Thursday

Tarif elektrik naik, jangan demo kalau sayang nyawa!



ReJaM© nak nasihatkan kepada rakyat yang mungkin ingin memperjuangkan hak atau membantah kenaikkan tarif elektrik tahun hadapan. Niat ReJaM© bukanlah menolak bantahan secara demonstrasi. ReJaM© tahu inilah salah satu cara yang dilihat berkesan di dalam meluahkan rasa tidak puas hati anda kepada kerajaan yang tidak ambil peduli dengan nasib rakyat!

Tapi korang fikirlah elok-elok sebelum berdemo. Sebelum ni apa dah jadi kepada hadirin yang menyertai demonstrasi air Selangor? Syarikat air SYABAS telah mengupah askar-askarnya (FRU) untuk menyembur peserta demonstrasi air dengan meriam air! Lihat bukti gambar di bawah ini!


ReJaM© bimbang kalau korang join demonstrasi elektrik, nanti Tenaga Nasional Berhad, TNB pulak akan upah tentera-tenteranya (FRU) untuk menyembur rakyat dengan elektrik! Kalau air boleh tahan lagi! Kalau elektrik? Mana mau lari?! Boleh rentung tu gila lu!

Nak ikut demo pilihlah demo yang sesuai, demo kenaikkan harga roti canai ke? Kenyang gak perut kena sembur dengan roti canai!

ReJaM© "Sayangilah nyawa anda!"

18 comments

KALU AKU BALING NGAN TAHI JE PUAK2 NI...BUAT PE SEMBUR NGAN AIR....

ko tolong la angkut taik tu..:-)

kerajaan tu bodoh...da xde skill lain..kuku besi..

Bagi makan tahi aja yg kata sembur dgn tahi tu ...

awww...takutnye..kene bwk penebat elektrik byk2 ni, pakai baju getah,ahaha

Aku rasa laa, gov mmg sengaja mahu buat rakyat marah.
Semua brg kawalan naik sejak dua menjak ini..
Gov mahu rakyat protes dan buat demo jalan raya
Apabila keadaan menjadi tak terkawal maka gov akan isstihar darurat.
maka kesalahan akan diletakkan pada pihak PR.
Selepas itu Bn akan berkuasa semula.
Taktik ini telah digunakan oleh BN utk Menguasai Kelantan pada tahun 70an

Hanya pendapat aku laaa..
Mungkin ada pendapat lain.

pendapat saudara mungkin ada asasnya...yew la fikrah org macam2...ada ja cara...tapi ngat lah..kalu seorang yg x berilmu tp dia jahat...bleh tolak ansur..tp kalu org berilmu...tp jahat..etulah akan menggegarkan negara...so..kepada sahabat2 di luar..bukan nak sokong atau membantah..masing2 ada akal..kita fikir yg terbaik n segala kemungkinan atas setiap tindakan...akal allah bagi gne k~anda bijak bla pndai gnekan akal~;)

hhaha..lawaknyer! demo letrik pastu kerajaan nk sembur ngan letrik pd rkyatla? kompom masuk brite dunia..krjaan msia adlh kerajaan plg bodoh dan kejam!haha..lawak nk mampus! cmnerla korg leh trpikir smpai cmtu skali..apela dungu sgt korg ni.sama je cam kerajaan 2x5 xde otak..kerajaan da xtau nk cari duit ckp jela..ni xabih2 nk naikkn hrga brg..xabih2 nk korek duit rkyt! bodoh punye kr'jaan n pencacai2 bn@umno.pk guna otakla dulu sblm kuarkn artikel.Fikiran cam budak xde skolah..bodoh

hhaha..lawaknyer! demo letrik pastu kerajaan nk sembur ngan letrik pd rkyatla? kompom masuk brite dunia..krjaan msia adlh kerajaan plg bodoh dan kejam!haha..lawak nk mampus! cmnerla korg leh trpikir smpai cmtu skali..apela dungu sgt korg ni.sama je cam kerajaan 2x5 xde otak..kerajaan da xtau nk cari duit ckp jela..ni xabih2 nk naikkn hrga brg..xabih2 nk korek duit rkyt! bodoh punye kr'jaan n pencacai2 bn@umno.pk guna otakla dulu sblm kuarkn artikel.Fikiran cam budak xde skolah..bodoh

nas: kesian la kepada org2 tua n x educated, dah la kena tipu oleh pemimpin, hasil2 diorangpun pemimpin sapu tanpa diorang sedari...

http://www.facebook.com/rokokmoden#!/pages/Max-Power-Controller/108994032507000

MAX FUEL CONTROLER
Alat Teknologi Terkini Dari Jepun!
*Barang Baru Jaminan Produk 1Tahun!
*Harga RM99(Semenanjung)& RM109(Sbh/Sarawak)
*Penghantaran Percuma Seluruh Malaysia!

Kelebihan :
*Menjimatkan Minyak Kenderaan Anda Sehingga 45%
*Sesuai Untuk Semua Jenis Kenderaan Petrol Termasuk Berenjin DIESEL/TURBO/NA.
*Menstabilkan Voltan
*Sistem pencucuhan lebih berkuasa, menjadikan Engine lebih pick-up.
*Lampu lebih terang
*Melancarkan pertukaran gear
*Sistem pembakaran pada engine lebih sempurna
*Mengurangkan asap hitam
*Memanjangkan Jangka Hayat Beteri & Pug
*Mudah dipasang
*TIDAK PERLUKAN PENJAGAAN!!!

BERMINAT SILA HUBUNGI @ SMS
H/P:0146081909 baha
-------------------
sila bank in ke ==
Maybank
Account Name : Mohd Asri B Abd Rahim
Account Number : 153083165687
-----------------
Bank Islam
Account Name : Mohd Asri B Abd Rahim
Account Number : 03036020276621
-----------------
RHB Bank
Account Name : Mohd Asri B Abd Rahim
Account Number : 1-03011-0037135-4

selepas bank in sila inform melalui email di gongbatu@gmail .com atau call ke 0146081909

Tak guna gak demo ni menyusahkan byk pihak,kita nak buat camne klu itu yang kerajaan minta!Senang je ade hikmah disebalik semua ni...klu minyak naik kita kurangkan guna kenderaan,tarif elektrik naik kita kurangkan guna elekrik bab kata kurangkan segalanye!Islam mengajar kita bersederhana dlm semua hal.Lagi satu taknak guna elektrik kat rumah,ajak 1famili pi duduk kat masjid boleh kita solat jemaah,dgr ceramah,kuliah dan sebagainye.

sekarang semua pon dah naik...ni la sebenarnya cr nak jadik negara maju 2020...semua rakyat bn akan maju...contoh yg paling awal maju adalah khir toyo la...yg lain2 bakal menyusul...bn menipu org melayu selama 53 tahun...utusan melacur maruah melayu selama 53 tahun...yg terbaru bn nak jadik tuan kepada melayu2 nie...senang la cket nak naik rege barang sbb hamba2 akan taat pada tuan even kepala kene pijak, bini kene rogol pon xpe asal tuan dia puas...hahahah...1 malaysia....

rasanya skang suma dia naikkan..
then dekat dgn PRU nnt dia turunkan..
apa lg menjerit sakan lah kita dgn penuh kegembiraan..
melayu kan mudah lupa..
tp rasanya utk golongan2 yg klu letak tunggul kayu sbg calon pun diorg pangkah selagi di bwh bendera Be End tuh..

bukan nk hasut ke ape,tp pada pndgn sy apesal nk berdiam diri tarif elektrik naik, air naik, minyak naik..takot?? apesal??takut FRU??benar untuk y benar..masyarakat bukan tunggul kayu.. konon nye gaji naik, tp hidup rakyat lg susah sbb benda ni naik, smua harga keperluan lain naik mendadak.. mane rakyat xmarah.. gile ape??? menteri pn boleh beri jawapan 'knaikan harga tidak membebankan rakyat'..peh... sedap je dia kate..org kaye blh la ckp macm tu...dorg xrase.. org miskin n sederhana taraf hidup mcm mane??? golongan skrg dah pandai, bukan mcm golongn dulu..ktorg graduan y peka trhadap isu semasa..dan tak takut untuk tegakkan ape yg betol dan ape y ktorg rase munasabah..rakyat bukan bodoh untuk ditipu.. from: born in malaya.


EmoticonEmoticon