Monday

Pendidikan Seks untuk kanak-kanak 6 tahun?



The China Post melaporkan bahawa Kerajaan Malaysia akan melaksanakan Pendidikan Seks untuk kanak-kanak semuda umur enam tahun dengan alasan untuk mengurangkan aktiviti pembuangan bayi bermula tahun hadapan.

Pelik tapi benar, kanak-kanak di usia muda lagi akan diberikan pendedahan tentang seks. Adakah perlaksanaan ini akan mengelakkan gejala seks, atau mewujudkan budaya seks selamat? (Seks tanpa mengandung).

Perkara pokok yang harus ditekankan ialah menegah zina bukan mendedahkan bagaimana melakukan zina. Tahniah kerana membantu Yahudi di dalam memberikan pendedahan seks kepada kanak-kanak!

Selama ini yahudi bersusah payah menyelitkan elemen seks di dalam kartun-kartun, seperti adengan kain snow white terselak, putera raja mencium mulut gadis pujaannya, dan sebagainya untuk menimbulkan perasaan ingin tahu kanak-kanak terhadap seks.

Seterusnya yahudi menghidangkan hiburan seks kepada remaja bagi merosakkan minda remaja Islam. Inilah cara yahudi menyusup di dalam minda umat Islam hari ini tanpa disedari.

Namun hari ini, kerajaan Malaysia nampaknya membantu Yahudi menyebarkan agenda mereka kepada umat Islam!


Sumber berita: China Post
ReJaM© "Yahudi kata terima kasih!"

31 comments

hmmm....agak terkejut...
sy tpikir ape yg akn brlaku pd msa dpn...mgkin akn blaku lbih byk kes rogol/liwat dr golongan anak2 muda...mmg ianya dpikirkan sbg cara utk mgelakkan pyakit aids hiv,anak luar nikah,tp tidakkah ianya lbih byk membawa kpd maksiat dan dosa..hmmm...+mungkin org2 yahudi BERTEPUK TANGAN BILA MNGETAHUI TENTANG BENDA NI...atau ADE ORANG YAHUDI KE YG TERLIBAT DGN MCADANGKAN BNDA NIE..?? HAISYYYY

Seks adalah satu perkara yang sangat "Taboo" untuk dibincangkan di dalam masyarakat Asia walaupun di dalam zaman teknologi yang serba canggih dan moden. Masih ramai ibu-bapa yang tidak mahu menyebut perkataan itu pada anak-anak.
Saya setuju, ibu bapa serta guru-guru di sekolah harus memberikan "pendidikan seks" yang mana seks dilarang dalam agama sekiranya tiada ikatan pernikahan antara lelaki dan perempuan. dan bukannya pendidikan yang mengajar anak-anak untuk melakukannya dengan selamat supaya boleh mengelakkan AIDS dan hamil luar nikah.

Saya rasa tak pelik langsung bila Majlis AIDS Malaysia yang dinaungi oleh anak mantan Perdana Menteri kita tidak mampu mengurangkan wabak AIDS di negara kita. Kerana perkara utama yang diberi keutamaan adalah supaya menggunakan kondom bila melakukan hubungan dengan pasangan. Maka, dalam ayat itu saja kita sudah boleh agak, apa maklumat tersiratnya bukan? Patutnya penekanan perlu dibuat berkaitan melakukan seks bebas yang bukan sahaja dosa besar di sisi agama, malah ianya mencemarkan nama baik diri, keluarga, agama, bangsa, negara, serta menjadi kudis yang tiada ubat.

Terkejut aku, 6 thn diajar pendidikan seks?

freemanson!!

Idea yang paling bodoh sekali pernah aku dgr.
Tak ada dalam tv atau surat khabr lain pun?
Nie betul atau tidak?
Atau gov tak berani nak umum?

mngkin lebih baik p'tingkat dan p'kukuhkan silibus pendidikan ISLAM dan MORAL(utk bkn islam) daripada m'wujudkn p'didikan seks utk kanak-kanak seawal umur 6 tahun

Government tak berani umum sebab berita ni ibarat pistol dihujung dahi mereka. Kalau umum, bayangkan, protes besar2 gila la.

Kalau berita ni tak benar, dan boleh menjatuhkan nama baik Malaysia, Silalah saman China Post yang mengeluarkan berita tu!

feqh munakahat perlu didedahkan seawal umur baligh.. bukan pendidikan seks semata-mata.. kementerian yg berkenaan sila kaji dgn teliti sebelum melaksanakannya.. jgn hanya 'melepaskan batuk di tangga' ..

sumber china post? boleh percaya ke?

Kenapa sibuk nak bagi pendidikan seks pada usia yang terlalu awal? Rasa macam tak sesuai langsung. Kenapa tidak diberi penekanan untuk kemantapan akidah & hukum hakam agama? Ataupun nilai moral yang baik bagi yang bukan beragama Islam?

Kenapa dalam soal ini, tok-tok Mufti kat Malaysia tak boleh nak tegur atau nasihat pihak kerajaan bagi menangani isu ini?

