Saturday

Rosmah sewa hotel RM100, 000 satu malam di Dubai




Di kala Perdana Menteri Malaysia Najib Tun Razak menyarankan kepada rakyat agar mengubah cara hidup bagi mengurangkan kesan terhadap kenaikkan harga barangan, isteri kesayangan Perdana Menteri, Datin Rosmah Mansor bermewah - mewahan bagai isteri jutawan minyak dari Arab Saudi, mengamalkan gaya hidup mengalahkan selebriti Amerika apabila memilih untuk bermalam di sebuah hotel terkemuka di Dubai dengan kadar sewa RM 100, 000 untuk satu malam.

Beginikah seorang pemimpin yang benar-benar mahu memperjuangkan nasib rakyat? Bila kehendak rakyat diminta untuk diperjuangkan, alasan Najib "Negara akan bankrap". Bila Najib ingin menamatkan subsidi petrol untuk rakyat, alasan yang sama juga digunakan "Sekiranya subsidi untuk rakyat diteruskan, negara akan bangkrap pada tahun 2019".

Mintak turun harga minyak, "Tak boleh nanti negara bangkrap", PKR ingin beri kenaikan gaji guru Rm 500 sebulan "PR beri idea yang tak realistik, kalau buat begitu negara akan bangkrap", Pakatan Rakyat ingin beri air percuma kepada rakyat "PR tak pandai ekonomi, kalau bagi air percuma nanti Selangor akan bangkrap". Bila isu dibangkitkan untuk memperjuangkan nasib rakyat, alasan Najib untuk menolak pastinya "Negara akan bangkrap".

Rakyat disuruh oleh Najib untuk mengubah gaya hidup, jaga perbelanjaan keluarga, isteri, anak dan kurangkan pembaziran kerana harga barang semakin meningkat. Rakyat bawahan disuruh kurangkan pembaziran, disuruh ikat perut, disuruh tahan lapar, kurangkan gula, kurangkan kolesterol, kurangkan penggunaan telefon kerana semuanya naik harga. Tapi isteri sendiri menghabiskan RM 100, 000 satu malam sekadar untuk menyewa hotel paling mahal di dunia.

Perbelanjaan Najib menggunakan wang negara di luar negara sepanjang tempoh 19 bulan atau 588 hari menjadi Perdana Menteri juga kini sudah mencecah RM8,724,894.91 bermakna RM31,840.50 sehari [Utusan]. Lihatlah, dalam masa sehari sahaja Najib menghabiskan wang negara lebih banyak daripada duit gaji rasminya selama sebulan iaitu sebanyak RM 22826.65 [Utusan].


ReJaM© "Bila rakyat bawahan marah Najib kata rakyat tak tahu bersyukur"

42 comments

dalam utusan tulis najib dan rombongan. kat sini diputar belitkan pulak... najib dan rosmah sahaja nilaikan sendiri

mamposlah rakyat 1 Malaysia.....

sokong be end suma naik..kena tipu pun sokong jugak pas 2 bila dah rasa sakitnyre kena ikt perut ubah gaya idup..sampai xtau nk ubah gaya idup aper lagi pas 2 be end datang menagih simpati bila pilihan raya lupa suma sokong balik be end..pas 2 menderita lagi....aku pelik rang yg sokong be end ni suka pilih menderita dari cari altentif len tepu btl otak diorang ni

perompak harta rakyat delete 15 January 2011 at 08:35

Anonymous said...
dalam utusan tulis najib dan rombongan. kat sini diputar belitkan pulak... najib dan rosmah sahaja nilaikan sendiri
.................................................................

masih ada jugak pencacai Yahudi Laknatullah yang masih sokong pemimpin perompak harta rakyat ni.....

apa ko ni makan daging babi ke sampai otak ko benap nak mampos?....

konsep yang ingin diterapkan kat sini ialah perlukah seorang Perdana Menteri berhabis duit rakyat joli katak pakai duit rakyat bawak bini sedangkan beliau berkali-kali mengingatkan rakyat bawahan agar berjimat-cermat dizaman Kerajaan BN naikkan harga minyak ni....
(negara pengeluar minyak lain seperti Brunei boleh jual minyak murah pada rakyatnya)

Tak kira la dia bawak berapa ratus orang pun ikut dia jalan... pokok persoalan utama disini ialah PM Parti Barisan Lanun merompak duit rakyat berjoli sakan pakai duit rakyat tapi bila bab nak keluarkan peruntukkan lebih sikit untuk kesejahteraan rakyat dia jawab

"Negara akan bangkrap"

Lanun macam ni yang kau nak terus pangkah bagi dia pimpin Kerajaan Malaysia?

