Sunday

Paris Hilton peluk Islam?




Berita mengenai Paris Hilton memeluk Islam disampaikan oleh salah seorang pembaca blog MiLo SuaM ke email share.milosuam@gmail.com. Memandangkan berita tersebut berbahasa Inggeris, ReJaM© cuba menggunakan khidmat lebai google, dan berjaya menemukan blogger yang rajin menterjemah berita ini di Hotmalays.blogspot.com. di bawah ini laporannya.

JEDDAH - Arab Saudi - Selebriti Amerika, Paris Hilton telah masuk Islam, jurucakapnya, Ian Brinkham, mendedahkan berita tersebut di CBS News.

Bila menganuti Islam, Paris Hilton telah memutuskan untuk mengelakkan kehidupan lamanya sebagai selebriti liar.

Berbicara dari kehadirannya di Jeddah, ia berkata: "Saya telah menemui kedamaian penuh dalam hidup saya dari sebelumnya, saya dulu dikenali sebagai kupu-kupu malam, tapi kini semuanya telah berubah Segala puji bagi Allah .. "

Jihad

Paris merancang untuk kembali ke Los Angeles minggu depan untuk memulakan sekolah Islamnya sendiri di tengah Beverly Hills.

Paris Hilton kini sungguh bersemangat untuk menyebarkan kebaikan Islam dan Al-Quran. Dia juga sedaya upaya untuk melakukan yang terbaik bagi menggambarkan sifat seorang muslimah tulen.

Paris Hilton juga merancang untuk menukar namanya menjadi 'Tahirah' yang bererti 'murni, suci'dalam bahasa Arab. Sekolah Islam-nya akan di buka pada bulan Julai

[Hot Malays]

Ada pihak yang mendakwa berita ini sengaja disembunyikan bagi mengekang kebangkitan Islam apabila orang berpengaruh seperti Paris memeluk Islam malah ada blogger yang berpendapat Paris mungkin menerima nasib seperti Michael Jackson sekiranya hal ini tersebar.

Tidak kurang juga yang mendakwa ini hanyalah berita palsu. Apa pun terpulang kepada penilaian anda semua, anda boleh percaya dan juga sebaliknya.Di bawah ini disertakan gambar-gambar saat Paris Hilton dikatakan sedang mempelajari cara bersolat, sila klik untuk membesarkan image.




ReJaM© "Jika benar bertambah lagi saudara kita Alhamdulillah, Wallahua'lam"

[Ads] buat duit tanpa modal? jom join ChurpChurp sila klik [ChurpChurp]

74 comments

biar btol????
bgos la klu btol....
alhamdulilah..

sy ade baca....
sumber asal berita nie ckpnye di ambil dr parody website...
so berita ni macam x betul..
betulkan sy kalau sy slh...
peace :)

gmba cm edit je...tipu ahh...

tp klu tngok gmbr cam yg edit jer...
klu btul die msuk islam...
ALHAMDULILLAH...pintu hatinya da terbuka...

gambo edit tu.hmm

obviously gmba ni diedit.. tak caye langsung ah..

Gambar pon terang-terangan edit. Kalau nak sebarkan sesuatu sila pastikan kesahihannya dulu.. haish..

oi rabun ke...?
nampak sgt gambo tu potocop...tlg la cek2 betoi sblm post...adoiiiiiiiiiiiii...pemalas nak mati...

sejauh mana kebenarannya ni???

pic tuh cam edited jerr..... kalo news ni btol alhamdulillah

Its a Hoax... same like FAcebook

dan dailysquib ni yg sebarkan fb akan tutup...tapi x tutup2 pon...menipu je lebeh...cari source dari mane dulu...jgn main post je...tolong jangan sebarkan berita palsu...

Cam x caye je... Ish, btol ke ni?

crite nih xbetol..

http://londonmuslims.blogspot.com/2011/02/paris-hilton-converts-to-islam.html

tapi klo betol dye masok islam..OMG!!!
alhamdulillah..:)

Allah maha berkuasa..sekelip mata kita bole berubah.jadi tk yah la nk kutok2 kwn2 kita klw wt tk betul sebaliknya cuba betulkan..

ko mesti ambik kat dailysquib kan? Ok berita tuh troll. Jangan percaya bulat2.

http://www.defence.pk/forums/members-club/92083-paris-hilton-converts-islam.html

Its a satire, bro!

Go here: http://www.dailysquib.co.uk/entertainment/2636-paris-hilton-converts-to-islam.html

la apa nak hairan Allah maha berkuasa..kita pun tak tau satu hari nanti milosuam akan jadi blog penyokong papagomo...cuma kita berdoa supaya berubah kepada yang lebih baik.

btul ke?kalo ditgk betul2 cam di edit gambar ni, cuba lihat bahagian pip ngn tudung ;)

la apa nk hairan semua Allah punye kuasa.PKR sabah pun bole berubah..kte pn tak tau satu hari nanti milosuam pun mungkin brubah jadi blog penyokong papagomo...cuma kte kne doa supaya berubah kepada yang lebih baik..

im sorry tapi berita ini berita parodi dari website berita parodi

dari teks asal sudah tahu ianya menganjing islam

http://www.dailysquib.co.uk/entertainment/2636-paris-hilton-converts-to-islam.html

SILA PADAM ENTRY MEMALUKAN INI.

aduhai meleis.. kamon la jangan NAIF sangat. ianya hanya berita jenaka

LOL!!
I Laughed on this Freakin Article!!!!
LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL

PHAIL!!!!!!!!!!!!!!

OII JADAH APE NI..KIAMAT LA DUNIA IF MINAH NI MASOK ISLAM.LOL

KATA 'MENENTANG DENGAN FAKTA BUKAN AUTA' TAPI DAH SAH2 AUTA PUN NAK DI SEBARKAN. MEMALUKAN

Menentang dengan fakta bukan auta? *Facepalm..

too much too believe

otak takda lie detector ni.

LOL

entri yg memalukn!!!! sila delete!!!! malu org2 yg follow blog ni...

to the owner of this blog, i'm very disappointed in you. this is truly a false statement and my conclusion is u didnt make any research b4 posting this. how can i believe all your previous posts? how abt all the future posts? i'm doubting abt everything u posted previously... :(

alhamdulillah kalau dia memeluk Islam.

saya tidak mahu gelak,ataupun kutuk....
tapi,APA KEBAIKAN JIKALAU PARIS HILTON MASUK ISLAM PON.?ye..sy taw allah maha berkuasa an pmaaf..tp come on!KALOLAH MARK ZUCKERBERG KE,BILL GATES KE,OPRAH KE,xpe jugak..lagy kuat kot umat islam 9t..an berita2 ini hanyalah dakyah YAHUDI....

ni baru feb, tunggulah april kot ya nak buat lawak pun

kalau pasal artis, cukup byk org beri komen, tapi kalau hal2 lain , semua otak zero...kecuali beberapa org spt joecharlie yg walaupun komen panjang berjela dan selalu tersasar, tapi still a good effort..dr yg tak ada idea langsung

Boleh jadi betul, boleh jadi tak,
Tapi ramai yg kata fake, mungkin memang fake lah...

penipuan yang bertujuan memalukan dan menghina agama Islam...berita asal adalah humor/lawak semata2, pemilik blog sila padamkan entri yg memalukan ini, pastikan berita/ makluman yang hendak disampaikan diselidik dahulu...

Saya rasa tak perlu padam entry ni...
Tak ada apa yang nak dirisaukan kerana, penulis blog meninggalkan
persoalan, selain itu, ada sumber dari mana berita diperolehi...
bukan mereka-reka cerita sesuka hati macam papagomo.... just my last 2 cent

Rasanya gambar yg Paris sembahyang ni ambil drpd rancangan 'THE SIMPLE LIFE'. Dia buat dgn Nicole Richie. Time ni klu tak silap, dia buat kat rumah orang Pakistan kat US tu. Try search 'The Ghauri Family'. Mocking lifestyle orang Islam sj Paris ni.

dah peluk agama islam tu jgn lupo cari ilmu al-qur'an dan al-hadith. 2 perkara tu amat penting.

Assalamualaikum..
baru hal macam ni, korang lebih-lebih plak mau marah.. kalau betul, cakap Alhamdulillah, tak hairan, hidayah itu milik Allah, bukan manusia..
Kalau tak betul, just say 'semoga penyebar berita ini di rahmati Allah''..

kalu betul, ckp alhamdulillah...kalu tak btul, tolong betulkan...itu jer...jenis org melayu ni, kalu ada org terkenal dr barat peluk islam, mula la persoalkan...hidayah keje Allah Taala, bkn keje org melayu...apa la...

Yang dye blaja solat tue untuk show dye...
The Simple Life...
Kalau x pcaye. korang search la kat you tube!!!
OMGG... dasar x pnah tgk StarWorld la niehhH!!!! =.=

bukan fake. betul http://www.dailysquib.co.uk/entertainment/2636-paris-hilton-converts-to-islam.html

Ahhh.. buang masa dgn isu nih.
Yg pegi layan buat apa.
Malas nak lawat blog ni lagi. Cauu..

alhamdulillah.. semoga tuan nyer blog di rahmati kerana menyebarkan cite yg tak ber asas....

