.

kelakarlah pulak koko ni.. dia yg bangga publickan dirinya gay.. pastu kate org pulak mengaibkan dia..
dah byk sangat dosa sampai hati jadi gelap.

joe nara jgn jadi bodoh!
perlu ke aku merasa aib klu yg menatap pic aku tuh org2 sejenis aku gak.
dorg xde plak nak guna bahasa2 biadap kt aku.
tenang je hedup aku!
tp since blog neh wujud.
since entry neh published.
aku jadi benci!
sbb dak2 str8 tahu kewujudan aku.
adakah ko merasakan bahawa kewujudan blog neh adalah sebagai satu kewajiban ko trhadap agama?
-motif?? adakah muslim disuruh utk membuka aib org lain??
pendekatan ape neh?
mazhab mana yg ajar ko tulis blog utk menghentam org len.
berbalik pd pangkal!
tak pernah ada kekerasan dlm islam!
ko kena igt tu!
bukak balik buku agama.
aku rs ko lg jahil dr aku.
cmne org yg ko ckp jahil neh boleh tahu cara2 nak hormat org!
cmne plak org yg celik cm ko x reti nak beradab dgn manusia lain.
shit!

salam..

aku skong Nothing Perfect..
xde mkna nye buka aib org.. klo nak mnegur..
biarla ngan cara yang betul..
klo gune kan cara yang betul..aku rasa si koko tu xde la nak mngamuk cmtu..

korg leh la kte cmtu cz xjd kt fmly korg..
cuba slh sorg fmly ko jd cmtu..pe ko rasa..
xkan ko nak pukul dia spai lembik kot????
mesti x la kan???
emm korg sume da besar2 kot.. fikir la mn y bek n mn y buruk..

koko:
tukar la gbr profile ko pas nie ek..
bse la..org ske cri kslahan kte..

yeah!
insan hina!
aku tatao brp umor ko.
tp aku dpt rase ko neh sgt matang, n berpikir secara rasional.
milo suam!
ape yg ko cuba juangkan?
politik?
berangan nak jadi YB ke.?
sadis.
ilmu tak cukup.
cara berbahasa sobek.
perangai robek.
ade hati buat blog isu2 berat.
sejauh mana ko tao sal politik neh?
sadis.

kpd sesapa yg na hentam n tibai aku smpai mati tuh.
silakan.
ape aku takut.
andai ajal aku kt situ.
aku tak bole buat ape2.

kepada org2 yg terlalu rakus berbahasa kesat.
teruskan.
aku tak mati dgn tohmahan tak berasas tuh!

kepada yg gegeh mengantar dalil kepada aku.
teruskan niat utk nasihatkan golongan kami2.
mudah2an anda dapat keberkatan dr Tuhan.

kepada yg cakap tak serupa bikin.
teruskan niat murni yg bangsat tu.
sbb aku tahu.
korg tak pernah tahu pown erti tiap patah2perkataan yg korg jerit2kan.

kepada yg cuba menasihati.
thx!

kepada yg memahami!
terima kasih dr hati.

kepada yg prejudis.
selamat menghimpun benci dr aku!

milo!
kenapa diam?
aku nak dengar salakan ko neh.
kenapa seorang milo segan menyalak hari nih?
tersimpul dalam tali guni ke?
tersimbah air liur sendiri ke?
ko ke na igt.
wht goes around comes around.
air liur yg cuba ko ludah ke langit tuh,
akan jatuh balik kt muka ko!
owh koko!
anda harus bersabar menanti detik2 hina tuh.
satu hari nanti.
air liur akan mencemar duli atas pipi tuannya sendiri.
ahahaha!

dah2 la tu cik koko oii...
dalam hal ni dua2 salah..
kau salah sb jalan yang kau pilih, and milo pun salah sebab cara tegur yang dia pilih.
tak payah nak cakap kau teraniaya lah sebab pada aku kau yang aniaya diri sendiri. apa2pun masih tak terlambat lagi untuk kau berubah.
aku pun tak baik mana dan dengan cara menegur orang aku pun mengingatkan diri sendiri jugak.

milo!
kenapa diam?
aku nak dengar salakan ko neh.
kenapa seorang milo segan menyalak hari nih?
tersimpul dalam tali guni ke?
tersimbah air liur sendiri ke?
ko ke na igt.
wht goes around comes around.
air liur yg cuba ko ludah ke langit tuh,
akan jatuh balik kt muka ko!
owh koko!
anda harus bersabar menanti detik2 hina tuh.
satu hari nanti.
air liur akan mencemar duli atas pipi tuannya sendiri.
ahahaha!

Inilah generasi baru Melayu yg telah dibentuk oleh BN selama ini. Di mana silapnya? Ibubapa? Sistem pendidikan? :Sayang Sabah"

bkn slah BN ... ske suki ko je slah kn bn . jgn nk tuding jari pkir dlu
kte yg tau spatut nye bntu diorg bkn hina ...
kte hina lg ssh diorg nk ikot ...
islam ni lmbut kn kejam ...
nabi brdkwah dlu dgn lmbut bkn kejam ...

prlu ke kte buat blog nk malu kn org ...
klu nk ckap pn jgn le tnjuk gmbr org ni memalu kn ...
slah dlm islam ni dh mmbuka aib org ...
org 2 sdara islam kita

~SALAM~
~BISMILAHIROHMANIROHIM~

TERGELAK MEREKA2 YANG beragama LAIN KETIKA MEMBACA ENTRY NIE!KENAPA AKU BERANI BERKATA BEGITU.???JAWAPANNYA MUDAH SAHAJA.MUNGKIN APE YANG KUA DARI MULUT MEREKA "OUH BEGINI KAH UMAT ISLAM??,BEGINI KAH CARA MEREKA2 MENYELESAIKAN SESUATU MASALAH?.BERTELAGAH ANTARA SATU SAMA LAIN,MENGAIBKAN SESEAMA MEREKA?MANE PEGANGAN MEREKA?.BUKANKAH ISLAM ITU INDAH?INIKAH YANG DIGALAKKAN DALAM ISLAM.??OUH RUPENYE ISLAM INI TIDAKLAH SEHEBAT MANE YANG DIGEMBUR2KAN..HIDUP SENTIASA MEMPUNYAI HASAD DENGKI SESAMA AGAMA,M'NJATUHKN MARUAH ORG LAIN.OUH BAHASA MEREKA SANGAT INDAH.BERANI MENGATAKAN BABI ITU HARAM.TAPI HAKIKATNYA ITULAH YG SENTIASA DIGUNAKAN UNTUK MENCEMUH SESAMA MEREKA.INDAHNYA ISLAM.BUKANKAH ISLAM ITU SERING MENITIK BERATKAN PERPADUAN,BUDI BAHASA DAN SEBAGAINYA.??TAPI MELALUI ENTRY INI.IANYA SEBENARNYA MEMBURUKKAN LAGI NAMA ISLAM ITU SENDRI.

INGATLAH WAHAI2 MANUSIA.TIADA SIAPA YANG SEMPURNA DI MUKA BUMI INI SELAIN NABI MUHAMMAD.JANGAN LAH RASE DIRI TUE TERLALU HEBAT SEHINGGAKN DENGAN BANGGANYA MENJATUHKAN ORG LAIN.HIDUP INI BAGAIKAN RODA,ADAKALANYA KITE BERADA DI BAWAH DAN ADAKALANYA KITE DIA ATAS,SUATU SAAT DAN KETIKA,KITE JUGA AKAN DI TIMPA MUSIBAH.DAN INGTLAH SETIAP APE YANG KITA BERLAKU ADE HIKMAH DISEBALIKNYA.HARI INI KITA MENJATUHKAN ORANG LAIN.ESOK LUSA MUNGKIN KITE PULA YANG AKAN TERKENA.?MASA TU BARULAH KORANG TAHU LANGIT TUE TINGGI KE RENDAH!.MACAM MANE SAKITNYA APABILA BENDA YANG KORANG PENAH BUAT UNTUK MENJATUHKAN ORG TUE JATUH JADI KAT KORANG PULAK.INGATLAH KATA-KATA ALLAH WAHAI MANUSIA,UMAT NABI MUHAMMAD!SETIAP APE YG DILAKUKAN ITU PASTINYA ADE BALASAN,TIDAK KIRELAH IANYA BAIK ATAU PUN BURUK EVEN SEBESAR ZARAH SEKALIPUN.!MASA SAHAJA YANG AKAN MENENTUKAN SEGALA2 NYA,LAMBAT KE CEPAT KITE PASTI AKAN MENERIMANYA SAMADA IANYA CASH DI DUNIA ATAU DI AKHIRAT NANTI.

