Saturday

Di mana Anwar pada 21 Febuari 2011? Ini jawapannya


Sebelum ini blog MiLo SuaM sudah mendedahkan satu fakta alibi yang membuktikan bahawa pada malam 21 Febuari 2011 yang lalu, di saat video seks lelaki mirip Anwar Ibrahim dirakamkan sekitar pukul 22:23 sehingga 22:45, facebook Anwar menunjukkan bahawa beliau sedang rancak berborak dengan peminatnya, sila rujuk sini [Facebook Anwar].

Namun apa yang menariknya, Utusan Malaysia selaku akhbar rasmi yang suka memperbodohkan rakyat, hari ini mempersoalkan ke manakah menghilangnya Anwar Ibrahim selama dua jam? Iaitu dari pukul 9:20 hingga 11.38. Berbekalkan fakta songsang blogger pencacai gerombolan songkok tinggi, Utusan sanggup merendahkan kredibilitinya sebagai akhbar arus perdana. [Utusan]

Di bawah ini 10 rakaman bukti-bukti bahawa Anwar Ibrahim sedang berfacebook pada saat yang dikatakan oleh Utusan kononnya Anwar menghilangkan diri selama 2 jam. Jelas sekali Utusan Malaysia tanpa segan silu membuat fitnah.



Anwar Ibrahim dilihat ada mengemaskinikan akaun Facebooknya pada 21 Febuari 2011 pukul [10:40] ,[10:49], [10:50],[10:52],[10:58],[11:02],[11:03],[11:03],[11:05], dan [11:08]. (sila klik link-link yang diberikan untuk melihat sendiri bukti di Facebook Anwar Ibrahim). Jelas sekali Utusan Malaysia sengaja memfitnah untuk memperbodohkan rakyat.


ReJaM© "Utusan Malaysia dan Fitnah bagaikan aur dengan tebing"

56 comments

Utusan ingat rakyat tak reti nak check log fb kot.. hahahaha.. terdesak dah UMNO tuh..

hi,, rasa mcm nk print nk sebarkan kt kg....

akak...

Walauapapun. Bukti twitter tidak boleh disahehkan. Boleh juga mengundang doubt

btol kata haji chempaka dewa tu...
akaun fb n twitter orang lain boleh update...
so x boleh nak di sahehkan..

sebar je kat kg..bia diorg tau..tv bukan slalu nya btol..ni duk baca utusan ngan tgk tv3 je tau..susah la.

Persoalannya di sini?

1-Adakah korang membenarkan org lain utk update akaun FB dan Twitter korang?

2-Utusan kata tak ada update, tapi yang berjela-jela update kat atas tu ape?

so mana satu yg d updatekan aduh pening...

pasni mesti ada org ngaku dia yg update twitter@facebook atas arahan DSAI

Oi budak bangang.., yg dipertikaikan ialah kemana hilangnya mat bontot tu selama 2 jam dari pukul 9.20-10.40 ? Waktu dalam video porno pulak ialah 10.20-1041... Kah kah kahhhh... budak milosuam pun dah jadi bangang jugak nampaknya... Ehhh silap.., memang milosuam bangang pun selama ni... Kah kah kahhhhh....

betul..twitter dan FB kadang2 tidak boleh di harap sgt kesahihannya. but same goes to Utusan.tidak boleh juga menggunakan update2 di FB dan twitter sbg umpan dan kononnya bukti. kalau doubt di pihak kita, LEBIH MERAGUKAN bila di guna oleh pihak utusan. tp sekurang2nya, bukti yg ada sekarang ini lebih memihak pd DSAI..

bang, artikel tulis 9.20 mlm, yg abg tunjuk ni waktu pagi..konpius2..

hoi ani Pkr awat hg bodo sgt 9.20-10.40 baru 1 jam 20 minit takkan DSAI nk uptate dia punya tweet or facebook. mana mungkin selepas beberapa minit konon2nya buat set boleh update status...

bang, artikel tulis 9.20 mlm, yg abg tunjuk ni waktu pagi..konpius2..

mana ada pagi petang la 9.20 ptg bersamaan mlm la.., apa punya tur..

BN/UmnoApco sudah terdesak. insya-Allah dengan kuasa Allah kita dpt cuci Kerajaan Malaysia ni dari org yg korup.

umno ni memang cmni.. bak kata sorng guard sini, jahil murakkab..

sblum buat video tu, diorg da tau anwar tak tweet dari pkl 9.20pm-11.38pm.jadi diorg amik masa 2 jam tu n edit la video, saja je nak cari alasan cakap anwar tak tweet waktu tu..tweeter pun nak jadikan bukti, ape nye bingai la diorg nih..

9:20pm - 10:40pm je la utusan bodoh..bukan 11.38pm..x buat research ke journalist utusan neh..adoyai kalau dh bodh tu..ish3

tak was2 ke staff utusan dengan gaji y diorang dapat tuh hasil nye dari memfitnah... dlm utusan nih memfitnah je kerja..sesetengah orang beli utusan sbb nk baca fitnah dorg.. lpas tuh duit gaji bg anak bini makan..kompem mmg pencacai umngok akan ada generasi2 akan dtg

Kantoi bodoh... Kah Kah Kah..........

Anda mungkin juga meminati:

Pertarungan Model MPV

Pandu Uji

Bahang Proton Satria R3

Sebenarnya anwar hilang dlm facebook dr pukul 8.20pm - 10.40pm. Dan tweeter dr pukul 9.20pm - 11.39pm.. sebab facebook update dr tweeter (via selective tweets) lebih kurang lambat 1 jam.. Jadi anwar hilang 2 jam lebih.. kalau x percaya.. bandingkan tweeter dgn facebook anwar pada 21 feb 2011.

Yang gambar kat atas tu cuma gambar facebook.. coba dia bagi gambar tweeter sekali.. bandingkan.. mesti kantoi.. kah3..

bandingkan facebook dari jam 8.20pm - 10.40pm dan tweeter dari jam 9.20pm - 11.39pm..

fuh... klu org biasa dpt dugaan yg byk mcm ni, kena naya xhabis2, dh lame gila, sewel trus... wa salute la sama lu DSAI, lu pny family, ank2 u...semoga ada hari yg indah pula selepas ini--kamu sekeluarga memang berhak utk mendapat kebahagiaan abadi--insyaallah

Tak payah cakap banyak la penyokong UMBONGOK! Korang tengok je la dulu video tu baru boleh nilaikan samada betul @ tak. Kalau rasa takut berdosa tengok video lucah sama juga bila memfitnah lagi dosa lebih besar. Apa punya baghal la jadi manusia.

Ntahla budak2 PKR bangang..check betul2 antara tweeter dan fb..ini bermakna waktu tweeter adalah tepat..dan waktu fb dia dilambatkan 1jam dari msa sebenar(ini korang boleh tukar kat setting waktu fb korang)..
LOGIKNYA : FB akan update dari tweeter..automatic.. mana mungkin fb update tanpa tweets ditulis..haha..Anwar kantoi..

biar dia jawab sendiri, tak payah tolong fikir bagi pihak dia
dia sendiri yang tau, dia buat atau tidak. bergaduh pun tak guna. mai kita semua sembahyang hajat dan baca yasin untuk kesejahteraan rakyat malaysia.

bnda blh edit la bangang...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=155820187813228&set=o.197344137372&theater

hmmm...ish hmpir 7 jam korang ni berbalah tk faham2 admin kn dan terangkan saje je nk bikin panas....

jam 9.20pm hingga 10.39pm Anwar tidak update...?
kemana beliau sewaktu itu pula...?

Kesian kepada pekerja utusan malaysia secara keseluruhannya (termasuk tukang print paper + keluarga). Terpaksa tanggung malu dan pedih telinga mendengar tomahan orang. :D

Saya pun tak pasti sama ada editor memberi makan kepada keluarganya dentan menggunakan duit halal atau hara, .:P

prkara ni x ble d jadikan hujah, krana video pun blum dpat sahihkan e2 anwar atau pun x. jika ada andaian n tuduhan awal, maka ianya fitnah. jgn krana rm50, fitnah dihalalkan

anwar nak pg mane pun pg le mampos.. yg org umno anjing ni same sibuk apehal plak.. hak dia le nk pg mane pun...

kepada melayu yg mengaku Islam... tapi tak mahu ambil perundangan Islam...tapi nak mengaku juga diri tu Islam... Sudah cukup ke 4 orang saksi untuk menyatakan si polan bin si polan tu berzina....kalau tgk melalui video saja... tak boleh di ambil kira...... ( 4 orang saksi yg boleh di percayai.. bukannya fasik )

org kg yg xde tenet bole kamu tipu umno lancau . lu org umno ari2 cermaah tv3 , rtm . tp rkyt aku thu kebenaran

Apa bodohnye pencacai UMNO BONGOK ni..suka hati dia la dia nak kemana pada waktu tu. Agaknya budak2 UMNO BONGOK ni bila tak update tweeter je tgh buat seks dgn pelacur kot? Tengok la dulu video tu baru boleh tuduh2..Eee..BODOH la pencacai UMNO,BN dan seangkatan dengannya.

Bro!!!!serius saya pelik...cube tengok bro punya bukti...bawah skali yng pukul 10.40 tu.."inshaalah@sufi" tu...yang tu 10.40...tp dalam bukti lain iaitu twitter sebenar anwar ibrahim pukul 11.40pm...ni ha link dia...amik dri kami benci saiful bukhari...pelik2..
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10150171020727189&set=a.10150171020197189.347703.345034017188&theater

bodo...xkan ngadap tweeter ngn fb 24 jam...dia pon nk makan minum berak tido gak...



-KSK-

betol tu.. takkan ngadap fb & twitter 24 jam.. tapi anwar cakap dia tgh BERtwitter & BerFB masa tu.. Bukan org cakap.. Dia sendiri yg cakap.. tapi time tu x ada lah pulak dia bertwitter/FB.. 2 jam hilang.. lain lah kalau dia cakap dia time tu tgh meeting ker.. atau pergi makan..

xpcya DSAI buat semua nie.. nmpk sgt konspirasi... apela bodoh sgt DSAI nk buat pkra2 yg bhyakan kedudukan politik die... apepn, bukti twitter tu x sahih.. boleh diragukan.. anyone boleh postkan twitter tu...

rupanya wartawan meloya jahat-jahat

Xperlu dipertikaikan kesahihan ke hape benda.Belum terbukti beliau bersalah.Konspirasi je tu.Utusan mmg macam tu.Secara logik,xkanlah DSAI nak jeorpadize his career.Baik dia focus on how to rebuilt and restructure the country yang dah sekian lama dalam keperitan ekonomi.Buat ape xtentu arah naik turun court.Kepada puak2 umno,janganlah tuduh membabi buta.Video tu pon belum dibuktikan.Kalau anda yakin DSAI dalam video itu, tanpa menontonnya maka ia adalah fitnah dan dosa besar.Fitnah lebih tajam daripada mata pisau.Buktikan jika benar,tapi hendaklah dari sudut agama,jangan mengambil inisiatif yang membabi buta.

time tu anwar pg berak x kan nak bawak pc dlm jmbn

agreed...xkan lah DSA nak buat benda mcm tu...kes sblm ni pon x slesai lg xkan bodoh benar dia nk tambah lg..yg sibok dok tokok tmbh tu haa DSRM..tokok tmbah harta krajaan masuk poket dio.
Lg satu, yg cino sekor tu btol ngaku beromen elok plak xdo keno tangkap, jd presiden MCA lg..apo punyo bangang. Yg 3 ekor lahabau tayang video tu pon xdo kno pape...poning palo den...

@Tanpa Nama atas aku:

Tau xpe. Chua Soi Lek dulu kantoi bersenggama ngan wanita lain(walopon kawan), siap ngaku itu dirinya sendiri dalam video tu(xmacam VK Lingam), pun bleh jadi presiden MCA. Iye, memang ar die kene buang, tp lepas tu msuk blik dah tau2 menang bertanding presiden MCA. Jadi kalo konco2 UMNO nk maki Anwar xlayak jadi menteri ke apa benda pasal skandal seks(yang aku andaikan fitnah blind pig), tuding je kat CSL apasal die masih lagi bleh jadi orang politik, siap jadi presiden lg. Hujah "CSL tu Cina, Anwar tu Islam" x bleh makan, kalo ko tanya mane2 orang Cina diorang sindri pon akan cakap apa CSL buat tu salah. Jangan kata Cina, orang India mahupun orang xde agama pon akan bagi jawapan sama gak.

aku baru dgr khutbah jumaat aritu,dia kata kte jgn r bsubahat atau mnolong org yg zalim yg menindas org yg ingin mnegakkan kbenaran,kiranya kte bsubahatdgn org zalim,kte akan tgolong dlm tentera firaun dan automaticly akan jd pngikut dajjal d akhir zaman...

Hey bro,kalo ko tengok lg twitter anwar selepas 11.40 tu...dia ade cakap dia gunakan ipad semasa bertwitter...jd..tidak ada masalah untuk dia bertwitter di tempat berak sekalipun...macm korng bawak majalah pegi berak...haha..aku x penah wat..n memang ade time interval dua jam anwar tidak bertwitter..itu yng timbulkan kemusykilan..selepas 11.40 tu..sebelum 9.20 dan selepas 11.40 tu...dia begotu aktif bertwitter..Kita x boleh cakap ikut hati kita...manusia tidak boleh diramal..kalo betolla korng kate DSAI x mungkin buat bende macmtu lg..nmpak sngt korng terlalu fanatik

yg den x fhm lg satu mcm mano plak cctv tu buleh jumpo dek eskay tu...kato jd pencacai kna suroh poie amek jam, nmpk bnr la org rapat DSA..dh tu kato jam x jumpo, jumpo cctv...abeih mano plak tambi lingam chik tu dapek jam poie sorah kt polis. mcm mano dorg ado samo maso tu..

ni sume taktik nk alih perhatian & supayo PR x dapek fokus kt election sarawak. Dh dok sibok nk setel kan issue ni, sonang2 jo lah BN kempen kek sano sobab dorg dh admit xnk masuk campur. .dh buek fitnah, nk bg org s'wak percayo, di suap kan pulak dana juta2 ringgit...upgrade sistem air...buek apo tnggu pilihan rayo baru nk bg...den dh lotih la dgn strategi mcm ni...PR bg duit jd rasuah,politik wang..yg ekau bg juta2, kato dana bantuan..eh x ke samo tu...aduiyai...poning2

-jang poning-

xpyh nk rujuk teiter ke fb ke...apsal la utusan xpg tgk checklist bilik hotel kt hotel mane dya buat projek...lagi satu tgk kt cctv lain ad x anwar daftar masuk ke...ape ke bodo py utusan twiter nk dijadikan bahan bukti...xd jalan lain ke nk dipikir lg..

laaaa.....ko pernah sentuh x surat khabar keadilan ke ape??DSAI yng kemukakan bukti twitter dan facebook untuk menangkis fitnah video tu..yang ni aku x salahkan utusan..dhtu..utusan amiklah bukti bendetu...apela pemikiran...aku x sokong utusan tp aku bace semua surat khabar

takkan tak update fb dan twetter,dia mula buat macam 2...dia tak bodoh macam utusan meloya

datuk "T" diberi witness protection status...hmmm cuba brapa T pon dr PR dedah pape isu lah psl DSN ke DSRM ke, confirm x blk m'sia la dorg...confirm kena ISA seumur hidup. sudah terang lg bersuluh...x kan bersih politik m'sia ni dr corruption.

ISA untuk mereka yg lawan kerajaan BN sahaja....harap maklum.


EmoticonEmoticon