MCM TU KER .......ANON......February 6, 2011 8:11 AM

aku pulak pernah jumpa cerita lain kat sini
www.beritasuam.blogspot.com

betoi ka ni???
kalo betoi Alhamdulillah..bertambah saudara Islam kita lagi.. :)

milo suam... most of the time... ur right... but this time... i'm sorry...

susah org mcm ni tiba2 nak jadi muslimah.tgk jeklah cara idup nya.org kafir susah nak tinggalkan gaya idup bebas tanpe peraturan dan mengikut fitrah.
apapun berita ni tak betul.

tuan punye blog saja nak naik kn trafik ke blog die..normal..but this news?FAKE!!

kesian kat hang...

bro rejam...ni source dari daily squib ni... source yang tak boleh dipercayai sangat...

biar betul nie???

hey .. !! bole caye ke ?

gambar edit. kan ? nampak sangat lahh.

korg ni pun satu,dah ReJaM© ckp terpulang nak percaye ke x...lain kali bace dulu sampai abis...jgn tau nak kondem je

Baca btul2 ayat2 last milosuam:

"Tidak kurang juga yang mendakwa ini hanyalah berita palsu. Apa pun terpulang kepada penilaian anda semua, anda boleh percaya dan juga sebaliknya"

ade dia cakap dia pcaya?

ape la kome nih...

milosuam...teruskan usaha anda...


-KSK-

seklai cerita ni dah meletup tahun 2009 lgi..:aduh..........stop
Takcaye tgk ni http://farm4.static.flickr.com/3648/3559420403_0c930a2505_o.jpg

bro harap lps nih lebih profesional...
tgk twitter paris hilton pon dah tau...
delete atau x entry nih terserah kpd bro sekurang2nya belajar dari kesilapan...tq

this is fake. kalau tanak buang mende nie, at least tukar tajuk yg sangat misleading tu. gosh, melayu mmg mudah terpengaruh!

Sukar nak percaya.

Gambar minah pakai tudung tu telah pun ada sejak tahun 2007 lagi.

Sila lihat link ni:

http://lugosi.blogspot.com/2007/06/in-courts.html

itu bukan paris,tapi sahabat paris nicole ritchie,lihat videonya PARIS HILTON living with MUSLIM FAMILY ! - on Dailymotion
www.dailymotion.com

This comment has been removed by the author.

meleis2 napa la korang naif sangat ni..tuan punya blog ni pun bangang cam babi..artikel parodi cam ni pun nak di post

menipu..diorg nih cube mengaibkan islam je nih..

tolonglah kepada rakan-rakan seperjuangan atau tidak...ada kata fake, ada juga yg menolak utk tidak percaya, maknanya ada juga yg percaya, malah sebaliknya...


sebagai kita yg telah lama berpegang pada Quran & Sunnah, minta blogger2 menulis berdasarkan sumber yg sahih seperti sahihnya Bukhari & Muslim....

sekiranya saudara mendapat maklumat dr sumber yg bukan memihak kita @ sekadar keuntungan semata-mata, tolong siasat terlebih dahulu sebelum menyiarkan di laman blog...

sesiapa sahaja boleh terbitkan blog menyatakan pendapat masing2 (percaya @ tidak), tetapi sekadar menyampaikan pendapat, bukanlah satu berita yg sahih...

jgn anggap blog adalah berita terkini, malah media massa eletronik juga perlu dipastikan ke'sahih'annya...

cerita ni jadi panas kerana kita juga yg merencahnya....

Wallahua'alam....

yeap byk komen kt atas kutuk post ni..yeap as a blogger septutnya anda jgn main nk post je berita yg tah mana2 sekadar nk bykkan trafik..

KAJI dulu lo..kalau dia msuk islam pun jgn la bangga sgt sbb maybe ada agenda tersembunyi dari pihak yahudi laknat...byk cara musuh islam yg nk hancurkan kita..

sedangkan islam kita pun x mcmna nikan pula si Paris bonggok ni nk masuk islam melelong ja minah ni..

.kita jgn cepat melatah dgn benda yg bukan2.sebaliknya kita utuhkah barisan ummah..

dh mcm ustaz daa aku bersyarah

hahaha..kalo ye pon die masuk islam..what the issue?apa nak dibangga sangat...yg kite ni dah lama islam, dah cukup ke iman yg kita ada...bila tablirgh datang, nak cerita kebesaran Allah, lari..macam bdak2 tablirgh nie hantu lak...aku heran sgt2 ngn bebudak melayu nih...suka sangat ikut telunjuk syaitan..

bagu saya!!!! Ini adalah benar...saya pernah tengok kebenarannya...kawan saya yg tunjukkan artikelnya....tp malangnya saya tidak boleh tunjukkan kepada awak semua kerana alamat webnya sudah c ubahsuai dan kami x taw alamat web terbarunya

LADY IN RED..!!!

aku hairan kalau tak betul pun takpe.Tapi aku hairan budak melayu nak murtad.

kalu betoi, gagal le aku, tak leh le aku nk nengok keseksian dan keseksaan dia lg. lepas ni aku kena tgk keseksiaan datin seri rosmah mansor lak!


EmoticonEmoticon