Ular berkepala 7 di Terengganu (Photo)


Bagi penduduk yang tinggal di area Terengganu, di daerah Maran (Marang diperbetulkan tertinggal huruf) tentu ada segelintir yang sudah menyedari tentang berita heboh yang disampaikan oleh orang ramai, mengenai kewujudan ular kepala 7. Bermacam versi cerita boleh didengar dari mulut ke mulut tentang kisah ular berkepala 7 ini.

Gambar ular di atas dikatakan sudah sekian lama tersebar melalui sistem blutooth dari handphone ke handphone dan juga mms. Namun begitu kisah sebenar tentang gambar ular berkepala tujuh ini tidak dapat dipastikan kerana pelbagai cerita dan spekulasi ditimbulkan mengenai ular ini.

Ada yang mengatakan orang mengambil gambar ini sempat merakamkan rupa susuk ular ini sebelum bertempiaran lari kerana dikatakan ular ini boleh mengejar mangsanya yang dianggap mengganggu. Apapun kisah ini sekadar hiburan santai yang tidak diketahui sejauh mana kebenarannya.


ReJaM© "Kalau cerita ni betul kira spesis baru kot ular nih!"

Post a Comment

25 Comments

  1. maran tuh pahang.marang bru terengganu.btw,tak pernh dgr pom cite nii

    ReplyDelete
  2. gula2
    errr.... potosyop.. ngeeeee

    ReplyDelete
  3. palsu, photoshop. lihat kepala kiri kanan, lebih kurang sama, cuma diterbalikkan

    ReplyDelete
  4. maran tu pahang la. marang baru terengganu. betol ckap nica tu. xpernah dengar lagi,cerita pasal ini. hmm..

    ReplyDelete
  5. macam batu je ular nie

    ReplyDelete
  6. photoshop je ni

    ReplyDelete
  7. fake... aku pn blh buat...
    siap leh buat 7 kepala rosmah mansur dlm 1 bdn lg..
    =p

    ReplyDelete
  8. huh. jgn main2 dgn nama rosmah. hihihi

    kalo mcm ni, blh buat filem ni. tp x penah kuar kt media ponnn. selalu kalau pelik2 gini dh heboh la dlm tv ke paper

    ReplyDelete
  9. dah mcm myth ape tu yg ular byk2 kat kepale tu? haa medusa tu ^^

    ReplyDelete
  10. fake, dekat indo de patung ular tedung kepala tujuh neh, guna untuk sumpah kot time zaman dulu2, dia amek patung tu punya kepala pastu paste kat tunggul kayu dlm ayaq...

    ReplyDelete
  11. ngerinyer tgk ular ni.. so scary... :(

    ReplyDelete
  12. sp

    hi every1...first of al i would like to make a correction..tu bukan ular berkepala 7..tapi ular berkepala lima...saya x pasti samada gambar ular tu betul o juz an photoshop...tetapi abang saya pernah tengok ular berkepala lima di kulai,johor bahru.in reality ular berkepala lima memang exist..maran,pahang is well known with the hindu temple..mengikut kepercayaan org india..ular berkepala 5 adalah jelmaan devi Karumariamman..kalau nak tengok juz google website ni and look at those pictures...plz look at Her head..u can see the snake with 5 heads..tq
    http://www.google.com.my/images?hl=en&biw=1148&bih=579&q=karumariamman+photos&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=vEX2TJ-9IIOnrAeondTiBg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CC4QsAQwAA

    ReplyDelete
  13. Pelik psl jrg wujud, tp kewujudan nya tidak mustahil. Jika ular tidak wujud dimuka bumi, mgkin ramai tidak percaya dan mustahil ada binatang boleh bejalan dgn perut! Begitu juga bjalan dgn muka, di titian sirat!

    ReplyDelete
  14. ooo...bleh jd gak ular kmbr siam.....bnatag lain ade gak kan???

    ReplyDelete
  15. mungkin jelmaan jin...



    -Amri-

    ReplyDelete
  16. kepada mereka yg membaca jgn terpedaya foto di atas telah di edit sepenuhnya huaaaaawaaaa..

    ReplyDelete
  17. Ular kepala lutut korang.

    ReplyDelete
  18. kamen rider black~5 December 2010 at 13:56

    @llorchaos

    medusa ade rambut ular..hydara, 1 badan byk kepala...

    ReplyDelete
  19. aku x rase ianya edit :) keagungan ciptaan tuhan.. :) mcm2 leh jadi...

    ReplyDelete
  20. yg korang nk perli gambar ni apahal....kalau reka aku pon leh buat siap ngan 48 kepala lagi tau....

    ReplyDelete
  21. EHWAHWAHWAH....Bla msa pulak ader wujud nyer ular kepala 7 nie tak pernah dengar ponnnnss

    ReplyDelete
  22. btol ke citer ni mcm edit at pizap je

    ReplyDelete
  23. patung india la.... jatuh kat situ... just gambar right..not video

    ReplyDelete
  24. la,baru tau,hi3

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda