Saturday

Video Youtube Karam Singh Walia diugut agar minta maaf



Video yang diperolehi daripada laman sesawang Youtube seorang wartawan TV3, Karam Singh Walia diugut dan didesak oleh beberapa orang lelaki Melayu di sebuah kedai mamak yang tidak dikenal pasti lokasinya agar meminta maaf. Di dalam video berikut Karam Singh Walia memperkenalkan dirinya serta memohon maaf kepada semua masyarakat Melayu Islam di seluruh negara di atas kata-katanya yang disifatkan sebagai menimbulkan kemarahan. Karam Singh Walia sebelum itu dipercayai menghina masyarakat Melayu sebagai tidak berakal.

Korang lihat sendirilah video kat bawah ni, sila klik untuk menonton video.




ReJaM© "Hal kecik je ni, Karam Singh Walia dah mintak maaf ok lah tu..."

60 comments

Apa cer???

Karam tak bermaksud semua melayu kot...ni yg marah ni mungkin melayu yg tergolong dlm golongan yg tak berakal tu....that y diorang marah sngt...siapa makan cili dia rsa pedas...hehehe

Melayu Malu dgn Melayu Jahiliyah delete 1 January 2011 at 13:38

bodoh....dah tau org tu mabuk yg diorang dok amik serious wat apa....aku lepak dgn melayu mabuk geng 3line dok ckp cina babi cina bangsat hindu pariah bla bla bla...X pa plak?....seriously haram Jadah perangai diorang ni....

malu aku ada melayu2 mcmni..dok ingat gengster jah...hindu mabuk tp kaya...mlayu konon gengster tapi MISKIN...

sedar lah diri sikit melayu2 sekalian!!!!!!

please la.. npe nk kne ugot2 cmni. mlayu ada adab, ada budi, ada bahasa. perlu ke mgamok2, serang2 org sume ni.. just like a loser. tahniah kalo motif vdeo ni nk jthkn mlayu, anda bjaye. tahniah..

inilah contoh-contoh orang melayu yang tak berakal, tuhan sudah bagi sama akal diletak bersama otak, tapi diletaknya dilutut, memanb bebal punya kaum.

aku rela tengok kaum mana lagi kuat kena laknat dengan tuhan dari kaum yahudi yang menyokong zionism atau kaum melayu beragama islam yang hipokrit tahap memalukan satu negara.

sedar sikit wahai-wahai orang melayu! dunia tak berputar pada kaum kamu sahaja! ingat, kesusahan dunia sekarang hanyalah sedikit, pada akhir zaman, keperitan tak dapat dibayangkan.

Bodoh nak mampus budak2 Melayu ni. Tu la suruh belajar, malas. Konon nak malukan Karam Singh, tapi diri sendiri yg termalu. Eiii....malunya ada org2 Melayu mcm ni kat Malaysia ni.

dia mabuk ke??kalau mabuk maybe dia tak sedar apa yg dia cakap..

bkn lagu 2 caranya..pa yg melayu 2 buat xbetul dgn cara melayu.

ntuk sesape yg melayu...nie nk bgtau..
korg bkn maen nk belasah org pasal maki bangsa kita..
tp korg x sedar yg perangai korg yg kurang ajar nie yg wat diorg dok maki kita..
nk tunjuk gangster la konon2nya..
kalau syg bangsa sndr jgn la wat prangai yg jd bahan kutuk org..
kita duk kutuk2 depa xde lak nk jd issue..
jd rasional la..
fitnah org dh satu hal dh..
gaduh pon dh satu hal dh..
kalau x puas ati pon bincang ar cara baek..
nie x..
duk attack org cm gangster..
bajet kuat sgt..
patut ar org laen duk kutuk2 bangsa kita..
malu ar sket..
ubah mentality korg 2 dlu..
korg yg rakam nie pon dh cukup memalukan bangsa kita..
satu dunia bleh tgk prangai org melayu cmner..
sedeyh btol..

