Wednesday

Alahai Utusan Merapu!



Macam biasalah kalau dah namanya akhbar Utusan Malaysia, semua orang dah paham sangat, akhbar putar belit nombor satu di Malaysia. Tapi sesekali layan putar belit diorang ni best juga kan sebagai hiburan santai tengah hari ni hoho...

ReJaM© jarang nak baca Utusan Malaysia ni, sebab kalau baca section politik, mesti ReJaM© akan gelak sorang-sorang sebab akhbar pencacai ni suka buat cerita bohong depan mata. Bohong tu dah satu hal, kantoi pulak tu mana tak akhbar berita jadi Majalah lawak hoho...

Kat bawah ni ReJaM© buat print screent salah satu putar belit Utusan yang menunjukkan kebodohan yang sangat ketara. Kalau pembaca Utusan ni masih percaya dengan berita ni, memang sahlah Utusan telah berjaya memperbodohkan pembacanya hoho...[klik untuk membaca]



Entah dari mana datang 5000 orang membantah, dalam artikel tulis 50 orang je yang berdemo, tapi dalam tajuk 5000 orang pulak membantah! Dari mana diorang tahu ada 5000 orang yang membantah? Pakai agak-agak saja ke? Tak ke biol akhbar pencacai ni? Berita macam ni boleh lulus untuk dipaparkan? Nampak sangat tak ada integriti. Ini yang dikatakan penyebar fikiran rakyat? Mampos![Utusan]


Yang menambahkan lagi Utusan sebagai akhbar lawak, rupanya yang berdemo tu pun tak sampai 50 orang! kah kah kah.... macam haram!





ReJaM© "Berpuluh tahun memperbodohkan rakyat!"

54 comments

KAHKAHAKAH...KECOH AKU TGK UTUSAN MERAPU NI DUK ASYIK TULIS PASAI APEK PENGASAS 0000012 KELUAR PKR..KAHAKHAINI MANGKUK MEMANG PATUT KELUAR..DARI DIA DUK MEMEKIK MCM SAMPAH...SAMA GAK MCM EZAM TOLOL. LOL...LOL..LOL. UTUSAN MEMANG BIOL.

haha..biasala tue utusan meloya ni..ekeke..cte msti mau gempak!sengal!

alahai utusan.. buat malu je kt orang luar kalau bace berita camnie... kalau ye pon nk tipu... buat lah tipu yg berkualiti.... utusan memang memalukan aq sebagai rakyat malaysiaa.... media x jujur, x der amanah.. baik x yah jadi media kalau camni... kadang2 aq kagum tengok media luar yg berani menyatakan kebenaran.. reporter diorang sanggup bermati matian untuk mendapatkn berita yg asli... tapi media malaysia macam budak2... jgan ingat rakyat malaysia tu bodohhh... untuk kowrang.. aq saran beli NST... new strait times... walaupon masih di bawah pemerintahan, tapi aq kagum waktu pilihanraya haritu dia sebarkn berita yg x der dalam utusan...

x paham bahasa....5000 tu penduduk yang bantah....yang 50 tu hanya wakil penduduk....sekarang sape yang bodoh...agak2 nya penulis ni masa spm gagal BM kot....

tak logik la 5000 org..kalau ada sure masuk tv pencacai umngok tu mlm tadi..bangang nyer media...

Camtu senang je kan. bawak 10 orang pergi berdemo, lepas tu kata je la kita mewakili 10 juta penduduk Malaysia. Mesti orang percaya punyelah. WoWWW!!!!

p/s - penduduk 5 buah kampung, 5000 orang ? satu kampung 1000 ? boleh tahan ramai penduduk kampung zaman sekarang ni yer!

x paham bahasa....5000 tu penduduk yang bantah....yang 50 tu hanya wakil penduduk....sekarang sape yang bodoh...agak2 nya penulis ni masa spm gagal BM kot....

Jom kita gelakkan hujah bangang penyokong UMNO (Untuk Melayu No Otak) ni kah kah kah.... masih nak menegakkan benang basah bongok!

salam. berita dlm utusan ni tak salah dan ia logik akal. betul la 5000 penduduk yang bantah. yang bantah tak semestinya semua 5000 tu berdemonstrasi. ramai sgt tu nak berdemo dan susah nak kumpul ramai2 berdemo. berita tu kata yg demo hanya 50 org WAKIL penduduk. maknanya yg 50 tu adalah wakil kepada 5000. so bagi saya berita ni tak salah, tak putar belit, tak memporbodohkan rakyat dan tak bohong. harap baca dan paham artikel ni betul2 sebelum nak menghentam je.

