Friday

Bagaimana email 1 Malaysia merompak duit rakyat?


Sebelum ini Najib kata projek email satu Malaysia yang bakal menelan belanja RM50 juta, dibiayai sepenuhnya oleh syarikat Swasta, Najib mengesahkan kononnya tiada sesen pun wang rakyat yang digunakan [TwitterNajib].


Najib mahu rakyat percaya bahawa Syarikat yang hampir bangkrap iaitu Tricubis Berhad yang diberikan kepercayaan untuk membangunkan projek email satu Malaysia akan mengeluarkan dananya sendiri.

Najib mahu rakyat percaya Syarikat yang mengalami masaalah kewangan ini akan mengeluarkan belanja RM50 Juta sebagai projek amal untuk kerajaan Satu Malaysia. Sebagai amal jariah syarikat yang hampir nak bankrap rujuk sini [Projek email 1 Malaysia].

Apa yang jelas, terbukti najib menipu rakyat secara terang-terangan. Email yang kononnya percuma rupanya akan dikenakan bayaran kepada agensi-agensi kerajaan. Hal ini didedahkan sendiri oleh PEMANDU. Agensi-agensi kerajaan ini akan pakai duit siapa untuk bayar perkhidmatan email 1 Malaysia ini? Duit datuk kepada Najib Tun Razak atau duit nenek kepada Rosmah Mansor? [Msian Insider]



Mengapakah perkara bodoh ini boleh berlaku? Mengapakah di dalam keadaan perkhidmatan email percuma berlambak-lambak disediakan di internet, dengan sistem keselamatan yang terbukti dan teruji oleh email-email percuma seperti Yahoo dan Gmail, Perdana Menteri boleh meluluskan pembaziran RM50 Juta untuk projek email bodoh ini?

Tiba-tiba sahaja duit dari agensi-agensi kerajaan terpaksa disalurkan kepada perkhidmatan email 1 Malaysia, duit rakyat dalam agensi-agensi kerajaan terpaksa dimasukkan ke dalam kantung Syarikat Tricubes Berhad. Mengapa hal ini boleh berlaku?

Jawapannya mudah, ini kerana Syarikat Tricubes Berhad adalah syarikat kepunyaan adik Najib yang hampir nak bankrap, maka Najib terpaksa menggunakan duit rakyat untuk menyelamatkan syarikat adiknya dengan alasan projek email 1 Malaysia rujuk sini [Syarikat Adik Najib]



RentaP© "SAPU Malaysia, Rakyat didungukan, pencapaian adik diutamakan"

85 comments

2 dia kata2 semangat hahahahahah gelak kencing2 ni
"Rakyat didungukan, pencapaian adik diutamakan"

Terbaik Slogan SAPU Malaysia

"rakyat DIDUNGUKAN pencapaian ADIK Diutamakan"

kah kah kah...

emel tu bukan mcm milo suam kosong...
ada service lain yg akan disediakan...
apa susah..jgn le halalkan kalu duit ko diorg guna

Korang ni lain tak dak kerja nak cari salah orang ja, PKR buat apa untuk kebajikan rakyat??? Merompak kekayaan Selangor ada la, kutip cukai tanah 10 kali ganda kt UUM, lagi zalim yakmat... Cermin diri sendiri dulu sebelum kritik orang lain...

wowo pencacai bn ckp xtgok penjelasan dari menteri besar kedah..ke takut terasa sebab tuh xtgok video die.. yela kata2 MB kedah mmg pedas... kebajikan rakyat?? dalam 50 tahun brape kali Beer end bg air percuma kt malaysia.. n selama 50 tahun nih beer end y tadbir Malaysia mcm mana plak pr nk buat kebajikan kt rakyat?? bebal bengap kuasa dua la pencacai bn nih

Bro Rejam cuma nk sedarkan rakyat. Yg ko marah sgt tu pa hal. Gile ke.....

@Tanpa Nama 22 April 2011 8:46 AM

abis tu ko dh cermin diri ko ke x sblm ko bg komen tu? betul ke fakta psl merompak Selangor? cukai UUM? ko bc dr mn tu? UtusanMelayudumfuck? BeritaHariancrap? TV3babi? eh?

"Rakyat didungukan, pencapaian adik diutamakan"

yeaaa.. i likeee..

Emel yang boleh dibuat dengan PERCUMA atau guna domain sendiri boleh buat duit dengan harga RM50JUTA. Wau!!!

Buat Email @1Malaysia Dengan Domain Sendiri Secara PERCUMA!!!
http://kautharhilmyz.iluvislam.com/blog/?p=871

Salam Milo,
Best la blog ko ni. dari sebijak-bijak sampai sedungu-dungu orang semua masuk. ni la betul 1malaysia.

