Monday

Mangsa rogol menteri takut dibom seperti Altantuya



Portal Malaysiakini hari ini melaporkan bahawa NGO Indonesia yang memperjuangkan kes dakwaan rogol oleh seorang menteri kabinet semasa pentadbiran mantan perdana menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi berkata mangsa dan keluarganya merayu agar identiti mereka dirahsiakan.

Ini kerana mereka bimbang impak skandal itu ke atas mereka dan kemungkinan menteri berkenaan yang kini berkhidmat di bawah pentadbiran perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak akan mempunyai kesan kepada mereka meskipun berada di Indonesia.

Menurut sepucuk surat yang didakwa ditulis oleh adik perempuan mangsa - yang disiarkan di beberapa blog - dan dihantar ke kedutaan Indonesia dan Amerika Syarikat di Kuala Lumpur, kejadian rogol itu terus dirahsiakan kerana “menteri berkenaan mempunyai banyak wang dan kenalan di Indonesia.”

“Adalah dikhuatiri sesuatu akan berlaku kepada keluarga dan kakak saya seperti yang berlaku dalam kes Altantuya di Malaysia,” petik surat yang ditulis pada pertengahan 2007 itu yang merujuk kepada pembunuhan kejam warga Mongolia, Altantuya Shaariibuu.


ReJaM© "Malang betul kena rogol dengan menteri, dah la kena rogol, silap-silap mati kena bom pulak!"

36 comments

Inilah contoh blogger yang tak tahu bersyukur
Duduk dalam naungan kerajaan Malaysia, tapi burukkan
menteri-menteri yang telah berjasa kepada rakyat...
Blogger jahanam!!!
Boikot ini blogger jahanam!!!

bodh giler ko PU
kalu adik ko yg kene rogol ngan menteri..
mau ko ckp
Inilah contoh blogger yang tak tahu bersyukur
Duduk dalam naungan kerajaan Malaysia, tapi burukkan
menteri-menteri yang telah berjasa kepada rakyat...
Blogger jahanam!!!
Boikot ini blogger jahanam!!!

ape daaa otak ada ..tarak guna..
kalu sume pemikiran kolot cam ko nie x nk perubahan..
baik ddk dalam hutan laaa..

sayang umngok mmuah delete 3 January 2011 at 22:01

inilah contoh manusia yang tak tahu bersyukur
duduk dalam naungan kerajaan Malaysia yang ber'demokrasi'
tapi burukkan blogger yang telah berjasa kepada rakyat...
Pemuda UMNO N9 jahanam!!!
Boikot ini pemuda jahanam!!!

bodo punye pemuda umngokkk

Pergi JAHANAM la Pemuda UMNO.. KO dgn bapak menteri ko sama je..

(Jkkk)

Bersatu lah bangsa melayu semua, jgn lah kita bergaduh sesama islam. bangsa lain dimalaysia hanya diam. tapi ingat diam penuh bermakna. bayk negara luar bergaduh sesama islam akhirnya siapa yg dapat.jgn jadi macam bosnia

Mai kita tengok ramai2 filem PEMUDA UMNO N9 kna rogol dgn menteri. tiket ade dijual.

Saya rasa penyokong-penyokong UMNO dan menteri tak nak hebohkan berita ini sebab nanti kalau orang di luar bandar tau bahawa ada perogol dalam kabinet, mereka akan hilang undi.

Itu pasal mereka senyap. Kalau lawan, kecoh lah dan yang tak tau jadi tau.

PU, saya bersyukur kepada ALLAH kerana memberi saya rezeki, memanjangkan umur saya, memberi saya tempat berteduh and memberi saya akal.

Pemuda UMNO, N9 ni kalau diberi taik menteri2 beEND pun mesti diratah habis ni

tegakkan kebenaran...yang bersalah perlu dihuku xkira pangkat harta

Adakah pemimpin seperti ini boleh diharap untuk jaga rakyat. Sedangkan pembantu rumah dia rogol, ini kan pulak rakyat biasa. Aku dah naik muak dengan pemimpin UMNO barisan najis. Rumah aku kat puncak alam terbengkalai pasai depa punya taik lah. Konon nak bela rakyat. Pergi jahanam dengan UMNO.

lantak la... blogger jahanammm

korang ingat korang baik sangattt??
xpernah pegang perempuan??

woohoo , pemuda umno n9 ni over lahh , takyahlah nak buat kecoh dekat blog orang , baca je sudahlah . even orang yg buat blog ni talking abt wrong facts , just cakap elok elok sudah lah , mentaliti kampung , cepat melatah , typical malay -.-''

Bahalol pnya PU,N9!!!otak kat lutut tu kasi angkat letak kat kepala la woi..

power bom menteri malaysia sampai amah pun terpikiaq lagu tu.

