Friday

Saham Tricubes melonjak 491% kerana email 1 Malaysia


Sebelum ini Syarikat Tricubes Berhad milik Nazir Tun Razak, adik kepada Perdana Menteri Malaysia, Najib Tun Razak mengalami masaalah kewangan yang teruk sehingga disenaraikan sebagai syarikat bermasaalah di Bursa Malaysia sebagai GN3 Companies [GN3 Companies].

Namun begitu, atas bantuan dan jasa abangnya Najib Tun Razak yang meluluskan projek mengarut dan tak masuk akal iaitu membina email 1 Malaysia dengan kos RM50 Juta, maka Syarikat Nazir Tun Razak telah menunjukkan potensi yang lebih cerah untuk lebih maju lagi.

Hal ini jelas sekali dapat dilihat pada nilai saham syarikat tersebut yang menunjukkan kenaikkan mendadak (exponential) sehingga 491% sejak syarikat itu diumumkan akan mengendalikan projek email satu Malaysia [TheStar].


Selepas email ini siap nanti, semua agensi-agensi kerajaan akan dipaksa untuk menggunakan email 1 Malaysia ini. Duit-duit rakyat pada agensi kerajaan pula akan mengalir masuk ke dalam kantong Syarikat Tricubes bagi membayar perkhidmatan email 1 Malaysia pada kadar RM0.50 hingga RM1.00 untuk setiap email yang dihantar. Dengan adanya projek email ini, maka duit rakyat berjaya dikaut masuk ke dalam kantong adik beradik.

Inilah salah satu cara orang politik untuk memberikan kekayaan kepada adik beradik, ahli keluarga dan cukong (kroni) mereka. Lihat sendiri bagaimana wang rakyat dirompak secara terang-terangan dengan penuh kerelaan kaki-kaki bodek dan si bodoh yang tinggal ceruk di kampung-kampung. Ini apa yang kita nampak, jangan tanya perkara yang kita tak nampak, kerana yang nampak saja sudah berbelit-belit cuba disembunyikan.

Tidak hairanlah Nazir Razak (No 3) dan Mokhzani Mahathir (No 8) menjadi antara orang Melayu paling kaya di Malaysia. Ini kerana mereka memiliki persamaan yang ketara iaitu mempunyai hubungan darah dengan Perdana Menteri Malaysia. [BeritaHarian]

Inilah kebanggaan gerombolan songkok tinggi. Keluarga pemimpin gerombolan kaya raya kerana pandai mencuri dan membodek keluarga sendiri. Teruskan menyokong gerombolan songkok tinggi atas nama perjuangan Melayu, agar kaum kerabat, dan anak beranak pemimpin semakin kaya dan terus kaya sehingga menjadi manusia terkaya di dunia.

ReJaM© "Anak beranak pemimpin semakin kaya, pencacai semakin bangga!"

44 comments

wah, ni yang nak jadi adik najib ni!
bila la hasil negara betul-betul nak disalurkan kepada rakyat...

hahahahah.macam kenal ke printscreen dari mane tu :p.tapi tu la.Tak pasal2 Tricubes selamat dari kena kick out from listing

perghhhh...491 peratus?rezeki adik2 la sebab aku anak sulung..camne leh nak jadi PM nak tolong adik2 ek?

http://blogslucumenarik.blogspot.com/2011/04/kenapa-perlu-bantah-email-1.html

http://blogslucumenarik.blogspot.com/2011/04/kenapa-tak-nak-pas-memerintah-malaysia.html

Bakal Menantu Najib delete 22 April 2011 at 21:33

Najib xde anak perempuan ke? AK nk kawen ngan anak dye...pastu dapat projek berjuta-juta...kaye bebbbbb!!! tp, undi adalah rahsia~

MALAYSIA SEKARANG,, DAH MACAM2 YANG MENGARUT.. ORG LUAR NEGARA PUN NAIK PELIK.. MCM2 LAGI YG LUAR BIASA AKAN DATANG LAK NIH.. SAKSIKAN LEE NANTI!!

wow! aku kagum dgn pencapaian NajibRosmah kerana berjaya merompak duit rakyat utk kegunaan kroni2..I'm speechless.

cian makcik2 pakcik2 umno kt kampung

makcik tengah tiup api utk masak nasi.
pakcik tengah buang kutu beruk utk panjat kelapa esok

mereka ni syg betul kat umno, rindu kt bibir najib

kalau najib datang melawat, mereka lah meleleh air mata bangga sambil cium tgn najib

makcik2 tu tempah baju baru utk sambut menteri, apatah lagi perdana menteri

mereka bersyukur siang malam kerana pemimpin baik sgt, bela bangsa bela melayu

mereka bersyukur sgt kt umno kerana masih boleh toreh getah tangkap ikan tanpa dibunuh komunis

mereka bangga sangat dgn pwtc konon lambang org melayu dh boleh buat bangunan sendiri

setia, kasih, rindu dan hormatnya mereka dgn pemimpin mereka kat kolompor

kesiaaaaaann org melayu umno yg terabai. lebih kurang Tuai kt sarawak je.