SUDAH2 LAH SEMUA!!PERLUKAH KITE MENJATUHKAN SESAMA KITE?APAKAH FAEDAHNYA?INIKAH YANG KITE PELAJARI DALAM ISLAM?INIKAH ILMU YANG DI AJARKAN OLEH IBU BAPA KITE??SEDARLAH DARI TIDUR..BANGUN.BUKTIKAN KEPADA AGAMA LAIN BAHAWA BUKAN INI CARA ISLAM.MALU RASANYA APABILA TERBACA ENTRY KASAR DI ATAS.BUKAN BEGINI CARA NYA KITA NAK MENGHUKUM.PERSOALANNYA,SIAPAKAH KITA NAK MENGHUKUM SESEORANG ITU.CUKUP SEMPURNAKAH KITE NAK MENGHAKIMI ORANG LAIN.BERCAKAP PASAL AGAMA TAPI MENGGUNAKKAN BAHASA2 KESAT[BABI,BODOH,SIAL],ADAKAH DALAM KITAB & AL QURAN ADE MENYURUH KITA UNTUK MENASIHATI SEPERTI ITU??SEDARLAH.JANGAN PENTINGKAN DIRI SENDIRI.

~ustad mohd~
sambung dibawah ini..

sambungan yang di atas

~SALAM~
~BISMILAHIROHMANIROHIM~

~Ssebagai seorang yang beragama islam,saya cuma ingin menasihatkan.

p/s:

milo suam: hentikanlah semua ini.cukup2lah semua ini.samapai bile anda nak meneruskan pertelingkahan umat islam seperti ini?anda banggakah melihat semua ini.???pernahkah pikir baik dan buruknya melakukan semua nie??ape yang anda dapat?PAHALA?kepuasan MENJATUHKAN ORANG LAIN?tepuk dada tanye selera.jangan nak menghukum sesorng itu dengan sesuka hati.CUKUP SEMPURNAKAH DIRI TUE??TINGGI SANGAT KE ILMU AGAMA ANDA??daH cukup kumpul pahala kat dunia nie??YA ALLAH.SEDARLAH KAMU!KAMU TELAH MENYEBABKAN PERTELAGAHAN SESAMA MUSLIM.!berapa lama anda nak menanggung dosa menyebbkan semua nie berlaku..setiap detik jumlah dosa tue bertambah..sedarlah.delete lah semua nie.hentikanlah pertelagahan dan mengaibkan org!

KOKO: KOKO.insaflah..semua yang berlaku pasti ade hikmahnya,saba tue separuh dari iman,ambik masa untuk berubah,ingt koko,HIDUP DI DUNIA NIE SEMENTARA SAHAJA!kite x tau berapa lama kite hidup kat dunia nie.BILE-BILE masa sahaja ALLAH tue bole amik kte.BERTAUBATLAH SEBELUM TERLAMBAT.belum terlambat lagi UNTUK ANDA BERPATAH BALIK.anggap lah semua nie sebagai pembakar semangat untuk anda BERUBAH.kita nie beragama islam;ape yang anda lakukan pasti ade sebabnya.TAPI!,ingatlah.fitrah MANUSIA DICIPTAKAN DI MUKA BUMI INI laki BERPASANGAN wanita,wanita BERPASANGAN lelaki..T8 ur time to change.buktikan kepada semua anda boleh berubah.!dalami lah ilmu agama.mungkin ianya bole membimbing anda kejalan yang benar.banyakkan berdoa & sembahyang mohon petunjuk dari allah.insyallah anda akan berjaya.amin..

