Sunday

Ratu Elizabeth ii dan Rosmah di dalam masjid



Baru-baru ini ada disiarkan di dalam Kosmo online laporan beserta gambar First lady Negara Britain, Ratu Elizabeth ii melawat Masjid Sheikh Zayed di Abu Dhabi dengan mengenakan pakaian sopan iaitu menutup aurat kerana menghormati rumah ibadat umat Islam. Tindakan itu memenang sewajarnya dipuji apabila seorang kafir yang tidak meyakini agama Islam cuba untuk memahami dan menghormati kesucian agama Islam.


ReJaM© tiada sebarang bantahan terhadap pemakaian First Lady of Britain ini di dalam menutup aurat bagi menunjukkan rasa hormatnya terhadap masjid kerana beliau hanyalah seorang kafir yang mungkin kurang pemahaman.

Namun sedikit teguran kepada Ratu Britain itu. Beliau sepatutnya terlebih dahulu merujuk kepada First Lady of Malaysia, Datin Paduka Rosmah Mansor tentang cara sebenar menutup aurat di dalam masjid! Berikut beberapa gambar sebagai panduan kepada Ratu Britain tersebut.


Lihatlah pejuang Islam sebenar yang tidak pernah jemu siang dan malam memperjuangkan Islam untuk negara Malaysia, di bawah konsep satu Malaysia. Cara pemakaian Datin Paduka Rosmah Mansur seharusnya menjadi contoh terbaik Ratu Britain dan rakyat Malaysia umumnya sebagai ikon wanita Muslimah! Kerana di dalam diri beliau terdapat suri teladan dan contoh terbaik wanita Islam.

Anda semua pembaca sebagai rakyat Malaysia harus berbangga kerana memiliki isteri pemimpin berjiwa Islam yang tetap mengamalkan cara hidup Islam sebenar dalam setiap tindak-tanduknya seharian.

Bagi Ratu Elizabeth, anda harus sedar bahawa anda hanyalah seorang pemimpin kafir yang tidak faham Islam! Terdapat perbezaan ketara cara pemakaian anda berbanding pejuang Islam di Malaysia iaitu Datin Paduka Rosmah Mansur! Di lain hari anda harus merujuk dahulu kepada Rosmah mansur tentang pemakaian yang sesuai saat melawati masjid.


ReJaM© "Semoga Datin Paduka Rosmah Mansur dapat membuka pintu hidayah di hati Ratu Elizabeth untuk menerima Islam!"

47 comments

hahahaha..perli rapat pny..kaw2 pny kna..suka..suka

haha , i sense sarcasm .awesome ! hahaha

adeh~ kak mah ni~ malu leeeeeeeeeee~ isk!

Suruh Ratu E tengok fesyen2 IFF Rosmah. Pilih satu pesyen kat situ je....

i loike da way ur 'sindiran'...so cute,hahaha...harap2 org trsbt faham lh ye..

ratu tu pon agaknye malu kot tgk pemakaian akak Mah kite...
haih malu plak rase bile org yg mengaku Islam ni...x paham2 guideline pemakaian Islam...ape kejadahnye belajar tinggi2 pergi oversea tapi jahil bab agama...ishk3...

ape nak jadi datin ni..
Malu diri sendiri..

Hahahaha.. Brdekak gle. Agk2 mst die rse kne tmpo kn ble bce. Hahaha. Amk sbijik.

ilmu cik muda rosmah lagi dalam n tggi..dia kn 'first lady' (dicuri dri permaisuri Agong).. pasal2 agama ni dia lg arif..suami dia ketua agama eh?ye kot..xtau la nk samakan dia dengan apa...tp suke r kt akak Eliz ii..haha..pndai brgaya..
KALAU BOLEH,NK SNGT TENGOK GMBAR DIA LAU DIA G MEKAH..mesti vog kn..

Heheh saya suka post nih... naik meluat dah ngan Rosmah nih

Siapa tak suka rosmah mansor, pejuang Islam tersohor, sila keluar dari Malaysia! hidup rosmah! hidup rosmah! hidup rosmah!

she reminds me of dolores umbridge... the infamous toad that somehow managed to be in the high hierachy within the society

jahil agama....

hahahha,,,,bini Monggolia....cm dia gak..azab kubur duk tunggu,,

hummmm xde org dakwahkan queen elizabeth ke? xbrkenan la perkataan kafir tu..sbb hidayah kn milik Allah..kita sndiri pun blum tentu islam lg esok..bile nyawa dicabut xde org leh jamin msih islam..semua kehendak Allah ats amalan kita.. ase baik gnti nge pkataan bukan islam.. iktikad dlm hati kita hanya Allah yg mengetahui.. maafkan kalau sy slh tp sy pernah pergi stu ceramah agama ustaz salahuddin azarai, dia ckp sedangkn ahli sunnah wal jamaah pun xmudah2 nk kafirkan org.. kita ni spe je la kn..

hahaha....amek ko rosmah...buat ajaran baru lagi....

haih...RM2..

raja england pun pandai

http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

erm...First Lady of UK bukankah Samantha Sheffield, isteri kepada current UK Prime Minister.
Ratu Elizabeth lagi tinggi kedudukan dari just First Lady...

i sense sarcasm too~!! hahahaha.. admin mmg terbaek~!! go go~!! ;)=

bhahahahhahah! nice one!

epic sunggoh!

semoga dibukakan pintu hatinya..amin

Salam, aku tak faham kenapa pompuan ni takut sangat nak tutup kepala tu elok2 bila masuk masjid. Takut jambul palsu dia tu rosak ke? Ala....kan masih ada 10 lagi dalam almari kat umah, Makcik Mah oi. Buat pe nak risau.

kadang2 kita lebih suka menyerang... guna pendekatan seperti nabi.. berdakwah.. soal dia nk terima atau tidak itu urusan allah.. kalau dakwak kita xberkesan jgn salahkan orang lain.. salahkan diri sendiri.. kita xcukup ilmu dan amal... semoga kitaberjaya dunia dan akhirat...

