Saturday

Google anggap Khairy Jamaludin sebagai beruk?


Cuba korang pergi ke website google.com.my kemudian search keyword "beruk", perhatikan hasil carian yang pertama sekali. ReJaM© pun tak pasti mengapa google menganggap Khairy Jamaludin sebagai hasil carian paling tepat untuk keyword "beruk", tapi itulah hasilnya. Korang boleh cuba sendiri dan lihat hasilnya.


Dari segi ilmu SEO, mungkin laman web wikipedia tentang Khairy Jamaludin sering kali dirujuk oleh website-website yang memiliki Page Rank (PR) yang baik dengan menggunakan keyword "beruk". Oleh itu apabila google crawler mengesan banyak keyword beruk dihubung kepada laman tersebut (backlink), maka google menganggap laman wikipedia tentang Khairy Jamaludin adalah hasil carian paling tepat untuk keyword "beruk".



ReJaM©

9 comments

dah sah keturunan ape tuh wakakaka

Sebab dulu dia selalu kutuk pembangkang berdemo sebagai beruk-beruk di jalanan kot, tp skang die pun join demo gak he he he... tu yang dia jd beruk!

kuasa Allah.....

@Anon November 26, 2010 11:13 PM: Ya kuasa Allah, tapi ia juga berkaitan statistik google LOL.

Tepat penjelasan tu Admin. Tapi rasa amat kelakar la hehe. Maybe betl kata2 Mardiha, sebab dia bayk sebut perkataan beruk, jadi page rank keyword beruk pon melekat kat dia. sedih.

sila rujuk link ini..khairy=beruk.http://manjongmari.blogspot.com/2010/11/beruk-vs-monyet.html

wah siap foto khairy lagi... dlm pelbagai aksi hebat.

Punca semua ialah kerana mulut badan binasa.

apa yg keluar dari mulut dan perbuatan akan disinonimkan dgn org tersebut.

cuba taip pula 'penyapu'. mana tau keluar nama seorg pemimpin keturunan jawa selangor pula, siap dgn gambar penyapu sekali kot. bagi pengilang penyapu, sudah ada nama jenama yang baik untuk penyapu keluaran kilang anda. bisa meletup dong bisnes.

bagi gembala beruk panjat kelapa pun sudah ada nama glamor utk beruk2 anda. cuba panggil beruk anda dgn nama tersebut, tentu senyum lebar beruk2 anda, maklumlah sama nama dgn menantu bekas seorg PM tau....bukan sembarangan nama.

mungkin dgn sebab sinonim nama itu dgn beruklah maka seperti ada suwey hingga belum dianugerah bintang lagi, kerana dlm sejarah raja2 melayu, belum pernah anugerah kebesaran di beri kepada beruk dan monyet.

begitu jg dgn malangnya si penyapu. sehingga tersapu keluar dari kedudukan walaupun setelah sempat menyapu harta negeri.

kepada penyapu2 harta rakyat, anda perlu malu kepada jin gua yg walaupun miskin bercawat tetapi sangat amanah dlm menjaga harta org lain.

walaupun yg datang kepadanya itu seorg Tan Sri(P.Ramlee) utk memohon harta, dgn sifat bersih cekap dan amanah jin tersebut dengan tegas mengatakan :

"Ini harta bukan kau yg punyaaaa, ini harta Ahmad Albab yang punyaaaaaaa".

sempat ketawa lagi jin tu..hahahhahahhaha... ketawa kepuasan kerana berjaya memegang amanah..untunglah masyarakat jin yg dapat pemimpin mereka macam tu.

insafi diri dgn makhluk2 lain walaupun mereka tidak se hensem kita.

jaka jaka hahaha berdekah aku baca komen jaka!

Ini gambar beruk manelak?

http://2.bp.blogspot.com/_qkwyG7gxUG0/SqLqaFGNOmI/AAAAAAAAACk/RmwMLGj9w_s/s400/beruk_or_khairy.jpg


EmoticonEmoticon