Wednesday

Bukti kukuh Perdana Menteri Najib pemimpin bijak!


Mungkin tak ramai yang sedar bahawa Perdana Menteri Malaysia yang kita sayangi, Dato Seri Najib Tun Razak sebenarnya seorang pemimpin yang sangat bijak! Kerana beliaulah ekonomi negara ini dapat berkembang dengan pesatnya! Korang semua kena bersyukur kerana dikurniakan Perdana Menteri yang bijak seperti Najib ini.

Tentu coretan ini akan membuatkan penyokong-penyokong pembangkang dari Pakatan Rakyat panas telinga bukan? Korang yang menyokong pembangkang tu tak payahlah asyik dok nak membangkang je. Kalau Najib memerintah dengan cara yang bijak takkan korang nak bangkang jugak?! Bak kata penyokong-penyokong kerajaan, bila ditanya,

Soalan: Siapa buat jalanraya?!!
Penyokong: UMNO!!

Soalan: Siapa buat sekolah?!!
Penyokong: UMNO!!

Soalan: Siapa bagi eletrik?!!
Penyokong: UMNO!!

Soalan: Siapa bagi bekalan air?!!
Penyokong: UMNO!!

ReJaM© bukan cakap kosong tentang kebijaksanaan Najib di dalam memerintah negara ini! Kalau tak percaya di bawah ini bukti kukuh bahawa Najib bijak mengurus ekonomi negara Malaysia! Lihat laporan berita yang disiarkan oleh Berita Harian. Media rasmi milik kerajaan sendiri takkanlah diorang ni nak tipu kot! Berita Harian adalah akhbar paling telus di Malaysia ini!




Lihatlah semua rakyat, betapa bijak Perdana Menteri kita mentadbir ekonomi negara, sehinggakan ekonomi negara sentiasa berkembang. Lihatlah dari suku tahun pertama, kedua dan ketiga, ekonomi negara tidak pernah menurun. Malah sentiasa berkembang! Betapa seharusnya kita bersyukur dengan berita ini! Negara kita semakin hebat dan maju ke hadapan! Hidup Najib! Malaysia boleh! Kami semua rakyat Malaysia sentiasa menyokong mu dari belakang! Hidup UMNO! UMNO terus mara untuk rakyat Malaysia!

Tapi sayang sekali, di dalam kita semua rakyat Malaysia mengecap kebahagiaan dengan kemajuan ekonomi yang terus berkembang dari masa ke semasa. Ada pihak yang cuba memfitnah kejayaan Perdana Menteri yang kita hormati dan sayangi ini!

Mereka mengada-adakan cerita kononnya harga petrol, gas, gula naik harga! Mereka cuba memfitnah kononnya kerajaan menaikkan harga barang untuk menyusahkan rakyat! Lihat berita-berita bohong yang disebarkan oleh akhbar fitnah di bawah ini! Hati-hati dengan propaganda pembangkang! Mereka mahu kita berpecah belah! Sila klik untuk membesarkan image







Percayalah rakyat sekalian, Tidak mungkin negara kita yang dilaporkan di akhbar-akhbar sebagai mengalami perkembangan ekonomi yang pesat akan menaikkan harga barang untuk menyusahkan rakyatnya. Kalau ekonomi kita naik tetapi barang naik harga, tidak gunalah ekonomi kita naik. Namun apa yang sebenarnya yang berlaku, Pembangkang memutar belitkan fakta kerajaan! Sebenarnya gaji tuan-tuan terutama pekerja kerajaan yang naik! Ini bukti kerajaan prihatin kepada rakyat! Kerajaan sengaja menaikkan gaji rakyat semoga rakyat lebih bahagia!

Jangan percaya fitnah kononnya kerajaan naikkan harga barang! Itu semua pembohongan yang nyata! Sebenarnya gaji yang naik seiring dengan ekonomi yang berkembang!

ReJaM© "Lihatlah betapa hebatnya Najib mengurus ekonomi! Hidup Najib! Hidup UMNO! Hidup BN!"

36 comments

HE HE HE
INGAT DAH BERPALING TADAH DAH
MUAHAHAHHAHAHAHAHHA
TOLONGLAH AKU MENCARI KEADILAAN

Harga petrol,disel, gas , gula , semua naik,
Ini curi wang rakyat secara diplomatic.
Hapuskan BN , baru rakyat Malaysia boleh hidup.