Actually Pak Jib & Mak Cik Mah ni lebih HINA & KEJI dpd BABI.. menyusahkan rakyat jer, Babi pun dok wat susah sama sendiri.. celaka betullah,.semoga Allah melaknati mereka..

s/u JKKK

Aduhaaiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!
Apasal lah korang ni senang dipengaruhi dgn benda2 mcm ni?mcm manelah nak maju jika tahap pemikiran korang semua bodoh mcm ni,,,sorilah i terpaksa berkata sedemikian...
buat pengetahuan korang artikel ni boleh dibuat oleh mane2 pihak yg berhati busuk...penuh dgn hasad dengki...
TOLONGLAH WAHAI SEMUA RAKYAT MALAYSIA...
majulah pemikiran korang...jgn smpai satu hari nanti korang ditindas mcm zaman b4 merdeka dahulu!!
AKU KERJA KAT HOTEL NI DIBAHAGIAN ROOM SALES!!!
So,, mmg terkejut besar bila terbaca ni...siapa x terkejut? bila mase atlantis dubai palm island charge 100k per night?
setahu aku mmg harga ni x pernah wujud...sedangkan bur-al arab, the adress in burj-khalifa... dan byk lagi hotel2 lain...malah lebih bagus dr tempat aku kerja ni, TAK PERNAH WUJUD harga ini!!!!
aku kerja dah 4 tahun kat dubai, dan tahun ni masuk tahun ke-5....
so, ttg sales kat mane2 hotel aku tau lah...pls...
jgn cepat terpedaya!!!!! celiklah pemikiran korang ttg ini...
JGN TAU CEPAT MEMBERONTAK....buat malu dgn negara2 jiran jerlahhh...........

PAS...nie satu lg dasar pencacai penjilat UMNO/BN.

Kalau xder angin masakan pokok bergoyang.
Selamatkan Malaysia PRU13
BN/UMNO = Lanun.

kepada perompak harta rakyat ,cuba ko baca apa yg utusan tulis then apa yg diputar belitkan kat sini... mana hilang perkataan "rombongan" tu.. kenapa dihilangkan? kalau berdua guna duit banyak tu memang la meragukan.. kalau ragu2 kenapa tak report pada SPRM je.. dok melalak dan menganjing jer nak buat apa... apa punya "bijak" la sekor ni..

kepada perompak rakyat sekali lagi... baca ni betul2

edisi utusan:

KUALA LUMPUR 22 Dis. – Datuk Seri Najib Tun Razak dan rombongannya membelanjakan sebanyak RM8.72 juta ketika lawatan ke luar negara dari 3 April tahun lalu hingga 19 November tahun ini.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata, sepanjang tempoh lebih 19 bulan atau 588 hari itu, Perdana Menteri dan rombongannya telah ke luar negara sebanyak 42 kali.

DIPUTAR BELITKAN dalam ni jadi macam ni pulak :

Perbelanjaan Najib menggunakan wang negara di luar negara sepanjang tempoh 19 bulan atau 588 hari menjadi Perdana Menteri juga kini sudah mencecah RM8,724,894.91 bermakna RM31,840.50 sehari


KEMANA HILANG PERKATAAN "ROMBONGAN"? APA NIAT SEBENAR ARTIKEL MILO SUAM NI?