......

agak2 NAJIB@Bro Sdn Bhd ada ke ingat mereka itu mcm mereka ingt kt pemimpin?


NOTA :

org tersenarai kaya dibantu dgn begitu segera, takut tk cukup kaya, takut ranking terkaya jatuh.....

sedangkan subsidi negara sedang dirombak semula...yg pastinya akan menyusahkan rakyat lagi

tp pakcik makcik tadi akan tetap bersyukur... sebab masih boleh makan nasi lemak tiap pagi

sedih hamba laaaa

x per... penyokong UMNO suka sbb ni la namanyer tolong melayu... org melayu dlm UMNO jer... org melayu kroni2 jer... selain dari tu... bukan org melayu... yg lawaknyer... org2 felda/kampong suma sokong... padahal... hari2 belanja dapur suma masuk buku... harga barangan keperluan melonjak naik... x per... janji UMNO/BN yg perintah... masih x sedar2 lgi yg UMNO / BN sedang memperbodohkan diorg... kalau ckp org felda/kampong bodoh... masing2 x bole terima hakikat... tapi kalau menda depan mata pon masih x nmpk... apa namanyer tu??

Anwar disahkan lelaki bertuala putih..amacam balaci PKR..best x?

malaysia memang semua based kpd government...swasta pun mostly depend pd government..apa mau buat

Tanpa Nama 11:oo pm :
haha....pencacai pengKHIANAT yg diLAKNAT tukar topik sudah....

hmm.. SEMAKIN BANYAK PENEMUAN LUAR BIASA SEKARANG NIH... SAKSIKAN !!!
POLITIK MAKIN LUAR BIASA!!

Dh nama pn pcacai..lain org cite lain plk dia mnyalak.dh trasa la tu dbodohkn najib.tp ttp bodoh skong najib jgk.ego..bangang..sggp dbodohkn demi ego..ckpla papepn kt PR,dbodohkn ttp dbodohkn jgk.xleh dbuang dgn sumpah seranah n caci maki kt PR..

Kaunter saham yg nak mampus pun bolih naik harga tinggi melambung jika ia kepunyaan keluarga PM dan menteri menteri UMNO tu,mereka dan kuncu kuncu merekalah yang dapat untung besar, aku ni pemain saham tegal 10 kali beli 1 kali untung kecil, 9 kali rugi besar..tapi tak serik serik .. nak tanya kaunter mana lagi yang nak mampus kepunyaan keluarga puak puak tu, rasa juga nak tumpang untung... hah hah hah ..gila punya saham malaysia...betullah kata orang 1 Malaysia (rakyat ditipu kuncu kuncu di utamakan.Masa DSAI dulu saham malaysia teguh, sekarang ni saham merudum jatuh. ini menunjukkan DSAI lebih baik dari pemimpin pemimpin UMNO sekarang.

mmmm...tpi kalau open tender pun aku tak mampu nk masuk tender la....modal tak cukup

bro..masa DSAI ke ms Mahathir? bkn diorg dua2 tu sezaman ke

betul ke saham naik sebyk itu? betul ke najibab ni

entah2 di injectnya mana2 dana lebih byk selepas bg 50J

nampaklah mcm org melabur naik menjunam

hidup ajib n big mama, rakyat di dahulukan (kutip duit rakyat,jd rakyat dahulukan duit). pencapaian diutamakan (capai duit rakyat diutamakan) malaysia muplis x pe.

jage kau pondan suam.video kau yang mase tgh isap konek aku tunggu mase je aku nk dedahkan..baru kau tau langit tu tinggi ke rendah..

t nama 11.52pm

lu adalah cth paling cikai hasil tarbiah umprono, yg lg hebat dari lu berlambak, teruskan usaha lu untuk memantap kan lg umprono, hebat, hebat

mangkok 11:52

mangkok ni dah konar sampai tebaring
video kau kena jubur degan butuh LEMBU tak nak
masuk youtube ke..
kawan lagi ngan parpubabi
ting tong 24 jam..

TAKE BEER
TAKE BEER
TAKE BEER

Sejak bila Nazir Tun Razak milik Syarikat Tricubes Berhad? Dia kan CEO CIMB Bank.

Jangan lupa pulak spin-off dari projek gilababi email 1Malaysia ni, apa dia? Kan banyak tempat takdak internet lagi pasai infra tak cukup, so lepaih ni ada la projek "menaik-taraf", "menambah-baikkan" dan macam2 "menambah" termasuklah "menambah"-kan duit utk suku-sakat dan kroni2 umngok dan yg sewaktu dgnnya!!! Ptuih!!!!

biasa la bro, kalau x, takan rmi org berebut nak jd wakil rakyat umprono, masssuukk, jd ketua cwngan pn blh wt duit ni lak jd menteri, lg lebat,

TNb 11.40pm, masa Mahadhir tendang DSAI saham merudum jatuh, mahadhir masih lagi jadi PM saham tak stabil, TNb 11.40 pernahkah main saham?...

TNb 11.52pm kalu video sex awak tak ada org UMNO nak ambil kisah ... tiada kepentingan bagi mereka, jgn dok konar leper sangat nanti tertiarap atas tar....hi hi hi..

aku pasti siapa yg jd remisier atau paid dealer, tau,berapa byk sebenarny duit yg mampu dikaut dari projek ni, 50juta tu sikit bro, dengan kenaikan saham sebnyk lbh 400% tentu board director company ni blh untung byk, aku yakin mesti dah berlaku insider trading.

Bolih jad, agaknya..

TNb 11.40pm, masa Mahadhir tendang DSAI saham merudum jatuh, mahadhir masih lagi jadi PM saham tak stabil, TNb 11.40 pernahkah main saham?...

-------------
oooo...seingat aku psrn shm jtuh merudum...then sektor hrtanah jatuh...then ekonomi merudum..then keluar isu DSAI nk pinjam world bank utk cover ekonomi merudum....then dia kena pecat...main saham?...sori bro..tk berminat sgt invest kt secondary market

pasaran shm mmg susah nak naik dh coz lps 1998 pelabur2 lama dh tk masuk psrn n pelabur2 baru dh tk berminat dgn pasaran shm

tak pe... yg penting melayu... kita harus berbangga sebab dia melayu... yg penting melayu! semua ini demi melayu!..skurang kurang duit tu tak masuk ke dlm poket china2 celaka makan babi...!

--pembela bangsaku--

bravo milosuam, keep up the goodwork!

MAHARAJA PEROMPAK - UMporNO BuritNajib

hahaha... bagus la...tak lama lagi bankrup la malaysia, bagi subsidi kat adik sendri..subsidi rakyat dipotong...bagus betul dpt pemimpin (baca penipu) mcm ni...idris jala ikan juga ckp kalo bagi subsidi byk kat rakyat leh bankrup...tak kroni sendri tak pe...bagus2...

*gengjahat*

tak lama lagi bankruplah malaysia ni kalau berterusan macam ni...

patutla beria2 benar bt email 1malaysia
rupenye ade iblis dalam nasik

Perlu naik taraf kehidupan rakyat dulu.
Masyarakat taraf miskin masih ramai,jika mereka nak makan pun kurang mampu inikan pula nak ada komputer dan internet untuk beronline sambil mempunyai email.
FARISZ@AZ.Com
Wanita buat gangguan Seksual Terhadap Lelaki!!!
Cara Buka Banyak YM dan Banyak ID pada 1 Masa

salam.. rasanya ada salah faha dalam isu email ini... mungkin kesilapan najib juga p umum project tu tanpa memberikan perincian... project ni sebenarnya PFI private funding initiative... saya ada buat review pasl isu ni boleh rujuk di sini http://neizalyez.blogspot.com/2011/04/email-1malaysia-5-fakta-yang-perlu.html

bukan nak sokong mana2 pihak.. but.. this is the truth.. kerajaan sunk gunakan policy macmni sekarang... maaf kalau buat sesiapa tersinggung..

Sazali Yusof, ko ni tertinggal bas. Milo Suam dah kupas lebih dari 5 entry rasanya pasal isu ni. Aku dah baca blog ko tu banyak fakta yang tak betul. Banyakkan membaca lagi bro...

kalau aku, secebis pon takde niat nak jadi adik @ keluar @ angkatberangkat ngan N tu. ugh.. makan duit yg x tau halal ke haram nye..subhanallah...

tapi kan bile aku tengok http://www.tricubes.com/company.asp, xde pon nazir nye name..hehe, aku baru je tau pasal email 1 malaysia ni dari blog ni. xtaw la aku ni dah ketinggalan ke ape. ampun. =)

Nazir tu pemegang saham kedua terbesar syarikat Tricubes, dia takde posisi dlm Tricubes tapi Tricubes tu leh kata dia yang punya. Yang ada posisi dlm Tricubes tu ikut interest pemegang saham terbesar.

Org ada saham, tak semestinya kerja kat syarikat tersebut.


EmoticonEmoticon