jgn lah salahkan org upload video kalau dah kenyataannya melayu2 tu perangai BURUK...gila noob nk salahkan org yg upload video plak..habis dlm berita tunjuk video/rakaman org rusuhan dan sbgnya so maknanya tv nk burukkan org tu lah???.....Noob

tepat skali..
sapa suh depa gatai nk wat rusuhan..
kn dh malu..
lgpon vid nie mana da kluaq tv..

ank didik tv3 suku,ptt la

konon2 gangster la nak mempertahankan bangsa Melayu. Tapi yg sebenarnya PENGECUT. Apasal tak tunjuk muka sendiri dlm YouTube tu ? Asyik2 tunjuk muka Karam n kwn dia. Bacul...takut org kenal ke ?? Bodoh nye budak2 gangster Melayu ni. Gangster apa ni kalau nak tunjuk muka pun kecut ?? Hahahaha

bersabarlah wahai karam singh walia. Kritikan anda kadang kala tak boleh di terima sesetengah orang melayu. Mereka belum berfikir seluas sesetangah orang melayu yang lain berfikir.
Sy percaya niat anda baik. Teruskan perjuangan anda.
"Tangan jangan lupa angkat.." hehe. Peace.

eleh,konon nk bela bangsa ar...
blah la woi,takat nk tunjuk gangster bole la.
klau nk bela melayu bkn nya dgn tunjuk samseng camtu.
hero melayu.tlg la.jg maruah org melayu skit.sblom nk sound org,tgk dri sendiri dlu bro!!!

style n mentality bdk2 yg serang karam singh walia ni nampak cam serupe jer ngan bdk2/ putra umno. sebijik la hmmm...

kita boleh nilai mana berakal dan mana yang tak berakal sebenarnya.



hoh.

brader lu bukan pejuang bangsa,tp lu pejuang bangsat..
dok orang mabuk,p kacau buat pe..biar je la..
orang kita pun ramai je yang kutuk orang lain..
pendapat peribadi,lantak la bukan dia bawak masuk tv3 pun..
haissshhh...bikin melayu la..
yang dia kata orang melayu bukan dari malasysia, indonesia tu
betol kot...balik korang cari asal usul nenek moyang korang..kalo dia orang penduduk pribumi,then mmg korang nak marah2..hahahhaha

takde full video ape yg karam cakap sblm tu ke? kita tgk the whole situation, baru kita blh judge.tp maki2 ni,bkn cara melayu.

2:51, blh dgr suara melayu batu api.

damn..such a lowlife malays..im shame to be part of malay...is this wat they call pembela bangsa? it so like pembela bangsat. even i, a malay wont do that stupid thing

bila melayu pikir pakai bontot,akhirat dah jauh dari ingatan,tau nak bela satu perkara yang xberbaloi utk dibela..nila jadinya,memalukan...abih yang dok bajet gengster tu,ko xpenah kutuk bangsa lain ke? jangan xngakula manusia duniawi yang rosak ooooi..sah2 kurang didikan agama,bukan mcm ni caranya kalau si karam singh tu btul2 melebih2 pun,ni cara melayu yang rosak,bukan cara islam,ingat2la akhirat sama...entah2 ko tu lagi karam dari si karam singh tu,aihhh...sedih aku tengok,apala nak jadi masa depan nanti...

Eleh... budak2 UMNGOK nak tunjuk jaguh pertahan melayu. Ugut pulak org yang tengah mabuk. Perangai cam samseng tepi jalan. Bodoh...

aha...melawak la kau. na menyalak pon tgk lu cermin.

Beb.. melayu cepat melenting.. aku lah kalau ada kat situ mau aku sepak je melayu yang banyak cakap tu. Orang dah mintak maap.. kalau gengster ka apa ka cakap tau ko duk peram senyap je tak cakap pape. kalau orang tu rasa bleh makan ko nak saja tokok tambah. buat malu je bai.. Karam tu cakap pasal ada segelintir orang kita (melayu) tak paham bahasa. Kalau korang ada masalah pun last last adu dekat sapa dia jugak yang terang bantu korang selesai masalah ko duk belakang goyang kaki.. aparahhhhh

yang dok maki hamun beria sangat budak2 melayu mude..malu sgt aku tgk pelapis2 org melayu bersifat camtu..aku pun org melayu..biar la professional klo nak marah Karam tu, sebab Karam tu pun professional...aduhai..nak marah2 beria sgt wat pe, sampai melalak,menjerit..jahilnye la bangse aku dlm video ni

Pertama2nya aku mintak maaf kpd kump Pakida (3lines) dan BUKAN aku tujukan khusus vid clip tersebut dr kumpulan Pakida (cuma style dan sikap je yg aku nk utarakan).