kepada yang lain:

wahai manusia.anda ISLAM??wah bangganya mengunakkan bahasa kesat? BABI,bodoh,SIAL,BANGANG.??
~mahu menghukum.siapakah anda menghakimi semua itu? tuhan?
sudah cukup sempurna ke hidup tue??
pahala dah berapa banyak??
x pernah buat salah dan dosa?
cukup solat lima waktu?
cukup ilmu agama??
ade caranya nak menasihatkan orang lain.tapi bukan begini caranya.x perlu lah kite nak maki2 ketika. bagi nasihat?ape tujuan anda berbuat demikian SEBENARNYA?ouh ingtlah.niat anda sebenarnya nak bagi nasihat dan sepatutnya MEMPEROLEH pahala tapi disebabkan tingkah laku,bahasa yang kesat,cara anda yang tidak profesional itu benda yang sepatutnya anda boleh jadikan sebagai pahala bertukar sebagai dosa.pikir-pikirkan lah.renungkanlah ianya.anggaplah ini sebagai nasihat.nak terima atau tidak terpulang kepada anda,tugas saya sebagai khalifah di muka bumi ini untuk menyampaikan dakwah sudah selesai.sekian terima kasih.

~wasalam~
~IKHLAS DARI: USTAD MOHD~

assalamualaikum...

utz mohd:
terima ksih cz sudi mnasihatkan kami disini..
sesungguhnya apa yang baik dijadikan teladan..yang buruk jadikan sempadan..

koko:

im juz 21..juz like u..emmm..pe y ustz mohd gtau tu..ambil la sbg pembakar semangat ko tuk brubah satu ari nnti..msih de pluang tuk ko..pape pon..cm ustz mohd ckp..tke ur tme to change..

SALAM KEMBALI.alhamdulilah kalau nasihat saye sudi diterima.bersyukur ke hadrat allah S.W.T.insyallah,saya akan sentiasa update kat sini untuk sentiasa berdakwah ke jalan allah.

yang baik sila jadikan tauladan,yang buruk SAMA-SAMA KITA jadi kan sempadan.


~USTAD MOHD~

Ustad Mohd yang bangang! Koko dah jadi ustaz hahaha... hentikanlah lawak bodoh ko koko, meluat org tengok! Aku check ip sama budus!!!

lantoi.wah hebat sungguh bahasa anda.!buktikan kalau saya dan dia adalah org yang sama.ip adress yang sama?mane samanya?tunjukkan.jangan pandai berkata-kata.tapi habuk pun tiada.menuduh org tanpa usul periksa.masyallah.kalau tidak.saya doakan semoga anda ditimpa musibah dan petunjuk dari allah.memfitnah itu dosanya lebih besar dari membunuh.kalau saya yang menipu.semoga allah memberi hukuman kepada saya.insaflah.jangan terlalu bongkak sehinggakan tidak bole menerima nasihat oraang lain.apa yang anda dapat melakukan sebegitu.thx wasalam..

~ustad mohd~

salam.kepada sesiapa yang membaca comment saya.terpulang kepada anda hendak menerimanya bagaimana.niat saya baik nak menegakkan keadilan islam.tugas saya dah selesai.saya cuma ingin menyampaikkan dakwah sahaja.terima atau tidak saya tidak boleh paksa.anda sudah cukup dewasa untuk memikirkannya..janganlah kite menunjukkan kejahilan kita sehinggakan niat baik org lain pon kita tidak nampak.memfitnah sesuka hati.apa yang anda dapat?ya allah,saya tidak menyalahkan anda.setiap orang anda pendapat mereka masing2.semoga allah memberi hidayah kepada anda.mungkin sekarang anda berada di atas menyebabkan anda memandang hina orang yang di bawah.ingatlah.tuhan tu maha adil.sekali anda buat orang allah akan balas.atas nama allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani saya bersumpah yang saya bukan lah KOKO seperti yang lantoi katakan.terpulang lah pada die nak menilai bagaimana.sebagai khalifah di bumi ini.satu je prinsip saya pegang.alah tue maha mendengar segala percakapan & perbuatan kite.hanya dia sahaja tahu siapa yang berada di pihak yang benar dan siapa yang berada di pihak yang salah,.sebagai hambanya.doa yang tidak putus sentiasa dilakukan.semoga segala apa yang menjadi masalah sentiasa dapat diselesaikan dengan baik.semoga anda yang berterusan menghakimi orang lain diberi petunjuk dan hidayah dari allah.iinsyallah.amin.syukran.