"Tanpa Nama berkata...
emel tu bukan mcm milo suam kosong...
ada service lain yg akan disediakan...
apa susah..jgn je halalkan kalu duit ko diorg guna"

milo suam kosong pun kena bayor, ni kan pulak email yang ada service macam2 tu. lagipun google/yahoo bagi bagi gak macam2 servis, free je. tolong la bukak sikit mata n minda korang. jgn la sampai benda2 yang mcm ni pun korang tak nampak lagi. main sokong semborono je. tak salah kalau nak setia. tapi kot kalau nak jadi penyokong yang setia pun guna la otak sikit. kita bukannya lembu/kambing, main ikut je mana tuan kita nak tarik

errrr nak komen apa eh? macam2 lah politik sekarang ni =.= just selfish..

korang tu yang dungu pemimpin songsang pun setia...Nuar tu besenang lenang pergi melancong nak buat plastic surgery kempiskan perut yg buncit + cari jam Omega duplicate....hahaha, nak tutup bangkai gajah korang tak sedaq lagi ka... dah la tu Anwar jgk dalang fitnah DS Najib dlm kes bunuh Altantuya, ni RPK yg bagitau, orang yg hangpa sayang yg blog dia jadi rujukan hangpa untuk bantai kerajaan... fikir2kan la jgn duk semberono ikut macam kerbau ditarik hidung ja...

Tanpa Nama berkata...

Korang ni lain tak dak kerja nak cari salah orang ja, PKR buat apa untuk kebajikan rakyat??? Merompak kekayaan Selangor ada la, kutip cukai tanah 10 kali ganda kt UUM, lagi zalim yakmat... Cermin diri sendiri dulu sebelum kritik orang lain...
22 April 2011 8:46 AM


aku kata ..
jangan jadi bebal sangat,masuk blog ni tapi tak tengok semua post ka?tengok la post video menteri besar kedah..dengaq elok2,pasang telinga,cuba paham..dah dengaq dari mulut MB sendiri tapi nak dengaq jugak tv3 putaq alam tu,bodoh bebal sungguh la mangkok nih..bebal nak mampos..apala punya manusia

ni semua bahana pemimpin yang ada trademark masing2.ape jadi wawasan 2020 campak laut, islam hadari lagi hampeh,semua nak berhadari sampai habih lebih 200bil, sekarang muncul pulak satu malaysia, yang paling best melaka tandas 1 malaysia,hahahahaha.ni pun sama la ni.semua nak jadi satu malaysia, bila PM baru muncul nanti wujud pulak malaysia kejadah pulak.hehehe

generasi bundle

kpd Tanpa Nama,

kenapa kena ade lagi satu e-mail service??

apa faedahnya kalau wujud lagi satu???

Bengong tak bertempat statement MB Kedah tu sekadar nak menegakkan benang yang basah, awatla bodoh sangat percaya bulat2, confirmla dia nak membela diri selepas kesilapan sendiri terbongkar dek rakus sgt meragut kemewahan dari IPT yg berusaha melahirkan generasi yg bijak pandai...Mcm ni ka nak gelar kerajaan berkebajikan... Kerja nak merompak kemewahan negeri yg ditadbir je...

ejaan sebenar ialah Tricubes. ingatkan typo tapi rupanya entire artikel salah eja.. ;)

kalau sume company private wat projek amal camni..mmg bagus untuk rakyat malaysia..amin...alhamdulillah...kekekke

Hikayat Lubang Najis: Orang Melayu Mesti Baca!!!!

MB kedah x la kenekan cukai kat UUM sampai 50 juta... bodo...

oi...ko ni rumah kat mane? kalo kat selangor ..ko ade rase air free x?.. macam mana sedap x air free.... hahahhaha..

hahahhaahahaha UMNO dah nak mampus!!!

pencacai UMNOnok yg kat selangor x sedar depa sumer merase air free PR bagi..... UMNO ade ... hahhahahhaa ... org UMNO/BN bodo ....

kau ponya ejaan pon salah yg betui TELETUBBIES....rakyat memang bodoh, adik aku yg cerdik.

setakat dapat air free 20ml pun nak bangga, ko tak tau kesan jangka panjang dgn perbuatan PR tu...Nanti bila dah tak terbayar kt Syabas sapa yg jadi mangsa kalo bukan duit rakyat Selangor... Itu ja janji manifesto pembangkang yg boleh depa bagi...

Wakaka esok keluar pulak Facebook 1 Malaysia...hahaha. Tak dok idea ke wahai PEMIMPIN ku yang BIJAK PANDAI TEMBERANG.... :P . Apa barang main mail lagi...wakakak ketinggalan zaman tol. Opis aku ni dah berlambak dah mail...wakakak. Buang masa jek nak join...

Hati kalau dah hitam... memang dah tak bole terima kenyataan dah... HIDAYAH pun tak bela nak masuk...
Dah sesat.... dah tak bole patah balik dah...
Sampai 'BOSS' depa kelentong idup2 pun percaya...

tanpa nama 8.46 ni dh lm didungukn oleh umngok...tula bc utusan merapu ngn tgk tv3 suku mmgla xtau apa2....terusknla didungukn...xtau fakta jgn ckp...

mamat....

org muda
apa ni weiiii....kutok MB kedah plakkk...sultan kedah pn suka dia la...XCKP BYK tp QEIJA JALAN....bukan cm UMNO nk wt qeija amal...msok tv bqu nk mai..nk tunjok muka.IKHLAS KA gu2?? p mmpoih laaa

Bengong tak bertempat statement MB Kedah tu sekadar nak menegakkan benang yang basah, awatla bodoh sangat percaya bulat2, confirmla dia nak membela diri selepas kesilapan sendiri terbongkar dek rakus sgt meragut kemewahan dari IPT yg berusaha melahirkan generasi yg bijak pandai...Mcm ni ka nak gelar kerajaan berkebajikan... Kerja nak merompak kemewahan negeri yg ditadbir je...

22 April 2011 9:39 AM


--------- tak malu ko yg sebenarnay begong.. x faham Ust Azizan kata: cukai sebenarnya ditetapkan oleh KERA jaan dulu diberi rebet atau potongan...faham... dan tempoh dah tamat.. faham TAMAT tu maknanya habis.. so lps habis ikut yg asal balik ler... cukai tu xder kena mengena gn pembelajaran.. walaupun ko kata membbnkan pelajar.. coba ko kira berapa yuran yg dikenakan untuk satu kursus? x yah ijazah la.. diploma saja.. pas2 kira berapa sesebuah u akan untung.. dan duit tu pimana? x masuk kocek bn ker? sbb tu Khalid bising duit bn lari kat PR.... lagi satu cukai tanah kat kedah dah turun 35 persen 3 tahun dulu.. gila apa tgh turun tiba2 naik.. jumlah yg dituntut kerajaan pas kedah pun berdasarkan cukai baru lps potongan 35 peratus.....(penjelasan: real katak)

Real katak:milosuam, check yg ni plak:
touch n go yg digunakan dilebuhraya dan tempat2 tertentu... sejarahnya kalau x silap.. asalnya touch n go dibawah rangkaian segar sdn bhd.. anak sykt UEM.. pas2 dgr2 citer awal tahun dulu CIMB nazir dah ambik alih.. gitu jer x der bayaran.. pas2 pkerja yg uruskan touch n go mcm pekerja kat h/way tu bkn dibyr gaji oleh cimb.. tapi sykt yg sediakan kaunter tu pulak kena bayar gaji.. untung p kat cimb(N)....kununnya larrrrr....tolong bongkar sat rejam......

Emel 1M1Israel tu x de privacy nnti.Semua maklumat boleh detect. Pssword hnya temberang shja.Yg untung 1umporno

Hati kalau dah hitam... memang dah tak bole terima kenyataan dah... HIDAYAH pun tak bela nak masuk...
Dah sesat.... dah tak bole patah balik dah...
Sampai 'BOSS' depa kelentong idup2 pun percaya...

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/04/bagaimana-email-1-malaysia-merompak.html#ixzz1KDikbJRI

ek eleh...
nak mengharap kami ikut parti songsang tu ke??
hark tuih...

bodoh betul la, facebook buat dalam bilik je. Takde la sampai juta-juta modal dia. ni nak buat email sampai 50juta . bodoh betul la sape yang percaya ni.

--------- tak malu ko yg sebenarnay begong.. x faham Ust Azizan kata: cukai sebenarnya ditetapkan oleh KERA jaan dulu diberi rebet atau potongan...faham...

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/04/bagaimana-email-1-malaysia-merompak.html#ixzz1KDkLKIKf

Lor...
yg KERA jaan ni jugak le yg korg mengidam sgt kan...
16 sept...

dulu penah buat dah waumail last2 terlingkup jugak, senang citer 50juta ni takkan sampai sasaran pun, yang capai sasaran ialah pihak tricubes dapat 50juta masuk poket.

yg KERA jaan ni jugak le yg korg mengidam sgt kan...
16 sept...

22 April 2011 11:54 AM
.REAL KATAK........ YANG DULU TU KERA jaan SBB SAPU DUIT RAKYAT MACAM KERA YANG SAPU BUAH2AN KAT POKOK DAN DUSUN ORANG;;; YG KITA IDAMKAN KERAJAAN YG MENJAGA DUIT RAKYAT,, TU BEZANYA :LOL

aku suka blog ni, boleh baca banyak komen dari dua pihak tak macam utusam meloya atau tvtipu- kena tipu baru dapat covered haha

Bila dancing sudah mula goyah. Macam2 pencacai UMporNo Barisan NajisB menyalak. Percaya sangat dengan Utusan dan TV3suku. Zaman sudah maju, kebanyakan rakyat sudah mula sedar penipuan Barisan NajisB.

UUM itu sepatutnya kerajaan BN lepaskan sahaja kepada pentadbiran negeri Kedah. Pasti lebih maju. Selangor juga semakin maju dan rakyat Selangor amat berterima kasih kepada pemimpin Selangor skrg.

-Dr. LatiF-

KNAPA XDE ORANG MENYALAK TENTANG BRAPA PLAK CUKAI YG UUM KENA BAYAR KT KERAJAAN NEGERI BN YG MAHA PEMURAH BEFORE DAPAT REBATE TU? MASA TU CUKAI PON BLUM TURUN 35 % LG....EK ELEH 20 SEN SEEKAR PON BISING....BELANJA ROSMAH WAT PERSIDANGAN WANITA PERTAMA DEKAT2 5 MILLION BOLE PLAK BAYAR...APA SUMBANGAN ROSMAH? OBESITI?....HUH

Rosmah PORNO...Kkah..kah..kah.

to: PENCACAI UMNO/BN ....

brape rosmah bayar ko utk jadik pencacai UMNOnok ha....

Susahnya cakap dgn Lombu2 UmPorno ni pakai bahasa manusia... Try bahasa Lombu lah...

Mooo Moooooo.. Mopornoooo.. Ummoooooo.. mo....

hahahaha....

Pk Pos+...

tgk kekayaan nazir ;
begitu punya kaya masih diberi bantuan lagi?
sah, kaya atas dasar kroni, bukan pandai bisnes pun.

http://macammacamada.azhaan.com/?p=1605

http://berita-harian-online.com/senarai-orang-terkaya-di-malaysia/

sah ADIK didahulukan, ADIK diutamakan, rakyat dimampuskan!

PRU13 kita mampuskan mereka pulak.

penyokong umporno yg miskin papa kedana muka kelabu...masih sokong umporno juga? gasak la

Rakyat didugukan oleh Pemimpin UMNOYAHUDI hampir 5o tahun lebih.. siapa yang bodoh dan siap yang kaya.

nak marah org lain kaya apsal lak. korg tu yang tak reti nak kayakan diri

penyokong PR ramai yg berada. itu sebab fikiran terbuka dan mampu berfikir, celik IT, byk masa baca blog, mampu menyumbang perjuangan, mampu berjuang tanpa merompak.

yg tak tahu kena miskin dan kena tipu ialah penyokong umporno bawahan.

kami hanya concern penyokong umporno kampung yg menjadi lembu diperbodohkan pemimpin mereka. termasuk dayak2 yg bercawat dok rumah pondok kt sarawak ttetapi pemimpin kaya melampau.

kaya halal takpe, tp kaya menipu yg ditentang.

cuba cek siapa 40 termiskin di malaysia, mesti ramai org umporno tu.

This comment has been removed by the author.

Kepada saudara sHuKRi.sALiM :

-Bnykkan tengok tv dan membaca ye...Statement anda tu nmpk sngt yg anda ni kurang membaca dalam bab ni...

-Jangan perbodohkan diri sndiri disini...buat malu je...

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/04/bagaimana-email-1-malaysia-merompak.html#ixzz1KEnu8rki

Kepada saudara sHuKRi.sALiM :

Btul ape yg dikatakan kt atas, byk2 kan la membaca. buat malu je ckp mcm tu. jgn la baca pembangkang puny paper je, bace la sume paper. tu jln langgq- pokok sena tu, dari aku bujang sampai ank dah 2, xde ape pn pningkatan. di la padahnye. terbengkalai kerja..

alahai lembu2 umno ni ckp mcmne pn ttp dgn tuan mrk..mentaliti lembu dh mcmtu..kena dungu dan dibodohkn dgn pemimpin mrk pn dikatanya baik..kesian aku tgk lembu2 umno ni..duit mrk kena songlap pn kata baik..xpayah nk dilayan lembu2 umno ni..

dari fahaman aku...government agency memang akan byr kpd sykt trsbt tpi pd kadar berapa???? tak dinyatakan....50 juta tu mmg modal sndr...mcm myeg...developt guna modal cmpny tpi fee akan dicaj pd pengguna...dlm kes ni penggunanye agency kerajaan.

tpi mcm mn ia berfungsi?macam iklan ke atau dicaj mengikut transaction itu kita tak tau.

aku ambik cth JPJ...ada rekod pendaftaran knderaan n lesen memandu...cthnye je ye...kalau JPJ nk improve public system delivery dgn bgi notification tntg tarikh renewal roadtax n licences...they might use email facilities or sms facilities...then kos2 utk notification tu la yg perlu agency byr...cthnye le...tpi mcm aku ckp kita pun tak tau mcm mn kadar yg sykt ni caj pd agency. kalau guna sms cost 50sen/sms katakan dgn berapa belas juta bilangan kenderaan n pemandu mau makan berbelas juta juga kos byaran utk satu tahun.

tpi since PM kt service ni tk wajib n sapa yg nk guna saje regisater so tk perlu risau n kita tunggu makluman terkini nnti kalau diwajibkan bersuara la.

wajib join atau tk wajib bukan isu.

lagi ramai tk join lagi syarikat tu untung buta...50J dah selamat sejahtera wasalam

memang email tkleh wajib pun. bodoh ke nk paksa org join email.

bagi internet line free dulu baru boleh paksa join.

UUM itu sepatutnya kerajaan BN lepaskan sahaja kepada pentadbiran negeri Kedah. Pasti lebih maju. Selangor juga semakin maju dan rakyat Selangor amat berterima kasih kepada pemimpin Selangor skrg.

-Dr. LatiF-

sori dr...sgor memang maju dri dulu...selangor negeri paling tinggi terima geran dri kerajaan pusat coz sgor bg tnh utk tubh wpKL n wPP....berapa byk federal perlu byr stp thn pd sgor blm lgi ekonominye.sblm2 ni...smpi duit geran tu pun depa lupa nak minta (ini kena tgk prosedur coz ada pembrian geran perlukan calculation dr state)...tpi pesal cukai tafsiran kt kaw aku naik hampir 100% thn 2009 hri tu????

milo suam kosong pun kena bayor, ni kan pulak email yang ada service macam2 tu. lagipun google/yahoo bagi bagi gak macam2 servis, free je. tolong la bukak sikit mata n minda korang. jgn la sampai benda2 yang mcm ni pun korang tak nampak lagi. main sokong semborono je. tak salah kalau nak setia. tapi kot kalau nak jadi penyokong yang setia pun guna la otak sikit. kita bukannya lembu/kambing, main ikut je mana tuan kita nak tarik

_________________
dik ....sure ke google bgi free...dia bgi free kt pengguna tpi dicaj/ dpt income dr pihak lain....cb buat survey...mcm FB berapa dh value database tu???? dh siap blh jual lagi....cb cari fakta lagi

kami hanya concern penyokong umporno kampung yg menjadi lembu diperbodohkan pemimpin mereka. termasuk dayak2 yg bercawat dok rumah pondok kt sarawak ttetapi pemimpin kaya melampau.



source: http://milosuam.blogspot.com/2011/04/bagaimana-email-1-malaysia-merompak.html#ixzz1KF4QsvtW

kenapa panggil org lembu and sibuk kutuk lembu tu...kenapa tk usaha jadikan lembu tu sang kancil...org berilmu perlu mendidik org kurang berilmu bkn mengutuk

... dah la tu Anwar jgk dalang fitnah DS Najib dlm kes bunuh Altantuya, ni RPK yg bagitau, orang yg hangpa sayang yg blog dia jadi rujukan hangpa untuk bantai kerajaan... fikir2kan la jgn duk semberono ikut macam kerbau ditarik hidung ja...
ni RPK yg bagitau
ni RPK yg bagitau
ni RPK yg bagitau
22 April 2011 9:21 AM

hem... bengong jugak mamat sorang ni. Kelakau...

kenapa panggil org lembu and sibuk kutuk lembu tu...kenapa tk usaha jadikan lembu tu sang kancil...org berilmu perlu mendidik org kurang berilmu bkn mengutuk

lucahlucahlucahlucah


perjuangan PR ni sedang usaha utk jadikan lembu2 tu kancil laaaaa
semakin hari rakyat semakin dibukakan mata utk jadi kancil laaaaa

apalah, ini pun taktau...apa punya kambing daaaa

org berilmu memang mendidik org yg tidak berilmu.

tapi org yg terkutuk perlu dikutuk, nak didik apa lagi puak2 pandai tapi jahat? berilmu tp menyeleweng, bijaksana tapi guna utk fitnah, berwawasan tapi menipu.

jenis pandai tkleh diajar, bodoh takleh diikut, terpkasa kutuk.

umporno nk tunjuk baik konon...konon tkleh kutuk org lembu.

fitnah, sebar lucah, liwat, menyeleweng, menipu, dll kerja jenayah lagi takpe pulak? sebab umno melayu? mesti disokong assobiyah tu?

pls la umporno dan umngok , jgn tunjuk alim baik laaaa.

jenayah pemimpin kamu bukan setakat kutuk, malah menghancurkan negara dan rakyat melayu dan islam, binatang dan alam sekitar, jin pun susah zaman umno ni.

umporno nk tunjuk baik konon...konon tkleh kutuk org lembu.

fitnah, sebar lucah, liwat, menyeleweng, menipu, dll kerja jenayah lagi takpe pulak? sebab umno melayu? mesti disokong assobiyah tu?

pls la umporno dan umngok , jgn tunjuk alim baik laaaa.

jenayah pemimpin kamu bukan setakat kutuk, malah menghancurkan negara dan rakyat melayu dan islam, binatang dan alam sekitar, jin pun susah zaman umno ni.

...............

hahahahaaaa mana kau tau org tu umnopro...wa kakaaaaa...ajaran islam dh ajar jgn memberi gelaran yg buruk kpd org...ajaran islam...aku ulang utk kesejuta kali ajaran islam...ulang lagi.....

umporno nk tunjuk baik konon...konon tkleh kutuk org lembu.

fitnah, sebar lucah, liwat, menyeleweng, menipu, dll kerja jenayah lagi takpe pulak? sebab umno melayu? mesti disokong assobiyah tu?

pls la umporno dan umngok , jgn tunjuk alim baik laaaa.

jenayah pemimpin kamu bukan setakat kutuk, malah menghancurkan negara dan rakyat melayu dan islam, binatang dan alam sekitar, jin pun susah zaman umno ni.

.................

inilah antara sebab kenapa org melayu dalam dilema....sokong mn parti pn sama juga hasilnye

Anon 22 April 2011 8:46 AM memang sudah dbebalkan oleh TV3suku, Utusan Meloya & Berita Hairan...
sbb tu die x paham2 lg..

last pilihanraya aku tk ngudi coz tak tau nak pilih mn parti coz semua parti yg mengwakili org melayu sama je masa tu...skrg aku lagi tau mn parti mau pangkah

kenapa panggil org lembu and sibuk kutuk lembu tu...kenapa tk usaha jadikan lembu tu sang kancil...org berilmu perlu mendidik org kurang berilmu bkn mengutuk

lucahlucahlucahlucah


perjuangan PR ni sedang usaha utk jadikan lembu2 tu kancil laaaaa
semakin hari rakyat semakin dibukakan mata utk jadi kancil laaaaa

apalah, ini pun taktau...apa punya kambing daaaa

>>>>

komen ini memang menjawab tahap akal korang...jeng2222 aku nk sebarkan kt org kg yg PKR suka panggil pengundi2 ni LEMBU......good justification

Kepada Tanpa Nama 22 April 2011 5:09 PM

Memang betul Selangor adalah sebuah negeri yang kaya. Tetapi kekayaan yang sepatutnya rakyat Selangor terima tidak kesampaian kepada rakyat. Tidak silap saya semasa itu Selangor dibawah pentadbiran Khir Toyo. Banyak projek-projek di Selangor diberikan kepada kroni-kroni terdekat. Sebagai contoh, sepatutnya negeri Selangor terima RM1.6billion keuntungan tetapi selepas ditolak sana-sini (poket kroni-kroni) keuntungan itu menjadi berkurangan sehingga 40% dari jumlah asal.

Selepas negeri Selangor diambil alih oleh PR dibawah pimpinan TS Khalid Ibrahim segalanya mula berubah. Rakyat Selangor mula mendapat keistimewaan yang memang sepatutnya rakyat dapat, bukan kroni UMporNO sahaja yang dapat.

Saya masih lagi ingat kekecohon yang berlaku semasa Khir Toyo kalah dalam pilihanraya duhulu, kekalahan diluar jangkaan. Sehingga mereka menjadi kelam kabut untuk masuk ke Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah untuk 'melarikan' rahsia-rahsia besar kerajaan UMporNO di Selangor.

Untuk persoalan cukai tafsiran yang naik di kawasan anda, adakah betul? Jangan jadi seperti kes UUM, berbakul-bakul UMporNO kata kerajaan Kedah menaikkan cukai tanah, walhal mereka sendiri tahu yang cukai tanah telah turun dan rebet sudah tamat. Bak kata MB Kedah; Ustaz Azizan, jika tidak mampu sangat nak bayar, beri sahaja UUM kepada kerajaan Negeri untuk menjaganya.

"Sehingga sekarang Khir Toyo menyimpan dendam dan ingin menjadi Menteri Besar Selangor kembali...Malaysia untuk rakyat bukan kroni"

-Dr. LatiF-

komen ini memang menjawab tahap akal korang...jeng2222 aku nk sebarkan kt org kg yg PKR suka panggil pengundi2 ni LEMBU......good justification

omegaoemgaomegaomegaomega

org kampung akan kata 'memang betul kita org dh lama dimenglembukan oleh umno hihihihih... haramj...d punya umno'(org kg kata, bukan aku kata) hiihihi

penyokong umporno ni ko kata lembu ke, yg mulia ke, yg dihormati ke, sama je ..hihhiihihih

Sehingga sekarang Khir Toyo menyimpan dendam dan ingin menjadi Menteri Besar Selangor kembali...Malaysia untuk rakyat bukan kroni"

-Dr. LatiF-

22 April 2011 7:03 PM

minta maaf dr dendam2 org politik ni tk perlu ambik port. pd sy pemimpin yg tk ada intergriti mesti disingkirkan tk kira dari mn2 parti.

tapi apa yg dimusykilkan skrg ni adalah dri cara/pendekatan parti2 yg kononnye mewakili org melayu ni pada pndngan sy skrg semuanya adalah sama shj....PBT kt sgor sama juga...malah ada yg terang2 berani meminta duit kopi. kemudian apa conclusion? semua parti sbenarnye sama shj..yg perlu diberi perhatian adalah memilih wakil yg berintegriti.

'kroni' adalah tafsiran masing2. malah smpi skrg pn kalau nk minta kerja kt PBT sgor...pemohon msih ditny ada kenal org dalam tk?

hahahahaaaa mana kau tau org tu umnopro...wa kakaaaaa...ajaran islam dh ajar jgn memberi gelaran yg buruk kpd org...ajaran islam...aku ulang utk kesejuta kali ajaran islam...ulang lagi.....

_______________

abistu Menteri2 umno cakp PAS - Parti ajaran sesat xpe plak yer?
yg biasa puak2 umno kecoh pasal anwar aljuburi.. ko xnak menegur yg seangkatn dgn ko plak yer?ahaks...

dah mmg betul umnoporno coz pemimpin2 mereka suka bab2 liwat n seks nih..gelaran tersebut utk parti bukan utk individu...adepehal kan? ngeeh...

org kampung akan kata 'memang betul kita org dh lama dimenglembukan oleh umno hihihihih... haramj...d punya umno'(org kg kata, bukan aku kata) hiihihi

penyokong umporno ni ko kata lembu ke, yg mulia ke, yg dihormati ke, sama je ..hihhiihihih

>>>>>>>

tunggu n lihattttt

umporno takyah tunjuk baik laaaa.

takyah tunjuk pandai agama laaaa.


meluat laaaa ( um..mmmoooooooooooo - bunyi apa tu ye?)
hihihihih

abistu Menteri2 umno cakp PAS - Parti ajaran sesat xpe plak yer?
yg biasa puak2 umno kecoh pasal anwar aljuburi.. ko xnak menegur yg seangkatn dgn ko plak yer?ahaks...

dah mmg betul umnoporno coz pemimpin2 mereka suka bab2 liwat n seks nih..gelaran tersebut utk parti bukan utk individu...adepehal kan? ngeeh..

-------------

mana kau tau org tu tk komen pasal org umno kutuk org PAS????????hahaaahhaaaa jawab....ko ada bukti ke?????? ni ko jenis generalize semua org tegur ko org UMNOpro...dlm kata lain engkau ni jenis tak boleh ditegurrrr...engko rs engkau aje yg betulllllll...

ko ada bukti ke?????


videovideovideovideo



bukti ko tanyalah zul jin kupaih ke, eskay ke, rahim tambi ke, saipoool ke, patail ke,

mereka lah penyimpan semua bukti dalam dunia ni.

satu lagi...jgn lupa tanya ezzam sesumpah kecut tu...dia simpan bukti ENAM KOTAK brooo

dasaaaatt

sekor lagi lembu tino tuo ko kena minta bukti kat dia...

ummmmiiii hafildeo - tokeh video lucah yg mendapat AP...org lain kalau jual video lucah kena tangkap

bukti ko tanyalah zul jin kupaih ke, eskay ke, rahim tambi ke, saipoool ke, patail ke,

mereka lah penyimpan semua bukti dalam dunia ni.

satu lagi...jgn lupa tanya ezzam sesumpah kecut tu...dia simpan bukti ENAM KOTAK brooo

dasaaaatt
>>>>>>>>>>>>>>

ape la ko ni aku minta bukti mn ko tau org yg komen tu tk de komen pasal kes2 umno kutuk/ fitnah pihak lain. ko cuba baca betul2 komen tu...baru ko komen ye

Cina dan india berkata:bodoh la melayu2 nieh...gadoh lagi..gadoh lagi..(smbil tepuk tangan)...

Pembaziran,tidak semua rakyat malaysia ada internet dan tidak pasti projek jangka panjang 1Malaysia akan diteruskan oleh PM ke 6.
FARISZ@AZ.Com

cina india kata kalau pemimpin mereka pun mcm pemimpin umngok, dah lama kena tendang/////

yg tepuk tgn ialah penyokong umngok masa madey kata melayu mudah lupa uhuk uhuk

HAA KAN... RAKYAT TERKENA LAGI... SMPAI BILE LAA NAK ABIS.. BNYK YG LUAR BIASA.. SAKSIKAN!!!

sedih melihat negara sendiri tak mampu menjadi semaju negara jepun dan korea.kita mempunyai telaga minyak yg mmberi keuntungan beratus bilion dlm setahun, ada kelapa sawit, getah, hasil ternakan. tapi dari segi pembangunan dan taraf hidup rakyat kita ketinggalan 10 tahun ke belakang. soalannya siapa yang memerintah negara sejak 30 tahun lepas? dgn adanya pembangkang, kesilapan dan kesalahan yg dilakukan kerajaan boleh dibongkar dan dibetulkan. jgn terlalu mengikut tanpa menyiasat.setakat mengutuk pemimpin tapi hari pilihanraya tak mengundi takda guna

email....freeeeeee/......nak kena bayaq???????????/,,,gila................apa nih........dah buat mcm2........wifi satu kampung....ekekekekekek......pun free...byaq beruqband je lah...dgn wifi....email 1malaysia..50juta????????????gila apa...........?????????mgmgmgmmmg ngok laaaaaaa.....x pernah org buat,,,,..mai sini mana2 [punya umngok} nak lawan hujah...kes ni je la...mai sini............

sekarang ni aku ada:
- YahooMail (@yahoo.com)
- Google Mail (@gmail.com)
- MSN mail (@hotmail.com)
- University of Nottingham Outlook Web Express (@nottingham.ac.uk)
- Facebook Mail (@facebook.com)

5 beb, 5. tambah 1 lagi jadi 6. yg 5 ni pun aku tak selalu bukak (melainkan mail universiti utk academic purposes), nak tambah lagi 1Malaysia email. WTF la Najib ni. dah takde keje lain ke?

salam berhormat milo n sahabat yg laen2...

ini pendapat aku yg xseberapa... tpi renung2kan lah...

1. cuba cari negara mana ada email sendiri... maksud aku mcm rakyat ada email sendiri??? ada satu ulasan yg dibuat (google sendiri) oleh pakar IT... dari luar negara... paling penting adalah isu peribadi... privacy... knaper cuba carila... korng dah jumpa saper... baca lah review dier...

persoalan nyer knaper negara yg maju pun xbuat mcm nie??? knaper kita negara membangun nak wat mcm nie???

2.sekarang bg aku dua2 parti nie ada isu dan bermasalah... xkira sapa diatas tetap ada masalah... yg bawah masih o.k bleh dikawal tpi kalu dh up... abis la... Bg aku... aku nak perubahan... perubahan dari struktur pentadbiran... biar ada angin baru masuk... kita pernah dgr diktator... pemerintahan kejam... oleh sorng individu... tpi malaysia diperintah Parti diktator...

3.diorng nie semua pandai berlakon... dalam media massa gaduh la dan segala fakta n auta yg kuar... tpi bila bertentang mata bleh rileks sembang mcm xder masalah... xcaya korng p la parlimen...

4.kalulah, segala akta nie xder... aku dh lama buat parti baru...
Kalau lah aku dberi peluang... manisfesto aku cukup mudah... aku akan tukar pegangan matawang kita dari USD ke emas... knaper??? pikirla... Pastu yg laen standard la... hahaha....

p/s: maaf tinggalkn persoalan... dari persoalan akan jmp jawapan...

siapa kesah tentang negara yang ada email sendiri? myemail.my, server kat US. security binatang ape ? myemail.my based on windows live.. windows live = noob.... membazir... dapat tandingi gmail ke? dapat tandingi yahoo mail ke? pegi mampus la.. mmg tak dapat nak celen... myemail.my, ape perkhidmatan yg dia sediakan? korang gune email utk ape? mmg xde wat pape sgt.... tmbahan pulak, skang ni org byr bill via maybank2u je... agenda agenda... kalau dah kafir tu mmg kafir la!

dayy!! dayyy!! per hal bising2 nih.. haha.. najib n pencacai umno semua bangang.. dari dok wat email 1 malaysia tuh.. baik wat projek wifi free 1 malaysia.. ades.. lagi berfaedah kot..

perghhh 50 juta, pakai emel tu leh hantor barang ke? cam pos laju?. skali klik terus smpai barang kuar ikot monitor. Keh2

biarla dorg buat apa pun...janji xkacau hidup kita sudahla..tapi pendek kata semua parti politik sama jew...


EmoticonEmoticon