Aku biasa jumpe org2 melayu jenis 'berani' sebgini, terutamanya dr kumpulan Pakida (skali lagi aku mintak maaf kpd yg x terlibat) dn bukan niat ku utk memburukan kumpulan ini, tetapi hakikatnya ramai dari anggota kumpulan ini bersikap sedemikian. Berani bila ramai, penakut nak mampus bila sorang2. Terutamanya dari kumpulan penarik kereta. Walaupun aku sendiri bkali2 dijemput oleh ayahnda, abg long, utk menyertai kumpulan nih, tetapi aku hilang hormat dan rasa malu bila ramai dr anggota kumpulan yg jenis berani tahi kucing sebgini.

Maaf skali lagi.

gelabah sial lelaki kat belakang tu..bajet gengster je..dgn dada terbukak, ingat sivaji ke?

gangster la konon?
ni la dia melayu2 yg bodoh.xberakal.
backup melayu konon.sebab korang2 (in vid, yg bajet otai2 gangster2) ni la yg buat melayu dipandang hina.
korang lupa ke adab budi bahasa melayu.
cube la bawak berbincang dulu..mana tau kot2 korang2 yg salah dengar.ni tak..maen serang je.
aku sebagai anak melayu rase malu sangat2 ngan perangai korang2 ni yg macam bodoh dan tak matang.
kepada melayu2 di dalam video ni. yg jd batu api, yg berani bila ramai..."terima kasih" lah sebab korg2 dah memalukan bangsa MELAYU.

dah mmg melayu mcm tu.... blum tau asal usul nak melenting....
melayu blum sedar dari tido lg...
aku malu walaupun aku org melayu....

ini la perangai melayu yg memalukan melayu2 yg lain. ada otak tak nak pakai. aku menyampah tgk golongan2 mcm ni. melayu2 ni la yg buat busuk nama. simpan la 3 line ke gengster ke ape. budak2 mcm ni la yg dok lepak tunjuk samseng. kat dunia ni ada kawan2 ko tunjuk la belang. dlm kubur nanti semua di tanya. sorang2 ko dlm tu. sudah2 la. balik ke pangkal jalan.

Amende PAKIDA tu?

pekida atau 3line memang sial..
aku melayu islam yg berjuang atas nama islam bukan atas nama bangsa dan sifat gangster. meluat aku dgn gangster taik kucing macam ni.
hidup tentera merah unit amal.mane2 budak melayu yg kena bantai ngn budak 3line atau pekida harap dpt repot kat kami.

memalukan orang melayu..otak letak kat lutut, maruah kat tapak kaki..samseng taik kucing..jadi kuat bila ramai, tp kalo sorg2 pengecut..

ITULAH MELAYU YANG UMNO DIDIK..

Sebagaimana Umno cuba menyemarakan api perkauman terutamanya melalui utusan meloya dgn harapan org Melayu 'bersatu' dgn Umno, ttp hakikatnya buat org semakin benci kpd Umno. Golongan2 sebginilah yg diupah, samada pencacai, blogger dn sesiapa sj. Atas dasar bangsa, sesungguhnya ia tidak ada satu kaedah yg khusus melainkan berpandukan kpd adat semata2. Walaupun adat melayu bukan sebagaimana yg ditonjolkan dlm vid klip ini, ttp ada pihak yg berharap ia dpt mencetuskan kemarahan org2 melayu.