Kanan.

BN = Barang Naik..
Thanks to BN sebab kasi kitorang hidup melarat...kami rakyat memang suka kalau Pemimpin didahulukan, Harga Barang Naik diutamakan..

mendalam nampak sindiran..

Puak-puak atas pagar ni nak kena bagi
Satira politik, kalau bagi direct diorang tak terima!
Kalau direct diorg kata biasalah PR hentam BN, BN hentam PR...
Maka kita bagi satira bagi diorang ni berakal sikit!

bertuah betul rakyat malaysia. Hidup dlm kemewahan. ketenangan,kemajuan, itulah peranan media bila kita hanya melihat dari dlm negara. kalau pegi luar negara baru tau sebab apa diaorng taknak balik kerja di malaysia

Tidak kira siapa yang jadi kerajaan pasti dikritik.
Betul tak?
Kebanyakan yang tak berpuas hati pasti lah dari golongan berpendapatan rendah.
Renung-renungkan.
:P

Bg saya, di sisi Islam, PAS yg plg jelas fikrahnya..cuma aplikasi fikrahnya kabur.

PKR x pernah ada niat mahu memperjuangkn Islam..yg diperjuangknnya ialah "demokrasi tulen" dan hakikat demokrasi tulen ini telah diamalkan di negara2 barat seperti US yg mana kata2 manusia lebih tinggi drpd kalam Tuhan..inilah demokrasai tulen yg diperjuangkn oleh PKR..kcuali kalau diorang ada tfsiran dmokrasi tulen yg lain yg sejajar dgn Islam

UMNO x berfikrah Islam melainkan Islam Liberal @ Islam Sekular y memudah2kan agama sehingga keluar dari kerangkanya dan memisahkan Islam drpd politik..pun bgitu, jasa UMNO dlm pmbngunan negara tetap x dpt dinafikan..walaupun drpd sudut yg lain, mereka juga byk menindas rkyt dgn menaikkn hrga brg seperti yg dikatakn oleh penulis.

tp, bg saya..buat masa skrg..bg mengurangkn mudarat..kita perlu undi UMNO..bukan sokong UMNO sbb:

1. Smgt kbgsaan UMNO w'pun bertentangan dgn Islam, tp masih boleh dibentuk krna yg dimksudkn sbg melayu adalah Islam, w'pun dia x m'amalkn Islam..tp dia x dihukum sbg murtad..tp hya fasiq

2. pmbgkg x mpunyai kekuatan baik dr segi kpimpinan & fikrah y x jelas. buktinya:
> ramai yg keluar meninggalkn PKR (didakwa sbg x telus dlm kpimpinan)
> aplikasi fikrah yg kabur seperti PAS yg katakan mahu membela Islam tp menolak kerajaan perpaduan yg pernah dicadangkn oleh UMNO..tp boleh plak berpakat dgn PKR (juga Islam liberal seperti UMNO) dan DAP (parti berfikrah kafir harbi yg sdg menunggu masa utk memerangi Islam)

bg saya, sebaik2nya PAS perlu bergabung dgn UMNO agar smgt kbgsaan melayu yg diperjuangkn UMNO boleh dicorakkan kembali oleh kejelasan fikrah Islam yg diperjuangkan oleh PAS..

WALLAHU A'LAM..

apa2 pun..thniah kpd penulis..moga tulisan saudara sampai kpd pihak kerajaan..mereka x boleh terus memperdayakan rkyt dgn momokan ekonomi naik, tp hrga brg pun naik..xdk mkna

kesannya,rkyt terus hidup susah..diorang ja yg terus bersenang lenang..

memanglah boleh cakap macam tu sebab awak cuma guna akhbar yang dorang pegang.

