Rosmah Mansor dinobat sebagai tokoh Maal Hijrah!



Dalam entry kali ini, ReJaM© nak ambik kesempatan untuk mengucapkan tahniah kepada Datin Paduka Sri Rosmah Mansor yang juga wanita pertama, kerana berjaya dinobatkan sebagai tokoh Maal Hijrah tahun 2010.

Eh bukan ke? Alamak mati-mati ReJaM© ingatkan Datin Rosmah yang dapat anugerah ni! Dalam tajuk tu ade tulis wanita pertama, gaya bertudung dengan jambul ayam tu pun sama, ingatkan Datin Rosmah tadi. Apapun tahniah jugalah kepada Gabenor bank ini kerana diberi anugerah wanita pertama tokoh maal hijrah!

Lihatlah, dengan gaya tudung yang menggambarkan wanita Islam sebenar, beriman lagi bertaqwa kepada Allah ala Datin Rosmah, gabenor bank negara ini menjadi contoh kepada wanita Islam yang lain! Inilah wanita Islam yang sebenar! Buktinya dia dianugerahkan sebagai tokoh wanita pertama Maal Hijrah!


ReJaM© "Hancur! Hancur! Hancur! Tak lama lagi Sami tokkong pun boleh dapat anugerah Maal Hijrah!"

Post a Comment

42 Comments

  1. Tahiah Datin!! I LUV U!!! Sayangnya Najib dah ambik dulu >:(

    ReplyDelete
  2. aduhai malaysiaaa.........

    ReplyDelete
  3. Itu zetty...bukan rosmah..sila pastikan betul2....
    Aish..

    ReplyDelete
  4. Bik Mah tak layak terima Tokoh Maal Hijrah..Kalau Tokoh Penyapu Sampah layak la..

    ReplyDelete
  5. cmni ke tokoh..????
    ya allah,,
    abih la rmai ank mude pasni lg pkai style dorg nye bertudung..
    skg da la mcm2 style nye..
    dgn brtudung tp pkai suar pndek pkai suar ketat..
    pas ni rmai gle b4b1 la budak pmpuan pkai bju islam dorg..
    dorg xsdar ke hampeh je tokoh ni??
    merosak bgsa dan agama islam je..
    sdih2..
    :(

    ReplyDelete
  6. sekarang nie tokoh agama semua amek org yg jahil dlm agama...patutla lingkup org melayu islam kat malaysia nie...pelik gak mane g tuan2 melayu yg asik menyalak2 tuh...mane plak g ulamak2 kerajaan yg sgt2 alim lagi x penah buat dosa nie...ohhh...lupe lak...kalau bangkang nie x masyuk la deme...hehehe...

    ReplyDelete
  7. Dunia.. dunia pffftt ;))
    Semoga dgn mendapat penghormatan sebagai Tokoh Maal Hijrah, beliau akan berhijrah dari yg berjambul kepada yg menutup aurat hendaknya.. Aminnn..

    ReplyDelete
  8. i really respect dr zeti.

    ReplyDelete
  9. Tokoh Riba jadik Tokoh Maal Hijrah.. Terbaik..

    ReplyDelete
  10. miaw, len kali baca dulu, jgn tgk gambar trus komen.. wakakaka

    ReplyDelete
  11. Jambul die tu yang buat dia dapat anugerah tokoh maal hijrah kah kah kah!

    ReplyDelete
  12. sape la pilih die nie..mmg die hebat dari segi ekonomi..tp kena tgk ekonomi ape yg die suh malaysia amalkan sekrang nie??bukan ekonomi islam..ramai lagi pejuang islam yg blh diikhtiraf..sebagai tokoh maal hijrah..

    ReplyDelete
  13. "kalau camtu,saya layak lah jugak..saya pun berjambul gak.."
    hehehehe

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. eiii??? ni bukan tokoh jambul hijrah ker?? hehehe

    ReplyDelete
  16. ha ha ha nanti jemput lah sama sammi buddha dan sammi tok kong datang tengok penerima anugerah maal hijrah. ha ha ha

    ReplyDelete
  17. Pasni Sami Vellu pulak jd Tokoh Maal Hihrah ek? meh!