PU N9 ni da bese ngn mnde2 cmtuh.sbb tu mnteri wt slh pon da jd pkare bese n skong je.tula sushnye ble hati smkin lme smkin d tutup dri kbenaran.da xleh trime mende yg baek2.mnde yg xbaek tu la yg nk ditegakkan.

korang ingat korang baik sangattt??
xpernah pegang perempuan??

mmg ktrg x pernah pegang prpmn yg haram utk dipegang...
care ko ckp mmg mcm ko pernah buat sesuatu kat prmpn..
patutlaa sokong jee Be End
depa ckp makan tah* ko mkn je tanpe pikir byk..

ko mmg rr... care ko ckp mmg sebijik mcm aper yg ahli neraka cakap..(aku x kate ko masuk nerake)
patut ko tegah bende2 mcm niew...
ini x... salahkn org yg menegur plak

org mcm ko niew laa.. bala Allah makin dekat..

lawak la. laporan ni mana datang? yg meyakinkan aku rasa dari migrant care tu je. yg lain sume mcm taip dalam Words sndri. hek eleh budak skolah rendah pon skang boleh buat.

sebab tu la rais yatim buat dek je tak nak defend. buang masa layan budak2 kahkhakah

Pemuda UMNO, N9 | January 3, 2011 9:48 PM
Inilah contoh blogger yang tak tahu bersyukur
Duduk dalam naungan kerajaan Malaysia, tapi burukkan
menteri-menteri yang telah berjasa kepada rakyat...
________________________________________________

JAKA JAWAB :

Bersyukur bukan membiar keburukan berlaku. Bersyukur bermakna menegak yang benar dan mencegah yang tidak baik. Org yg tidak bersyukur ialah org yg reda akan kezaliman hanya atas alasan mengenang budi.

Kedudukan menteri adalah pemimpin dan bukan jkkk. Imej menteri mesti bersih luar dalam. Bukan semata2 imej tetapi memang betul2 layak serta terpuji zahir dan batin.

Kalau nk kira jasa, jasa Anwar semasa TPM pun lagi besar. Mengapa dia dizalimi dan dihina berdekad2? Umno tak tau berterima kasih ke dgn jasa2 Anwar itu?

Jasa seseorg menteri bukan lesen utk mereka buat perkara keji. Ini kerana ramai lagi org yg lebih layak dan tidak bersifat keji utk memegang jawatan itu.

Apakah seorg bapa boleh merogol anaknya dan si anak tidak layak membantah hanya kerana jasa seorg bapa sangat besar dlm membesarkan anak tersebut? Bukankah anak itu hak bapa dan dia blh buat apa dia suka? Begini ke pemikian umno?

Apakah pemimpin boleh menyeleweng dan zalimi hak rakyat hanya kerana mereka sgt berjasa? Maka tak salahlah rakyat mengutuk pemimpin yg zalim dan menyeleweng kerana rakyat pun berjasa, bekerja siang malam berkhidmat utk negara.

Jangan ingt pemimpin saja berjasa kepada rakyat, rakyat malah lebih byk jasa kepada pemimpin dan negara sedangkan ganjaran jauh tidak setimpal dng pemimpin.

Paling tidak pun, JKR memang telah lama berJASA KEPADA RAKYAT.

Kerajaan Malaysia ialah hak rakyat dan bukan hak BN. Letih nak ulang fakta ni laaa. Tak faham2 umngook ni. Kalau nin kerajaan Mongol tidaklah rakyat Malaysia nak sibuk2 buka kejahatan menteri. Sebab sygkan Malaysia lah kita dedahkan supaya negara tidak ikut hancur dgn hancurnya perangai menteri2.

Tak faham juga pi bincang dgn lembu lah..

JAKA:

Point awak betul tu. tapi saya rasa ada masalah pemahaman di sini. Bukan salah awak. Tapi salah mat UMNO tu jugak tak jelaskan dengan betul.

Mksd dia tak bersyukur kerana menyebarkan fitnah. Bukan tak bersyukur kerana penulis mendedahkan keburukan/korupsi pemimpin. Lain tu.

Faham?

Apa kata kita tukarkan nama pemuda umno n9 kpd PEROGOL UMNO N9?
Org umno memang gemarkan ayam rogol bangsar. Slurrp..slurrp.

Kah..kah..kah.
Kah..kah..kah.
Kah..kah..kah.

Slurrrrrrrrp..umm....slurrpee.

memang kimak pu n9 ni.kena kat mak dia baru dia tau ketuanan melayu

pemuda umno n9 tuh mak dia sendiri dia rogol...kekeke...tu yg dia marah menteri merogol kecoh2 dlam blog...kekeke...dia kan jenis incest...hahaha...

aku anak babi..aku anak babi..aku anak babi.
aku anak babi..aku anak babi..aku anak babi.
aku anak babi..aku anak babi..aku anak babi.

aku anak babi..aku anak babi..aku anak babi.
aku anak babi..aku anak babi..aku anak babi.
aku anak babi..aku anak babi..aku anak babi.

aku anak babi..aku anak babi..aku anak babi.
aku anak babi..aku anak babi..aku anak babi.
aku anak babi..aku anak babi..aku anak babi.

mak aii!!2007 tue.skrg 2011..biar betul???knpa perlu skrg ianya dibongkarkan??i'm confuse now!!(samada benar2 utk pertahan kebenaran atau menjatuhkan @ mengaibkan peribadi seseorang)huhuhuhu..

org2 lama politik biasa cerita yg kekuatan sesuatu kerajaan bergantung pada hebatnya unit jentera penerangan..agak2nya ini mungkin TAKTIK KOTOR milosuam kot nak jatuhkan imej baik Datuk Rais..Ingatlah FITNAH itu lbh tajam drpd mata pedang..lg bertambah dosa besar jika fitnah yg disebar semuanya palsu belaka..akhirat jua xtau ape hukumannya..HANYA ALLAH shj yg dpt membalas..fikir2kanlah..

apa kecoh2 nie??!!!jgn risau bila putrajaya berjaya ditakluki, for sure lah Rockybru mahupun Milosuam akn dilantik sebagai MENTERI..sorang MENTERI PENERANGAN dan sorang lagi MENTERI KOMUNIKASI..NAU'ZUBILLAH...

YE NTAH..BG LER CHANCE KAT MILOSUAM @ ROCKYBRU @ REJAM SEKALIPUN UTK JD HERO SEMENTARA MRK MASIH HIDUP..SEDANGKAN GODFATHER MEREKA PUN(ANWAR AL-JUBB)MASIH BEBAS DILUAR SANA(ASYIK NAK LARI DARI MAHKAMAH JER)KANG KALO DAH MASUK KE TANAH,PANDAI2 LER DEME SEMUA TUE MENJAWAB DEPAN ALLAH TAALA..BERANI KERANA BENAR TAKUT KERANA SALAH..

adun selinsing aper citer??tue lg terang2an buat maksiat..tp yg empunya badan masih berdiam diri..saksi kejadian pun dah Bergerac kali dikacau & diugut!!! MILOSUAM, itu fakta!!!XKAN XSOKONG???huhuhuhuu..xkan memilih kot...

apalah korang nie..xabis2 dgn fitnah sana sini..isu liwat anwar xsetel,isu wakil rakyat hina Sultan Selangor baru je bermula skrg dtg lak cite rais nie..xke isu ini blh menjejaskan hubungan diplomatik antara Malaysia & Indonesia..dah ler demam kekalahan pasukan indon xreda lg, korang nak tambah lg penyakit..korang nak ape sbenarnya??tlglah..jgn lah cuba menghuru harakan pemikiran kami semua dgn dakyah politik murahan kamu..

MILOSUAM @ REJAM @ SEMUA BALACI2 PAKATAN REPUT/PAKATAN RAPUH/PAKATAN RAKUS HARAM JADAH!!!SEMOGA SEGALA PERANCANGAN JAHAT/KOTOR DAN JIJIK KAMU SEMUA TIDAK AKAN TERCAPAI!!ALLAH MAHA MENGETAHUI SEGALANYA..ALLAH MAHA BERKUASA SEGALANYA..
ALLAHU AKBAR!!ALLAHUAKBAR!!ALLAHUAKBAR!!!

BODOH KORANG NI BGADOH2 KT SNI..DORG Y ATS2 2 DOK RELAKS JE..JGE DRI SNDRI SUDA..

mana wujud pemuda umno...semua puteri ngn wanita je...sebab sume mana ada kote!!!!

haktui... Tanpa nama berkata ni macam lalang... Kejap sokong cni kejap sokong sana... org mcm ni mmg sesuai jadi anjing je...

pemuda umno ptot ko y bersyukur coz kt sni dedahkan ape y menteri kesygn ko tuh buat


EmoticonEmoticon