Tahniah atas tulisan yang bermutu, Ramai pembaca
yang akan buka mata dengan penulisan begini!
Teruskan menulis!

setuju ngn ibnu ahmad.. ak ni dr dlu dok perhati kedua2 gov ni.. pr n bn.. n ak bukn takat bce utusan, bh tp harakah, msiakini n byk lg blog2 pmbngkang n krajaan.. ak try tgk mne satu yg btol2 bgos.. tp cm same jer.. bn rasuah pr pn rsuah.. nk ckp bn defisit ngeri pr pn alami defisit.. ak rse pnyokong2 ni byk cye tros pe yg pemimpn2 ni ckp mcm org bodoh.. cube la tgk dunia luar, kaji sendiri.. ikut hati sndri.. xyhla nk ckp org ni jht ke baik ke.. pyokong yg lbeh2 mcm org gila.. compare kn ketaksuban korg ngn pengikut ajaran sesat. same je. taksub smpi buta. ble dr maza tgur anwar pergh bukn maen kutuk.. ble maza kutuk gov skong lak.. ntah pape la
parel

hebat sungguh saudara penulis kerana dpt membongkar kebijaksanaan najib mentadbir ekonomi negara..kalau saudara penulis tidak membongkar cerita begini, byk lagi rakyat tidak tahu kebijaksanaan najib.yang tahu pun siapa y masuk page ni..makcik-makcik, pakcik-pakcik dan rakyat jelata kampung y xda kemudahan inernet kompem tak tau berita tentang kehebatan pemimpin y diaorang pilih ni..mmg hebat
cacau

Perghh... pedas...
oklah aku serender bab ni...
Aku sedar najib tersilap mentadbir ekonomi kerana
byk sgt prk mungkin. Tapi janganlah perjudikan nasib
melayu dengan menyokong PR.
Buruk2 BN dialah bapak kita!
Jangan kerana bapak silap anak
nak cari bapak angkat pulak!

Tulisan yang menarik.. sayangnya ramai yg x faham atau dengan perkataan yang kurang eloknya "bodoh dan sengal". Kah..kah..kah..kah..

haha...aku sokong barang naik!..barang naik tanda ekonomi berkembang! yeah!

Untuk anon December 8, 2010 3:35 AM .

Jangan memperjudikan nasib melayu dengan menyokong PR?

Kah..kah..kah..kah...

Anon.. nak tau tak BN dan UMNO mana yang bela melayu.. cuba kamu klik di SINI dan di SINI.

Jika kamu tak sedar juga kamu memang benar-benar melayu sejati. kah..kah..kah..kah...

patut la ekonomi malaysia semakin pulih dan barang semakin naik...rupenya najib dah nak berjaya membawa malaysia kearah negara maju nampaknya...tahniah la najib...biar ramai lagi duk bwh jambatan asal malaysia maju...ohhh...khir duk umah agam...salah 1 contoh pemimpin maju...syabasssss...lupe lak...rozali punya gaji pon 5.1 juta setahun...wahhh...makin maju malaysia nie...hehehehe...

mintak2 ada la orang yang bertindak hasil dari hujah2 saudara2 sekalian. ana x pandai berhujah, ana respek cara ibnu ahmad dan milo suam. teruskanlah usaha, pada ana tak sia2, lagi sia2 kalo kena humban dalam ISA.

Utk sedara ibnu ahmad & peminatnya: dah 53 taun kna tipu x ckup ke lg bang?? Udah2 ler tu kasi can kat bn merintah malaysia.... Dah terbukti kehebatan bn/umno dlm mngangkat taraf org melayu smpai skng ni melayu kita byk merempat di bumi sndri... Bngsa lain makin naik tp bngsa kita naik jgk tp x sepadan dgn bngsa lain.... Yg naik tu pn sume org umnoputra... Apa kata kita try dlu msa PRU ni, kita pakat2 pngkh PR... Kta tgk apa akn jd kat malaysia... Klu x jd gak, kita ubah ler balik... 4 taun bkn lma pun.... :) anything but umno...

Baru naik nak bising... ape ade lau setakat naik 5 sen... aku gaji ciput pon tak melalak cam kau...

"Anonymous | December 8, 2010 8:41 AM
Baru naik nak bising... ape ade lau setakat naik 5 sen... aku gaji ciput pon tak melalak cam kau..." <--- mangkok

Ko ni mesti budak lagi ni. Silap-silap still dok dgn famili ko lagi. Gaji ciput ye. Sementara hingus ko tengah meleleh lagi ni bole la ko tak melalak. Sementara ko makan bersuap lagi bole la ko gelak. Sementara ko still pakai seluar jean ketat lusuh dgn spek bajet rayban ko tu bole la ko eksen... haha

ko ni baru nak naik lagi. Ko blom kene bayar duit rumah, kete, bil(bil bukan letrik dgn air je), insuran anak bini, belanja anak bini, saving, investment, groceries, MINYAK, TOL, ROADTAX, INCOME TAX, PARKING!!! and byk lagi tax. Masa time ni nanti mula ko terasa ko tu bangang sangat bagi komen macam tu.