Korang ni apelah!
Eloklah Tindakan kerajaan ni...
Sekolah harapan dah siap, kalau tak ada penghuni bukan ke membazir?
Enam tahun ajar seks, 12 tahun mesti dah power skill diorang!
Dah boleh buat anak haram banyak-banyak!
Pastu boleh masuk Sekolah Harapan Ramai-ramai!
Barulah tak membazir!

Mungkin ini semua cadangan dari APCO...huhuhu

manusia hilang malu apabila keterbukaan yang melampau ini..-IBU

ni nak make sure by standard 6 murid2 semua mengandung... so boleh la antar ke sekolah kat melaka tu... klu x rugi la diorg bukak sekolah budak mengandung tu.... BODOH nak mampus!

pendidikan seks bukannya mengajar kanak2 cara buat seks..tapi mengajar mereka tentang perubahan yg berlaku kat diri, kalau yg pompuan tu kalau datang bulan nak wat pe... cara2 nak hindari seks bebas...bukan ajar cara2 buat seks...open minded sket

Actually, aku sokong Sex Education seawal 6 tahun. Tapi berperingkat la... Kalau kat Europe, 6 tahun tu dorg ajar perilaku seks dalam haiwan, tak dernye terus ajar Kamasutra.

Lepas tu br dorg ajar ekspresi2 seks selain bersetubuh, alat2 yang dipakai untuk bersetubuh dsb.

Pensyarah aku duduk kat German. Suatu hari dia ngan anak2 dia kuar berjalan kat mall, ttba nampak patung besar berkrim. Pastu dia ajak anak dia beli la "ais krim" tu... Anak dia tegur, cakap "itulah kondom, Mak".

So, jangan la sampai kita nak beli ais-krim tetiba anak kita tegur cakap itu kondom nanti. Ataupun dah terbeli, siap makan dengan anak kita pulak. Lagi terukkan?

Better Sex Edu awal2.

Oh ye, budak2 darjah 6 kalau belajar sex education, insya-Allah takkan mengandung sbb diorg pun belajar budaya, dan preventative measure of pregnancy, pain of pregnancy, Motherly Roles dsb. Bukan belajar kamasutra jer.

Jangan sampai nanti, anak2 sampai tingkatan 3 ingat anak keluar ikut dubur, dan masukkan penis dalam vagina tak melahirkan anak, tetapi bercium yang melahirkan anak.

just pendapat. Sekian TQ

And yes, saya cadangkan pada umur 9-10 tahun, Sex Edu patut insert elemen budaya, Munakahat, Zina, Liwat, dsb.

Dan pada 11-12 tahun, Sex Edu patut insert Hadith-Hadith Nabi mengenai Persetubuhan dan Fiqh Seks.

..bismillah..
salam..
pokoknya.. siapa itu YA-HUDI... dahulunya ..mengikut sejarah sunnah 25RasulNya.. Yahudi adalah kaum, yang telah diberikan petunjuk/(hudan)-pedoman/hikmah...tetapi...mereka jugalah yang menyalahgunakan/menterbalikkan....kata2/Nas2/ayat2/perintah2Nya..
..3golongan ini akan ada dalam semua kaum...tidak kira..dimana jua..
1- Mu'min
2- Kafir/(Ingkar)
3- Munafiq/ (Talam dua muka)
..jadi tidak timbul persoalan "SIAPA YAHUDI SEBENARNYA???"...
...mereka ada dalam kalangan kita.. kita sahaja yang tidak menyedarinya...
sekian,
hanya berkongsi pendapat/pandangan yang daif ini shj.
3;190..
wallahu'alam...
alhamdulillah..

Assalamu'alaikum..
kesiannya kerajaan kan... susahnya la perah otak nk pikir cmna nak prevent kes buang bayi/ anak luar nikah... pikir dok pikir smpai terkeluar otak pun xkan selesai kalo x kembali kpd yg hakikatnya.. iaitu berbalik kpd cara Islam... study n amalkan Islam btol2.. gunakan guideline dlm Islam utk buat dasar... cmna nk terapkan akhlak etc... kalo ikut cara org kafir yg buat sex edu tu... ya teori akan kurangkan pembuangan bayi.. tp adakah kurangkan zina/rogol/liwat?? silap2 lg bertambah ada la... ye la sbb budak2 dh tau cara berzina dgn selamat.. sbb anak luar nikah/pembuangan bayi tu adalah kesan drpd perbuatan zina tu.. so sex edu ni lbh kpd prevent KESAN zina bkn AKTIVITI zina... senang citer buat ikut acuan Islam.. ajar anak2 ni batas2 pergaulan, hukum bersentuhan etc...

