Friday

Pelajar Biology biasa pun mampu palsukan bukti DNA


Perkara yang pelik tetapi benar telah berlaku di mahkamah negara kita melibatkan kes perbicaraan liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim dan penuduhnya Saiful Bukhari Azlan. Sejak dari awal lagi tiga orang doktor dari Hospital Kuala Lumpur [Laporan HKL] ditambah dengan seorang doktor Osman dari Pusat Rawatan Islam (Pusrawi) telah mengesahkan bahawa tiada kesan tusukan pada dubur Saiful Bukhari. [Laporan Pusrawi]





Namun perbicaraan masih terus dijalankan. Ibarat membicarakan kes rogol seorang perempuan yang masih dara. Bukti yang terus digembar-gemburkan hanyalah kononnya terdapat kesan air mani lelaki Y di dubur Saiful.

Namun untuk pengetahuan pembaca semua, menurut laporan Dailymail pada tahun 2009 yang lalu berdasarkan journal Forensic Science International: Genetics reports., para penyelidik telah memberikan amaran bahawa bukti DNA sangat mudah untuk dipalsukan, malah seorang pelajar biasa yang mengambil jurusan biologi pun mampu melakukannya. Ini menimbulkan kebimbangan orang yang tak bersalah mungkin dihukum, manakala yang bersalah akan terlepas [DailyMail].



Nampaknya jawapan kepada soalan, "Mengapa perbicaraan liwat lelaki yang masih dara ini diteruskan?" sudah terjawab. Perkara tak masuk akal berlaku di Mahkamah Malaysia. Minta perhatian pengamal undang-undang termasuk peguam Anwar Ibrahim untuk mempertimbangkan maklumat ini.

Baca juga terjemahan penuh Artikel Dailymail, di sini [Free Malays]


ReJaM© "Dunia hari ini dipenuhi dengan kekeliruan dan fitnah, semoga Allah melindungi kita..."

27 comments

Mantap, benar-benar membuka mata...
Tahniah teruskan menulis....

wah..semakin lama semakin bijak rasanya.. berbanding kes 1998 yg tiada tempat rujukan dan kajian..kini semua leh cari dan kaji..tahniah2..

hottest entry di blog khalis :
Lelaki gila seks disimbah air panas

Insan yang hebat walaupun tanpa kaki

bukti yg x dapat di sangkal....lepas ni dah xde sape dapat pertikai kenapa DSAI xnak bg sample DNA...

Saya tertanya-tanya di dalam hati, siapakah penulis Milo Suam ini?
Pendedahan demi pendedahan anda sangat-sangat membuka mata, ramai kawan-kawan saya yang dah buka mata selepas membaca blog ini, semuanya disertakan fakta rujukan... keep it up!

jangan jadi macam hanief dah la, bubuh pendaftaran pengundian dekat blog, terus kena serbu dia punya rumah... huhuhu

israeli researcher.. haha

we love milo suam!!!
hahahaaa.... ISLAM is the way of life..
senyung sokmo :)

upco ajar bwt DNA palsu..suma sbb apco= 1 Malaysia

anon 6:52pm..kenapa ketawa..sebab Israil ya...
laporan ini kita boleh pertimbangkan kerana mereka mempunyai saintis yang bijak...ini fakta..tak sama dengan kes ambil APCO sebagai penasihat yang melibatkan duit rakyat yang begitu besar...

say fool= biol

DNA ANWAR

hamba sangat bersyukur dgn artikel dna tuan milo ni kerana umno sangat giankan dna anwar. Sebagai tambahan hamba beri alamat artikel di bawah mengenai bagaimana dna boleh dimanipulasi.

Print dan masukkan dalam peti surat rumah org umno yg dahagakan dna anwar mcm pontianak dahagakan darah haid.

Ckp kt dia org, kalau nk dna anwar , SILA MENYELINAP KAT TANGKI NAJIS RUMAH ANWAR DAN AMBIK LAH SEBERAPA BANYAK DNA dlm tangki tu . jangan berebut2 ambik sorang sikit isinya. Macam kisah fitnah umat Nabi Noh a.s. yg jilat semula najis sendiri kt bahtera Baginda as.

Jangan lupa simpan sikit dalam peti ais utk bekalan anak cucu umngok.

SUMPAH ANWAR

sebagai tambahan hamba sertakan juga artikel mengenai sumpah anwar kat bawah. Mufti Harunsani sendiri kata sumpah tak perlu. Artikel ditulis pada 06 Julai 2008.

suruh songkok tinggi jumpa Mufti Harunsani kalau tak percaya. Umngok ni, nasihat mufti dia pun tak dipakai apabila nafsu liwat menguasai otak mereka. Mufti2 APCO je yg diikutnya.

Hamba pun dah penat nak jawab bab dna dan sumpah ni. Mudah2an 2 artikel bawah ni boleh bantu utk sedarkan org2 kampung yg telah diperlembukan oleh umngok selama ni.

Agaknya DNA tu bermaksud DUNIA NAK ANWAR kot sebab umngok takut sgt dan kata anwar ni agen semua pihak dalam dunia. Hebat betul anwar !

Print dan sebarkan mudah2an dapat membuka hati mereka yg masih ade akal. Bg yg dah mati akal, biarlah mereka tunggu masa nak mati je.

_______________________________________________________________

ARTIKEL DNA BOLEH DIMANIPULASI :

http://www.kedahlanie.info/2011/03/sebabnya-anwar-tak-serah-dna-dia-kepada.html

ARTIKEL ANWAR TIDAK PERLU BERSUMPAH – HARUNSANI :

http://anwaribrahimblog.com/2008/07/07/anwar-tidak-perlu-bersumpah-mufti-perak/

Puak2 umno ni bila didedahkan benda ni diorang bukan reti baca pun..Tapi bagus usaha milo suam untuk menerangkan lebih jelas segala kekusutan juak2 amngok yang memang bongok. At least mungkin ada kawan2 diorang yang dah sedar awal tolong bacakan walaupun esok lusa dia ungkit balik pasal IMF,DNA,Sumpah,Pengkhianat Bangsa,Bla2...Bosan betul pencacai umno kasta bawah ni..

amiin....rejam semuga Allah melindungi kita..

Real Katak :komen;

Ehhh..ehhhh korang semua x taw ker? DNA anuar dah ader kat BN dan polis la ni... tu kat jam tangan omega yang anwar tinggal kat bilik hotel tempat dia pojek ngan amoi cun melecun tu... sampai taib pun terliur tgk... apatah lg zul kambing.. meleleh air lior tgk amoi tu... pasai tu la anwar sampai terlupa jam....dah ada DNA x yah la nak paksa anwar bg lagi kan...kan..kan......... (aku ttp undi PR kali ni setelah 4 kali PRU undi BN....)

ape punya bodoh la org umno dok percaya bulat2 kes nie... aritu sibuk dok bt perhimpunan mendesak DSAI serahkan DNA, tup2 dh di sahkan plak sape pemilik male Y tu.. huhu.. dtg mna plak DNA tu?? jadi yg dok berhimpun xtentu pasal suruh DSAI serahkan DNA tu ape kejadahnya?? gila meroyan ke ape?? mudahnya la puak2 umporno ni di perBONGOKkan.. huhu.. UMNO FOR DUMMIES~~

pergh ameno sanggup tol simpan taik DSAI dalam peti sejuk sebab nak tunjuk bukti DNA pada anak cucu ..punya bangang bengap tahap khinzir ameno nih !!

minta izin share link kat fb

hati busuk btul..aniaya org xbersalah....apa nk jd dgn negara kita nie...ah apalah..

tade UMNO tak merdeka Malaysia nie = )

fitnah..aset untuk mrobohkn islam..

Kes zina sepatutnya di uruskan di dalam mahkamah syariah dan bukannya sivil.Jika diuruskan di mahkamah sivil,adakah peruntukan akta untuk menghukum pelaku zina (jika benar ia berlaku) ?

Jika mahu menghukum menggunakan takzir (seperti yang dimomokkan oleh "geng songkok") maka perlu menggunakan mahkamah syariah dan pembuktian dan pendakwaan bukanlah dari kalangan golongan fasik.

Smartphone : Risiko "privasi" pengguna terdedah.


Kenapa perempuan suka tayang body pada lelaki

.

malaysia merdeka drp orang putih..UMNO tuntut kemerdekaan sebab nak jajah org sendiri...takde bezenye Taik Mahmud ngn James beruk...takde bezenya puak2 umno yg suke bahagi harta sama kroni mcm koloni british...mane org umno junjung??datuk bahaman, haji abdul rahman limbong tdk pernah kita dengar diangkat sebagai pejuang hak..sebabnya??UMNO perampas hak..dah mmg dibuktikan pon..hanya puak2 yg bebal lagi bebal je yg masih mnjilat lubang taik umno..yelah..najib cakap "dont bite the hand that feeds you"..iyahh..itulah anjing UMNO..:)

Arrrrrrrrr.....aku suke komen2 yang kutuk UmNgok. Hidup PR.

fiza~

haha..bangga la pulak jadi student bio nih..
that is why la xsemudah tu untuk saya percaya dan menerima bulat2 apa bukti yang ada..its all can be manipulated..kalau benar apa yang saiful katakan itu terjadi,kenapa dia tawarkan 'something' pada doktor perempuan yang first2 dia jumpa tuk buat check up dulu..haha..kantoi..

DSAI ni kalau rogol anak org pon penyokong dia xkan percaya sebab diorang ni dah terlalu taksub sangat..

-WK Ipoh-
Hayatilah setiap patah lirik yag telah dinyanyikan oleh A.Tan Sri P.Ramlee
"SABAR"

Beginikah DERITA hai orang yang SABAR
DITUDUH berdusta walaupun bercakap BENAR
Nama ku DICEMAR mana ku pergi orang tak gemar
IMAN ku takkan bertukar dari MENIPU biar TERLANTAR

Mengapakah dunia hai PENUH TIPU DAYA
DOSA dan MAKSIAT itulah yang DIUTAMA
Si JUJUR menjadi mangsa,pandai MENIPU LEKAS BERHARTA!
Biarlah aku merana AKU TAK RELA HIDUP BERDUSTA

Di mana "KEADILAN" yang aku harap-harapkan
Mengapa KEZALIMAN MENJADI BALASAN
Yang LEMAH ditekan yang BERHARTA JADI SANJUNGAN
PADAMU OH TUHAN AKU SERAHKAN TETAPKAN IMAN..


EmoticonEmoticon