Tapi bila ko baca komen aku ni, ko mesti gelak punya sebab ko memang bengap tak tau malu punya. Ko mesti tak bajet kalo minyak naik 1 sen pon, takkan ada efek kat bende lain kan? tu la ko mangkok. Bende lain kalo naik takpe, takde efek pon. Minyak kalo naik semua bende efek la tapir! teh tarik kat mamak tempat ko buang masa tengok bola pepagi buta tu pon naik. tapi setelah dipikirkan balik, ko mmg mangkok. ko tak tau bende ni semua sbb blom sampai time ko lagi. tak pon, ko ni anak orang kaya still mintak duit kat parent. worst case scenario, ko mmg buat-buat bodo je.

ko ingat tak beban ke? kalo gaji semua naik takpe la. kalo taraf hidup kita ni naik takpe la. ini tak, jangan kata melayu je, semua kaum pon susah. ape ko bute ke apa?? berapa ramai lagi yang merempat? 53 tahun ada lagi yang tak dpt bekalan air bodoh! 53 tahun ada lagi yang takde letrik bengap! 53 tahun, kita semua still KERJA UNTUK MAKAN! bukan kerja untuk hidup! 53 tahun apa je big improvement untuk kita punya taraf hidup??? kerja macam orang gila nak sara hidup. sepatutnya gaji yang naik tetiap tahun bukan barang keperluan. ko paham tak???!!!

mungkin ko suka kot keje 9-5 gaji ujung bulan pi joli baru seminggu gaji dah habis pastu ko keje lagi macam orang gila untuk lagi 3 minggu. best kan?? duit tak de masa 3 minggu tu no hal. ko bole berhutang dengan kat kredit ko tu kan? tu la mentaliti ko. tak maju ke depan. stuck kat situ je.

ko takde ke impian lain? bukan semua orang mentaliti macam ko ko tau tak? mentaliti enjoy sama la macam mentaliti pemimpin ko yang ko undi tu. mostly termasuk aku ni nak lagi baik dari sekarang. kitorang bayar cukai, kitorang bagi duit kat dorang pemimpin suruh bagi kitorang senang. bagi taraf kitorang tinggi. bagi kehidupan yang best. cuba ko bagitau aku sekarang apa yang best sangat kehidupan ko tu???

ko tak teringin ke kehidupan lagi bagus dari sekarang??? tak ingin kerja tak teruk macam sekarang? kene kulikan cukup-cukup je. ko tak teringin ke gaji yang ko dapat tu setimpal dengan kerja ko?? dah setel bayar keperluan, ko bole simpan lagi separuh untuk simpan ke enjoy ke. sekarang ni ko bole simpan ke separuh gaji ko???

ko taknak ke nanti anak ko belajar tak payah susah-susah kene ikut syllabus. terpakse folo je bertahun-tahun. kitorang nak advanced education. kita tak dapat takpe la. janji anak ke cucu kita nanti dapat. belajar ikut merit diorang. tak payah tersekat-sekat. bukan apa yang kita buat nanti adalah untuk anak-anak kita jugak in the future??

sekarang ni dah 2010. bila lagi nak dapat taraf hidup yang lagi bagus??? nak kene tunggu lagi 53 tahun ke??? kenapa negara lain bole je buat tapi kita tak bole??? 2010 ni kemana taraf hidup kita??? common sense la. nak negara membangun kene bangunkan rakyat dia dulu. kalo rakyat sendiri susah, nak bangun hapanye. bukan ke rakyat patut diutamakan dulu ke??? rakyat yang support kerajaan maaa. rakyat deserved the best kan?? ko tak deserved the best ke? ko bayar gak road tax, makan kat kfc, tengok wayang, kencing semua ada tax. ko bagi kat kerajaan. everthing ko bagi kat kerajaan but still ko suka hidup ko sekarang??? haa???