Aku percaya, andaikata Karam Singh mengeluarkan isu2 yg menaikan kemarahan org melayu (tidak jelas dlm vid klip ini), tentu ramai org boleh menilai sejauh mana kebenaran dan apa tindakan sewajarnya (bukan melalui kaedah spt dlm vid klip ini). Walaupun bgitu, aku tetap optimis dgn sikap wartawan ini yg sering mengeluarkan isu2 yg berkaitan dgn VIP yg mengundang rasa tidak puas hati (krn pecah tembelang) menjadi punca kenapa beliau diugut sedemikian. Atas dasar bangsa, beliau diserang bagi 'menutup' mulut beliau trhadap pelbagai kepincangan yg belaku.

Melayu sebenarnya adalah Melayu yang menyokong PAS..jalan yang di redai Allah dan Rasul...Tak perlu Karam Singh tu minta maaf selagi Allah tidak meletakkan Bangsa Melayu yang memperjuangkan Agamanya iu benar-benar Islam...Samseng berbadan kecik je nak gertak Karam Singh tu berani sebab ramai...kalau nak banding dengan badan Karam Singh tu maun 3 kali ganda...suara je lebih...Kalau One by One...Sekali karam Singh ketis terus tercampak kat dinding...

ni kalo x silap ni kt mapley bidayah...tmn sri andalas klang

karam mabuk . . botol cakap . . yg budak melayu pekida nie layan karam apsal . . bontot cakap kut . .!! pls dun represent the malays, pls represent only yourself . . this are behaviors the zionist yahudi ketawa besar .. emotional, immature, irrational, and ... bloody stupid!!

memang kat al-bidayah, andalas, kelang, masa dalam pukul 3-4pagi aku tak ingat sangat duk tengok dari jauh.

ubah la bangsa melayu bangkikit lah. Jangan lah mundur sangat gat. Korang ni memalukan bangsa korang sendiri. Gengster taik kucing. Cuba sedar yang kat dalam penjara tu bangsa apa yang penuh. Sedar lah. Jangan nak tunjuk belang depan halayak ramai je. padahal akal sengkat

MCM2 hal la

bodo py melayu...kimak btl...

takat kutuk bangsa apa nak kecoh..bukan kutuk agama..tapi kalu bukan kita yg tak start dulu sebenarnya bangsa lain pon tak kutuk bangsa melayu le..kalu dalam islam menegah kita dari dok kutuk agama org lain..kecoh lah budak2 melayu ni..camni ke moral melayu..camni ke nak backup melayu..WTF

1st time tengok vid ni aku rase marah sgt..
bukan marah kt karam, tp marah kt mamat2 melayu yg blagak mcm samseng jalanan tu..
kalau org tu salah pn,die da mintak maaf kot..ni x, ade je batu api yg nk memanjang2 kan cite..aduhh

yg sedihnye, cite kt housemate aku..
tp respon die "xkan u nk back up kaliamak tu kot, die da maki bangsa melayu (pdhal die tau cite ni dr aku gak)"
salah satu contoh manusie yg bercakap mengikut perasaan dr lebih dr akal fikiran....

karamsingh memang salah cakap...tp dah mintak maap sudahla..aduh malunye aku ada melayu dalam kedai mamak tu...suruh payung satu kedai kalau nak settle...laaa nilai maruah melayu yg beria2 marah tu hanya pada satu gelas teh tarik je ke...cit podahhh

rata-rata komen kat sini mengkutuk mat2 yang belagak MEMANG NAK MAMPUS!!!!!kalau aku ada kat situ,...bukan karam yang aku cepok,budak2 yg belagak samsing tu aku settlekan dlu,..kerana dialah punca bangsa melayu hancur,..bodoh punya orang!!!!bila kau caci maki mcm tu, ko cerminkan org melayu mcm tu jugak,hakikatnya kepala otak kau yang dah rosak,...dari golongan manusia mcm kau nilah yang melambakkan anak2 haram kat malaysia ni,...bodoh punya mat rempit!!!!!

