Blogger Hanief disiasat kerana ada orang sakit hati

Makin hari makin pelik undang-undang kat Malaysia ni. Rupanya kalau kita sakit hati kat orang kita dah boleh suruh pihak berkuasa tangkap orang yang menyebabkan kita sakit hati itu. Lepas ini Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia, SKMM akan menjadi pembela kepada orang yang sakit hati [Malaysiakini]
.
Siapa-siapa yang sakit hati dengan mana-mana blog, bolehlah membuat laporan kepada SKMM agar blogger yang menyakitkan hati anda itu ditangkap pada pukul dua tiga pagi dan laptopnya dirampas serta dipaksa untuk memberikan password blog.


Mungkin anda sakit hati kepada blogger-blogger tertentu akibat perasaan dengki, cemburu, kalah berhujah, dan sebagainya. Maka silalah buat laporan kepada SKMM, kerana SKMM sedia membantu anda dengan menangkap dan menyiasat blogger yang anda benci itu.



RentaP© "Gua kalau sakit hati, gua lapor pada tuhan jelah..."

Post a Comment

41 Comments

  1. rejam@rentap bile lagi nk kena ISA?

    ReplyDelete
  2. ko nak aku kena ISA ko pergilah report kat SKMM cakap kat diorang aku sakitkan hati kau kah kah kah....

    ReplyDelete
  3. apsal penyembah pas suka sgt gelak kah kah kah?

    ReplyDelete
  4. one name came in mind: P A P A G O M O . meh repot budak neh. aku pun tak suka Zul Bisul wat blog dia. repot skalik

    ReplyDelete
  5. bro, dalam kehangatan pembubaran DUN Sarawak, aku nak promote web nih: http://www.sarawakreport.org/ dorang dok bongkar crita Tok Mentri and harta2 nya. harap sudi tolong ek.mekasih

    ReplyDelete
  6. suka hati die la nak gelak kah kah kah ke kih kih kih ke yg ko sebuk apsal???..ini die punye blog bukan ko punye.....xde org sembah pas,yg ade cume org sembah Allah Taala je...


    Inna solati wanusuki wamahyaya wamamati lillahi Rabbil alamin...........

    ReplyDelete
  7. Bro jgn takut dgn gegn2 bloger umngok xde telo tu..dh agak2 nk kalah mula la report kat mak bapak..gila xde telo!!

    ReplyDelete
  8. gilr org nak gelak pun jadi isu..agaknya pencacai umno gelak mesti bunyi dia krok..krok,,krok...aku nak suko..tuih!!!

    ReplyDelete
  9. bro teruskan perjuangan..aku ske bace blog ko.
    to pembaca:sembah tuhan jgn sembah duit.

    ReplyDelete
  10. blog ni menentang dengan fakta..umngok nk sakit hati apahal..dah fakta..bende btol..

    ReplyDelete
  11. penyokong PKR suka gelak KAH KAH KAH sebab umno penjilat bontot masam bikmac suka buat lawak bangang

    ReplyDelete
  12. mampus gua kena tangkap kang tak pasal2 ada orang tak puas hati dgn blog gua

    ReplyDelete
  13. geng ummenoo penyembah duit..buktinya masa pilihan raya...pacak bendera upah duit, dtg ceramah upah duit, berarak upah duit,balik ngundi duit, ngundi duit, duit,duit,dui...mane depa dapat duit banyak2 tu?

    ReplyDelete
  14. kene buat blog yg ramai orang sayang la nie.. camne ek?isshh..rasa dengki ngan blog obifiend..leh repot tak?

    ReplyDelete
  15. Bako Bako orang umnO

    ReplyDelete
  16. pegh.. beb.. kalu tak pueh ati bley buek repot ? rentap@angah, lu kalu tak nak duk dalam ISA sile letakkan auta kek sini kahkahkah, kalu lu letak FAKTA, pencacai2 umno apco yahudi jahanam laknatullah tu akan repot lu beb.. wakakaka.. nie lew dunie umngok.. kalu kalah mesti mau menang gak.. sikalang kite kasi repot kek tuhan reramai beb!

    ReplyDelete
  17. SUMBAT TAIK MASUK MULUT TU HAHAHAH

    LA BARU TAU, ADEH ADEH ADEH SIANNNNNNNN

    ReplyDelete
  18. Kalau aku MDN, dah lama Hanif sekor ni dok dalam makan nasi kawah

    Siap hantam lagi baru dia tauuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  19. lol....nape maklumat ne ada salah cikit...ari tuh kata umo hanief 21 skang dah jadi 27 apa kess???

    ReplyDelete
  20. kalau tuan blog ade hak nk gelak kah kah kah, atau tulis ikut suka bapak dia

    MCMC juga ade hak untuk tangkap siapa2 saja yg bri ancaman pada malaysia

    ReplyDelete
  21. xpe ler lu nak hantam dak tu ke nak bagi die makan nasi kawah ke nak sumbat dalam penjara ke tapi Tuhan Maha Adil.. what comes around goes around beb.. ari nie lu tunjuk kuat dengan kuasa & terlupa Yang Maha Berkuasa tempat mengadu & bergantung nasib.. hebat mana pon manusia dgn kuasa yg dia ada satu ari nanti dosa2 sesama manusia hanya boleh diampun oleh si mangsa tu jer..

    ReplyDelete
  22. kalo x salah masakan polis nk tangkap
    pokok xkan bergoyang kalo xde angin

    ReplyDelete
  23. sikit sikit isa, lebih sikit kene tangkap... pokok xkan bergoyang klu xde angin cehh!! knpe takutkan angin smpai nk sumbat dlm lokap, kne isa, malaysia sebuah negara demokrasi, bravo!!!!!

    ReplyDelete
  24. kebebasan bersuara pun nak disekat, sepatutnya sekat dulu macam2 dakyah dalam tv-tv kerajaan, pembangkang hanya dapat menyalurkan maklumat melalui internet sebagai media.

    Wahai anak bangsa bangunlah menuntut tanahair ini dari diperlakukan sesuka hati......

    ReplyDelete
  25. angin la yg akan merebakkan api
    korg ingat polis saja2 ke nk ISA, ade la sebab2 tertentu
    korg student ape tau
    negara malaysia mmmg dmokrasi, tetapi org cam hanief ni la cuba nk runtuhkan institusi perlembagaan kita. xkan nk biarkan?
    adik nk tengok kita muslim bertengkar sesama sendiri?
    hanief ni kuat menghasut, kuat menfitnah. kalo dia ade kat negara arab, dah lame lidah dia kena potong

    ReplyDelete
  26. orang nak bercakap dia pun nak bercakap.... bc la dlu blog dia, bukan dia yang tulis semua 2, dia hanya copy paste...dia ada bagi link kt mana dia ambik... knpe polis x tangkap mereka semua.. knpe dia sje yg kne tankap.... 2 jer korang tau tangkap, sumbat dlm isa, pas 2 potong lidah....

    ReplyDelete
  27. ye ke bukan dia tulis?
    standard la manusia mana nk mengaku

    perogol xkan kata dia merogol
    pembunuh xkan kata dia membunuh

    polis dah masak ngn perangai diorg smua

    ReplyDelete
  28. "ye ke bukan dia tulis?"


    hahahaha orang suruh bc xnak lepas 2 tanya plk.. adooiii..
    lau dia bersalah knpe polis lepaskan...
    knpe xsumbat dia dlm isa.

    ReplyDelete
  29. ko bising ni ko pun nk kena sumbat ke?
    kasi post ic ko

    ReplyDelete
  30. "angin la yg akan merebakkan api"

    hbis 2 spe yang mencetuskan api n....
    api n yang menyala sendiri kot...
    lepas 2 salahkan angin...
    bangang tahap gabang.. pikr pakai otak 2

    ReplyDelete
  31. siapa2 nk tunjuk hero
    boleh lapor diri kt balai polis sentul
    dan serahkan ic masing2

    berani kerana benar
    takut kerana salah

    ReplyDelete
  32. knpe nk serahkan ic

    ReplyDelete
  33. owh patut lama blog hanief tak update...jahat semua nak konkong