    ReplyDelete
  18. tokoh riba mmg sesuaiii sgttt

    ReplyDelete
  19. salam bt semua..wpun sy seorg staff bnm tp sy agak trkejut knp beliau dinobtkn sbg tokoh maal hijrah..hmm rezeki dia kot..mg st hr dia berubah mnjadi muslimah sejati

    ReplyDelete
  20. haha~~ tp kan ada ka yang kejayaannya setanding dengan zety tp still jaga aurat?

    ReplyDelete
  21. Salam...Sebenarnya, saya cukup kurang puas hati dgn pilihan tokoh Maal Hijrah ini...Apakah kriteria yg dilihat dan diteliti utk dicalonkan sebagai tokoh Maal Hijrah?? Siapakah yg mencalonnya?? Saya sangat kesal...Ini kerana tokoh Maal Hijrah seharusnya seorg yg Muslimah, menyumbangkan sesuatu kepada Agama Islam, terutamanya serta memiliki ciri2 yg ideal utk dicalonkan sebagai Tokoh Maal Hijrah...Buat saya, saya x bersetuju kali ini diberi kpd Dr Zeti...Dia seorg Gabenor, saya x nampak dgn jelas apa wajarnya dia diberi tokoh Maal Hijrah... Pikir2kan lah!!! :)

    ReplyDelete
  22. To be honest, Zety memang bagus tp Tokoh Maal Hijrah tak sesuai dgn dia..Tokoh ekonomi layak lah.Patut kerajaan definisikan Tokoh Maal Hijrah tu betol2 sbelum bagi anugerah sesuka hati.

    Zety pun satu. Tak leh ke satu hari (tak smpai satu hari pun rs) dalam hidup ko pakai tudung sopan2 sempena nak amek anugerah. Berat sgt ke nak tutup semua sekejap je?

    Aishh..Dunia memang hebat, akhirat belum tentu selamat

    ReplyDelete
  23. moga aku dan kalian lebih istiqamah dalam menjalankan suruhan-Nya di muka bumi ini..

    ReplyDelete
  24. beruk mana yg bg penganugerahan tu? beruk mane juga yg terima tu... adakah taraf islam d malaysia bgitu rendah? apsal nde cmni boleh berlaku... orang yg x reti pakai tudung pun leh anugerah? kal0 gitu aku nak tukar agama la

    ReplyDelete
  25. kalau mcm ni boleh jadi tokoh maal hijrah, makcik2 kat kampung aku ramai yg layak..

    ReplyDelete
  26. aduh... macik jambul ni dpt anugerah tokoh maal hijrah..???

    ReplyDelete
  27. guys, zeti neh bagus taw. tapi bab aurat tue mmg tak berapa bagus. tp bab pentadbiran bank negara dia bagus.

    ReplyDelete
  28. yg mncalonkan bliau tu buta mata ka buta ati????
    kalu dah tokoh tu tntu nak djadikan ikutan ramai tpi HAMPEH....
    what the f*** la......

    ReplyDelete
  29. yang suka coplin baik sangat ke,entah2 ngata orang dia yg lebih.atas tutup bawah buka.saya rasaia lebih baik dari kamu semua.kamu semua yg kutuk ia berdosa besar tak tau ke .kamu perlu mintak ampun dan maaf pada dia kalau tidak bawak mati dosa tu.dosa dgn tuhan boleh minta ampun dan taubat pada tuhan ,takan kan tak paham kot nampak gaya nya alim sangat orang lain ni jahil.yg kamu semua ni mengumpat orang lain adakah mengikut ajaran islam dan sunah nabi muhamad saw.hai saudara saudari ku taubat le sebelum roh kamu megadapi allah,muhasabah le diri kamu tu sebelum musabahkan orang lain.kesian mak bapak dan guru kamu yg salah mendidik kamu semua kalau dia dah meninggal munkin roh nya berkecamuk mengenangkan anak anak yg yg bebal

    ReplyDelete
  30. Zety tokoh riba!

    ReplyDelete
  31. Dia mmg bagus dlm bab ekonomi tp tang bg tokoh maal hijrah tu mmg tak sesuai...klu camni pun pun blh dpt takut 1hr nanti fasha sandha pun blh dapat gak

    ReplyDelete
  32. tanda2 akhir zaman...org jahil agama d agung2kan/mnjdi pemimpin mnakala ilmuan islam dipijak2kan...renung2kan....

