Friday

Ikhwanul Muslimin pengganas, Yusuf Qaradhawi menyesatkan - Najib


Selepas mengejutkan umat Islam dengan meletakkan kalungan bunga sebagai tanda penghormatan di makam musuh Islam Mustafa Kemal Ataturk [Makam Kemal Ataturk], Najib sekali lagi mengejutkan kita apabila dilaporkan membayangkan Ikhwanul Muslimin sebagai pengganas, malah mendakwa Ulama Besar yang menjadi rujukan dunia islam Sheikh Yusuf Al-Qaradhawi sebagai membawa kesesatan di Timur Tengah.

Di bawah ini screenshot ucapan najib di Turki yang dilaporkan oleh National Review. Najib bukan sahaja menghina Ulama Besar itu, malah dilihat bangga dengan pujian dari setiausaha Negara Amerika, Hillary Clinton yang memuji Malaysia sebagai “modern, progressive, and moderate” [National Review]

Laporan National Review ada memetik ucapan Dato’ Sri Najib Razak di Turki yang dilihat jelas sarat dengan prasangka buruk terhadap ulama terkemuka Sheikh Yusuf al Qaradawi dan Ikhwanul Muslimin. Perdana Menteri dilaporkan menggesa agar Ikhwanul Muslimin disisihkan dari agenda Perubahan di Mesir kerana masih terlibat dengan keganasan.

Kenyataan terbaru Najib Razak juga membuka pekung kecurigaaan pemimpin tersebut terhadap ulama dan gerakan Islam seluruh dunia yang kini kian giat menyertai proses demonstrasi. Sekiranya Perdana Menteri mempunyai kebimbangan terhadap sosok seperti Sheikh Yusuf al Qaradawi, mengapa anugerahkan beliau Tokoh Maal Hijrah Kebangsaan tahun 2009/1431?

Nampaknya gerombolan songkok tinggi sudah ada ulama baru untuk menjadi rujukan kerana Ulama Besar seperti Yusuf Qaradhawi sudah ditolak.

ReJaM© "Al-Fadhil Sheikh Najib Tun Razak"

95 comments

Maklumkan Ikhwan Muslimin, minta mereka saman Najib kerana membuat fitnah.

astaghfirullahal'azim....

sayangkan kuasa pun jgn wat camni..

rakyat mesir guna kekerasan sbb ghadaffi x amalkan demokrasi dh..die dh jd diktator.kalo 'demokrasi' malaysia ni,bole la lg digunakan cara lembut..

pengkhianat agama.

Mudah-mudahan Allah memberi hidayah dan petunjuk kepada najib dan sekelian umno adanya

celaka btol... dia dh nyanyok ke ape smpai ckap cm 2... ada agama ke x ni?..

Rasanya better marah org kanan najib yg buat text ucapan tu...or najib berucap tanpa text ucapan??

NAJIB nak jadi hercules kot.. sayangkan kuasa islam tergadai..

dah lama dah najib dan sekutunya umno kafirkan ulama terkemuka ni.

aku takot nnt Malaysia pula dapat bala sbb pemimpin a.k.a PM Msia bangang,menunjukkan kejahilan dia..tobat la najib oii..x cukup dok mengata ulamak di Msia,Ulamak luaq pun hg nk kata..

"Ya Allah Ya Tuhanku,berilah petunjukMu kepada pemimpin(PM) kami yang jahil ini..amin"

Jahanam punya Tong Najis. Woi para penyokong UMNGOK, ape kes?

Takkan senyap je? Bangsat korang semua.
Pegi jahanam la dengan UMNGOK sial ko tu.

Lantaran hujah sebegitu rupa seolah mempelawa rakyat turun kejalanraya.