KALAU PASAL PM MENGINAP DI HOTEL PUN NAK DIJADIKAN ISU BESAR.. TAK KEMANA LA KITA. TUDUHAN PULAK DIBUAT TANPA USUL PERIKSA KEBENARANNYA. CERITA KEKURANGAN,KEBURUKAN,KEKEJIAN ORG MEMANG SERONOK YOP..TIGA HARI TIGA MALAM PUN TAK HABIS, MACAM SESETENGAH AHLI POLITIK DI MALAYSIA TAK KIRA LE BN KE PAS KE ATAU MANA2 PARTI.DAN KITA PUN SUKA DEGAR SEBAB RASA MACAM SERONOK KANNN!!SESUAI DGN SELERA YUUU, TERUTAMA KALAU KITA INCLINE KPD SATU KUMPULAN YG MENYEBARKAN CERITA TERSEBUT..ITU LA NAMANYA 'MANUSIA DAIF'..SO, JADI LAH RAKYAT MALAYSIA YG CERDIK DAN BERTANGGUNG JAWAB, BERDIRI ATAS PERINSIP SENDIRI DAN JGN LE BINA KEBENCIAN DI KALANGAN KITA,KALAU NAK BERPOLITIK,BIAR LE BERPADA..SEMUA PEMIMPIN POLITIK YG KITA ADA ADALAH YG TERBAIK DIKALANGAN KITA KAN!!SAMADA ANWAR, NAJIB, HADI, DLL, KALAU TIDAK MEREKA TIDAK MUNGKIN ADA PENYOKONG. TAPI MEREKA JUGA ADA KEKURANGAN YG MUNGKIN LEBIH BANYAK KELIHATAN DARI KEKURANGAN KITA..SENDIRI.PILIH JE LE MANA YG KITA SUKA. JGN KECOH2.JGN BUAT ANDAIN TAK TENTU HALA..SEBAB KITA JUGA ADA ADAB,TATASUSILA N UNDANG2 UTK DI PATUHI...KAISER

Smer masa rosmah dok kat hotel tu kluar emas laaa.. kowang mana tau.. kentuk, berak, kencing smer jd emas. Pasal tuh kena dok hotel mahal. Kang ada plak kutu2 pembangkang dtg curi nanti kan susah! kang x marasa plak nanti pencacai2 UMNO..

dalam mase 19 bulan habis 8 juta lebih still membazir.. rombongan sungguh najib ye sampai 8 juta lebih untuk 19 bulan, ape la yang dirombongankan tu.. bangang punye bn..

bodoh penyokong bn nie...dlm tempoh 19 bulan dah hangus 8 juta...ko kira la sehari dia blanja bape? ape rombongan dia buat? setakat pegi mesyuarat jumpa obama suh yahudi amek alih sistem peperangan malaysia boleh la...umno bn bukan stakat tunduk ngan yahudi zionis jek, malah ngan mca pun skang dah x berani...tapi berucap kemain berapi...cium keris kunun lambang melayu sejati...melayu makan babi ade lah...

haizz RM100, 000 untuk seorang..alangkah baiknya duit itu disalurkan kpd rakyat

aku tengok dari post2 kat atas tu sume nye marah, marah pasal rosmah belanja 100k sewa hotel, marah kat rosmah pasal abeskan duit rakyat, marah kat najib pasal abeskan duit rakyat.. marah kat barisan nasional.. ikutkan hati aku ni, aku pon marah, aku pon tak puas ati, aku geram sangat bila harga minyak naik, harga bawang naik, harga kelapa naik, tapi aku nak lepaskan geram aku kat mana, setakat bagi pandangan kat forum2 boleh la sambil2 melepaskan kemarahan aku..

tapi tu la, aku nak gi marah pm tak boleh, nak gi marah rosmah pon tak boleh, apa yang aku boleh buat cuma menaik tarafkan ekonomi diri aku sendiri, moga2 dengan usaha aku sekarang, bila akan datang nak naik minyak ke, harga barang ke, aku masih boleh cover utk diri aku dgn keluarga aku, lantak la dengan pakatan rakyat dgn barisan nasional, wat hal sendiri sudaaa...

sokong hafiz...... dri menulis blog bodoh macam milo suam

woi penyokong umno. utusan melayu tu kan paper umno. yang ko percaye kenape?????
umno pakai media bole lar dia putar belit cerita.

kalau benarlah seperti apa yang dipaparkan diatas, amat malanglah nasib rakyat dinegara kita..

sokong be end suma naik..kena tipu pun sokong jugak pas 2 bila dah rasa sakitnyre kena ikt perut ubah gaya idup..sampai xtau nk ubah gaya idup aper lagi pas 2 be end datang menagih simpati bila pilihan raya lupa suma sokong balik be end..pas 2 menderita lagi....aku pelik rang yg sokong be end ni suka pilih menderita dari cari altentif len tepu btl otak diorang ni

January 15, 2011 8:32 AM

>>> betul aku pon dok pikir yg macam tu jugak... tp nak buat camner MELAYU kan MUDAH LUPA bak kata che det...

mat aaaaa dia pakai duit aku tuuu

aku tgk la kan..rakyat malaysia ni terlalu bergantung ngan kerajaan la..wat hal masing2 leh tak..nk kaya...naik kan la taraf hidop sendiri...nie dak..sume nak tggu kerajaan..ye la..aku tahu segelintir kerajaan agak korup..tp nak buat camane..biar je la diorang..dosa dioerang..kalo betol nk bangkang..buat la cam kat tunisia tuh..revolusi manusia tah pape tah..stakat melalak dalm blog boleh la wey..anyway, aku tak sokong BN or PR..dua2 perangai mcm lahanat

Encik Hafiz tu myb dia duduk sorg2 dlm dunia ni, haha,dia xfaham ape mksud belas kasihan n perihatin dgn naseb org laen, kesiannn....

19 bulan habis 8 juta...ade lagi pihak nk kata mmg sepatutnya mcm tu kos nye...n apa yg pasti, org tu tak waras... fikirla, flight tiket pn bole dpt special ofer dr MAS, wpn pg ramai2 sekalipun, xsepatutnya dgn harga mcm tu, penginapan, knp pilih hotel mahal??kat Malaysia ni, ade lg org duk bwh jambatan ok!!!! Misal la kata, Bini PM kte ni pg ramai2, tp kenapa sampai habis RM 100k tuk semalam, aku penah gak duk hotel mahal2 kat europe, ngn RM 100k bape org dia bwk sana??kalo rate 1k semalam (tu pn kire dh super mahal punye rate), dia bwk 1000 org ker???gler xlogik...habis kan lbh kurang RM190k tuk per trip melawat...OMG...logik ke lawatan mcm tu??ratusan org ke yg dia bwk??

Kepada yg masih blum mahu berfikir, sila buka kalkulator n cuba buat perbandingan, nk lg best, korg cr rate2 hotel 5 starss kat dunia ni, den bandingkan...dengan masih ada rakyat yg tertindas, berbaloi ke pemimpin kte nikmati kemewahan mcm ni...Contohi kepimpinan Umar Abdul Aziz...

aku tak tau nak cakap macamana lagi.belum pernah sejarah kat malaysia ni ada sorang pemimpin yang bini nya lebih berkuasa dari lakinya. tengok belanjawan ari tu...seluar dalam pun disebut dalam belanjawan. yang buat permata lancau apa sampai berjuta nak sara... hinggakan bantuan makanan rakyat termiskin kat sekolah luar bandar telah di hentikan... nak lahirkan manusia yang macamana dari permata yang kononnya khazanah negara! sikap boros haramzadi sungguh betina ni...tiap kali keluar negara dengan perbelanjaan di tanggung kerajaan...kepala bapak dia! tiap kali balik... satu kontena kargo tu barang2 dia... sekali tempah baju, dah macam kilang baju butik tu dok jahit pakaian dia seorang.... apa punya jenis natang ni...tukang perabih duit rakyat. laki dia pun jenis bengap nak mampos...patutla...kerajaan dia semuanya dari jenis spesies rogol amah, rogol dan bunuh awek sendiri...simpan jalang...bawak lari anak raja...penderhaka pada sultan, pengampu...pembodek...tukang angguk macam pok kor ( sesumpah )pelakun lucah dan jalang....

pas said.........
Aduhaaiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!
Apasal lah korang ni senang dipengaruhi dgn benda2 mcm ni?mcm manelah nak maju jika tahap pemikiran korang semua bodoh mcm ni,,,sorilah i terpaksa berkata sedemikian...
buat pengetahuan korang artikel ni boleh dibuat oleh mane2 pihak yg berhati busuk...penuh dgn hasad dengki...
TOLONGLAH WAHAI SEMUA RAKYAT MALAYSIA...
majulah pemikiran korang...jgn smpai satu hari nanti korang ditindas mcm zaman b4 merdeka dahulu!!
AKU KERJA KAT HOTEL NI DIBAHAGIAN ROOM SALES!!!
So,, mmg terkejut besar bila terbaca ni...siapa x terkejut? bila mase atlantis dubai palm island charge 100k per night?
setahu aku mmg harga ni x pernah wujud...sedangkan bur-al arab, the adress in burj-khalifa... dan byk lagi hotel2 lain...malah lebih bagus dr tempat aku kerja ni, TAK PERNAH WUJUD harga ini!!!!
aku kerja dah 4 tahun kat dubai, dan tahun ni masuk tahun ke-5....
so, ttg sales kat mane2 hotel aku tau lah...pls...
jgn cepat terpedaya!!!!! celiklah pemikiran korang ttg ini...
JGN TAU CEPAT MEMBERONTAK....buat malu dgn negara2 jiran jerlahhh...........

..............................................................

1st at all..ak ucap tahniah la kat ko pasai ko keje kat oversea..bkn senang org kita nak keje kat dubai terutama sektor hospitality..
lagi2 kat atlantis dubai palm island, ak terpanggil nk commnent kat sini ada 2 sebab..
sebab pertama : ko dh keje lama..masuk 5 tahun dah..yg bt ak lagi salute kat ko sebab ko dpt keje kat dept room sales. kira bawah sales marketin la kn?? ak dah keje sektor hospitality nie since 1998..
ak penah apply tapi dapat coffee hse je..
klu ko dh keje lama kat sana tentu jumlah rm100k utk 1 malam xde bkn mustahil..
contoh : harga bilik b4 20% tax USD$22,000
plus : Hotel Facilities x mustahil dapat cecah rm100k.
ko kena ingat kat sana guna USD...

sebab ke 2..

ak nak berkenalan ngan ko...takkan awek je ko nak layan kot...mana tau kot2 ak boleh mintak tolong ko masukkn ak kat sana as a room sales..hehehehe...
bkn ak x caya ko keje sana..tapi ak sangsi dgn dept ko...ak penah dgr kalau pekerja dari malaysia diorg hanya letak kat dept housekeepin, FnB. kira ko nie dasat la...
nama ko sapa ye..???
habsahry@yahoo.com add ak kat FB

Budak Nakal --

Aper kemendenye yoop.... aper bukti ko kerja kat dubai?.... Ni kalu korang smua nak tau, ada la satu majlis kat dalam malaysia ni yg dirasmikan oleh mak lampir moden ni... ada ker patut Abang Sayang dia boleh sampai dulu.... dia plak boleh naik kapal terbang berasingan... mengabiskan duit rakyat jer.... nasib baik bapak aku tukang Tebaq roti jer...

PAS January 15, 2011 10:48 AM ..... nampak sangat budak yang mengaku kerja hotel kat dubai tu betul mana ada hotel sampai RM100K semalam kat dubai yang ada hanyalah USD25K semalam tak termasuk tip dan ++++++ .... so USD25K x RM3.1 = RM77.5K jeeeee ... mane sampai RM100K pun ... kalau campur2 dengan tip dan room services tu mungkin laa sampai RM100K

sembanggggg mcm haraaammmmmm!! keja kat dubai la. keja kat roomsales konon. pigirahhh.... otak dasat mendenye kalo RM dgn USD pon x reti nak beza. kalo ko betoi keja kat oversea, mesti ko bole tgk betapa teruknya pemerintahan BN kat malaysia ni. bodo piang!! ko keja kat oversea sbb apa? kat malaysia xleh cr makan? maknanya cara pemerintahan x betoi la tu.... bengong

buatlah perbandingan yg seelok2nyer...pilihlah apa yg d rasakan btul...yg lain tu kita serahkan pada kuasa yg maha esa..agar kita hidup aman dan damai..pk lah sejenak..kalau korang sumer bertelagah..apa yg korang dapat...wang!!!nama!!!kuasa!!!kekayaan!!!

assalammualikum wahai saudara islam ku semua yang berada didalam perbincangan ini.bila kita berkata biarlah semua itu betul dan pasti betul. kalau tidak benar hukumnya fitnah.bila kita menfitnah seseorang itu hukumnya mengaibkan seseorang. dosanya masyaallah. tunggu sajelah balasannya dari allah.tapi kiranya benar, orang yang membelanya adalah orang yang bersubahat.orang yang bersubahat dengan kemungkaran tunggulah saje balasannya. jadi bila kita hendak menulis disini pastikan kita tahu akan cerita yang berlaku disana. janganlah kita risau syurga dan neraka pasti akan menanti pak jib n cik mah bila mereka meninggalkan dunia ciptaan tuhan ini. bukan mudah untuk menjadi pemimpin. apa sahaja tindakan yang mereka lakukan pasti pasti dan pasti dilihat oleh allah swt dan dicatitkan oleh malaikat. yang pastinya saya telah duduk dibawah dua parti umno dan keadilan. apa yang saya lihat orang yang berada dibawah keadilan ini adalah bekas orang umno juga. jika di umno ada kroni di keadilan juga ada. jika di umno rasuah di keadilan ada juga. biarkan lah mereka ini berpolitik. pada seluruh saudara islam ku jangan bazirkan masa anda. teruskan hidup anda seperti biasa. saya pasti kebanyakan saudara saya disini semua hidup seperti sediakala. tidak kira umno atau pkr yang memerintah. terutama penduduk negeri selangor sendiri. apakah zaman umno gaji anda rm600.00 zaman pkr gaji anda rm1000.00. kepada saudara ku yang bekerja dikilang kilang. dengan nama allah saya pernah bekerja disingapura. apa yang saya lihat pemimpin sana telah menetapkan kepada semua pelabur yang ingin mengajikan rakyat tempatan singapura dengan salary minimun SD900.00. semoga allah akan mengurniakan kita seorang pemimpin yang mampu membela seluruh warga pekerja dimalaysia seperti yang dilakukan pemimpin2 negara singapura. sebelum saya mengundur diri saya memohon ampun dan maaf kepada seluruh saudara ku jika ada kata2 penulisan saya ini menyinggung perasaan. wasalam.

Bodoh punya PR ~ Penyangak Rongak aka Pakatan Robek...tak habis-habis buat tuduhan melulu. Artikel tak berkualiti macam ini pun mau percaya ka? Patutlah PR semakin goyahhahahahahaha... :))

Mau marah or maki aku..sila call #1234,...call punya call x dapat2..hehehe

Aku bkn BN, or UMNO...aku atas pagar, siapa tak betul aku sebat...

atas pagar sama mcm x de matlamat hidup...ko sangsi dgn ape yg ko buat...klu ko lelaki,ko bkn lelaki sjati sbb x leh wat keputusan muktamad...ape kes atas pagar...hahaha...kesian..atas pagar klu PAS bg rm50 BN bg rm100 mesti ko pilih BN kn...hahahhahaa...cetek akal pnye org..

assalamualaikum...sya seorang remaja yg memerhati...saya sygkn bangsa n agama saya..bila trjumpa je..budak2 kecil saya mesti nasihat..'adik belajar rajin2 ye'..bila saya terbaca je artikel di atas..kawan saya bg link nie..hati saya tersentuh..kenapa org melayu kita asyik2 bertelagah je..munkin nie ade dalam genetik kita mana tahukan..??.law berniaga plak..susah tgk org yg lbh maju pada kita...pasti ade yg x kena...kita perlu igt susah untuk puaskan hati semua org...hati mak n ayah kita pon x semestinya kita 100% bole jaga nie hati berjuta2 org...tahu...mungkin ade yg merasakan dgn bertelagah nie dan mencari kesalahan org lain merupakan cara yg terbaik...tp bg saya ianya x releven..kita sebagai org melayu pemegang amanah ALLAH iaitu islam..perlu cari satu satu cara yg konkrit tuk memajukan bangsa kita..bkn megutuk or mncari kesalahn sebangsa kita...tahu..ade benda tu x betul..dan ade yg betul....x semestinya yg betul 2 betul...n yg salah tu akan tetap salah....yg penting sekarang nie jgn asyik fikr ape yg negara patot buat kepada kita sebaliknya ape yg kita buat tuk negara..dgn cara nie...yg mana yg slah tu bole d tunjuk ajar kan..bkn dgn menghukum n cari kesalahan..jika kita semua bersatu..byk yg bole dicapai...syiar islam pon dapat ditegakan..keamanan pon tercapai..wahai abg2,kakak2,pak cik2,makcik2,..ayuh bersatulah..!!..wallaahualam....

Pemimpin tahap dunia kelas satu
rakyat mesti kelas satu
Pemimpin tersalah cakap pun kena turun.

Pemimpin tahap dunia kelas tiga
rakyat pun tahap dunia kelas tiga
Pemimpin buat apa-apa salah pun x apa ...
dan ini senario kelas ketiga

Kebodohan, kemalasan, nie lah sbabnye. Mmg ada hotel di dubai yg memerlukan belanja sebegini, kalo sewa 1 malam 25k USD, tips? Taraf tips pasti berganda2 berbanding tips kat sini. Semua perbelanjaan pun berganda. Baru baca surat khabar semalam, makan ikan pati. Dan masakan kampung kat malaysia nie bleh sampai rm13k, makanan sana? Lbeh2 lg hotel tu. Sewa 25k USD, sepinggan nasi pun pastinye sekurang kurangnye dalam ratusan USD. Lauk? Tips pastinya bg ratusan USD gak. Sekali mai antaq brg, tips. Amik brg, tips. Hanta makanan, tips gak. Pasti ratusan USD skali bg. Xkan RM100 sapa mau amik? Ni semua duit rakyat. Kita bayar cukai pendapatan, pekerja kerajaan pun kna bayar cukai gak. Negara kita nih dikurniakan petroleum, tp apa kerajaan buat kat petroleum tu? Eksport. petrol yg kite pakai nih import mia, sbab tu mahal dan slalu naik harga, sbab ditentukan oleh pengeksport. Nak kata senang, duit minyak semua kita bg kat kerajaan. Keta nasional proton dan perodua. Cukai tinggi berbanding keta jepun dan eropah. Apa nih? Kata keta nasional tp nk isap duit kita gak ke? Negara bankrap? Mana ilang semua duit lbeh tu? Dah untung banyak isap duit rakyat. Rosmah sanggup kata gempa bumi kat jepun tuh balasan dorang, gua harap gak dia dpt balasan setimpal atas perbuatan dia, jikalau ianya benar. Rakyat nk bankrap? Tu alasan. Negara xkan bankrap, konteks yg benar ialah kerajaan bankrap. Cara dorang dibesarkan, cara dorang dididik, tulah yg menyebabkan kemalasan, hidup sambil lewa, nk mewah je xnk susah, juga bleh disamakan dgn kebodohan. Cara dibesarkan tulah yg menyebabkan ramai org malas. Ada jugak yg harap kat kerajaan je. Sapa yg salah? Manusia sendiri. Semua org ada salah. Tp kali salah sampai xleh ubah diri sendiri, xde harapan kat org jenis gitu. Lbeh baik tukar balik pakai sistem barter, adil dan saksama, xde org kaya dan miskin, nk lbeh buat lbeh buru binatang cari brg sendiri. Kan adil? Kat dunia duit ni xkan ada keadilan, sbab pasti akan ada pihak yg tamak dan tak bertanggungjawab. Oleh itu trima jelah, kita xleh wat pape, berhijrah pon apa gunanya, akan ditindas jugak. Buat keje sendiri diam diam jela.

Salam/// tahniah milo suam.. bongkar lagi...

RM 8 juta kalau dijadikan simpanan premium kat bank, boleh dapat RM 480,000 setahun...

Dor

Pesanan untuk Rosmah jambul kembang,tak tahu bersyukur! Najib, aku dah tak tahu nak cakap apa. Kalau arwah ayah kau tahu, mesti dia sedih. Rosmah kau tu dahlah dibeli Najib dulu. Taraf kau tu takat mana? Pikirlah...

ok..sama- sama le kita tumbangkan BN atau jgn bagi majaroti 2/3 pada PRU 13 nanti.

Mana Air Free PKR kat Selangor ? Masih sekarang air masih bayar lagi.

hahahaha..ramai2 ni, ade jugak yg membela najid ngan rosmah..
bukan mudah nak hapus sekutu2 penrompak duit rakyat ni..konon2 nye xwujud hotel semahal tu? check kat~http://do-while.com/top-10-most-expensive-hotels-in-the-world/ takkan nak kena bagitau Dollar convert to RM?


EmoticonEmoticon