Ratu Elizabeth ii dan Rosmah di dalam masjid


Baru-baru ini ada disiarkan di dalam Kosmo online laporan beserta gambar First lady Negara Britain, Ratu Elizabeth ii melawat Masjid Sheikh Zayed di Abu Dhabi dengan mengenakan pakaian sopan iaitu menutup aurat kerana menghormati rumah ibadat umat Islam. Tindakan itu memenang sewajarnya dipuji apabila seorang kafir yang tidak meyakini agama Islam cuba untuk memahami dan menghormati kesucian agama Islam.


ReJaM© tiada sebarang bantahan terhadap pemakaian First Lady of Britain ini di dalam menutup aurat bagi menunjukkan rasa hormatnya terhadap masjid kerana beliau hanyalah seorang kafir yang mungkin kurang pemahaman.

Namun sedikit teguran kepada Ratu Britain itu. Beliau sepatutnya terlebih dahulu merujuk kepada First Lady of Malaysia, Datin Paduka Rosmah Mansor tentang cara sebenar menutup aurat di dalam masjid! Berikut beberapa gambar sebagai panduan kepada Ratu Britain tersebut.


Lihatlah pejuang Islam sebenar yang tidak pernah jemu siang dan malam memperjuangkan Islam untuk negara Malaysia, di bawah konsep satu Malaysia. Cara pemakaian Datin Paduka Rosmah Mansur seharusnya menjadi contoh terbaik Ratu Britain dan rakyat Malaysia umumnya sebagai ikon wanita Muslimah! Kerana di dalam diri beliau terdapat suri teladan dan contoh terbaik wanita Islam.

Anda semua pembaca sebagai rakyat Malaysia harus berbangga kerana memiliki isteri pemimpin berjiwa Islam yang tetap mengamalkan cara hidup Islam sebenar dalam setiap tindak-tanduknya seharian.

Bagi Ratu Elizabeth, anda harus sedar bahawa anda hanyalah seorang pemimpin kafir yang tidak faham Islam! Terdapat perbezaan ketara cara pemakaian anda berbanding pejuang Islam di Malaysia iaitu Datin Paduka Rosmah Mansur! Di lain hari anda harus merujuk dahulu kepada Rosmah mansur tentang pemakaian yang sesuai saat melawati masjid.


ReJaM© "Semoga Datin Paduka Rosmah Mansur dapat membuka pintu hidayah di hati Ratu Elizabeth untuk menerima Islam!"

Post a Comment

47 Comments

  1. hahahaha..perli rapat pny..kaw2 pny kna..suka..suka

    ReplyDelete
  2. haha , i sense sarcasm .awesome ! hahaha

    ReplyDelete
  3. adeh~ kak mah ni~ malu leeeeeeeeeee~ isk!

    ReplyDelete
  4. Suruh Ratu E tengok fesyen2 IFF Rosmah. Pilih satu pesyen kat situ je....

    ReplyDelete
  5. i loike da way ur 'sindiran'...so cute,hahaha...harap2 org trsbt faham lh ye..

    ReplyDelete
  6. ratu tu pon agaknye malu kot tgk pemakaian akak Mah kite...
    haih malu plak rase bile org yg mengaku Islam ni...x paham2 guideline pemakaian Islam...ape kejadahnye belajar tinggi2 pergi oversea tapi jahil bab agama...ishk3...

    ReplyDelete
  7. ape nak jadi datin ni..
    Malu diri sendiri..

    ReplyDelete
  8. Hahahaha.. Brdekak gle. Agk2 mst die rse kne tmpo kn ble bce. Hahaha. Amk sbijik.

    ReplyDelete
  9. ilmu cik muda rosmah lagi dalam n tggi..dia kn 'first lady' (dicuri dri permaisuri Agong).. pasal2 agama ni dia lg arif..suami dia ketua agama eh?ye kot..xtau la nk samakan dia dengan apa...tp suke r kt akak Eliz ii..haha..pndai brgaya..
    KALAU BOLEH,NK SNGT TENGOK GMBAR DIA LAU DIA G MEKAH..mesti vog kn..

    ReplyDelete
  10. Heheh saya suka post nih... naik meluat dah ngan Rosmah nih

    ReplyDelete
  11. Siapa tak suka rosmah mansor, pejuang Islam tersohor, sila keluar dari Malaysia! hidup rosmah! hidup rosmah! hidup rosmah!

    ReplyDelete
  12. she reminds me of dolores umbridge... the infamous toad that somehow managed to be in the high hierachy within the society

    ReplyDelete
  13. jahil agama....

    ReplyDelete
  14. hahahha,,,,bini Monggolia....cm dia gak..azab kubur duk tunggu,,

    ReplyDelete
  15. hummmm xde org dakwahkan queen elizabeth ke? xbrkenan la perkataan kafir tu..sbb hidayah kn milik Allah..kita sndiri pun blum tentu islam lg esok..bile nyawa dicabut xde org leh jamin msih islam..semua kehendak Allah ats amalan kita.. ase baik gnti nge pkataan bukan islam.. iktikad dlm hati kita hanya Allah yg mengetahui.. maafkan kalau sy slh tp sy pernah pergi stu ceramah agama ustaz salahuddin azarai, dia ckp sedangkn ahli sunnah wal jamaah pun xmudah2 nk kafirkan org.. kita ni spe je la kn..

    ReplyDelete
  16. hahaha....amek ko rosmah...buat ajaran baru lagi....

    ReplyDelete
  17. haih...RM2..

    raja england pun pandai

    http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. erm...First Lady of UK bukankah Samantha Sheffield, isteri kepada current UK Prime Minister.
    Ratu Elizabeth lagi tinggi kedudukan dari just First Lady...

    ReplyDelete
  19. i sense sarcasm too~!! hahahaha.. admin mmg terbaek~!! go go~!! ;)=

    ReplyDelete
  20. bhahahahhahah! nice one!

    ReplyDelete
  21. semoga dibukakan pintu hatinya..amin

    ReplyDelete
  22. Salam, aku tak faham kenapa pompuan ni takut sangat nak tutup kepala tu elok2 bila masuk masjid. Takut jambul palsu dia tu rosak ke? Ala....kan masih ada 10 lagi dalam almari kat umah, Makcik Mah oi. Buat pe nak risau.

    ReplyDelete
  23. kadang2 kita lebih suka menyerang... guna pendekatan seperti nabi.. berdakwah.. soal dia nk terima atau tidak itu urusan allah.. kalau dakwak kita xberkesan jgn salahkan orang lain.. salahkan diri sendiri.. kita xcukup ilmu dan amal... semoga kitaberjaya dunia dan akhirat...

    ReplyDelete
  24. ReJaM© "Semoga Datin Paduka Rosmah Mansur dapat membuka pintu hidayah di hati Ratu Elizabeth untuk menerima Islam!"

    tambahan :

    semuga ratu elizabeth dapat pula mengajar datin paduka cara berpakaian Islam yg betul.

    dan lagi satu...

    rupanya tidak salah menjemput orang bukan Islam ke masjid. rupanya ratu telah belajar daripada kehebatan pemimpin PR di Selangor.

    ReplyDelete
  25. bangsa melambangkan negara.....renung2 la tengok

    ReplyDelete
  26. BANYAK LAH SAHAM DIA N HUSBAND DI AKHIRAT NANTI .....HANYA PENERAPAN HUKUM ALLAH BOLEH MEMAJUKAN ISLAM

    ReplyDelete
  27. SOKONG HUKUM ALLAH

    ReplyDelete
  28. YA SAYA SOKONG

    ReplyDelete
  29. lin
    hahahhhahah...aduh....

    ReplyDelete
  30. beza orng kapir berjiwa islam dengan orng islam berjiwa BOTOX.

    ReplyDelete
  31. walaupun kita tidak memaki hamun, tapi mendedahkah keburukan org lain juga boleh mendatangkan dosa..nauzubillah

    ReplyDelete
  32. ape nk jadi la si rosmah nie...patutnye dye la yg tudung litup..nie x,asik nk tnjuk dahi benjol ngn jambul sejempot 2...da mcm flower horn pn ade...

