Tuesday

Isu Ijazah Calon BN DUN Galas, memang sah penipu!



Sebelum ini telah didedahkan tentang isu ijazah Calon BN yang tiba-tiba memiliki ijazah di dalam risalah kempennya. Salah seorang pembaca Blog MiLo SuaM yang juga merupakan salah seorang staff ataupun student di Universiti Utara Malaysia, UUM telah melakukan semakan di portal UUM yang hanya boleh dilakukan menggunakan ID beliau. ternyata nama calon BN tersebut tidak terdapat di dalam Portal tersebut.

Berikut email yang diterima,

I was login using my ID n password to UUM Portal( UUM Student Only )

carian nama gunakan

1) Abdul Aziz Bin Yusof : No Data Found
2) Abdul Aziz B Yusof : No Data Found
3) Abdul Aziz Yusof : No Data Found

4) Abdul Aziz : 488 data found

check pic attached, itu jak y related...xda nama Abdul Aziz Bin Yusof
Publish at your Blog...

dont publish about my self n also my email...tq

Di bawah ini screenshot hasil semakan yang dilakukan, ternyata nama calon BN yang mendakwa kononnya memiliki ijazah dari UUM hanyalah cerita bohong dan sungguh memalukan.






ReJaM© "Takda kelulusan buatlah cara takda kelulusan, ini menipu terang-terangan! 1988 UUM belum ada kampus lagi Tuan Abdul Aziz Yusof "

14 comments

kantoi sudah. mcm mne ni? baru jadi calon, dah menipu. klw dah menang, nth ape pulak die kelentong org Galas? haha~

Benda yang tiada diada-adakan.

Mengada-ngada punya Barisan Najis!!!

Kah kah kah...

Belum menang dah menipu.... boleh yakinkah kita kalau mamat ni menang dia akan tunai janji di dalam PRK ni.... atau dia akan menipu juga.

Kata orang-orang tua:
Siakap senohong gelama ikan duri,
Bercakap bohong lama-lama mencuri.

Barisan Najis yang gila meroyan kah kah kah... malunyerrrr...

Ape nak diherankan. Utz kamal dulu pon tipu dgree jugak.

aku orang Biasa

korang ni bab nak memalukan orang no.1,
nak bercakap psl orang pun no.1
aku tgk aziz tu kaya dgn senyuman, peramah, x canggung utk berhadapan dengan rakyat.rakyat suko dio....
la ni kes , kita pun x tau....
yg email yg dapat tu sahih ke dak..'mcm2 org boleh buat utk nak menjaja cerita palsu....

hah? hah? ape ke he ko ni anon 5:05. Ade sape2 paham pasal ape anon kat atas tu cakap, leh tolong translate kat aku?

umngok bukan hanya menipu umat tetapi menghina pengundi2 mereka sendiri. menganggap penyokong mereka itu kayu mati yang boleh buat apa pun tetap akan tegak menyokong mereka. Membohong telah diamal sekian lama dan tetap mereka menang, itu sebab tidak rasa bersalah dan dianggap tidak pandai politik kalau tidak berbohong.

Sekali umngok tidak berbohong , terus demam dia.

pasti ke flyers tu org umno yg buat?.. hihihi.. bro bro.. senang sgt lu nak terima benda tu bulat2.. umno menipu, lu ditipu dan menipu.. sama aje.. :)
reverse psycho bro.. best ah korang maki hamun based on benda ni.. ingatkan pandai dah. :)

anon 11:06,dulu kat masa prk permatang pauh pun ada kes mcm ni jugak,edarkan flyers mcmtu.tp bila kami pakat ramai2 tangkap orang yg edarkan flyers tu mengaku dibayar oleh umngok.kami siap check lg dia memang ahli umngok.tujuan dia wat macamni untuk nak bagi nampak macam pkr yang buat.tp terkantoi.flyers tu kitorang kutip n serahkan kat polis dgn spr.tp diam xde ape2 tindakan pun

AKU DGR ORG CAKAP MACM NIH ( UMNGOK SAMA DGN hamPAS) betul ker? ha ha ha

camni lah anon 11:47, apa kata, aku lak kata camni; utk prk ni, ada org pas yg buat flyers ni dgn harapan ada org akan salahkan umno utk reverse psycho,. kan baik ko putarkan aje cerita berputar2 tu. kesimpulannya... it's politic... ko pun sendiri sebenarnya tak boleh nak tentukan siapa yg buat benda ni.. jd, stop accusing.

anon 3:00,ko ni spin je tahu ek,anon 11:47 dah bg bukti dah kat ko pun ko nak spin lg.ke ko memang xbole terima kenyataan pasal kebenaran,klu ko xsuke orang tunjukkan kebenaran ko pegilah page najib ke bik mama ke.ko pegi menyalak kat sana.kami kat sini nak pejuangkan kebenaran.buat malu orang islam je ko ni.macam bagus sangat ko ni

Ah.. politik M'sia ni meme kebudak2kan, jujur kate.. yg tuo2 pn perangai cam bdk2.. dok debe sana sini.. Korg pn 'pandai' ikut cam lembu, gado ssme sndiri.. Yg tu ckp ni bodo, yg ni ckp tu lak bodo.. last2 due sbnr nye bkn pandai mane pn.. lek suda, time prk tu undi je mne korg minat, pastu balik luangkan mase ngan famili.. abis cter


EmoticonEmoticon