Pada pendapat aku...umur2 semuda enam tahun begini...elok diajar ilmu2 agama....ajar mereka mengenal Allah dan Rasul terlebih dahulu...sebab pada usia macam ni...otak mereka fresh lagi...mudah terima apa saja ajaran daripada org dewasa....bila iman mereka sudah mantap...barulah boleh masukkan pendidikan seks ini....sekadar pendapat =D

ntah la.. gau nk ckp pon x reti.. bdk2 d ajar seks.korang pon tau seks itu nikamt dunia.nikmat paling sdap skali.tgk pon dah nikmat..tu blm buat lg.. ni skarg nk ajar ke bdk2.. tp bagus jgak.. blh tau skill bdk2 mcmana.msti best.. brg ketat wa ckp lu. mana2 ibubapa yg ank nya bunting harap2 korang x kisah ya.. kerajaan skrg halal kan seks bwh umor.. tp ingt!!! yg umor 6 ke bwh x blh laa.tgu shigga 6 keatas.ni ade x cikgu utk mengajar pndidikan seks.kalu ade tlg info ya. sya nk apply.. mana2 yg brminat blh la join.rugi ooo x jd cikgu..

salam..pendidikan seks awal kanak2 mmg ada dlm islam tp di lakukn dlm hikmah yg berlandaskn syariat islam dan mengikut kadar pemikiran kanak2..sy pernah mendengar dlm satu siaran radio tempatan bgimn nak mengajar anak2 yg mempunyai sifat ingin tahu ttg hal ni..tapi perlu diingat..bukan pendidikan yg mengikut panduan dri barat terutama sekali YAHUDI..bg siapa2 yg dah tau konspirasi dorg ni mesti dpt hidu something fishy disebalik semua ni..ttg penubuhan rumah kanak2 yg xdiingini tu..mmg sesuatu yg sangat menyerlahkn KEBODOHAN penajanya...tp yg herannya..cepat je bangunan tu disiapkn sblm2 ni xpenah pun di umumkn(maaf klu sy xikut perkembangan semasa)..tiba2 je ada..tp kita sepatutnya serang habis2an idea ni..!! kenapala pengendali jentera kerajaan skang semakin ke arah KEJAHILAN...!!! na'udzubillah...

Sebaiknye gantikan jew pndidikan seks tu kepada ilmu2 agame,,
contohnye tauhid,,feqah n sbagainye...
insyaallah dgn ade nye penyerapan ilmu2 sprti nie,,
dapt mgurangkan gejala seks bebas yg sedang meliar skrang....
xkanla kite nak tgk sume anak melayu n kaum seagama rosak kerana gejala seperti ni,,jgn nnti kite plak yg akn didakwa diakhirat kelak,,
kenape biarkan sume nie...
seolah2 kite pon bersubahat ckali dgn yg laen2.....nauzubillah

kurang didikan seks atau didikan agama?????
kalau agama diajar atau diterapkan dgn betul gejala sosial akan dikurangkan.....percaya pada ajaran Islam...bukan percaya dgn ajaran yahudi nasoro...Islam itu lengkap....dari sekecil perkara hingga ke sebesar perkara....

cm bodoh jgk krjaan malaysia..klu nk bt pnddikan seks smate2 nk elak gejala zina baik x yah..nabi ada bt ke??

yg Islam ajo, x nak ikot. bile kuasa dlm genggaman, ikut nafsu kroni die je. utk rakyat msia, ape tunggu lg??? samada bertindak @ biarkn masa depan ank cucu kita kelak hancur d tgn mereka..... Na'uzubillah!
tanpa agama, manusia BINASA!

bodohnya kerajaan 1 malaysia... rakyat kena dulu, keuntungan masuk saku... masih nak pakai contoh negara2 yg tengah mengkaji pendekatan terbaik menyelesaikan masaalah sosial mereka.... tp masih belum jumpa jln penyelesaiannya... contohi ikutan kita dah tentu Allah jamin dunia dan akhirat...

wahai rakyat malaysia lihatlah dengan mata hati, bukan buta hati...

Salam,

mmg bagus pendidikan seks nie..kini boleh lakukan seks tanpa ragu ragu..sentiasa yakin kerana sudah tahu bagaimana utk elak dari mengandung, dah tahu bayang berapa besar tetek dan batang seseorang..hahahaha..Boleh dikatakan orang yg menyokong perkara nie adalah orang yg lucah, suka manusia hilang perasaan segan (xkesah lg kalo tgk pempuan melayu pakai skirt2 pendek,baju singlet)..kalo bukan islam (selain nasrani & yahudi) tue boleh kita maafkan, sbb agama mereka tidak meliputi perihal perhubungan manusia (seks), tapi org islam yg aku pelik nie..agama kita dah lengkap..kenapa la nak buat pendidikan seks yg negara barat pn masih akui ada kekurangan..adoyaiiiii...dunia dunia...

encik Imran Azwan bin Azizan,
maaflah, aku ni blajo x sampai europe x sampai german,
beljar takat sekolah rendah jek,
kenapa nak dbangga2kan dgn org luar?
ape sejarah islam dan pendidikan islam x mencukupi ka?
tu la pemikiran ko dah dijajah org europe,
sedangkan tamadun termasyhur dunia adalah tamadun arab...


EmoticonEmoticon