~ustad mohd~

"Ustad Mohd yang bangang! Koko dah jadi ustaz hahaha... hentikanlah lawak bodoh ko koko, meluat org tengok! Aku check ip sama budus!!"

pertamanya,ASSALAMUALAIKUM.anda islam?jawab ianya dan jawab salam tersebut kalau nda islam lah.hebat sungguh anda,tahniah.saya tabik anda.satu je yang ingin saya katakan,terima atau tidak terpulang kepada anda nak menilainya bagaimana.setiap manusia itu ada pandangan masing2.tapi memfitnah itu dosanya lebih besar dari membunuh.sya berani bersumpah atas nama allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani lagi maha mengetahui di hadapan kitab sucinya(al-quran) bahawa saya tidak menipu.lakukan benda yang sama kalau anda merasa anda di pihak yang sama.kalau benar saya adalah KOKO seperti yang anda katakan.saya akan ditimpa musibah yang besar,tapi sekiranya saya tidak melakukan perbuatan sedemikian semoga anda di beri rahmat,hidayah dan petunjuk oleh allah.adat duniawi.beginilah bila kita nak menyampaikkan sesuatu dakwah yang baik pastinya akan ada cabaran dan rintangannya.ini semua tak pelik.kerana ianya juga berlaku di zaman rasulallah dahulu.semasa beliau ingin menyampaikkan dakwah,beliau pernah di caci maki dan di baling dengan najis yang kotor itu..selain itu,saya begitu tertarik dengan kata-kata LANTOI "
(hentikanlah lawak bodoh koko,meluat org tengok!!!)".

~apa yang dapat dirumuskan daripada kata-kata di atas. "BIARLAH KITE DIPANDANG HINA OLEH MANUSIA ASALKAN KITA MULIA DI SISI ALLAH S.W.T.
siapa kite nak menghakimi orang lain.?
CUKUP MULIA KAH ANDA?
SUDAH CUKUP PAHALA DIKUMPULKAN DI MUKA BUMI INI??
ANDA PASTI TEMPAT ANDA DI SYURGA?
SUDAH BOSAN MELAKUKAN KEBAIKKAN?
INIKAH YANG ANDA PELAJARI TENTANG ISLAM?
ANDA PIIKIR ANDA HEBAT DAN TERBAEK?
TIDAK PERNAH MELAKUKAN KESALAHAN?
~tepuk dada tanya diri anda sendiri~

sesungguhnya berhati2 lah apabila berkata-kata.ikut hawa nafsu dan syaitan binasa lah diri.anda sebenarnya berniat baik hendak menyampaikan nasihat,tapi cara anda kurang baik.sebaliknya anda telah mempamerkan jatidiri anda yang sebenarnya.siapa diri anda yang sebenarnya anda.sila lah dalami & pelajari lah ilmu agama.teruskan menggunakkan bahasa-bahasa kesat KEGEMARAN anda itu (bodoh & bangang).sesungguhnya allah itu maha melihat,mendengar dan mengetahui segala apa yang dilakukan di muka bumi ini.die lebih mengetahui siapa di pihak yang benar dan siapa di pihak yang salah.teruskan mengumpul dosa.mungkin anda gemar melakukannya,saya tidak pasti.akhir kata,jangan lah merasa diri terlalu sempurna sehingga sewenang-wenangnya memfitnah oarang lain.sekian terima kasih.saya tunggu respon dari anda.insyallah jika berkesempatan sya akan membalasnya.sekian terima ksih.

~ustad mohd~

ahhhh!
lantoi n milosuam kena sembur nun ustaz.
padan muka.
belagak ag.
ilmu senipis kulit bawang,
ade ati nak bukak isu besar.
nah!
padan muka.
korg manusia yg hnya pndai guna pkataan.
tp isi xde pown.
selama hari ni.
xde pown aku tengok korg letak dalil2.
yg ade cuma perkataan indah2 seperti babi, bangang, bodoh, sial.
islamkah itu??

aku dengar ade cite org na pukul aku?
boleh!
datang la.
tp sblum pukul aku.
aku nak korg pegi cari pesalah zina.
ikat kt pokok then kita baling batu beramai2.
sadis!

aku sedih.
sangat sedih.
sebab dah x dpt dgr sore milosuam.
kemanakah dia?
ouh..
rupanya dia kelu lidah.
aku rindu salakan milosuam.
ahahahah!

