Monday

Rosmah Mansur sibuk mengalahkan menteri




Biasa kita dengar perdana menteri atau menteri-menteri lain melakukan lawatan kerja ke luar negara atas urusan negara. Bukan sesuatu yang pelik kalau menteri melakukan lawatan kerja keluar negara. Tapi jadi pelik bila isteri PM buat kerja yang sepatutnya dilakukan oleh menteri.

Punyalah banyak menteri di dalam kabinet yang sememangnya diberikan jawatan dan diberikan gaji untuk mentadbir Malaysia oleh kerajaan, namun ada pula si penyebok yang masuk campur dalam urusan negara berlagak bagaikan menteri walhal tiada apa-apa jawatan yang disandang.

Dia ingat dia siapa? Apa jawatan Rosmah Mansor isteri Najib ini? Mengapa dia yang menyebok dan sentiasa sibuk mengalahkan menteri? Berapa gaji yang diberikan kerajaan untuk si pendek gemuk ini melakukan tugas-tugas yang sepatutnya dilakukan oleh menteri? Mungkin kerajaan patut potong gaji menteri berkaitan yang menyerahkan tugasnya kepada Rosmah.

Kalau nak sangat jadi menteri, nak sangat jadi ahli politik, masuklah bertanding Kak mah oi! Bukan menyebok buat kerja-kerja kerajaan berlagak mengalahkan menteri kemudian perabis duit rakyat duduk hotel-hotel mahal di luar negara atas alasan lawatan kerajaan.



ReJaM© "Jabatan Perdana Menteri sudah jadi syarikat perusahaan keluarga Rosmah"

21 comments

padan muka menteri menteri yang sedia ada...dah tak boleh buat kerja..tak pandai urus pentadbiran...ada yang lagi tinggi pun buat taktahu..kata orang sekarang..buat derk je...

padan muka segala kakitangan kerajaan khususnya bahagian top brass...

dah engkau orang tak tahu buat keja..biarle si rosmah buat semua...rosmah boleh ganti sesiapa saja...jadi imam macam amina pun boleh....

padan muka menteri dan timb. menteri semua..menteri ugama..menteri tak ber pelio..padan muka...tahniah rosmah untuk jasamu itu...pukul habis rosmah...kita perlu bersyukur kehadrat NAJIB kerana memvolunteerkan rosmah membuat semua keja tanpa dibayar gaji..cuma berikan beg tangan gucci saja dah cukup...keh keh keh..

hahaha..

u're so damn right..

Kah kah kah...
Betul lah Rejam...
Ini perempuan pendek memang menyebok....
Mengalahkan menteri!

mana butang like ni..buatla butang like......

Ini kire bukan stakat kes laki takut bini je, tapi lebih kpd bini TAK takut pd laki namanya...

p/s; teringat kat sorg kenalan aku dimana bini dia pulas telinga dia dkhalayak ramai suruh balik umah... :)

rejam, yg ini aku terpaksa sokong. sebab pompuan ni mmg dah melampau.

opssss.. lupe nk tambah. bini dia org n9 gak... Jgn marah org n9 eh!!! ehhehehe, scare kbetulan je psl rosmah pon org n9 ;)

Dalam bab ini, aku memang tak setuju dengan Najib
Sepatutnya isterinya jaga kebajikan suaminya
bukan sibuk masuk campur urusan negara...
Kerja suami dia sibuk dia nak buat...
Bodoh punya rosmah...
si gemuk pendek ini akan membantu kekalahan BN...

zhafirin : sbb utusan bz ngn hal die...haha...pe brg tnjuk psal kak ros kita nie...

kah..kah..kah
kah..kah..kah
kah..kah..kah

mama, nak beg.
mama, nak tetek.
mama, nak rambut gebang.

balik nanti mama beli beg tangan jenama imelda marcos ye.

kah..kah..kahh
kah..kah..kahh
kah..kah..kahh

eh?? bukan rosmah org phg ke?? wakaka~ da lupe daratan dah pompuan pendek ketot ni...dunie da akhir zaman...bile si jahil memerintah camnila jadinye..

rosmah ni pandai buat lawak jenaka.... bajet cun...

pahang2 jgn maen.. pantang mak nenek ak ade org mcm ni..

jadi imam as amina wadud? ish.ish ish,sapa lak jadi bilal?ulama muda" hai seteruk amina tutup aurat,dan tak le mengbankrapkan amerika,yg ni,tak bergaji ke donk oi? yang berjuta-juta lemons tu apa? duit sapa / terlibat tak income tax i? kalu Ye tak halal dunia akhirat......tang translation ni napa lak teruk sagt aduh,duh" padan muka' bukan
'match the face le" tapi should be "serve the existing minister right" tak tau le sj nak wat broken or lawak kut.hokay...bro

Bukan mengalahkan menteri tapi memang dh kalahkan Perdana Menteri dan Permaisuri Agung pun.

FLOM Divisyen di JPM sedang dibongkar.

Dikatakan telah ada unit khas dan bilik khas utk rosmah sebelah bilik najib.

Alkisah:

Satu pagi najib nak masuk opis tiba2 rosmah kata,"u masuk opis i, i ambik opis tu". Maghrib tu keluar siaran langsung kt tv3/4 pengisytiharan penyimpan mohor raja2 melayu mengisytihar rosmah sebagai perdana menteri pertama wanita di malaysia.

tak mustahil berlaku bagi seorg yg sedang mabuk dunia, kuasa harta dan takhta sedang dlm genggamannya.

inilah dikatakan org2 yg bertuhankan 'anu' wanita. akhirnya 'anu' jugalah yg membodohkan dirinya untuk tunduk kepada 'anu' wanita.

bila hamba amati pompuan ni, teringat kepada dua karaktor iaitu Ariel Sharon dan Penguin dalam cita Batman. sama saiz kan...hihih

TAHNIAH.. Buat Bik Mama.. kalau boleh buat lagi lawatan kerja ke serata dunia.. cam ni la bagus.. tak yah bayar gaji, free je. menteri2 lain boleh lepak umah goyang kaki.. biar bik yang setelkan semua. bik kan tengah rajin tu..

http://www.facebook.com/pages/1Malaysia-Mahu-Rosmah-Mansor-Jadi-Perdana-Menteri/144637852259654

pemuda umno n9...kau ni tak belajo ke..tu namanya najibam dayus..dah tau najibam dayus kau pegi sokong umngok gak nape..dah pemimpin jd bangang..kau jgn jd bengap plak...hahaha

ha ha ha.
si pendek gemuk?
tak semena2 awak dah kutuk ciptaan Allah.
awak tahu kan apa dosa menghina makhluk Allah?
sblm2 ni sy nampak awak petah berbicara pasal dosa dan pahala..
tapi apa dah jadi skrg ni?
insaflah..

hey , korang pandai je mengutuk....Korang jelous ke? Sekrang dunia ni lihat siape yang boleh buat kerje....kalau u dpt keje yang bagus seprti u ckp menteri ini itu , kalau u tak dpt urus , sma dengan kosong sahaje....Biar org mampu dan berani je yg buat....saya rase tak de masalah..Yang masalah sekrang ni , orang yang jelous ngan seseorang , memihak pembangkang , yang sentiasa ingin menjatuhkan keamanan negara..korang ni buat blog ni buat kecoh je....Baik korang bla la...


EmoticonEmoticon