[bersambung kat bawah. aku tak perasan panjang sgt :D]

[bersambug dari atas]

aku tau ko ni mamat BN ok. ni aku nak tanya korang penyokong BN ni. sebab aku pon dulu sokong BN dan aku siap kutuk PAS kat Kelantan lagi. Tapi sekarang aku dah nampak jelas dah semua. soalan aku. korang penyokong BN ni nampak tak apa yang korang sokong? nampak tak apa yang korang nak?? korang satisfied ke dengan life korang yang sekarang ni?? korang tak rasa korang deserve better ke?? korang puas hati dengan taraf hidup rakyat malaysia setelah 53 tahun ni??? korang pernah compare?? takyah la compare dgn negara lemah. compare dgn negara bagus la. kalo ko compare diri ko dgn orang yang lagi lemah dari ko mmg la ko je yang bagus. sama je la macam Malaysia ni. kita kalo nak jadi better kene fight dgn better country. korang tanya diri korang sendiri, dah dapat ke apa yang korang nak? famili korang hidup ok ke sekarang ni? dapat ke ko provide famili korang semua dgn baik dan konsisten? takde ke sekelumit harapan korang nak better education, medical, work environment etc.??? korang rasa kalo korang research lebih sket compare dgn negara lain, 53 tahun ni patutnya kita ni dah senang hidup ke blom??

lagi satu, kita ambik kes terkini la ye buat contoh. khir toyo. korang nak pemimpin macam ni ke? sbb mostly semua macam ni. itu ke ia perjuangan untuk orang melayu kita?? tu blom negeri lain. menara warisan huh, 5 billion bole buat berapa university? sekolah? klinik? bole bagi orang belaja free je pon. lagi pon kita semua tengah sangap sekarang. minyak lagi naik. korang tengok lagi nanti 2011 apa lagi yang kerajaan kesayangan korang naikkan.

aku ni takde minat politik sangat pon. cuma aku nampak SEKARANG ni BN/UMNO dah takde potensi nak capai apa yang AKU tax payer nak. untuk aku dan famili aku. dorang cuma ada potensi nak jahanamkan lagi bangsa melayu ada la. korang mesti balas balik korang pon bayar tax jugak kan? tapi korang bayar buta je sbb korang sayang pemimpin korang kan? korang tak kesah pon janji dorang senang dapat dok rumah juta-juta. dapat spent DUIT KORANG pegi dubai sana sampai juta-juta gak. korang tak kesah dengan DUIT KORANG jugak la pemimpin kesayangan korang buat empayar kat luar negara. untuk dorang je BUKAN KORANG. korang tak kesah kan? tapi AKU KESAH :)

so bagi aku dan mostly pon sama, kitorang just nak BN berambus la. bagi la peluang orang lain pegang pulak Malaysia ni sbb BN/UMNO ni dah cukup kenyang dah. Dah lama sangat bodohkan rakyat Malaysia. sudah sudah la. tolong la blah. 4 tahun je pon. kalo betul rakyat Malaysia sayang sangat kat BN tu. undi je la balik lepas 4 tahun tu habis cerita. aku sanggup tahan 4 tahun tu tapi aku tak sanggup nak tahan lagi 50 tahun maaa. korang penyokong BN takde terpikir macam tu ke? korang pandai kira-kira tak? 53 tahun baru tahap "ni" je Malaysia. korang kira la sendiri. aku sayang Malaysia maaa. aku nak tolong anak bangsa aku sebab anak bangsa aku dah terbantut mentaliti dok ke bodohkan dgn BN/UMNO je. mentaliti "ok la tu". aku nak anak bangsa aku ubah mentaliti lain. aku nak anak bangsa aku dapat lagi baik dari sekarang. kalo aku ni tak sayang negara aku ni aku dah lama migrate dah.



[sambung lagi kat bwh]

[sambung lagi dari atas]

sebut pasal migrate, korang tau kan kenapa orang-orang kaya, ex-pemimpin kita semua dah blah pegi negara lain?? singapore, australia, UK, US semua sebab apa??? sbb taraf kehidupan sana bagus. education bagus (tu pasal semua sebok nak belajar kat sana). untuk korang yang PRO-Negara sori la, dah terbukti pon negara kita tak cukup lagi. aku nak Malaysia pon dapat taraf kehidupan macam kat sana. mmg la ambik masa nak laksanakan tapi kene la start somewhere dulu. kene start fresh. buang BN ganti baru. aku dah hilang keyakinan dah kat BN. bukan aku sorang je.

korang penyokong BN/UMNO ni cuba la research dulu apa yang dah dicapai Selangor, Kedah, Penang dalam masa yang singkat ni je. dengan bantuan terhad. everything limited. tapi performance bagus. korang carik la alternative lain nak cari info. kalo dok ngadap sotkaba geng BN tu mmg la takkan dapat punya. korang paham kan? pandai-pandai la. Selangor, Kedah & Penang buat aku rasa yakin, walaupon dorang limited je semua tapi ada harapan. rakyat malaysia ni tak bodo lagi macam dulu. sekarang semua kebenaran dah ada dalam internet. kita gunakan otak kita, common sense cukup la.

mmg la aku admit semua parti/organisasi ada problem dorang sendiri. tu internal problem dorang. pkr pon tak terlepas. tapi di sebalik problem tu semua kalo dicomparekan dan diresearch lagi, still pkr je yang ada desire untuk majukan rakyat (KITA la tu). pkr je yang fight untuk rakyat (contoh; Selangor vs Syabas). Mmg la bende kecik je tu tapi aku rasa terbela la dari kenaikan minyak cam celaka je. macam-macam alasan. korang penyokong BN ni tak nampak ke?? alasan dorang macam sial je. macam budak bengap je bagi alasan merepek. nak selaraskan la, takut kene seludup la macam sial. dorang bodohkan kita cukup-cukup punya. sori la. aku mmg tak suka kene bodohkan sbb aku tak bodoh dan aku tau korang pon tak bodoh jugak.

akhir kata. padan muka korang kene baca ni semua. korang bole reply. aku tunggu je. tapi untuk anon yang aku tujukan memula tadi tu, ko pon aku tunggu respon ko. sudah-sudah la kita ni di bodohkan je. sampai time kita untuk dapat apa yang kita nak. bukan yang dorang nak. bukan hak dorang tentukan apa yang kita dapat. kita RAKYAT yang berhak untuk segalanya. kerajaan tu pekerja KITA(RAKYAT). Performance dorang tak capai matlamat kita untuk menjadi moden dan upaya. so KITA sebagai EMPLOYER patut pecat kerajaan BN/UMNO skrg. Bangkitlah anak bangsa ku oii..

Pikirkan kita buat ni semua untuk anak-anak kita. famili kita. kalo kita tak dapat, at least biar la dorang dapat.

[dah takde lagi dah]

Wohoo!syabas DH..aku yakin Anonymous | December 8, 2010 8:41 AM dh insaf dan minta ampun kt mak bapak die sbb biarkn BN susahkn life diorg tnggung die...ntah2 die on9 pn gune komputer bapa die lg ade hati nk eksyen dgn gaji ciput..keh3x
buat ibnu ahmad tu dah2 la melalut ko tu...skjp smbng x suka kerajaan tp bg solution pngkah kerajaan..adalah lbih baik sblm ko nk tuduh pr punya perjuangan kabur ko kaji dulu penulisan ko..lg kabur dari kabus kt genting highland ko sedar x..??

aku benci keZALIMan, keTIDAK ADILan, perKAUMan, permMUSUHan, RASUAH, dan semua yang dilakukan oleh BN selama lebih 54 tahun. Mana dia KETUANAN MELAYU yang dialung2 kan?? Mana pergi SULTAN ketika Mahathir hapuskan imuniti raja2 melayu? Tu bukan ketuanan raja ke? hahaha.... Orang Melayu ni mudah nak diperBODOHkan dan memang BODOH sebab percaya UMNgOk dan BN.

caya la lu DH..
wa mmg sokong habis la..lu jgn riso..wa akan ade di sisi ala2 pengapit utk berbahas ngan org2 bodo lembu..
wa nak komen 1 je dr perbahasan lu di atas..tentang - "menara WARISAN,+- 5 billion.."
5 BILION WEIIII....pe yg susah sgt,amek je la dr modal 5 BILION ni,cover as a subsidi minyak,gula,elektrik & lain2..SUSAH SGT KER,x pun amek skit dr bajet Monsoon Cup tu ker,Le Tua D Langkawi tu ker,lg bnyk manfaat?
bile time minyak,gula & lain2 naik,wat statement bangang,duit x cukup la,itu la ini la..pe lancau..tp time wat bnda2 bodo (yg wa x tau apa yg rakyat dpt hasil pembinaan Menara,monsoon cup tu-antaranya la)projek mcm kaya bapak nak mampos..PELIK BIN AJAIB..
oh yer..utk brader gaji ciput tu...waaaaa....5 sen x terase tu..btol2 nye ciput gaji lu..mmg la lu x terasa,sebab lu nek basikal,lu minum air buh garam,lu pakai lilin kt rumah..pikir la skit bro kesensitifan org len..wa yg gaji 5000 sebulan ni pun mcm nak mampos da rasanyer nk menanggung hidup anak bini wa kt KL ni..:-)..tp lu selamber jer..respek ah lu..

boh minyak 3rnggt mcm boh minyak 5kupang..gila tension...
hidup BN...hidup BN..

(barang nek..)

dulu Anwar (DSAI) penah ckp yg klu PR berjaya amek aleh kerajaan Malaysia..mmg x de masalah utk x naik kan rege minyak & lain2...so pekate kite try..KITA TRYYYYYYYYYYYYYYYYY la skali tukar pucuk pemerintah Malaysia ni..1 penggal jer..kite tgk cmana..klu btol kata2 DSAI tu..alhamdulillah la..klu x btol..pangkah la sape ikut suka pun lepas tu..bg la can..skali jer..pe salah nya..bru ada persaingan & sape yg berjaya memerintah akan lakukan yg terbaik utk mengekalkan pemerintahannya..aku percaya,DSAI x kan gadaikan malaysia ni nye..dia pun org Malaysia gak..ni x..klu da yg tu...yg tu je la sampai kiamat..so,kompom ble wat suka ati je la..alah..da TENTU menang..pe nak risau..rakyat ni paling tinggi pun ble carut2 dlm blog je la..bukan KITORANG dgr pun..hak tuihh..

DH!!!!!!!!!!!!
wa tabik sama lu...ha3

skung ak nak isi minyak moto pn mcm gampang apetah lg klu nak mkn kat kdai mamak,syial btul.

SOKONGLAH BARANG NAIK(BN) 1 MALAYSIA(KENE TINDAS)
RAKYAT DITINDASKAN PERCAPAIAN DIUTAMAKAN!!!

aku seronok baca cik ameno tulis. im 19 n i can think wisely who should rule us. kadang2, tulisab biasa buat kita geram atau kita bosan. tapi baca cik ameno tulis, rasa nak tergelak dengan najib dan konco2 nya..
well done..
:)

Setakat ni saya dah dapat cuma DUA definisi BN - Barang Naik, Bini Najib. Ada ke lagi yg lebih menarik?

Salam. Aku nak minta kebenaran DH nak copy paste hang punya leteran. Best2 aku suka orang macam ni. Memang hang bancuh kaw2 punya. Gaji aku Rm 1000+ jew. Tu belum khawin lagi dah sesak. Jum pakat2 tukar kerajaan lain la. Dah lama sangat. Macam kata DH jum la tryyyyy yang baru plak. Kalu tak jalan jugak kita tukar lain.

utk DH,cume ni yg aku bole ckp utk komen ko "best"...5sen pny pasal 5kilometer pny bebel ko tarok.hahaha.
ckit je aku nk ckp kat puak2 yg anggap umno/bn ni je yg bole majukn negara...."alo kwn,jepun,france,korea sumer negara maju...iran negara hebat...sumer negara tu takde umno/bn pn.bole plak?".buduh...hahaha....

aku generasi ke2 felda dah muak dgn kata2 bn/umno yg felda ni legacy umno sbb bapak najib yg asaskan. wtf?
memg r aku respek ngn bapak najib sbb die yg realisasikan idea felda ni,tp pehal nk sgkut pautkan ngn najib lak? najib sehabok pn xde jasa nk asaskan felda. ntah2 ms tu die tgh dok mikir cmne nk memantat n rampas rosmah dr laki prtama die..
aku rs kalo arwah bapak najib tau perangai anak n anak menantu die skg, msti die menyumpah2!


EmoticonEmoticon