Saturday

MCA mahu rakyat boikot Utusan Malaysia kasi bangkrap!


AKHBAR Utusan Malaysia sememangnya selama ini menjadi agen penyebar propaganda Barisan Nasional, akhbar tersebut sering kali memainkan isu perkauman sebagai propaganda untuk menimbulkan kebimbangan di hati rakyat berbangsa Melayu. Akhbar ini sering menggambarkan kononnya orang-orang cina mahu menguasai negara ini.

Propaganda berbaur perkauman ini sememangnya menjadi satu senjata politik yang ampuh digunakan oleh ahli politik Barisan Nasional terutamanya UMNO untuk mengekalkan kuasa. Dengan mencetuskan kebimbangan di hati rakyat berbangsa Melayu kononnya bangsa lain mahu merampas hak mereka, maka mereka akan dapat menarik sokongan Melayu yang menjadi kaum majoriti negara ini kepada UMNO.



Ada dua senjata politik paling berkesan untuk ahli politik mengekalkan kuasa, jika dua perkara ini dimainkan dan diadunkan sesedap rasa, maka ia mampu mencetuskan kekacauan dan keresahan di hati rakyat dalam sesebuah negara. Dua perkara ini jugalah yang berjaya menimbulkan perang saudara di seluruh dunia.

Apabila dua perkara ini dimainkan, rakyat akan hilang kewarasan, rakyat menjadi penuh perasaan prasangka, dan mudah melenting tanpa menggunakan akal yang waras. Apabila rakyat hilang punca, kacau bilau, maka kerajaan sedia ada dengan mudah akan menuduh semua ini berlaku kerana rakyat beralih kepada pembangkang.

Apakah dua perkara ini?

Jawapannya isu perkauman, dan isu agama. Peperangan boleh berlaku kerana dua isu ini. Jika kita bertanya kepada pemimpin UMNO dan Barisan Nasional, apa faktanya yang membuktikan bangsa lain boleh merampas negara ini? Mereka tiada jawapan. Mereka hanya mampu menimbulkan persepsi sahaja.


ReJaM© "Berhati-hati dengan isu perkauman dan agama, pertumpahan darah boleh berlaku, elakan mengikut rentak UMNO dan Perkasa memainkan isu perkauman"

32 comments

bile diorang terus berkuasa, maka semua diorang akan bolot. bijak diorang memanipulasi fikiran rakyat.

Apa sudah jadi??MCA parti komponen BN sudah mula bersuara tidak puas hati berkaitan isu ini??bukankah ketua mereka(UMNO) terdiri daripada bijak pandai??hahaha


-kampung boy

Tidak mahu jaga hak Islam tapi mahu pecah belahkan masyarakat dengan isu agama dan bangsa.

Apa2 pun biar parti dalam BN bercakaran sesama sendiri.

Kenapa perempuan suka tayang body pada lelaki

Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

Cara Buka Banyak YM dan Banyak ID pada 1 Masa

.

utusan gila babi dari umno..

Aku usahkan nak baca utusan meloya ni, nak bungkus nasi lemak pun aku tak sudi.

apa nie??wahahha..nnt PERKASA ambik alih utusan arr.. takkan la MCA baru perasan.. Agak2 surat kaba bahasa cina kalau kita faham blg baca ada perkauman tak?

Kenapa tak mau PAS memerintah malaysia
Ada apa dengan dara
kenapa bantah email 1Malaysia

bila org cina tk undi BN... MCA da tkde function dlm BN.. tk pelik la~

ALAH CAKAP SAJA X GUNA.. MCA SURUHLA SEMUA PENJUAL PAPER JGN JUAL PAPER UTUSAN MELOYAKAN TU........ SEMUA KEDAI CINA REJEK.. KEDAI INDIA REJEK... BARU BETUI...KEDAI PAS DAH LAMA REJEK DAH.. X JUAL DAH PAPER UM NI......

tk yah baca,,baca quran dh tntu2 dpt pahala...

utusan melayu = majalah lucah malaysia

utsan meloya bukan pelik ckit bro tp pelik byk, paper fitnah terhebat ni bro,bgus la kalu mca nak pulaukan,biar bangkrap paper ni, ada pn menyusahkan org bukan setakat paper je tp seluruh kakitangan ny

aku mmg x percaya dgn suratkbar malaysia..mmg semua citer x penah nk btol....smua tokok tambah...haramz
meh boikot utusan ramai2x

its good , MCA can join force with DAP now

come MCA forget abou BN who always use sentimen perkauman. and join our force with pakatan rakyat, BN x menghargai sokongan anda selama ini apabila terdapat perubahan undi sedikit bn terus melebelkan anda sebagai pengkhianat dan tidak kenang budi

kat TV3 pon dh tayang citer pasal 13 mei... apasal ek?... x tau lak aku m'sia skrg ni ada racial tension??

x heran sbb penasihat ialah yahudi..musuh no 1 islam dan dunia...cm pelik kpd penyokong2 yg buta hati sokmo...hmm..

utusan meloya...kesian dgn staff2 yg terpaksa memikul beban angkara org2 politik murahan...utusam malaysia=utusan melucah

kena kasi ingat kat semua Malaysians, di sebalik Peristiwa 13 Mei adalah UMporNO yg menjadi puncanya krn mrk lah yg mewujudkan sentimen anti perkauman antara Me-layu terhadap Cina krn x puas hati sbb DAP time tu menang byk kerusi pilihan raya. UMporNO parti racist + munafik.

aku ngajak MCA ni mari lh join dg PAS(PR) PASAL PRmenjanji kn yg terbaik utk rakyat.gua ingat MCA pun tk suka dg FITNAH N DENGKI KIANAT ni.melayu islam pun tk suka dg FITNAH N DENGKI KIANAT NI hanya org umno saja yg banga dg FITNAH NI.ini org umno jahat ma.lu sendiri tau la .sudh 56th join itu umno lu sndiri tau lh.

umno ni dri dulu hnga sekarang busuk.cuma org melayu aja yg tk sedar.

hahaha...nasib baik hidup aku selama dari pandai membaca ni,paper sealiran dengannya hanya wat alas kaki pas cuci kereta ja..dari bapak aku insyalah smpai kecucunya...hahahaha.....

tanpa nama 12.10am

kena betul kn sikit fakta yng wat kecoh masa tu bkn umprono ngan dap, tp umprono ngan gerakan dua2 dlm bn, tp masa tu gerakan blum msuk bn, jd x heran la dlm bn sendiri la punca satu malaysia kecoh, jaga2 mereka mmg pakar dlm bab wat kecoh ni

maaf ckp... skrg ni x de sapa pon suka rusuhan kaum.. baik melayu... cina atau india... atau kaum2 lain... tapi yg selalu main perkauman ni dh jelas org2 UMNO... ayat standard diorg... kalau PR perintah cina amik alih negara... negara kene jual... tanah melayu abis la... aku duk johor... tanah melayu kat johor bnyk gak berpindah milik ke cina spore... Johor ni PR yg perintah ker??...

tak paham aku otak org umno ni..suke cari gado..suke main taktik kotor....tension aku..nape la ramai sgt 'org buta' kat malaysia ni..jenis x nmpk..nmpk umno tu baik2 belaka je..

akhbar cina mcm mn? tk de rasis?

tk payah pening kepala psl mca ni...cina memng akan bersatu utk pertahankan hak diorg...org melayu yg berpecah belah

Kenyataan terbaik dari MCA !

the end of be end delete 25 April 2011 at 10:02

aku sokong biar bangkrap suratkhabar umno nih....

UMNO dah tersepit...parti komponen dah tak ngam..masa ni lah UMNO nak minta simpati PAS kununnya untuk MElayu bersatu..tapi hanya untuk survival UMNO je lah.. habis sepah madu dibuang..macam pernah berlaku pada zaman 70-an dulu..sbb tu TG Nik Abdul Aziz tak setuju..

kepada 'the end of be end' dan 'desaku hijau', betul cakap kamu itu.

dah nak bankrap da punaku rase...sbb yang beli UM nie,selalunya office kerajaan,sekolah(tu pon sponsor oleh kerajaan,tyme aku skolah dulu,dieorang nak meracun fikiran pelajar)...pendapat aku...


EmoticonEmoticon