    ReplyDelete
  34. ORANG JAHAT MESTI KENA MAAAA

    HIDUP PUN BAGI SUSAH ORANG

    ReplyDelete
  35. kalau tak dapat biasiswa lantas di liwat. sudahlah jatuh ditimpa tangga pula. kesian sungguh...tapi jangan gusar, sila buat aduan kepada Perdana Menteri Malaysia. anda akan dilayan istimewa, seluruh jentera dan agensi kerajaan akan membela anda.

    jika anda disakiti hati dalam blog, sila mengadu dgn muka sedih kepada SKMM. maka selepas ini SKMM akan bertimbun fail aduan yg perlu diselesaikan kerana terlalu banyak kejadian sakit hati yang diadukan.

    dan untunglah Al Jabar yang mempromosi ubat utk hati yang sakit.

    kalau sakit hati dengan SKMM, mengadu kepada siapa ye?

    jangan lupa mengadu sakit hati anda di peti undi nanti.

    ReplyDelete
  36. puak munafik umngok gelak mcm ni: wang...wang...wang..

    uweekkkk...haktuih!

    ReplyDelete
  37. "kalau sakit hati dengan SKMM, mengadu kepada siapa ye?

    jangan lupa mengadu sakit hati anda di peti undi nanti."

    aku suka dgn ayat ni.

    ReplyDelete
  38. kalo kes sakit hati nie, ako suspek 3 individu, 1st rosakmah, 2nd rais, 3rd si kitol mahatir

    antara 3 nie paling potential si rosakmah....kalo si kitol dia sibuk kelentong org dgn buku citer dongeng si rais plak mabuk saman, rosakmah plak tgh meletop2 citer dia...bik debap sudah naik hantu tersampuk tsunami

    jangan gentar hanief,teruskan perjuangan,fight sistem dajal b-end

    ReplyDelete
  39. org umno mmg bangang..mane nak baca betul2...tapi duk cakap org salah suh masuk isa...cam isa tuh rumah mak dia jek...kalau betul telus wat tangkap hanief...g la siasat sape yg hanief maksudkan tuh...pehni g la report blog najib, mahathir dan segala pemakan duit pembayar cukai kat malaysia ni..mest skmm dan mcmc x henti2 bekerja pehni...boleh la petugas mcmc g train ala mossad ngan apco...kahkahkah...

    ReplyDelete
  40. Tanpa Nama 20 Mac 2011 1:40 PM

    "kalo x salah masakan polis nk tangkap
    pokok xkan bergoyang kalo xde angin"

    untuk pengetahuan anda yg soal hanief tu bkn polis tapi SKMM..tolong baca dan kaji sebelum beri comment...

    ReplyDelete
  41. Tanpa Nama 20 Mac 2011 2:16 PM
    angin la yg akan merebakkan api
    korg ingat polis saja2 ke nk ISA, ade la sebab2 tertentu
    "KORG STUDENT APA TAHU"
    negara malaysia mmmg dmokrasi, tetapi org cam hanief ni la cuba nk runtuhkan institusi perlembagaan kita. xkan nk biarkan?
    adik nk tengok kita muslim bertengkar sesama sendiri?
    hanief ni kuat menghasut, kuat menfitnah. kalo dia ade kat negara arab, dah lame lidah dia kena potong
    .................................................................
    singkatnya pemikiran anda..saya amat tertarik dgn comment anda bahawa student x tau apa ttg politik tanah air...klu itu kenyataan anda, anda silap!!! anda mungkin kurang membaca atau mungkin juga x pernah membaca ttg gerakkan pelajar...umur sye 33 ( goin to 34 this june) sya adalah bekas student UITM shah alam intake julai 96..saya berpendapat bahawa student amat penting kerana mereka sentiasa peka dgn suasana persekitaran..otak mereka juga fresh dan saya yakin kebanyakkan student U bijak berfikir...jgn bukak soal negara arab...timur tengah sedang bergolak..di sana student juga mahu perubahan..apa yg anda tau ttg negara arab???? jujur la dgn diri anda dan jgn la cuba2 nak jadi hero...cuba bayangkan anda adalah superhero (superman) dlm 1 sudut anda di sanjung tapi dari sudut lain anda di kutuk kerana pakai seluar dlm di luar...

    ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda