Sunday

Bukti blogger pro BN diupah RM 5,000 sebulan


Kepada para pembaca yang berniat untuk menjadi pencacai gerombolan songkok tinggi, anda mungkin boleh menawarkan diri untuk menjadi blogger sepenuh masa menutup segala penyelewengan dan salah laku kerajaan Barisan Nasional, terutama Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Taib Mahmud.

Berdasarkan maklumat yang diperolehi daripada laman web pro Barisan Nasional, pada 16 Disember 2010 yang lalu, para blogger yang dilihat berkelayakan, akan diberikan wang sebanyak RM30, 000, untuk membuka sebuah blog sama ada yang menggunakan hosting percuma ataupun berbayar. Malah diberikan upah sebanyak RM 5,000 sebulan untuk menutup bangkai gajah [SarawakTalk].


Kita sedia maklum, budaya gerombolan songkok tinggi adalah perjuangan demi perut demi duit, tiada siapa yang dapat menafikan fakta ini. Dari pencacai paling bawah (tukang pasang bendera masa pilihanraya) sampailah ketua yang paling atas, berjuang demi duit. Maka tidak hairanlah, dua orang antara terkaya di Malaysia adalah Nazir Tun Razak dan Mirzan Mahathir. Kalau nak harapkan keikhlasan penyokong UMNO untuk memasang bendera tanpa upah, jawapannya simpan jelah bendera dalam stor.

Gerombolan songkok tinggi tahu bagaimana pemimpin atasan mereka mengambil kesempatan untuk memperkayakan kaum kerabat dan anak beranak serta cukong (kroni). Mereka tahu, bukan mereka tak tahu. Namun tak banyak sedikit mereka juga ada bahagian, sebab itulah pemimpin perompak terus dibela, sebab itu jugalah blogger-blogger gerombolan songkok tinggi terus menulis setiap hari dengan pelbagai propaganda dan fitnah jahat.


ReJaM© "Lebih lucu bila Papa Gomo kata dia menulis blog kerana ikhlas berjuang untuk UMNO! Kah kah kah..."

63 comments

tak pelah biar susah ternak ayam pn tk pe...haha

Mereka ni la yg menjatuhkan ekonomi negara...
kerajaan bersifat kejam umpama ditaktor...
walaupun sy muda tp sy sedih melihat pemimpin kt...anak2 muda pun sggp menjadi bodoh kerana duit...

eleh mengata orang dia yg lebih....Ntah berapa ribu PKR bayar miloSuam ni, ntah2 RM10,000 sebulan, untuk PooTar Poosingh fakta, merekayasa fitnah2 jahat demi kepentingan survival politik Anwar yg nampaknya kian rebah & kehilangan taring...

eleh mengata orang dia yg lebih....Ntah berapa ribu PKR bayar miloSuam ni, ntah2 RM10,000 sebulan, untuk PooTar Poosingh fakta, merekayasa fitnah2 jahat demi kepentingan survival politik Anwar yg nampaknya kian rebah & kehilangan taring...

Inilah gaya gerombolan songkok tinggi... Cakap main taram je, janji mulut berbunyi... Apa dia nak kata suka hati... apa dia nak conteng pun ikut suka hati dia...

Bro Pakatan Rakyat bukan Parti Duit mcm UMNO bro... kami tak pernah harapkan balasan... aku anak muda yg mahukan perubahan, cukuplah perubahan nanti dirasai oleh semua rakyat Malaysia sebagai balasan...

bro atas nih..setakat cakap tak ada bukti baik ko g masuk dapur bancuh milo..minum senyap2..

woi mangkuk! umno control ekonomi negara. diorg pakai duit negara ke duit parti ke xde sape tau. PKR buat sidang dah kena siasat duit hotel. kau nak tuduh kita dibayar? kita xde la kaya mcm kera jaan pooooosat nak byr semua. biar keje free demi KEADILAN, janji keje mkn duit kopi demi KEBANGSATAN! REFORMASI! Pastikan tawan Putrajaya Pru13, biar berkubur Be End dulu kini selamanya!

bodoh betul la org umno

bro atas nih..setakat cakap tak ada bukti baik ko g masuk dapur bancuh milo..minum senyap2..

hahahahaa.. ak sokong hok nih.. g dapur wak air milo..pahtu cicoh nga sekuk laaa.. xpun g sjid.. wak solat tobat nasuha,, deh2.. hehe

Heran aku ngan orang UMNO/BN dia orang ingat orang lain semua macam dia apa-apa dapat duit.Inilah padah kalau asyik ngan gerombolan sendiri.Nak go demo pun dapat duit, transport free makan pun free.Sebab tu cakap main lepas aje.Lain kali joinlah org lain macam kawan aku.Dia org UMNO dah puluh tahun ikut. Malam tahun baru lepas dia pun ikut kami operasi cegah maksiat peringkat daerah Selangor.Ini kali pertama dia ikut program bawah PR.Lepas daftar masing2 pun pecah ikut kumpulan yg ditetapkan.Sebab malam masih awal masing-masing pecah gi kedai makan setelah sampai di destinasi yg ditetapkan. Dia pun tak tau apa nak buat lalu ikut satu geng gi minum.Bila masing2 bayar sendiri dia pun terkejut.Dulu masa BN kata dia masa daftar pun dah ada makan ringan lepas tu nanti semua kumpul kat kedai makan dan semua dibayar oleh seseorg. Jadi terkejutlah dia.kata aku inilah PR kerja macam ni fisabilillah dan org dah biasa keluar kos sendiri,kalu semua di bayar apananamnya.Sebab tu ramai ikut serta lebih 100 org sampai takut org org nak buat maksiat .Wasalamm

kahkahkahkah... patut la duit negara susut bro... rupa2nya dibagi pada blogger2.. aku pun nak berenti keje la.. jadi blogger kat umah pun dah 5 ribu sebulannn..

Mereka semua termakan kata2 pemimpin2, media massa dan elektronik yg menyatakan perkara yg tidak benar...Sungguh menduka citakan..bukti boleh dicipta dan dimusnahkan..itulah kelebihan pemerintah sebuah negara...Lagi sadis menteri yg buat salah, senang je lepas..rakyat biasa bkn main dia nk kondem...menteri kaya,leh bayo peguam dan hakim...adakah peguam dan hakim benar2 kalis rasuah?? hamba tidak menyokong mana2 perjuangan parti, tapi hamba perhatikan ada sesuatu yg tidak kena dgn pucuk pimpinan kerajaan..Mereka hanya tahu buat duit saja..Anwar Ibrahim sesungguhnya difitnah di dunia...begitu juga tuk Guru..Tapi kalian jgn risau, sesungguh Allah itu maha adil dan sedang menguji hamba2Nya..Perkara paling menyedihkan pergaduhan antara Melayu sendiri kerana sorg menegakkan keadilan sorg menegakkan kuasa...Siapa yg x rambang mata jika duit btk didpn mata..?? Hamba tidak hairan duit berjuta2 sekali pun, jika sumbernya memakan harta org lain, hukumnya HARAM...Kalian semua berhujah dgn emosi, bukan dgn aqli dan firasat...Tidak hairanlah jika negara kita dilanda bencana dan huru hara, kerana org Melayu bergaduh sesama sendiri, tiada perpaduan..masing2 nak tegakkan benang yg basah...keadaannya sama seperti zaman kesultanan dan kerajaan dahulu kala...Menteri nak jadi raja, hulubalang nak jadi menteri, raja nak jadi raja2 lagi...sekali kena serang penjajah semua tumbang, kerana masing2 TAMAK! Tidak mustahil perkara ini berulang kembali jika tiada kesedaran dalam diri kalian...Kali ini bangsa lain yg berada dalam Malaysia ni yang ambil kesempatan...Kita generasi muda pemimpin pada masa depan, jadikanlah kejatuhan kerajaan Melayu dulu sebagai pengajaran...bukan panduan..Sekian, fikirkanlah maksud tersurat dan tersirat yang hamba sampaikan..wallahualam..