Kemungkinan juga akan datang giliran Malaysia. InsyaAllah kita tunggu sahaja masanya.

tak masuk paper utusan meloya ke?

aku tengah tunggu comment dari pemuda umno penang @ umno n9
nak tengok dia nak putaq mana lagi

klo nk ckp bodo,,tp pm,,xkn la bngang sngt kn,,ckp2 la woi,,nie la dnia akhir zman,,ulama d ktpikn,,haish

ulama tu sokong anuar..tentulah (najib)bangsat ni kutuk habis habisan

semoga najib al-mongoli dicucuri rahmat ke atasnya bila mati nanti . untung kalau Allah nak bg .

kpd Tanpa Nama, klu ada button 'like'.. dah lama aku klik
komen ko.. hahahaha

SAH...umno tolak islam...TUN M dgn NAJIB adalah bukti terbaru...

Peh..
macam ni sekali..
baru la kau dok atas pagar 2 3 ari ni..
terpaksa turun balik..
najib2..

nak tgu jaka komen,,,

may god have mercy on his soul...

Kerajaan Malaysia telah menganugerahkan Al Alamah Dr Yusuf Qaradawi sebagai Tokoh Maal Hijrah tahun 2009. Dan pada tahun ini Tuan Haji Najib ,PM 1Malaysia telah membuat tuduhan yang paling ganas terhadap tokoh ulama' antarabangsa itu.

Kalau begitu, kita cabar Tuan Haji Najib menarik balik gelaran tokoh Maal Hijrah kepada ulama tersohor tersebut.

Pada pendapat saya, Tuan Haji Najib saling tak tumpah seperti Al munafikun Kamal Artutuk iaitu kepala bapak pemodenan Turkey yang samasa hayatnya bekerjasama dengan Yahudi dan Nasaro dalam menghancurkan Khilafah Uthmaniah. Mahadey pun sama.

Akan sampai balasan tuhan pada Najib dan gerombolan UBN yang menghina ulamak demi membeli pujian dari Kerajaan Amerika dan sebagai tanda dia seorang muslim yang menyembunyikan kemunafikannya.

Cucu Cicit Bani Adam.

NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI!... MAMPOS LA KO NAJIB, MAMPOS LA KO NAJIB, MAMPOS LA KO NAJIB, MAMPOS LA KO NAJIB, MAMPOS LA KO NAJIB, MAMPOS LA KO NAJIB

najib ni mesti penyokong atau peminat Astora Jabat..
sbb astora pun kutuk Dr. yusof Qardhawi..
molek ngak arr dua dua sesat...
pemimpin akhir zaman memang gitu..
hubbu dunia... cintakan keduniaan gadaikan islam..

sebaiknya kita selidik dulu bende ni,sebab yg sumber ni pon dari luar,kita minta najib ni buat penjelasan,suruh die buat kenyataan balik,atau cuba bg bukti kukuh tentang bende ni,sebab bila sampai satu berite,daripada orang yg fasik,hendaklah kamu selidik dahulu...kita lihat,kalau betul kita minta dia buat kenyataan maaf kepada ulama dan jemaah yg terlibat....ingat,berjuang kerana Allah,bukan berjuang atas nafsu amarah sahaja....kalau benar,sampailah azab Allah kt die,kt dunia ni pon boleh jadi,xyah tunggu akhirat lg,wallahu taala a`lam

manusia yang bakal tidak di terima bumi.

wahhh..aku tanak undi mane2...lantak lahh..idop aman bhai..hahah..daripada ade pemerintah yg yang xbagus..

Muslim yang bercakap dengan lidah kafir...

