Monday

Keluarga mangsa rogol menteri mohon gambar mangsa dipadam


Sabahkini.net hari ini mengeluarkan satu pengumuman bahawa keluarga bekas pembantu rumah seorang menteri senior kerajaan, dan juga didakwa sebagai mangsa rogol menteri tersebut, Dato Seri Utama Rais Yatim telah meminta pihaknya agar memadam gambar mangsa rogol tersebut bagi mengelakkan identiti mangsa dapat dikenali secara langsung.

Bagi ReJaM©, memang patut gambar itu dipadamkan. Sudahlah mangsa mengalami trauma dirogol pak menteri, kini gambarnya pula tersebar menjadi tontonan umum di internet yang mengaibkan beliau. Bagaikan sudah jatuh ditimpa tangga, sudah dirogol oleh menteri bernafsu binatang, dimalukan pula sedangkan perogolnya hanya diam membisu dan mampu bergelak ketawa kerana dilindungi oleh ahli politik nombor satu negara.

Apa yang jelas di sini, gambar mangsa rogol tersebut sememangnya gambar yang sebenar, bukan gambar yang direka-reka untuk menjatuhkan menteri tersebut. Jika gambar tersebut hanya satu fitnah, masakan keluarga mangsa meminta gambar itu dipadamkan? Apa yang menghairankan sehingga kini, Rais Yatim masih diam membisu bagaikan tidak menyedari berita hangat yang tersebar di seluruh internet ini.

Masakan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan. Menteri yang memegang portfolio berkenaan dengan media tidak meninjau berita ini di internet? Adakah dia sedang menunggu nasihat dari penasihat media barunya, APCO?


ReJaM© "Dulu kes anak dia dino, melompat-lompat dia buat laporan Polis, bila kena diri sendiri, takkan senyap je?"

10 comments

perghh.. mantap body... ptot la menteri durjana tu rogol.. hahaha..

Perghhh kalau aku jadi menteri pun aku nak rogol
Amah ni... body mantap....
kah kah kah...

x baek derw...
hormat skit mangsa..
jgn ingat sedap je...ingat gak maruah pompuan tu..
cuba bini ko, mak ko atau adek ko yg kena, then pic dia tersebar mcm pic minah nie..then org ramai komen cam lu org komen "Perghhh kalau aku jadi menteri pun aku nak rogol
Amah ni... body mantap...."
kah kah kah...
cuba klu ak ckap camtu bile ak nampak mak ko, ko marah x???

habsahry kiter sebagai lelaki kene la mengingatkan saudara perempuan kita yg dekat supaya tutup aurat jaga tingkah laku~
mak nenek kakak adek ko pakai camtu ke?
sedap2 ni nak babit2kan sedare mare orang~
kes mcm ni bkan sebelah pihak je salah~

betul kate nasehat.jep tu..akak sokong..adek rejam tak elok bukak aib saudara kita....meh kite baca zon fikir...

Mari kita semua bersatu gulingkan UMNO... UMNO dah menipu rakyat Malaysia sejak tahun 1948... ehhe heee... kalau tak percaya, jom GOOGLE The Real Sejarah Tanah Melayu, Malaya Federation dan Pertubuhan Malaysia.
:-0

Cita-cita aku mase kecik dulu ialah nak tengok rais yatim kena rogol dengan mak2 nyah kt lorong aji taib.

Now, i change my mode.

semua pemimpin umngok tiada integriti dan x bermoral...

sisatan terpilih.

tungu balasan di akhirat nanti. didunia kau rasa selesa.tungu balasan Allah akan tiba ...


EmoticonEmoticon