MCMN BANGSA LAIN NAK PANDANG HORMAT NGAN MELAYU KLU MELAYU SENDIRI TAK NAK HORMAT BANGSA LAIN DAN SENTIASA FIKIR YG MALAYSIA NI DIA PUNYA SORG.....INGAT LA KITA TGGL D BUMI YG ALLAH PINJAMKAN....JGN BERLAGAK SGT YG BUMI NI KITA PUNYA.....KITA TAK DA HAK BEGITU JG DGN BANGSA LAIN.....JD, HORMATI LAH ORG LAIN KLU ANDA MAU D HORAMATI...

mamat2 dlm vid ni konon dh ckp kuat n gengster la..ko ramai berani la bertindak mcm 2..cuba ko sorg karam singh walia plak yg dok reramai..bukak mulut pon ko xberani bai..memalukn bangsa sendiri je..

budak melayu tu tak hormat orang, karam singh tak bersalah

bangang la budak2 ni...xpyh la act mcm ampa wakil org melayu..melayu apa cmni...org tua 2 da mnx mf ampa sound2 kt muka dia wtpa...da xda akai ka pa?malu la oi kt bangsa len..ni xlen melayu didikan amngok yg nk tnjuk gangster..malu la nk berdepan gn kwn2 bangsa laen..shit la melayu tunjuk berani ramai2 cmni...

macam gengster je..konon pekida...wei..buat malu pekida la bangang..macam nie ke pekida cari anak2 buah dia..baik bubarkn jela pekida..xpn tukar je nama pekida jadi geng kapak..pada abg2 long or ayah2anda..tolong..tolong didik anak melayu kita ke jalan yg betul...n tlg cari anak2 buah yg berilmu,berani dan beragama..bukannye cr sampah jalanan..

menda kecik jer pn, tu pn nk kecoh, nmpk sangat x berakal, malu laa ckit ..

sokong sgt komen Anonymous | January 1, 2011 2:02 PM

apasal yg budak2 muda yg 1st2 serang karam tetiba jaa diam when karam speaking ? terkedu ka ? malu laaa .. taw pn takot, lain kali j`gn dok tokok tambah, kan dh malukn diri sendiri ... mcm mna bangsa lain nk respect kita bngsa melayu kalu kita pn 2x5 .. dh la eh, taubat2 lah .. sptot nya masing2 kna bermaaf2an, jgn mcm gini ..aduh! geram pn ada ngn perangai korang neh,

kerana nilai murni xdak, hbih 1 bangsa melayu dpt malu ..huh! walaupn just tgk vid ja, tetapi terasa bersalah plak kat karam .. kcian dia, smpai sggup sujud kat kaki sesorg .. sedih nya ... arap2 bangsa lain x sma kn ISLAM dgn MELAYU ..

samseng bodoh..memalukan bangsa melayu,mentaliti kelas rendah, nilah sebabnya kalau sifat perkauman melampau sgt, takut bersaing,
mcm ayam berkokok tp penuh tahi di kaki, patutlah org melayu mundur di negara sendiri

ni geng 3 line bodo la ni....lu ckp org mabuk, lu sendiri pun mabuk...konon nak pukul tapi bukan berani sangat pun tu.

"nak kene pukul ke?".."payung 1 kedai!"..terserlah la kebodohan samseng kelas bawahan nih, buat malu org melayu aje

bodohnya sebilangan org melayu mcm ni.buat malu org melayu Islam shj.tunjuk hbt kononnya.tk bleh ckp elok2 ke?kalo korg buat silap,aku rs korang pun tk berani nk mintak maaf. kita org Islam, tunjuklah agama kita dgn elok2...kalo mcm ni, aku rs karam singh walia pun twr hati nk masuk Islam kalo tgk org melayu y kononnya Islam.cisss

ingat samseng sangat la tu.orang dah minta maaf sudah la.aku yang melayu ni pun akan kata ko tu bodoh...

melayu samseng macam ni...wat malu orang melayu je...nak pukul orang konon...sekali ko dok ngan orang2 dia.baru ko tahu... kerat 14 la ko...bodus...

inilah bangsa melayu yg bodoh......malas cari duit lebih....tahu nk pasang telinga dengar org cakap je...kalu buat citer no 1..xde keje lain...baik gie buat keje yg berfaedah.....jgn dok sibuk hal org lain....diri sendiri pun belom tentu baguuss.....


EmoticonEmoticon