    ReplyDelete
  33. next RM akan jadi tokoh maal hijrah. mana boleh wanita pertama tk dpt tokoh. zetti tu wanita ke berapa? ini sudah potong trip namanya.

    ReplyDelete
  34. tokoh maal hijarah ni xkesah kn bg kt sape?bukn sebelum ni dh ade orang cina ke dpt tokoh maal hijrah?kalo xsilap la..

    ReplyDelete
  35. "Milo Suam - menentang dengan fakta bukan auta!"

    Betul ke ni? Kau memang bapak segala hipokrit la... blog ni penuh dengan fitnah dan spekulasi... tgk blog post yg terbaru ni pun dah tau blog ni memang sengal...

    To: Sayed Muhamad Fauzan | December 8, 2010 5:45 AM

    Kalau kau tak puas hati kau pergi la cari info ttg kenapa Dr. Zeti terpilih... you should read more. Gi baca macam mana gabenor kita ni, yang juga merupakan antara gabenor bank negara yang terbaik di dunia (melalui pengiktirafan banker2 antarabangsa) telah membangunkan sistem ekonomi dan perbankan Islam di Malaysia. Beliau juga mencetuskan idea utk mewujudkan Malaysia Islamic Finance Centre (MIFC) dan juga International Centre for Education in Islamic Finance (INCEIF), antara sumbangan yang cukup bermakna dalam membuatkan Malaysia disegani dunia dalam bidang ini.

    - al-fareed -

    ReplyDelete
  36. Pertama kali dgr dia cakap melayu... hahaha

    ReplyDelete
  37. al-fareed..
    ko pulak g balik bukak buku,ngaji muqaddam ker..x pun payah sgt,tny kwn kt sebelah ko tu,ape maksud "MAAL HIJRAH"..jap..nak speaking omputih gak,klu salah tolong btolkan yer.."YOU SHOULD READ MORE.."...TQ.

    ReplyDelete
  38. entah la ape la asanya nak dibuktikan dgan tahun eni punya tokoh maal hijrah...terus x da mood n semangat n x ley nak dibanggakan langsung ....Gelaran dah cantik tp bg pada bukan ahli...aduhai fikrah2..bla fikrah dah tertutp dgn wahan...susahlah nak sinarkannya kembali..allahum a'lam ala kullie syaik~

    ReplyDelete
  39. subhanallah.. inilah dunia akhir zaman.. manusia tak dapat bezakan org yg beriman dgn yg jahil..

    ReplyDelete
  40. http://www.facebook.com/rokokmoden#!/pages/Max-Power-Controller/108994032507000

    MAX FUEL CONTROLER
    Alat Teknologi Terkini Dari Jepun!
    *Barang Baru Jaminan Produk 1Tahun!
    *Harga RM99(Semenanjung)& RM109(Sbh/Sarawak)
    *Penghantaran Percuma Seluruh Malaysia!

    Kelebihan :
    *Menjimatkan Minyak Kenderaan Anda Sehingga 45%
    *Sesuai Untuk Semua Jenis Kenderaan Petrol Termasuk Berenjin DIESEL/TURBO/NA.
    *Menstabilkan Voltan
    *Sistem pencucuhan lebih berkuasa, menjadikan Engine lebih pick-up.
    *Lampu lebih terang
    *Melancarkan pertukaran gear
    *Sistem pembakaran pada engine lebih sempurna
    *Mengurangkan asap hitam
    *Memanjangkan Jangka Hayat Beteri & Pug
    *Mudah dipasang
    *TIDAK PERLUKAN PENJAGAAN!!!

    BERMINAT SILA HUBUNGI @ SMS
    H/P:0146081909 baha
    -------------------
    sila bank in ke ==
    Maybank
    Account Name : Mohd Asri B Abd Rahim
    Account Number : 153083165687
    -----------------
    Bank Islam
    Account Name : Mohd Asri B Abd Rahim
    Account Number : 03036020276621
    -----------------
    RHB Bank
    Account Name : Mohd Asri B Abd Rahim
    Account Number : 1-03011-0037135-4

    selepas bank in sila inform melalui email di gongbatu@gmail .com atau call ke 0146081909

    ReplyDelete
  41. M Asri B Ab Rahim | December 9, 2010 9:55 AM

    ape kaitan dengan tajuk kat ats ni??

    ReplyDelete
  42. yg bg anugerah ni xbrape tw pasal islam kot

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda