Wednesday

Ular berkepala 7 di Terengganu (Photo)



Bagi penduduk yang tinggal di area Terengganu, di daerah Maran (Marang diperbetulkan tertinggal huruf) tentu ada segelintir yang sudah menyedari tentang berita heboh yang disampaikan oleh orang ramai, mengenai kewujudan ular kepala 7. Bermacam versi cerita boleh didengar dari mulut ke mulut tentang kisah ular berkepala 7 ini.

Gambar ular di atas dikatakan sudah sekian lama tersebar melalui sistem blutooth dari handphone ke handphone dan juga mms. Namun begitu kisah sebenar tentang gambar ular berkepala tujuh ini tidak dapat dipastikan kerana pelbagai cerita dan spekulasi ditimbulkan mengenai ular ini.

Ada yang mengatakan orang mengambil gambar ini sempat merakamkan rupa susuk ular ini sebelum bertempiaran lari kerana dikatakan ular ini boleh mengejar mangsanya yang dianggap mengganggu. Apapun kisah ini sekadar hiburan santai yang tidak diketahui sejauh mana kebenarannya.


ReJaM© "Kalau cerita ni betul kira spesis baru kot ular nih!"

25 comments

maran tuh pahang.marang bru terengganu.btw,tak pernh dgr pom cite nii

gula2
errr.... potosyop.. ngeeeee

palsu, photoshop. lihat kepala kiri kanan, lebih kurang sama, cuma diterbalikkan

maran tu pahang la. marang baru terengganu. betol ckap nica tu. xpernah dengar lagi,cerita pasal ini. hmm..

macam batu je ular nie

photoshop je ni

fake... aku pn blh buat...
siap leh buat 7 kepala rosmah mansur dlm 1 bdn lg..
=p

huh. jgn main2 dgn nama rosmah. hihihi

kalo mcm ni, blh buat filem ni. tp x penah kuar kt media ponnn. selalu kalau pelik2 gini dh heboh la dlm tv ke paper

dah mcm myth ape tu yg ular byk2 kat kepale tu? haa medusa tu ^^

fake, dekat indo de patung ular tedung kepala tujuh neh, guna untuk sumpah kot time zaman dulu2, dia amek patung tu punya kepala pastu paste kat tunggul kayu dlm ayaq...

ngerinyer tgk ular ni.. so scary... :(

sp

hi every1...first of al i would like to make a correction..tu bukan ular berkepala 7..tapi ular berkepala lima...saya x pasti samada gambar ular tu betul o juz an photoshop...tetapi abang saya pernah tengok ular berkepala lima di kulai,johor bahru.in reality ular berkepala lima memang exist..maran,pahang is well known with the hindu temple..mengikut kepercayaan org india..ular berkepala 5 adalah jelmaan devi Karumariamman..kalau nak tengok juz google website ni and look at those pictures...plz look at Her head..u can see the snake with 5 heads..tq
http://www.google.com.my/images?hl=en&biw=1148&bih=579&q=karumariamman+photos&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=vEX2TJ-9IIOnrAeondTiBg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CC4QsAQwAA

Pelik psl jrg wujud, tp kewujudan nya tidak mustahil. Jika ular tidak wujud dimuka bumi, mgkin ramai tidak percaya dan mustahil ada binatang boleh bejalan dgn perut! Begitu juga bjalan dgn muka, di titian sirat!

ooo...bleh jd gak ular kmbr siam.....bnatag lain ade gak kan???

mungkin jelmaan jin...



-Amri-

kepada mereka yg membaca jgn terpedaya foto di atas telah di edit sepenuhnya huaaaaawaaaa..

Ular kepala lutut korang.

kamen rider black~ delete 5 December 2010 at 13:56

@llorchaos

medusa ade rambut ular..hydara, 1 badan byk kepala...

aku x rase ianya edit :) keagungan ciptaan tuhan.. :) mcm2 leh jadi...

yg korang nk perli gambar ni apahal....kalau reka aku pon leh buat siap ngan 48 kepala lagi tau....

EHWAHWAHWAH....Bla msa pulak ader wujud nyer ular kepala 7 nie tak pernah dengar ponnnnss

btol ke citer ni mcm edit at pizap je

patung india la.... jatuh kat situ... just gambar right..not video

la,baru tau,hi3


EmoticonEmoticon