lantoi:
pliknye prgai ko nih..
org bg nsht leh ko ckp cmtu..
terlebih ajr k..or kurg ajr???!!!
ko lbih truk la klo cmnie..

ble ckp bek2..kta2 kesat y ko bg..
mmg dsr keras kpala la..

sy ade pendapat..
isu gay da lame kat malaysia..yee,kami sume tau sal tuu.
tp masalah nya ia xdihidu masyarakat,,soo,jabatan agama xdpat nk ambil tindakan..
tp koko da femes lam laman sosial,.anda kene faham,laman sosial seperti fb ney hanya untuk bersosial dengan ala kadar..bukan berfanatik..
skang ney dsebabkan anda terlalu fanati menyebabkan anda sume org tawu..
kami semua sebagai umat islam perlu menegur,n kami sume tegur hnya dngan lidah y termampu..
kami sume buat tuu utk kebaikan semua..kami xmau terjadi seperti kaum nabi lut..hanya segelintir gay,tp sume kene bala..xkira baik,xkira jahat,budak kecik,ibu mengandung,org tua..
sebenarnya,tiada dosa untuk org y menyakitkan hati si pembuat dosa..ia sekadar niat utk menginsafkan,dan bukan niat utk menyakitkan hati..
sy arap anda faham dngan situasi anda koko...

daripada seorang perempuan

salam. kepada rejam@ dan rohan...
aku bukan gay, aku juga bukan koko... aku seorang perempuan, keluarga pada koko...

korang ni... sesuka hati jer nak fitnah orang pakai ip yang sama.
kalo dah ip sama maksudnye orang yang anta tu sama ker?

gune akal skit... kemungkinan kami mengunakan line yang sama

antara koko dengan korang elok lagi manusia mcm koko ni. atleast die tahu menghargai orang dan menjaga hak keperibadian orang.

korang nak ganggu idup die.... agak-agaknye die penah tak ganggu idup korang?

setahu aku la... orang yang suka memfitnah adalah sama dengan ko makan daging orang yang ko fitnah tu...

maksudnye ko fitnah aku ni... gay...sedangkan aku ni perempuan...

sudahla... jagn jaga tepi kain orang sedangkan tepi kain kite sendiri koyak

kalo korangla kat tempat koko.... ape perasaan korang?

kite penah menasihati mereka, sekarang ni kite hanya berdoa supaya tuhan bukakn pintu hati mereka untuk bertaubat...

kan baik mcm tu... jangan kite nak jatuhkan maruah orang ni...

sudah lah cukup-cukupla daripada mengumpat hal orang baik buat hal sendiri....

lagipun kalo korang mengumpat ape pun korang tak dapat...

assalammualaikum....

koko n nu`l echa adalah family aq.........aq sumpah aq seorg perempuan......aq nk tanye ngan korang semua termasuklah ustaz mohd....korang fikir korang wat mcm ni korang boleh msuk syurga ka????ustaz kalu betul anda ni ustaz pernah x anda menelaah al quran dan hadis???jika ya ade ke dlm alquran and hadis tulis kite harus memalukan antara satu sama lain????setahu saye tak ade...korang bole nasihat kan die dengan cara baik bukan memalukan koko...INGAT HIDUP KITA mempunyai karma.. sekali kite jatuhkan sesama manusia beribu kali kita akan jatuh selepas kita rasa kita puas menjatuhkan orang lain...saya rasa blog sebegini harus di haramkan kerana menjatuhkan maruah...kita juga perlu ingat dosa pahala kita tnggung sendiri bukan kite share dengan orang...jadi hentikan MENFITNAH DAN MENJATUHKAN MARUAH ORANG.....ape yg korng kutuk dlm ni atau meugut hendak pukul koko korang JANGAN FIKIR KORANG HEBAT!!!!!!hari ini korang puas esk lusa akan ada pembalasan yang besar terhadap orang yg menjatuhkan maruah org lain!!!!!!!LAGI PUN KOKO X PERNAH GANGGU HIDUP KORANG!!!!!lagi satu aq nk tanya abis yang gambar yang MENUNJUKKAN KEMALUAN lelaki tu nape korang x nk pertikaikan....korang x nak cari n pukul.....INGAT NASIHAT ORG DENGAN CARA BAIK BUKAN MEMALUKAN!!!!!!!!


SALAM.......

yeah!
sidang maken panas.
aku suka!
ahahaha.
tapi sayang.
aku dah x dapat dengar sore milosuam..
kenapa eh?
gagal?
atau..
tak mampu nak susun kata2..
agaknya.
ko tertelan ayat ko sendiri.
tragisnya!

nampak sgt letak gmbar nie pasal politik !! bodo btoi la sapa punya blog nie.. kalau ya pun p la nasihat face to face... tak payah nak jatuhkan maruah orang laen demi kepentingan politik sempit mcm korang nie...

perempuan melayu terakhir delete 21 November 2010 at 23:29

hye koko...

nothing to say... just nk gtau.. yg u ensem sgt.. i sedia menemani u...

perempuan melayu terakhir...

kepada perempuan melayu terakhir
i dah bertunang ngan
anak puan sri tet.....
i x main ngan org2 biase bkn nak berlagak
tapi cuma nak bekata-kata....

kalaulah saidina umar ade lagi~
koko x koko..
sume abes kene pancung.

pancung sama dia..

kpd koko, klau ada yg mnegur secara baik adakah anda berani bjanji dgn nama Allah anda akan kembali kepangkal jln dan btaubat nasuha?

Assalamuailaikum..

Terkelu aq seketika tgok komen2 yg korg beri....

ada yg maki,hina nasihat n mcm2 lagi..

Gay..
Aku seorang gay..

tulaa berlaku kat aku..
Agama yang makbapak aq beri semua cukup..
cuma kadang2 kasih sayang yg aq rasa diorang beri kat aku kurang dari adik beradik yang lain..

Dan sekarang umur aku dah 17 tahun..
Aku dapat rasakan apa yg ko rasa koko sebab aku ader perasaan sama mcm ko..

mmg ssah nk tepis perasaan macamntu..seolah2 naluri tu memang wujud dlm dri aq..

Aq Xminta dan aq x pinta perasaan tu datang..

Tapi aku tahu kenapa Allah kasi aku dugaan sebegitu berat..sebab dia sayangkan aku!!

Dia nak tengok keimanan aq sekuat mana..dan hingga kini Alhamdulilah aku tak pernah terlanjur lagi...

Jika kita pegang pada dua benda ni confurm tak akan sesat..

Al Quran dan Sunnah..!!

tulaa yg aq cuba amalkan..

kadang2 aq terseksa punya perasaan jijik begini..makin ku lawan makin kuat perasaan tu datang..

salah satu cara yg aku cube wat..zikir!!

jumpe org yg menepati citarasa aq! aq zikir!!

Tapi walaupun aq cuba untuk kuat!!

ada masanya aq menafikan nya..
Aq menangis..

Aq tahu hidup ni sementara..dan aku nak hidup normal mcm kwn2 aq yg len..

xsemestinya perasaan sejenis camni buatkan aq utk tidak hidup normal..??

Aq boleh hidup normal..namun bezanya aq ada perasaan camtu n aq tahu aq boleh! sebab aku yakin Allah sentiasa memimpin aku..

" Allah tidak akan membebani hambanya melainkan dengan kesanggupanya sendiri "

Itulah moto yg aku pegang sampai sekarang!!

Wat koko..Allah masih sayangkan kiter bro..
Kiter idup hanya sementara..

selagi kiter pandai idup cara islam selagi tu kita tak akan sesat..

kita istimewa sebab Allah kasi kita perasaan camni..
senang dapat pahala lebih..berbanding org yg normal biasa..

tapi syaratnya..kawal nafsu k??

Aq doakan kat korg sumer yg ader perasaan cm aku..

Semoga korg tabah selalu!!

bukan kau sorg jer yg ader perasaan camtu tapi aku gk..

idup ni bukan semuanya indah..
tapi kita yg membentuknya untuk menjadi indah..

Akhir kata..pegang dua benda ni!!

sunnah dan Al Quran..yakni korang xsesat!!

wat koko!! aq sokong ko dari belakan tuk berubah..biar lambat asalkan ader usaha..Insya Allah..

Amin..
Wslm.. =)


EmoticonEmoticon