Saturday

Lapor Halaman anti Islam di facebook



Hari ini ReJaM© terjumpa satu halaman anti Islam di Facebook. Halaman ini menghina Islam malah mempersendakan junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW. Maka ReJaM© pohon semua pembaca blog ini baik yang datang dari facebook atau dari mana pun, untuk melaporkan halaman ini kepada pihak pengurusan facebook. Sekiranya ramai yang melapor kepada pihak pengurusan facebook dengan alasan yang sama, maka mereka akan menutup halaman berkenaan.

Rasanya tak perlulah ReJaM© cerita panjang lebar di bawah ini ReJaM© berikan kaedah bagaimana untuk melapor. Sila klik untuk membesarkan image. Halaman yang yang akan kita laporkan kali ini ialah, halaman bernama anti Islam. Ini alamatnya http://www.facebook.com/pages/Anti-Islam/107844799251057 sila copy paste terus ke browser anda untuk ke halaman yang dimaksudkan (Sengaja tidak diberikan link untuk diklik supaya mereka sukar untuk mengesan dari mana datangnya pelapor yang ramai ini).



ReJaM© "Semoga tindakan kecil kita ini dikira oleh Allah sebagai satu kebaikkan"

22 comments

emm.. dah byk page cm ni..
sy dah jumpe byk..sume sy wat cm yg dicadgkan..
tp mcm bese admin FB xkn wat paper..ag dye suke..
kita report byk kali pun page tu xkn ilang..-aisyah

takpe..yg penting kita ada usaha untuk menentang mereka.
insyallah saya buat..

em kita cube dulu buat mana yang termampu... saya dah jemput ramai-ramai untuk report page2 anti Islam ni. kalau tindakan ini berkesan, saya akan usahakan untuk page2 anti Islam yang lain....

dah buat. rase sangat hepi.. even kecil je tindakannye.

dah buat dah.moga2 ad tindakan.

@ReJaM©: thanks 4 da info...dah report dah sumer page harap2 admin Facebook dapat hidayah utk hentikan provokasi on9 ni...

@aisyah: mmg la...Facebook tu bukan org islam punya...tu org yahudi yg mengaku atheist punya...klu xcaye search la anti jews atau agama lain... dyorg xremove pon...

Salah satu agenda yahudi mencari pengaruh.dah menjadi tanggungjawap kita sbg umat islam menentang sebarang unsur yang boleh menjejaskan kesucian islam.semoga dengan usaha kita yang sedikit ini mendapat rahmat dan keberkatan dari Allah.
Kita mulakan dengan FISABILLILAH..ALLAHUAKBAR..

ehhh.. ko orang islam rupanye.
selama ni kutuk sesama islam, boleh pulak.

facebook patut haramkan terus. aku dah lama tak pakai facebook. boikot terus. twitter pun macam tu.
byk lagi lama friendster yg boleh guna.
tapi biasa la kan. ngaku islam, guna pakai yahudi punya. salahkan kerajaan plak. tsk tsk tsk.

Ahamdulillah, saya dah lakukan tugas saya..saya dah report halaman tu...

Aku sokong anon kat atas walaupon aku pro PAS. Sbenarnya benda ni dah lama tersebar pasal pengasas FB, tapi sumer macam wat derk je. Dan aku tak pernah buat account FB. Korang guna FB buat itu la, ini la. Dakwah la, sokong tu la, ni la. Tapi korang sumer yg guna FB ni cam org bodoh, atau saje je buat2 bodoh tak tahu. Lepas tu bila benda2 cam hina Islam, bapuk malaysia dan lain2 yg menyalahi Islam, korang konon2 terperanjat beruk makyeh. Mula la nak pakat2 report suh band.

Korang takkan tak tahu, populariti FB adalah disebabkan oleh user2 dia, cam korang. Bila dah semakin popular, semakin banyak la org guna termasuk utk benda2 yg tak baik. Dan korang yg guna FB ni lebih kurang subahat juga la ngan pengasas yahudi tu. BERBANGGALAH korang kerana korang termasuk dlm orang2 yg MEMBANTU yahudi secara tidak langsung.

Lepas ni tak payah lah nak suh boikot brang2 yahudi ke hapa ke, korang yg guna FB ni lebih kurang munafik jugak la.

http://www.niknasri.com/?p=405

Friendster:
"On 10 December 2009 Friendster, relaunched its website with a new interface, coinciding with its acquisition by the Malaysian company MOL Global, in affiliation with Malaysia Berjaya Group."

mmg kita patut berjaga2 skang nh...menjaga kesucian ISLAM....

Friendster pon takleh pakai. Malaysia Berjaya Group - Vincent Tan.

http://www.cybersecurity.my/en/index.html

kayzpeeer: assalamualaikum wbt.... terime kasih kerana memberi kesedaran.. tapi kite kene fikir jugak bagi pihak kite sendiri.... sekiranya ada dikalangan kita juga anti agama lain...
ingatan untuk semua x mengira bangsa agama atau apa2 shj..
biar kita kembangkan agama kita tetapi jangan mencabuli agama lain..
sesungguhnya kita sedia mengetahui untuk menganut dan mengamalkan agama apa2 adalah tanpa paksaan...
be a muslim, hindu, buddha, or ect that's not so extreme... jauhi la perasaan extrimist antara satu sama lain...

sama sama kita muhasabah diri kita....
tq

kalian,agak sukar untuk kita halang page2 seperti ini kerana pihak facebook sendiri dikatakan amat menyebelahi pihak bukan Islam, Amerika dan Israel. Agaknya, page anti Kristian ke anti Yahudi ke dan seumpamanya selain anti Islam amat mudah untuk dibuang.Tapi,yang anti Islam,dibiarkan sahaja..

fahmi : page buddha anti islam pon ada wei...

x stuju dgn m'haramkan fb, menuduh org munafik dn sbgnya.. *sbg org islam, jage sikit mulut.. nabi x ajar celupar mcm tu.. kalu nak haramkan.. xyah gune internet langsung.. yahoo, google, sume dorang punye... sekian.

dah laporrrr.puas hati walaupun usaha siket.


EmoticonEmoticon