Sepatutnya utusan kena buat berita 5 orang berdemo dan 5 juta orang membantah kah kah kah.... senangnya nak bohong rakyat!

Anonymous said...
salam. berita dlm utusan ni tak salah dan ia logik akal. betul la 5000 penduduk yang bantah. yang bantah tak semestinya semua 5000 tu berdemonstrasi. ramai sgt tu nak berdemo dan susah nak kumpul ramai2 berdemo. berita tu kata yg demo hanya 50 org WAKIL penduduk. maknanya yg 50 tu adalah wakil kepada 5000. so bagi saya berita ni tak salah, tak putar belit, tak memporbodohkan rakyat dan tak bohong. harap baca dan paham artikel ni betul2 sebelum nak menghentam je.



mana ko dapat statistik,ada source?ke ko sendiri yang kira satu-satu?
bengap.....nama pun tak letak,takde telor ke?

kahkahkah..ade jgk yg percaye..hahahahahaha

tajuk akhbar misleading. katakan benar penduduk dr 5 buah kampung 5000 org, tp xsemua rasanya yg gesa. mungkin sebahagian je. takkan drpd 5000 org, 50 je wakil? rasanya yg 50 tu je yg nak 'jalan' tersebut dibaiki supaya diorang senang nak merempit. so, tajuk dia mmg misleading. tipu pon boleh jadi. sbb diorang TAK pergi interview kesemua 5000 penduduk tu. tak masuk akal kan nak g interview 5000 org penduduk? kalau dah tak masuk akal, jgn la letak 5000. tulis je la 50 wakil penduduk. takyah la nak menipu.

to utusan, tajuk tu agak2 la weh. stakat tulisan, sapa2 pon boleh tulis. gambar mana? takde gmbr? GTFO!

Lntk la bape org pon.tp kte byr roadtax kt gov.bkn kt krjaan negeri.mntk la kt bik mama jln tu.nik aziz x slh.utusan haram,sje je nk api dkat PRU ni.tu x bce sec hburan lg.

zaman sekarang ni jgn le senang2 percaye..kene tgk source dari mane..fakta die betol ke x..nk hentam utusan pon biar la ade fakta walaupon aku tau utusan ni memang syial...kalo yg nk sokonng pon bg la fakta yg kate 50 org tu wakil dari 5000 penduduk..nk sokong pon biar la pndai..alahai2...

WAKAKAKAKAKA...KLAW 5OOO ORG LA DH TENTU2 MASUK TV LAAA....MOHONG ORANG PANDAI...

5000 orng penduduk dr mana??orng asli ke??/muahahakkk...wt lawak pon berpada2 la..

kah kah kah.. kelako aku nengok korg ni gaduh.. apa nak sibuk2.. sbb setahu aku bukan UTUSAN je yg menipu. SUARA KEADILAN.. HARAKAH.. apa je surat kabo yg ada mewakili parti politik masing2 semuanya PEMBOHONG BESAR atas kepentingan masing2.. so takyah la nak buang masa bang bang boom sana sini. kecoh je lebih.. tengok CNN lagi bagusssss..

setuju ngan komen d atas.. tp ak x suke tgk CNN..coz sama jer ak rasa.. bnyk putar belit. ak jenis yg natural, x berpihak mana2 pihak.. klu betol, memg betol.. klu salah, tetap salah..

apa benda yg korg kecoh2 ni. lantak dia la nak bubuh 50 ke 500 ke 5000 ke. dia nak melakukan surat kabar dia. surat kabar politik skrg semua x boleh nak percaya. tak kira la pro BN ke pro PR ke. korg yg bodoh sebenarnya!!!

aku pun setuju dgn 3 komen d atas. aku kalau baca paper baca yg bhgn sukan n bhgn yg ada peluang buat bisnes je. lagi syok.

Oooo tipu tak kira laa pro BN ke Pro PR ke Kalau jadi penipu akan dapat balasan tak kira kat dunia ke kat akhirat...

kah kah kah.. kelako aku nengok korg ni gaduh.. apa nak sibuk2.. sbb setahu aku bukan UTUSAN je yg menipu. SUARA KEADILAN.. HARAKAH.. apa je surat kabo yg ada mewakili parti politik masing2 semuanya PEMBOHONG BESAR atas kepentingan masing2.. so takyah la nak buang masa bang bang boom sana sini. kecoh je lebih.. tengok CNN lagi bagusssss..