ReJaM© "Semoga Datin Paduka Rosmah Mansur dapat membuka pintu hidayah di hati Ratu Elizabeth untuk menerima Islam!"

tambahan :

semuga ratu elizabeth dapat pula mengajar datin paduka cara berpakaian Islam yg betul.

dan lagi satu...

rupanya tidak salah menjemput orang bukan Islam ke masjid. rupanya ratu telah belajar daripada kehebatan pemimpin PR di Selangor.

bangsa melambangkan negara.....renung2 la tengok

BANYAK LAH SAHAM DIA N HUSBAND DI AKHIRAT NANTI .....HANYA PENERAPAN HUKUM ALLAH BOLEH MEMAJUKAN ISLAM

SOKONG HUKUM ALLAH

YA SAYA SOKONG

lin
hahahhhahah...aduh....

beza orng kapir berjiwa islam dengan orng islam berjiwa BOTOX.

walaupun kita tidak memaki hamun, tapi mendedahkah keburukan org lain juga boleh mendatangkan dosa..nauzubillah

ape nk jadi la si rosmah nie...patutnye dye la yg tudung litup..nie x,asik nk tnjuk dahi benjol ngn jambul sejempot 2...da mcm flower horn pn ade...

hahahha...punyer lah sopan ratu E punye pakaian...ini rosmah..hado..nan hado...ratu E siap pakai sarong tgn lg..kak mah..rambut terjuih2...hahhahaa

ini.. ini.. bodoh..
bak kata paklah..

Sayang woo.. jambul mahal tempah tuh... mesti kena tayang...

wat malu umat islam jerr lahhh orng trsohor mcm tu....
orng kafir pon thu hormat adat umat islam...
ishh3....

kalu ratu E bleh tutup uarat dia kejap....
nape Kak Mah kita xleh tutup aurat dia huh???
cuba fikir2 kan....

Janganlah korang kutuk YANG AMAT BERBAHAGIA DATIN SERI ROSMAH MANSOR macam tu. Dia kan wanita pertama kita..... PEEEEEEEEEEEEENEDEEEEEEEEEEEK........... Itik gembo-gembo.....

Manusia hari ini suka sangka-sangka
Ada sangkaan baik...
Ada sangkaan buruk...

Yaa...manusia memang hanya tahu mencari kesalahan
orang lain...hanya tahu menuding jari kepada orang
lain..tanpa sedar kesalahan diri sendiri lebih buruk
lebih teruk dari yg disangkakan pada orang lain...kita
tidak tahu orang itu buat perkara itu kerana apa? kita
tidak soal dia kenapa dia jadi begitu...ingat!!
manusia tidak nampak kelemahan sendiri melainkan hanya
penyuluh atau pembimbing dari rakan dan orang lain...

kita jangan suka bersangka org itu...
Org beribadah disangka riak,alim
Org yg relax disangka malas
Org yg pakai baju baru disangka menunjuk
Org yg pakai baju buruk disangka zuhud (hina)
Org makan banyak disangka pelahap
Org makan sikit disangka diet
Org baik disangka buruk
buruk disangka baik
Org senyum disangka mengejek
Org bermuzakarah disangka mengumpat
Org diam disangka menyendiri
Org menawan disangka pakai susuk
Org nampak ceria disangka membela

mana tahu yg diam itu kerana berzikir kepada Allah
mana tahu yg senyum itu kerana bersedekah
mana tahu yg masam itu kerana mengenangkan dosa
mana tahu yg menawan itu kerana bersih hati dan
mindanya
mana tahu yg ceria itu kerana cergas cerdas mindanya

Jauhi sikap suka bersangka² kerana ia bakal
memusnahkan ukhwah seperti musnah nya kayu dimakan
api... satu benda yg kita lihat, macam-macam
kesimpulan yg boleh kita buat. Semuanya bergantung
bagaimana kita melihatnya seseorang itu..jadilah insan
pembimbing yang ikhlas...wallahu'alam.
saff

sepatutnya datinsri kena tunjok cuntoh teladan yang baik kepada rakyat dengan memakai pakain yang menutop aurat,kita merasa sunggoh dukacita atas kutukan kawan2 diatas walau bagaimana pun kita tak boleh salahkan mereka kerana datinsri adalah seorang isteri perdana menteri.

Haha..
Aku kesian la tengok si rosmah tu.

Orang kafir pon tahu nak tutup rambut masuk masjid.
Ni orang islam sndri.
Haram jadah.

Saje nak tunjuk rambut yang macam sarang tebuan tu.
Macam lah cantik sangat.

Kalau pakai tudung tu elok2 apa salahnya.
Dapat pahale. Tak tambah dose orang lelaki yang tengok rambut die tu.

HUH.

first of all..sure ke sarang tebuan yg terjojol tuh rambut die???wakakakka
second..gmbr bwh sekali si rosmah tuh...org len pki telekung mcm bru lepas solat...die???tak solat ke???(soalan pertama yg keluar bile aku tgk gmbr tuh)huhuh...


EmoticonEmoticon