UMNO memang PArti BABI !!

kesian..blogger dpt duit pun nak salahkan umno

terima kasihh UMNO...luv u

AKU NAK APPLY JADI BLOGGER UMNO BULEH? TAPI AKU JADI BLOGGER BUTA JE LA. KEKEKEKE.... TIAP2 BULAN MAKAN GAJI FREE.... DALAM BLOG DUK PUJI DNA JEW.... KOMPOM DAH LAYAK.... KAT MANA NAK APPLY TU? HAHAHAH

Anwar dgn Azmin tu bapak segala rasuah, masa Anwar jd TPM dulu brp banyak kroni2 dia dikayakan... Tokey Judi Magnum pun jadi kawan dia...

eleh mengata orang dia yg lebih....Ntah berapa ribu PKR bayar miloSuam ni, ntah2 RM10,000 sebulan, untuk PooTar Poosingh fakta, merekayasa fitnah2 jahat demi kepentingan survival politik Anwar yg nampaknya kian rebah & kehilangan taring...

org yg tls ni ak ase blogger BN yg dpt duet 5 000 uh..kalo x asl ko pns sgt bro??aahahhaaha

betul la kata org.. org kalau dah biasa mkn duit haram dia igt org lain pun mkn duit haram.. aduhai.. kesian aku tgk puak2 pencacai umNO ni.. adat dan budaya puak umNO: mkn free dulu, lepas tu dpt duit poket..lepas tu pantang nmpak perempuan.. semua dia sebat..jgn nafikan la..

3-Elakkan memaki tak tentu pasal(biar kena pada tempatnya), tunjukkan anda bijak berhujah.

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/03/bukti-blogger-pro-bn-diupah-rm-5000.html#ixzz1HlNHLuwA

nabi xajar sumpah menyumpah,,

aq tgok bnyak yang dok sumpah menyumpah,,pe hal,,,tunjukkan budi bahasa yang baik,,nabi sendiri pown tnjukkan sikap yang bek pd musuh nye...

Orang seperti ini sanggup mencemarkan kaum sendiri + agama yang mereka pegang untuk mempertahankan perompak negara. Saya pasti mereka pun tak kisah orang atasan bersongkok tinggi tak menziarah kubur mereka. :D

seorang ustaz aku cerita: ada satu cerita tentand seorang PENYAMUN yang suka menyamun time sepertiga malam sbb ramai org x bangun tido ag dan ada yag baru tido dan susah nak jaga lah kot time ni kan. Selalunya PENYAMUN ni akan punch card kerja dia time camnilah.....satu hari dia nak try umah tok imam, tiba2 dia nampak tok IMAM tu kuar umah juga time sama macam dia....so, dia fikir...ish, IMAM tapi wat kerja macam aku juga kuar waktu ni...padahal IMAM tu nak pi qiamulail kat masjid....bila dah kepala otak PENYAMUN...dia pikir org len pun penyamun macam dia juga....Hakikatnya DIA tu lebih penyamun dari penyamun dan lebih penyangak dari penyangak.....DIA=PENYAMUN=UMNO+BN...pensyarah aku sendiri sebut kita rakyat malaysia guna minyak yg murah2 ja...minyak mahal2 eksport...tapi bila ditanya so,why petrol price still up in Malaysia? dia xbrani komen takut masuk bab politik....ish2...ni lah UMNO punya pasal...org cerdik pun diperbodohkan...

Kenapa sejak DSAI 'dibuang' dari kerajaan, jarang bonus mahupun kenaikan gaji pekerja kerajaan naik. Setakat RM500 pi jaja satu dunia bonus tu tak payah la, yg dok atas2 kaya raya tu pun dpt RM500 gak pasal.

Peruntukan kerajaan sepatutnya cukup untuk menaikkan gaji pekerja2 kerajaan seluruh Malaysia tetapi peruntukan tu telah digunakan untuk Politik BN/UMNO. Apa semua ini....?

Aku pun nak mohon wehhh.... camna nak contact depa ni ya, blh kasi phone no tak? Pasti blog aku nanti aku kasi lambung2 cerita baik baik je utk UMNO dan BN........

UMNO ?? nak ceramah pun kena tender makan ribu-ribu..bayar bas lagi...duit kopi...umno taik alaa..

ko jeles ke dia dpt rm5k sebulan? hahaha.. kalo ko ikhlas wat keje tu.. ko xperlu pon nak expose mende2 ni.. ko pon same gak nak jatuhkan blogger umno.. melayu jatuhkan melayu.. bodo nye melayu mcm ko ni...

mlayu jtuh kn mlayu ko kte.?haha...bodoh!
tiada istilah bangsa dalam ni...y ada cume AGAMA.!
hidup ini adalah untuk mnegakkan AGAMA.!
bkn nye mnegakkan benang y basah.!
ISLAM adalah AGAMA ku.!dan ISLAM adalah sbnar2 AGAMA.!

*org bn y bodoh msti ckp kt ak bodoh sbb ak bela ISLAM tp ckp bodoh...pdahal dri sndri y bodoh sbb x blaja AGAMA.!hahaha

Firaun pun boleh tumbang, nikan pulak cicak mengkarung kt malaysia...bertahan sb pecacai2 ramai sokong..

UMNO ngan BN wajib ditumbangkan secara hina dalam PRU akan dtg...

sape2 yg memperjuangkn bangsa tu mmg bodoh tahap gaban punye..
bangsa bkn bleh tlg pon ko dlm kubur t...
berjuangla untk agama wei..
ni hape islam same islam pon gaduh..
xpaham tol ak ngan org zaman skrang ni..

anti suap(rasuah) delete 27 March 2011 at 14:28

biasala puak2 umno nih...no money no talk!!!

camne nak apply dapat rm5000 untuk jd blogger UMNO? Aku nak gak. Kita puji negara untuk meningkatkan kemasukan pelabur luar ke negara kita. PR, PAS, DAP meh la join jd blogger UMNO. Dapat duit tu bleh korang majukan negeri or kawasan korang. Buat jambatan ke, projek jalan ke, bagi air free ke, kemudahan2 awam dan kerja2 kebajikan. Amacam? Takdela nak bising2 itu ini tak cukup sebab tak cukup duit...idup susah la...ape la. So...marilah kita memberi sokongan padu kepada kerajaan BN. Bukan sahaja korang dapat duit. Nak solat pun kerajaan tak halang aihh. Hahaha

Astaghfirullah..

RM10 Million kalau bagi kat rakyat miskin kan dah boleh makan sedap2 diorang..

sama jer bro... dia bg rm5000.. pas tu dia saman ekor rm 7000.. rugi balik kite bro.... kalu x menipu... bkn namenyer UMNO...

UMNO - Uwang Manyak Nak Oyak

Blogger umno ni sebenarnya otak macam budak-budak lah,semuanya nak upah kalau xde upah xkerja lah diaorang.dengar ceramah kena ada upah,sambut pemimpin kena upah,berblog pun kena ada upah.

Diaorang ingat orang lain pun sama mcm dia jugak,macam budak-budak,Solat pun nak kena upah.Sebab tu dia mcm tak percaya bila ada orang yang buat kerja tak de upah.

kalau buat kerja harapkan upah ni kelas budak-budak sekolah rendah je beb.lu pikirlah sendiri..

sape2 yg memperjuangkn bangsa tu mmg bodoh tahap gaban punye..
bangsa bkn bleh tlg pon ko dlm kubur t...
berjuangla untk agama wei..
ni hape islam same islam pon gaduh..
xpaham tol ak ngan org zaman skrang ni..

-----

Macam kukenal aja statement tahap gaban ni, orang Temerloh ye...

ape la ko ni sume....doa byk2 mntk tuhan tunjukkan kebenaran....mane yg betul, mane yg salah....ape yg korang ckp kat atas ni sume anggapan saje....tiada bukti pn...mungkin akan jadi fitnah....

Kenapa sejak DSAI 'dibuang' dari kerajaan, jarang bonus mahupun kenaikan gaji pekerja kerajaan naik. Setakat RM500 pi jaja satu dunia bonus tu tak payah la, yg dok atas2 kaya raya tu pun dpt RM500 gak pasal.

Peruntukan kerajaan sepatutnya cukup untuk menaikkan gaji pekerja2 kerajaan seluruh Malaysia tetapi peruntukan tu telah digunakan untuk Politik BN/UMNO. Apa semua ini....?

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/03/bukti-blogger-pro-bn-diupah-rm-5000.html#ixzz1Hn7Non3g

Nak betulkan fakta.Walaupun aku marah dh 2 thn gomen tk bgi bonus tpi fakta kena betulkan..DSAI kena pecat 1998.aku mula keja gomen thn 2002..dlm tmph tu dh 2 kali pelarasan gaji dibuat ( pertama tu tk lama lps aku mula keje ..n kmdn dlm pelaksanaan SSM: byk kenaikan gaji dibuat begitu juga kenaikan pngkt), pelarasan elaun antara kumpulan jwtn pn ada di buat atr than 2005-2007, bonus memang dpt setiap thn kecuali 2 thn kebelakangan ni je.

Human resources byk dpt manfaat pada zaman Pak Lah. selain manfaat diberi dlm btk gaji, diberi peluang latihan dlm dan luar negara utk penambahbaikan.

kalau tnya aku tk perlu pelarasan gaji dlm waktu terdekt ni...yg perlu pmbangunan kerjaya dari aspek kenaikan pangkat n susun atur semula coz sekarang gomen perlu ramai kakitangan sokongan 1 dan pengurusan & professional. rata2 pn aku tgk budak2 skrg semua dh ada diploma n degree.

Dunia hg dpt rm5 ribu,akhirat hg dpt 50 juta pound stealing dosa..fuhh kaya2....hg jwp la esokkk

itu marketing...suka diorg la nk market mcm mana. yg pentng org yang menilai...kena la pandai menilai mn intan mn permata

sama jer bro... dia bg rm5000.. pas tu dia saman ekor rm 7000.. rugi balik kite bro.... kalu x menipu... bkn namenyer UMNO...

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/03/bukti-blogger-pro-bn-diupah-rm-5000.html#ixzz1HnDFs6ME

aikkkkk?????? saman ekor tu bkn sbb langgar undang2 ke???? kalau tk langgar tk kena kan??????

Tanpa Nama berkata...

Nak betulkan fakta.Walaupun aku marah dh 2 thn gomen tk bgi bonus tpi fakta kena betulkan..DSAI kena pecat 1998.aku mula keja gomen thn 2002..dlm tmph tu dh 2 kali pelarasan gaji dibuat ( pertama tu tk lama lps aku mula keje ..n kmdn dlm pelaksanaan SSM: byk kenaikan gaji dibuat begitu juga kenaikan pngkt), pelarasan elaun antara kumpulan jwtn pn ada di buat atr than 2005-2007, bonus memang dpt setiap thn kecuali 2 thn kebelakangan ni je.

Human resources byk dpt manfaat pada zaman Pak Lah. selain manfaat diberi dlm btk gaji, diberi peluang latihan dlm dan luar negara utk penambahbaikan.

kalau tnya aku tk perlu pelarasan gaji dlm waktu terdekt ni...yg perlu pmbangunan kerjaya dari aspek kenaikan pangkat n susun atur semula coz sekarang gomen perlu ramai kakitangan sokongan 1 dan pengurusan & professional. rata2 pn aku tgk budak2 skrg semua dh ada diploma n degree.

----

Aku setuju 1000% penjelasan yg sgt munasabah, pembangkang ni tau mengkritik & mencari kesalahan orang lain je, keburukan sendiri diorg tak nampak...

Org gomen xkan nak bangkang beb... Kan kena buang keja lak kan... Si Najis terjun dgn labu2nya... Org gomen: Biarkan... Biarkan...

Tanpa Nama berkata...

Kenapa sejak DSAI 'dibuang' dari kerajaan, jarang bonus mahupun kenaikan gaji pekerja kerajaan naik. Setakat RM500 pi jaja satu dunia bonus tu tak payah la, yg dok atas2 kaya raya tu pun dpt RM500 gak pasal.

Peruntukan kerajaan sepatutnya cukup untuk menaikkan gaji pekerja2 kerajaan seluruh Malaysia tetapi peruntukan tu telah digunakan untuk Politik BN/UMNO. Apa semua ini....?

----

Ini aku rasa sah kakitangan kerajaan yg tak tau bersyukur & berterima kasih dapat kerja dengan kerajaan, tau nak kritik aje, sedar2 lah diri tu ko makan gaji sapa yg bayar, kalo tak suka letak jawatan pergi kerja dengan kerajaan Pakatan, nak tengok berapa banyak bonus yg diorg mampu bagi...

Nak betulkan fakta.Walaupun aku marah dh 2 thn gomen tk bgi bonus tpi fakta kena betulkan..DSAI kena pecat 1998.aku mula keja gomen thn 2002..dlm tmph tu dh 2 kali pelarasan gaji dibuat ( pertama tu tk lama lps aku mula keje ..n kmdn dlm pelaksanaan SSM: byk kenaikan gaji dibuat begitu juga kenaikan pngkt), pelarasan elaun antara kumpulan jwtn pn ada di buat atr than 2005-2007, bonus memang dpt setiap thn kecuali 2 thn kebelakangan ni je.

Human resources byk dpt manfaat pada zaman Pak Lah. selain manfaat diberi dlm btk gaji, diberi peluang latihan dlm dan luar negara utk penambahbaikan.

kalau tnya aku tk perlu pelarasan gaji dlm waktu terdekt ni...yg perlu pmbangunan kerjaya dari aspek kenaikan pangkat n susun atur semula coz sekarang gomen perlu ramai kakitangan sokongan 1 dan pengurusan & professional. rata2 pn aku tgk budak2 skrg semua dh ada diploma n degree.

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/03/bukti-blogger-pro-bn-diupah-rm-5000.html#ixzz1HnibdQVy
.................................

Aku sokong maklumat anda. Kerajaan perlu ambil lebih ramai kakitangan sokongan 1. Jgn asyik dok amik PTD je. Dan patut buat pelarasan semula pada penjawatan kerana ramai yg hanya kerja kerani di jbtn kerajaan skrg ada diploma dan degree.... Dan ramai PTD2 baru yg diambil masuk terlalu muda dan ada menggunakan kabel org dlm.... Kena ada keadilan di sini.

Sbb tu saudara SKMM yg serbu rmah hanief tu bukan tau sgt buat kerja padahal kerja dlm bidang perkomputeran. Sebab apa, kemungkinan masuk melalui kabel kerajaan. Wallahualam.

REAL KATAK;KOMEN;
MMG BYK BG KAT KAKITANGAN .. TAPI ORG AWAM CAMNER.. NAIK HARGA BRG ..MINYAK.. TAPI PENDPTN SETGH GOLONGAN?? GAJI K/TGN NAIK SIKIT..DAH SERONOK PAS TU NAIK MINYAK.. PASTU HARGA BRG... KUIH RM1.00 4 BIJI TAHUN 2066.. SEKARANG RM1.00 2 BIJIK DAH TU KECIK PLAK... PASTU.. X NAIK HARGA KUIH X BOLEH .. MINYAK NAIK .. TPG NAIK... YG MAMPUS DI SINI.. ORG2 BIASA,,,,
SBB APA?? SBB NAK BYR DUIT TU KAT PARA PENCACAI DAN PARA KATAK LAH...
BLOGGER PR KALAU DI BYR SEJUTA PUN PEDULI APA...DUIT TU BKN DUIT RAKYAT.. SBB PR X DAN NAK SAPU DUIT RAKYAT..
NEGERI PR PERINTAH PUN X DPT HAK NYA YG SEPTTNYA...

Cukup2lah tu wahai Melayu semua, kita tumpukan perhatian kat Sarawak pulak.....

REAL KATAK;PENDAPAT;
NI PUN UNTUK P/RAYA S'WAK GAK...
MOGA ORG S'WAK TERBUKA ATI BACA KOMEN YG BERNAS DARI PR.. BERBEZA DGN KOMEN MAKI HAMUN BN.... BN X DER FAKTA NAK LAWAN.. SO MAKI HAMUN AJER KERJANYA..... TOLAK PARTI PENCACAI...

Org gomen xkan nak bangkang beb... Kan kena buang keja lak kan... Si Najis terjun dgn labu2nya... Org gomen: Biarkan... Biarkan...

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/03/bukti-blogger-pro-bn-diupah-rm-5000.html#ixzz1Hnw3cY2Y

cari kat dlm gomen senang ke nak kena buang keja? apabila bercakap tntg fakta kalau fakta tk menyokong terus org tu jdi pengecut ye? senangnye hidup terus keluar kenyataan tnpa disokong fakta. buat la surver daptkan fakta samada org gomen ni berani voice out atau tidak.

REAL KATAK;KOMEN;
MMG BYK BG KAT KAKITANGAN .. TAPI ORG AWAM CAMNER.. NAIK HARGA BRG ..MINYAK.. TAPI PENDPTN SETGH GOLONGAN?? GAJI K/TGN NAIK SIKIT..DAH SERONOK PAS TU NAIK MINYAK.. PASTU HARGA BRG... KUIH RM1.00 4 BIJI TAHUN 2066.. SEKARANG RM1.00 2 BIJIK DAH TU KECIK PLAK... PASTU.. X NAIK HARGA KUIH X BOLEH .. MINYAK NAIK .. TPG NAIK... YG MAMPUS DI SINI.. ORG2 BIASA,,,,
SBB APA?? SBB NAK BYR DUIT TU KAT PARA PENCACAI DAN PARA KATAK LAH...
BLOGGER PR KALAU DI BYR SEJUTA PUN PEDULI APA...DUIT TU BKN DUIT RAKYAT.. SBB PR X DAN NAK SAPU DUIT RAKYAT..
NEGERI PR PERINTAH PUN X DPT HAK NYA YG SEPTTNYA...

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/03/bukti-blogger-pro-bn-diupah-rm-5000.html#ixzz1Ho0zEH


kalu isu minyak....subsidi byk bagi kt org kaya sbb org ky yg byk keta(ada lbh dari 1 keta)...org ky yg bw keta cc besar2..org biasa2 cth la bawa kancil sapa yg untung sbnrnye dlm sbsidi mnyk? Gomen nk bagi subsidi kt keta cc kecil je..satu msia melenting. kalu psl mnyk trkesan pd kenaikan tepung, gula, dsb ada mekanisma lain yg boleh dilakukan utk mmbantu rakyt berpendaptan rndah cthnye..pemberian kupon diskaun dsb. tpi yg psti ada caranye.

sekarang nih.. mcm2 penemuan luar biasa!! plz jangan tengok!!

KAU ORANG INGAT BLOGGER UMNO NAK BUAT KERJA TANPA UPAH KE, TAUBAT LAHHHOM. UPAH/HASIL BUAT FITNAH BERI ANAK BINI MAKAN DAPAT KETURUNAN PERANGAI HARAM JADAH

wallahi wabillahi wattallahi...aku blogger pro kerajaan tak dibayar walau sesen pon...

bru ke melaka pada hujung minggu lepas dan geleng kepala melihat gelagat si songkok tinggi berpakaian UMNO berkaraoke di hg tuah mall.rasanya memang culture org umno kot berhibur smpai tgh2 malam.siap bersongkok berjoget bagai.ingat kalau dh cecah 40,nabi kata perangai seharusnya matang..tapi dh terbalik.patut org melaka xmau undi PR.

milosuam = anjing .. anak muda hasil hubungan tak baca bismillah.. suh mak ko baca bismillah sebelum bersetubuh wei.,.

bodoh@5:38, cam haram kau pya komen, haram pon x macam kau.

X KISAH LA SOKONG PAS,UMNO,pkr...n xkisah korang nk tulis pa pon..tpi tolong la bg bukti kukuh lagi jelas tok sokong kenyataan..

lagi 1 nak gtw....awat la guna ayat anjing.babi...semua 2 ....mak bapak x ajaq adab ka????

banyak org YG comment kat cni
CAKAP MACAM RAMBO TAPI MENTAL LEMAH

pemuda bn sarawak delete 30 March 2011 at 13:43

ape plak x dapat?
aku dapat...aku wat blog...wong soon koh bg aku cek kat sibu...
apela...ingat senang ke nak jatuhkan taib...
lawan blog akula...

jgn jadi mcm lembu,bila dicucuk hidung dan kena tarik tali terus ikut.......kita manusia kena pikir panjang betul salah,baik buruk,dosa pahala.kena timbang

Wa sokong apa yg dikata oleh Neutral,salam untuk semua...tapi kadang2 tahap kesabaran ada hadnya wahai sang neutral...kalau pihak disini para penyokong pakatan rakyat mencemuh semuanya salah tapi kalau blog pro umgok mencaci,menghina lebih teruk dari penyokong pakatan rakyat,permulaan ayat aje dah mencarut dan lain-lain lagi,penyokong pakatan rakyat tak pernah nak cerca pun ulama umgok walaupun mereka mmg dibayar gaji utk membisu dan keluar fatwa utk kepentingan parti mereka bukan kerana agama islam itu sendiri,jadi pada Bro Neutral fikir2 lah sendiri...yek...kalau org beradab kita pun layan beradap kalau org umgok bebal tahap gaban nih memang kena perang tulisan camtulah......

Rasulullah S.A.W bersabda yang bermaksud : "sesiapa sahaja dalam kalangan pemerintah, apabila mati dalam keadaan menipu rakyatnya, nescaya diharamkan syurga untuknya."

Laut China Selatan delete 11 April 2011 at 08:27

apakah bodohnya milosuam nih?ambik source main tibai je,celaka betul,tapi takpe,aku tau ko tak tau,buat pengetahuan nko wahai pondan,itu adalah sarawakian talk,forum tempat orang2 tua memfitnah sana sini tanpa pengawasan,itula lain kali cek betul2,kan dah malu,ko pegi kat sini http://www.malaysiantalk.com/

mana otak ko?kebodohan ko terserlah,gila hapa BN nak offer blogger kat public forum,pakai otak la bebbbbb,jangan dok fitnah sana sini tak tentu hala.celaka betul lah pembangkang ni,aku muak dan pembohongan korang.macam sial

UMNO : Umat Munafiq Number One.
Antara ciri2 munafiq, diberi AMANAH dia khianat!! Bila berjanji dia MUNGKIR. Lidah bercabang!!! Mana slogan Rakyat didahulukan???? Poorahhhh..... kalau rakyat didahulukan, kenapa barang naik harga tak bela rakyat????? Bukan towkey yg belanja duit pilihanraya utk hangpa didahulukan ke???? Yg baru masuk UMNO, yg muda2 ni.... hangpa dpt apa??? Benda kat dunia kekal tara mana sgt??? Dpt sejuta, kekal sampai bila???? kalau sejuta pun tak dpt, lagi lah bahalol!!! Yg dpt duit krn UMNO BN ni dah sain mati, tak kesah dah akhirat... PESANAN rASULULLAH LETAK TEPI, NASIHAT aLqUR'AN LANTAK PI... Tolong guna akal yg sihat utk lihat kebathilan dan kemungkaran yg dah dibuat di bumi Malaysia selama 50 tahun lebih pemerintahan UMNO/BN ni. Dunia Arab pun dah reti buat perubahan dan celik mata hati... puak2 penyokong UMNO tanpa Kepentingan Peribadi ni.. nak buat apa lagi dlm UMporNO tu??? Kalau tak mau sokong PR baik tyak yah politik langsung... duduk senyap2 jadi Syaitan Bisu!!


EmoticonEmoticon