-LanKotaMrd

sokong yang tiada apa2....
suruh PM kite wat PC jelaskn isu ni...
manela wakil umno ni...
minta tlg smpaikn kt ketua dorg...
hehehehehehehehehe

kpd Ada Nama berkata..., aq skong ko 100%

Ikhwanul Muslimin keganasan?? sapa najib tuh nak menidakkan
formula Hassan Al-Banna??

kalau sikap pemimpin yg menolak ulamak sampai mcm ni, xmustahil Malaysia bakal menimpa bala.. jgn ingat selamanya aman dan selamat..

begitulah pandangan al allamah addajjal dr najib razak as shahir bi altantuyaani

mana sekolah ugama najib jendul nie...ulama ko cop pengganas? sah la otak ko dah rosak kena nasi kang-kang rosak-mah!...apahal letak bunga kat kamal munafik tue?...tanah pun tak terima dia apa ko pun nak kena tulah jugak tak di terima bumi?...gambo facebook anak ko ashman tu bersusun botol arak kat belakang dia..

selalunya perkara2 mcm ni takkan dikeluarkan oleh media2 tempatan...so nak suruh PM jawab tgulah samapai kiamat kot.

Mustafa Kamal Attartuk ---> Org yg hancurkan khalifah Islam yg terakhir..kerajaan uthamniyyah

Ikhwanul muslimin ---> Pejuang Islam yg berjasa lawan israel mase mesir vs israel dulu...


Najib --> pemimpin yg claim negara die 'negara islam' yg takot bini...

ni mgkn salah satu bukti bhawa umno ni mmg pengikut APCO..smpaikn presiden umno ni telah mnolak islam mcm ni???

yezza... APCO tepuk tangan...

>Siti< Salam... jgn ckp g2... jikalau kita xundi mane2 igt kesan yg akan dtg terhadap kita, anak2 kita, cucu-cicit kita... Sebaik2nya undilah seseorang yg byk ilmu agamanya, sentiasa beramal dgn ilmunya n byk lg ciri2 seorang pemimpin berjiwa Islam yg syumul... wallahualam

Leh taw x, dpd mana sy leh dpt rujukan sah bg info nie, just nak dptkn kepastian bg memberi penjelasan pd lain2 gak...

http://www.nationalreview.com/corner/260498/malaysian-pm-muslim-brotherhood-must-renounce-violence-or-be-left-out-seth-mandel

jazelwow berkata...

najib ni mesti penyokong atau peminat Astora Jabat..
sbb astora pun kutuk Dr. yusof Qardhawi..
molek ngak arr dua dua sesat...
pemimpin akhir zaman memang gitu..
hubbu dunia... cintakan keduniaan gadaikan islam..


hahaha...bro...lama dh aku x dgr crita astora jabat bangang ni...
hidup lg ke dia ni....klu hidup cpt skit mampos..hahahaha....

najib ejen israel... rosmah didahulukan, islam ditinggalkn..
Astagfirullahhalazim...

kita bising kat sini pun tak guna...dia masih disitu...ko ingat dia kisah apa yang korang komen...daripada kita bising kat sini kita buat sesuatu yang boleh memberi impak yang lebih besar pada najib & umno....dulu dia tuduh ulama2 malaysia...hina hukum Allah...sekrg dia dah advance & berani sampai boleh buat statement cam tu pada ulama besar rujukan umat Islam sejagat...

bodo punye owg..ptuihh

kalau ak kutuk kang....dia gak dpt pahala ak..penat jek ak solat..oleh itu, kalau betul mende ni....ak hrp Allah buka pintu hati dia dr menjual agama hanya untuk kekuasaan dunia....dan kalau dia x taubat..itu antara dia dgn Allah...ak setuju dgn komen "yg tiada apa2" ...kalau boleh selidik dulu...media2 luar ni bkn leh caye sgt...jgn slh sangka k...ak bkn backup dia...just nk mengingatkan saudara2 supaya jgn kutuk dia lebih2...dia yg dpt pahala free kita...peace.. :)

PAS dah sesat. jngan berlagak hnpa tu penegak Islam.

Presiden umngok ni tegak Islam sgt laa??....ckp pakai bukti boleh x? =D

Kepada zombie UMNGOK sial dan bangsat yang kat atas. Buat sembahyang tahajud minta petunjuk dari Allah SWT, biar bagi buka ati ko tu sikit.

Kalau sembahyang pon tak complete tak payah berangan la nak tuduk PAS sesat. Pegi jahanam la dengan UMNGOK kau tu.

SEBAB YUSUF QARDAWI NI WAHABIIIIII.....

jgan risau, ulama ada bagitau iaitu.. kalau kita kutuk org yg betul2 melakukan kezaliman lebih2 lagi yg menolak hukum ALLAH, maka kita tidak kan dikira berdosa, malah menjadi satu 'KEWAJIBAN'bagi setiap org islam utk menghebahkan kejahatan & kezaliman mereka itu (Najib Razak) kepada masyarakat yg lain..

kpd tanpa nama 1.00 p.m....
terima kasih atas info tu.... =)
sama2 lah kita berdoa si najib ni insaf dr mengejar duniawi....

ni apahal brader tanpa nama kat atas yang tetiba sebut pasal pas ni ? orang duk bebincang pasai najib yang keluar statement perlekah ulama dan pejuang islam tu ! takkan tak reti2 kut !

Dr Yusuf Qardhowi dituduh sesat, mengucap semula la weh, bini dia tu lagu mana weh, rupa dah tak mcm melayu, aurat5 terus terdedah.

ALQURAN DIJADIKAN PANDUAN HIDUP..YUSUF QARDAWI MENGELUARKAN FATWA BERDASARKAN ALQURAN DAN HADITH NABI SBAGAI PENYOKONG KEPADA HUKUM-HAKAM ALQURAN.
KENAPA MASIH ADA LAGI MANUSIA TIDAK MAHU MENERIMA KEBENARAN?
DALAM PERJUANGAN RINTANGAN SEMEMANGNYA ADA DI SETIAP PENJURU.
PERJUANGAN SEJATI MENEGAKKAN ISLAM. BUKAN KEDUNIAAN.
ORANG-ORANG YANG TERPILIH SAHAJA YANG DITERIMA ALLAH UNTUK MENEGAKKAN ISLAM.
ALQURAN TANPA PANDUAN HIDUP PASTI AKAN MENYESATKAN..

kepada tanpa nama yg bkata "sbb Yusuf Qardawi ni wahhabi"...aku nk gtau nih, geng2 wahabi ni, dia xngaku dia wahabi, dia ngaku dia ahli sunnah wal jamaah tp dia tuduh geng2 ahli sunnah wal jamaah yg wahabi..mcm org gila jgk lah, dia x ngaku dia gila..

shame on you! please us ur brain be4 writin' or talkin'.

>tanpa nama 12:59

"Tetapi saya amat pelik dengan polemik “Wahabi sesat” yang dimainkan muktakhir ini. Apakah mereka yang menuduh bahawa “Wahabi” itu sesat tidak sedar bahawa kedua-dua Tanah Haram (Makkah dan Madinah) dikuasai oleh ulama “Wahabi”? Maka, secara implikasinya, adakah mereka sedang menyatakan bahawa Makkah dan Madinah itu sedang diperintah oleh orang-orang yang sesat dan kafir?"

Umar Ibn Al-Khattab r.a: "Jika engkau melihat seorang ulama mencintai urusan dunia, maka waspadalah terhadap segala bentuk tindak-tanduknya. Karena, ia akan merusak agamamu. Sebab setiap orang yang mencintai sesuatu itu pasti akan tenggelam (larut) di dalam apa yang dicintainya."

wah!..najib nih memg nak kne jugak ke demostrasi mcm mana kita halau geng2 hosni mubarak sana tuh..sengaja cari pasai na....

aku harap najib ni mampos arr.. excident ke, jatuh kapal terbang ke.. atau pun kena tembak ker.. hidup pun tak guna, menyusah & menyesatkan rakyat jer.. mati lebih baik..

hmm.. kadang2 orang yg tulis artikel nih pon kene periksa gak.. mana tau dia ada konspirasi lain ke.. huhu, xde video ke pasal Najib cakap benda2 nih??

hidup satu malaysia... yaaaa... satu najib satu malaysia... sepuluh najib... habis lah malaysia :]

http://theflyingkick.blogspot.com/2011/02/sekali-anwar-belit-tujuh-kali-hadi.html

baca! Memang PAS pembelit Penipu lagi sesat! menjulang TGNA macam paderi pengampun dosa!

Ya Allah Ya Tuhanku...
ampunkan daku sekiranya aku tergolong didalam orang-orang yang menyesatkan.... Jauhkanlah anak bangsaku daripada segala fitnah di akhir zaman ini...
Amin...

kita bakar jer najib..bak kata usop lam hantu kak limah

wahai sahabat2, penentang2 kezaliman semua, PRU13 akn dtg ni kita buang terus UMNO, MCA, MIC, dan semua pukimak2 yg mnjahanamkn negara kita selama lebih 50 thn ni.. buang terus jgn tgglkn sekelumit pn.. cita byk x guna.. hari2 dok komen kt cni pn buang mase je.. kongkek ngn bini lg best..

ULAMA' UMNO XDE RESPON? CECITE2...

ahli kehormat freemason menegur Ikhwanul Muslimin? hypocrite much?

oh.. bila kes camni, takde satu pun org2 umno datang backup. ahaks!! nmpk sgt la bacul!!

Salam, Ya Allah,
ap nak jadi dgn pemimpin zmn sekarang, sibuk duk cari kesalahan lain demi mnutup kesalahan lain. kesian PM Najib, kesian dia jadi camtu, kenapa ea,.. kerana 1Malaysia ke..? semoga Allah membri hidayat kepada hamba Nya agar tak terus dlm kejahilan. Aminn


dan tak lupa juga kpd org lain, agar menjaga menjaga bahasa y digunakan. kalo tak, ape beza kita dengan mereka.. kan??
smoga Allah memberkati kita semua..

Rasanya better marah org kanan najib yg buat text ucapan tu...or najib berucap tanpa text ucapan??

Jone... adakah PM kita begitu bang@@g sampai kan main baca jer teks tu tanpa study dulu??

tengokla dah terbukti pemimpin2 munafiq mereka telah menghina islam tapi mereka masih mengatakan pemimpin celaka mereka itu benar.... celakalah umno dan puak2 munafiq ... najib dan mahathir adalah mustafa kamal altartuk malaysia... umno itu munafiq dan kafir...

As salam semua,

sikap pemimpin yang merosakkan Islam seperti ini memang patut dikutuk dan dicela. namun, caranya biarlah betul. tolong jangan gunakan bahasa2 yang kotor. belajarlah cara2 Islam mengutuk perbuatan buruk seperti yang dinyatakan dalam al-Qur'an dan hadith.

marilah sahabat2ku doakan dia insaf dan betulkan semula kenyataannya itu atau menerima azab ALLAH jika dia enggan.

kita memang patut marah atas penghinaan yang telah dilakukan oleh PM kita ini. Ingat!! jangan angkat dia dan orang2 yang sependapat dengannya lagi dalam pru akan datang!! ini adalah WAJIB jika kita mengaku sebagai Muslim.

suka2 ati ja ckp ulama menyesatkan...yg dia tu kuat sgt ka agama...??dok salam ngan pompuan bkan muhrim ikot dan dia ja...

najib la bapak segala ulamak...tu la asik dengar nasihat dr yahudi...org umno je yg x sedar diri lagi...duk sokong boneka yahudi yg bertopengkan islam nie...kalau dah abis semua ulamak sesat dan extremis,yahudi tu plak ape? baek sangat ke yang umno duk sokong tuh...minta Allah laknat mereka2 yg mengeji ulamak dan mengelirukan rakyat...

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/2/23/nation/8120250&sec=nation

Biar ak bagi petikan:

"Najib later laid a wreath at the Anitkabir mausoleum as a mark of respect for Turkey’s founder and first president Mustafa Kemal Ataturk."

Selama ni ak tk penah prasangka buruk, camni balasan yg ak dapat... Sapa yg rasa the Star akhbar rasmi PR, ak nk kata:

NOOB!

menaja dan menjalankan aktiviti keganasan bukanlah cara Islam. Ianya adalah cara umat yang kecewa. Islam perlu menguasai ekonomi untuk menentang kejahatan.... bukannya dengan keganasan. untuk menguasai ekonomi termasuk teknologi, umat Islam perlu bijaksana dan pandai berstrategi.

M,sia sememangnya contoh negara Islam dunia yang terbaik. Islam sepatutnya lebih progresif. pemikiran Islam sepatutnya sentiasa bijaksana untuk berdepan dengan arus global. sekiranya Timur Tengah dikuasai golongan radikal, mereka akan lebih mudah dipergunakan oleh Barat.

Sedikit demi sedikit belang yang sebenar menunjuk diri..apakah kita rela diwakili org saperti ini?

MAMPOS LA KO NAJIB, MAMPOS LA KO NAJIB, MAMPOS LA KO NAJIB, MAMPOS LA KO NAJIB, MAMPOS LA KO NAJIB, MAMPOS LA KO NAJIB

NAJIB ANAK HARAM!BENGAP!BODOH!BODOH!BODOH!
NAJIB ANAK HARAM!BENGAP!BODOH!BODOH!BODOH!
NAJIB ANAK HARAM!BENGAP!BODOH!BODOH!BODOH!

NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI! NAJIB Natang BABI!...

ooohhh Najib, klimaks aku baca ucapan ko..aaahhh aaaahhh aaahhh...

ya allah ya tuhanku ko berikanlah petunjuk kepada pemimpimku .......ko tunjukkanlah jalan yang benar kepadanya..

Ya ALLAH..berikan kami hidayahMU..jauhkan kami dari kesesatan...Jangan KAU jadiakn kami sebagai musibah dalam agama kami...Lindungi kami dari kezaliman..

baik xpyh jd pemimpin...

Assalamu'alaikum....oleh itu...marilah sama2 kte menjadi pendokong dan penyokong gerakan Islam mengikut waqi' masing2....PAS for all

Heh! Bini sendiri pun tak reti nak jaga. nak jaga negara konon...
settlekan yang dalam rumah tu dulu baru leh sebok nak jaga bende len..
kalau aku ada kuasa nak pecat najib tu da lama aku pecat...

assalamualaikum sahabat sekalian...
sudah banyak kita dengar kisah tentang ds najib ni.... n i jugak harap malaysia will get pemimpin yg sebenar benar pemimpin....
ok... let's ketepikan dulu this thing....
i sgt bangge tgk u all menolak kemungkaran but did u realize yg u all pun sedang buat kemungkaran.., dengan those all kata2 kesat....
alhamdulillah Allah bagi kesedaran pada kita... sama-sama kita doakan org2 yg tidak nampak kebenaran...moga Allah buka hijab dimata mereka...
but the main point yg i nak cakap.., u all please... ikutlah perangai nabi... betapa santunnya nabi menunujukkan teladan.... kalau kita pon perangai x elok.., then who will trust us... kita pon akan jadi sama ja macam they all...
so please.., prihatinlah dengan bahasa yang anda gunakan... i always search benda2 camni... but hampir kesemua artikel, dicemari komen2nya dengan kata-kata kesat... so.., jom sama2 menuju kearah yg lebih baik... contohilah para sahabat... betapa indahnya peribadi mereka...

astaghfirullahal'azim....

sayangkan kuasa pun jgn wat camni..

rakyat mesir guna kekerasan sbb ghadaffi x amalkan demokrasi dh..die dh jd diktator.kalo 'demokrasi' malaysia ni,bole la lg digunakan cara lembut..



source: http://milosuam.blogspot.com/2011/02/ikhwanul-muslimin-pengganas-yusuf.html#ixzz1FZEf04No


ni bodo ke ape? ghadaffi kt libya la, kalau ye pon check dulu... jgn ler tunjuk pandai tapi bodo

setuju dengan kata2 insanprihatin...

Betul siasatla dulu sebelum buat statement,kita boleh menegur beliau tetapi beckpla dgn bahasa2 yg molek

Sememangnya sekiranya benar sikap PM kita sewajarnya dikritik keras oleh seluruh umat Islam di Malaysia yang cintakan Islam yg hakiki dan kita hanya ada seorg sahaja ulamak akhir zaman ini yakni Syeikh Yusof Alqardhawi.Sepatutnya ulamak ini menjadi bahan rujukan kita kerana beliau antara pewaris para nabi.
Kenapa beliau bercakap menggunakan lidah org kafir?Ini yg menjadi persoalan kita ttg Najib?

Kita nampak sendiri bagaimana sikap Najib sendiri terhadap Islam yg menyeluruh.Mengapa beliau mengkalongkan bunga ditugu Mustafa Kamal Attaturk yang dianggap oleh seluruh ulamak Islam sedunia sebagai bapak segala sekular?

Sekira beginilah perangai DS Najib maka mmg wajarlah BN ditolak oleh rakyat yg cintakan pemimpin yg berjuang utk Islam yg hakiki.

Ahmad

aku tak suka ambil perkembangan politik sangat. tak selalu, tapi, mengetahui jugak sebagai pengetahuan am.

dari pandangan aku, baik UMNO mahupun PAS, masing-masing pengikutnya adalah manusia kan ?
selalu ckp manusia tak terlepas dari buat silap. UMNO tak semuanya apa yg di tegakkan betul, PAS pon mcm tuh jugak. jangan lupa yg anda suap nasi itu, hasil titik peluh dari hasil yg anda buat dan DIBERIKAN OLEH KERAJAAN. jangan terlalu taksub dgn pembangkang, yg tak beri anda apa-apa faedah utk terus hidup sgt pon.

dari apa yg aku amati dari komen2 semua ni.
dah menunjukkan yg diri sendiri pon bukan lah baik atau mengeluarkan pendapat mengikut kewarasan. cuma ada jugak yg lebih mendoakan dari memaki-maki Najib. itu yg lebih baik.
jangan sumbangkan pahala pada dia, sedangkan anda menyumbang dosa mcm mana yg dia buat tuh.

TAK KE NAMPAK MACAM ANDA LEBIH KURANG JA MACAM DIA ?

fikir kan lah.

assalamualaikum..
Aq pn x taw nk ckp apa da bla PM sndiri da ckp cmtu..rkyat kna sdar la..jan butakn mata pekakkan telinga sja..
Mari la kta sma2 b'doa spaya ngara kta ni djauhkn dr bala bncana.aq tkut Allah.aq x tkut krajaan.mari la kta sma2 bebaskn ngara kta ne ya..amiin..

-mie-

-whiteman-
ni lah bukti yg nyata bahawa apa sebenarnya motif,rupa sebenar najib,dia sanggup memalitkan najis pd maruah umat islam dan perbuatannya itu menampakkan kebodohan dan kejahilannya terhadap sejarah islam juga membuka aib dan pekungnya yg telah lama tersimpan tetapi kini telah diluahkan..moga Allah jauhkan kita drpd tali barut ataupun'anai-anai' yg akan menghancurkan islam menggunakan topengnya yg buruk lagi lusuh demi kesenangan dirinya yg sementara padahal telah menempah neraka buat selama-lamanya..na'uzubillahiminzalik

aduhai hiba rasanya memikirkan keadaan ummat ini..... di manakah kesudahan kisah ummat ini yang semakin mengharukan..... aduhai robbi..... pancarkan lah hati ummat ini dengan pancaran hidayah mu ya Allah...... =(


EmoticonEmoticon