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/01/alahai-utusan-merapu.html#ixzz1C7JL1a7p


cube gtau sket contoh dlm suara keadilan dan harkah yg menipu?? acu cube try test tengok sket....

kalau setakat random number aku pun boleh tulis akhbar la. Utusan memang dah banyak giler misleading. Hari tu bahagian sukan pun fail. Editor dia buat apa? Tido ka makan gaji buta?

haih, editor n reporter utusan meloya ni goyang kaki ke kt pejabat? xbuat homework ke? senang la klu leh wakil2 mcm ni, klu mcm tu, aku pun nk wat demo sorg2 then kata aku wakil 10ribu rakyat malaysia, sure xkene ISA kan sbb aku sorg je tp wakil 10ribu. org anta sekolah blajar kira2 n bahasa dia lari klas, skrg mengira n mengeja pun da fail

Aku yg duduk dekat tu pon takde dengar pon pasal ni. 5000 org? Mengarut.

Mane gambar nak tgk 5000 org? 50 org wakil? tunjuk la gambar wakil2 50 org tuh. Nak tipu org luar kelantan boleh la. Yg percaya tu pon satu lagi bangang.

Cuba tgk gambar "bukti" di blog UMNGOK nih.
http://kijang-jantan.blogspot.com/2011/01/5000-penduduk-gesa-nik-aziz-baiki-jalan.html

Nak tergelak aku tgk? Jangan kata 5000, 50 org pon tak sampai.
Kahkahkah.....

harap admin tidak hack kan fakta tersebut sekian... kalau benar tunjukkan link utusan berkata begitu

1 jari tunujk org lagi 4 kembali kepada kita sendiri... korang yang bodoh sebenarnya... 5000 tu penduduk kampung, 50 tu wakil~ paham x maksud WAKIL?WAKIL?WAKIL?WAKIL? sebab tu PR x boleh lwan BN, sebab bukti yang korang tulis sumenyer merapu.. 1000xbodoh dri BN,,, nate gilo! yang komen setuju tu pown same2 bodoh! bongok,, otak ada pakai la sikit,,, bahasa melayu belajar tinggi2 tp bende asas pown x faham! MEMALUKAN!

udah2 laa,... jgn menegakkan benang yang basah,.. udah terang lagi bersuluh utusan meloya ni kuat putar belit,.. ini adalah fakta,..

kalau dah bodoh tu sudahla....tulisje la 50org wakil je....tak payah plak nak tipu orang tulis 5000 org....utusan meloya betul..weh..wehx3

oh wakil? so klu aku wat demonstrasi sorg2 then cakap aku wakil 10ribu rakyat...bole ke? klu mcm tu sng la, anta 2-3 org kt putrajaya then cakap wakil 23juta rakyat...klakar siot sape yg percaya akhbar zaman batu nih

uih, ramai nye wakil 50org dlm link nih..
http://kijang-jantan.blogspot.com/2011/01/5000-penduduk-gesa-nik-aziz-baiki-jalan.html (maaf copy link tanpa bertanya)
xtau la org umngok ni reti kira or fail spm..ade pun brape org dah sibuk berdrama..sesuai sgt la join tv3 suku punye drama

memang bodoh la org yg percaya terutama yg dok tegak benag yg basah!! wakil 50 ekoq tu takpala bagi kat dia...tapi nak ty la....mana dia 50 ekoq tu...aku kira ada la tak sampai 10 ekoq?? ka sepuluh ekoq tu pun wakil kepada 50 ekoq yg wakil 5000 yang wakil 27 juta rakyat Malaysia yang wakil 4 billion manusia di planet bumi ni?? tu tak campoq lagi wakil iblis,malaikat,shetan,menatang,tumbuh2an dsbnya...camtu ka?? klu camtu maka aku declare yg ang ni memang bangang!!!

zaidi
tulah bodoh,bial bn nak mampus
jom ikut gaya tunisia.
kalau 5kg x kan 5000 org penduduk
pastu x kan semua bantah
mesti ada yg cover TG.bodoh betol la
x nak tulis nama lak
pondan betul

apa ke jadahnya 5000 ke 50 ke 5 ke...

tunggu je barang naik nanti..macam macam angka keluar...jangan sibuk pasal angka...jangan sibuk orang pass bm dalam spm ke..lantak pi...
janji tak payah baca paper..sebab yang betul dalam paper hanya keputusan magnum toto dan kuda je...

lain lain menipu je terutama pemimpin dan juga pembangkang..sama je ..

tambahan kepada donk.

lg 1 yg betul tentang newspaper, tarikh dia je.

ahaha....sebelum nk pertahankan utusan ni,fikirlah dlm2...
pernah jumpa x kampung yg ade 1000 penduduk?
5 kampung smpai 5000 penduduk ker???dh mcm jumlah pengundi dlm 1 DUN...nk kate semua org dlm DUN tu anti Tuan Guru,aku rs TG la ADUN tmpt tu dgn majoriti besar...adeh...SPM editor ni mgkin BM cukup2 mkn,tp math die mmg FAILED! mcm paper die gak!

apela korang ni bising2.kelaka btl.merapu2 mcm utusan haha.tak tumbuh tak melata tak sunggoh rejam tak kata..

ade jgk yg meroyan backup utusan meloya nih..kalo gitu aku pun nak berdemo ah t.sorg2 je..pastu aku cakap aku WAKIL 22 juta rakyat m'sia.
kalo org xcaye mmg aku bako die hidup2..kah333..

saya WAKIL 25 juta rakyat Malaysia nak kate Barisan Nasional bodoh!!!
bole ke cmni??lol..

waa bestnye topik ni.

kpd penyokong2 PR jgn cakap banyak. harakah lagi putar belit. suara keadilan lagi la macam keling, kaki liwat pulak tu. kah kah kah.

aku pun nak wakil la satu dunia kata PR TOLOL !!!!!

mcm mana la korang semua bole terpedaya. ish ish ish.

tukar tajuk baru, tajuk kat atas tak best

Alahai Suara Keadilan Merapu !!!

tukar tajuk baru, tajuk kat atas tak best

Alahai Anon UMNGOK Merapu !!!

Hahahahahahahahahahaha.......(rehat sat) Hahahahahahahaha... (sempot pulak dah)!!!

hahaha...kelakarnya tgk komen pencacai umngok ni...

masih ad lg org y bdoh lg biol...
tuhan bg otak suh brpikir...
bkn mnunjukkan lg kbodohan korg ni...
for sure,UMNO FOR DUMMIES...

4950 lagi adalah jin hantu pontianak jembalang pengundi hantu yahudi dll. semua bersama umno. memang lah tk nampak dlm kamera. uncle seekers je leh nampak.

lawak gile komen kt atas ni..kahkahkahkah..
tmbh lg 1..org utusan pon bole nmpk skali..
kahkahkahkahkahkah..

korang semua ni kelako la. hahahaha.

Semua komen menggambarkan bahawa anda semua telah lari dari akar isu sebenar. walaupun hanya 1 orang berdemo, tetapi ini menunjukkan bahawa ada pihak yang tidak berpuas hati dengan kemudahan yang sedia ada. Diharapkan pihak berkenaan dapat memberikan tumpuan terhadap permasalahan pihak-pihak ini. Berfikirlah secara Sunlight, bukan secara kritikal.

aku terasa sungguh kelakar la ngan cerita ni, memula dah 5000 pastu dah 50 tapi yg nampak dalam gambar tak smp pun 10 org ? apa cerita ni ?

kalau dah berdemo mesti la dlm sekelompok takkan la 10 org demo sini pastu lagi 10 kat kedai kopi, lagi sepuluh belakang pokok dan seterusnya...alahai...

kpd (X) LOL...

bengong klu dh 5000 penduduk kampung xkn wakil dia 50org jerrr kot;p 1/10 drpd 5000;p

klentong habislh mamat niii...

paling koman pun wakillh 3000-4500;p oklh gak...hahaha

ker BN dh xder duwit nk byar org wat demo...hahaha...

mcm bangang

tipu je tu..aku org kg tu...hahahaha...

kahkahkah!!aku gelak tergolek2..tapi xpela..sekurg2nye abg2 akak2 ni merase jugak masuk paper..kalo ramai sgt smpai 5ribu,xmerasela deme posing2 dpan kamera..ahahaha!


EmoticonEmoticon