Thursday

Kartunis Juragan, Harian Metro perli Wan Azizah!


GUA dapat mesej pagi ni dari seorang kawan baik merangkap kawan lama masa gua masih study dan dok kaji DNA pagi petang siang malam sampai nak muntah tapi tak muntah-muntah.

Mesej beliau berbunyi begini, "Salam. Kartun Dialog Kota Raya oleh Juragan di Harian Metro hari ini menyindir DS Wan Azizah..."

Gua pun apa lagi segeralah melompat pergi ke kedai mamak berhampiran untuk beli Harian Metro. Tapi apa ke suwey pulak mamak tu tak bukak kedai. Gua cuba tinjau-tinjau kat page Kami Benci Saiful Bukhari, KBSB biasanya isu-isu macam ni akan ada fans yang share.

Memang sah, jangkaan gua tepat, pagi-pagi lagi dah ada orang share kartun yang dimaksudkan. Kat bawah ni gua siarkan juga kartun tersebut untuk santapan tengah hari korang semua.


Boleh tahan pedas sindiran kartun ni. Cuba korang bayangkan kalau bik mama laki si bibir merah tu yang kena sindir macam ni, jawabnya masuk lokap ler macam kartunis Zunar.

Akhbar Harian Metro ni lu orang pun taulah, hari-hari mesti ada cerita pasal seks. Setiap hari kalau lu orang bukak metro lain cerita takde, seks seks seks dan seks. Parti United Malay No Otak, UMporNO bergantung kepada seks untuk terus memerintah, Harian Metro pulak bergantung kepada seks untuk lakukan akhbar. Memang sesuai sangatlah kalau bergandingan kah kah kah desperate!

RentaP© "Dalam Malaysia ni kalau lu kutuk pembangkang, lu dapat pahala besar"


EmoticonEmoticon