    ReplyDelete
  33. hahahha...punyer lah sopan ratu E punye pakaian...ini rosmah..hado..nan hado...ratu E siap pakai sarong tgn lg..kak mah..rambut terjuih2...hahhahaa

    ReplyDelete
  34. ini.. ini.. bodoh..
    bak kata paklah..

    ReplyDelete
  35. Sayang woo.. jambul mahal tempah tuh... mesti kena tayang...

    ReplyDelete
  36. wat malu umat islam jerr lahhh orng trsohor mcm tu....
    orng kafir pon thu hormat adat umat islam...
    ishh3....

    ReplyDelete
  37. kalu ratu E bleh tutup uarat dia kejap....
    nape Kak Mah kita xleh tutup aurat dia huh???
    cuba fikir2 kan....

    ReplyDelete
  38. Janganlah korang kutuk YANG AMAT BERBAHAGIA DATIN SERI ROSMAH MANSOR macam tu. Dia kan wanita pertama kita..... PEEEEEEEEEEEEENEDEEEEEEEEEEEK........... Itik gembo-gembo.....

    ReplyDelete
  39. Manusia hari ini suka sangka-sangka
    Ada sangkaan baik...
    Ada sangkaan buruk...

    Yaa...manusia memang hanya tahu mencari kesalahan
    orang lain...hanya tahu menuding jari kepada orang
    lain..tanpa sedar kesalahan diri sendiri lebih buruk
    lebih teruk dari yg disangkakan pada orang lain...kita
    tidak tahu orang itu buat perkara itu kerana apa? kita
    tidak soal dia kenapa dia jadi begitu...ingat!!
    manusia tidak nampak kelemahan sendiri melainkan hanya
    penyuluh atau pembimbing dari rakan dan orang lain...

    kita jangan suka bersangka org itu...
    Org beribadah disangka riak,alim
    Org yg relax disangka malas
    Org yg pakai baju baru disangka menunjuk
    Org yg pakai baju buruk disangka zuhud (hina)
    Org makan banyak disangka pelahap
    Org makan sikit disangka diet
    Org baik disangka buruk
    buruk disangka baik
    Org senyum disangka mengejek
    Org bermuzakarah disangka mengumpat
    Org diam disangka menyendiri
    Org menawan disangka pakai susuk
    Org nampak ceria disangka membela

    mana tahu yg diam itu kerana berzikir kepada Allah
    mana tahu yg senyum itu kerana bersedekah
    mana tahu yg masam itu kerana mengenangkan dosa
    mana tahu yg menawan itu kerana bersih hati dan
    mindanya
    mana tahu yg ceria itu kerana cergas cerdas mindanya

    Jauhi sikap suka bersangka² kerana ia bakal
    memusnahkan ukhwah seperti musnah nya kayu dimakan
    api... satu benda yg kita lihat, macam-macam
    kesimpulan yg boleh kita buat. Semuanya bergantung
    bagaimana kita melihatnya seseorang itu..jadilah insan
    pembimbing yang ikhlas...wallahu'alam.
    saff

    ReplyDelete
  40. sepatutnya datinsri kena tunjok cuntoh teladan yang baik kepada rakyat dengan memakai pakain yang menutop aurat,kita merasa sunggoh dukacita atas kutukan kawan2 diatas walau bagaimana pun kita tak boleh salahkan mereka kerana datinsri adalah seorang isteri perdana menteri.

    ReplyDelete
  41. Haha..
    Aku kesian la tengok si rosmah tu.

    Orang kafir pon tahu nak tutup rambut masuk masjid.
    Ni orang islam sndri.
    Haram jadah.

    Saje nak tunjuk rambut yang macam sarang tebuan tu.
    Macam lah cantik sangat.

    Kalau pakai tudung tu elok2 apa salahnya.
    Dapat pahale. Tak tambah dose orang lelaki yang tengok rambut die tu.

    HUH.

    ReplyDelete
  42. first of all..sure ke sarang tebuan yg terjojol tuh rambut die???wakakakka
    second..gmbr bwh sekali si rosmah tuh...org len pki telekung mcm bru lepas solat...die???tak solat ke???(soalan pertama yg keluar bile aku tgk gmbr tuh)huhuh...

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda