Monday

Osama Bin Laden meninggal dunia


WASHINGTON, 2 Mei — Pemimpin rangkaian Al-Qaeda Osama bin Laden sudah meninggal dunia, demikian disahkan oleh Presiden Barack Obama sebentar tadi.

Jenazah Osama yang menjadi buruan Amerika Syarikat sejak lebih satu dekad lalu ditemui di sebuah rumah besar di Islamabad, Pakistan hari ini.

Obama mengesahkan laporan itu pada sidang media di sini hari ini (sebentar tadi, waktu Malaysia).

Osama mendahului senarai teratas orang dikehendaki oleh Washington sejak lebih satu dekad lalu.

Dalam pada itu laporan Reuters pula menyebut, menurut pegawai-pegawai Amerika Syarikat hari ini jenazah Osama telah dikesan oleh pihak berkuasa negara itu.

Laporan itu juga menyebut ia dilihat satu pencapaian besar bagi pentadbiran Obama dan pasukan keselamatan kebangsaannya.

Bekas Presiden George W. Bush telah berulang kali tertekad untuk membawa Osama, yang dilabel sebagai dalang peristiwa 11 September, sebelum tamat tempoh perkhidmatannya pada Januari 2009.

Obama menggantikan Bush pada awal 2009.

Osama, kelahiran Arab Saudi, berjaya membolosi buruan askar Amerika Syarikat dan militia Afghanistan di kawasan pergunungan Tora Bora sejak 2001.

Usaha mengesan Osama menjadi ‘dingin’ selepas beliau dikatakan hilang dan banyak maklumat risikan rasmi percaya beliau berselindung di Pakistan.

Sejak itu, Osama mencemuh Barat dan menyebarkan pandangan Islam militannya menerusi rakaman video.

Selain serangan 11 September, Osama juga dipertanggungjawabkan sebagai dalang serangan bom ke atas Kedutaan Amerika di Kenya dan Tanzania pada 1998 dan ke atas kapal perang USS Cole di Yemen dua tahun kemudian. [Msian Insider]



Hasil siasatan, terbukti kematian Osama Bin Laden hanyalah propaganda Obama dan Amerika Syarikat rujuk link ini [Kematian Osama]

59 comments

kalau benar la osama telah meninggal alangkah sedihny, sahidny seorg pejuan islam, moga Allah mencucuri rahamat keatas rohny

propaganda !

tak sampai sebulan nanti tengok le diorang claim osama hidup pastu diorang akan serang negara islam,. alasan yg takleh dipakai langsung,.

hilang seorang ramai lagi yg akan naik.. bukan sokong pengganas,, tapi teori orang islam sebagai pengganas dari dulu tak boleh guna


Mengapa mereka merakam 3gp lucah??

koleksi artis seksi dalam majalah mangga

Jom anti PAS!!!??

ejen cia Amerika Syarikat, Tim Osman atau Osama bin Laden. haha! Stop all the Propaganda!-gitu lah

politik amerika jah ni..gunakan osama laden utk menyerang
afghanistan.lepas dapat kuasai afghanistan puak2 amerika ni lebih mudah utk menyerang iraq(negara utama minyak)..dari tahun 2001 hingga skrg puak2 jahat amerika dan yahudi duk cari osama.dari tahun 2001 jgk lah mereka berjaya mengambil hasil bumi negara2 islam..kita di perbodohkan dengan kebikjasanaan orang2 yahudi laknat..allahualam.

propaganda, osama dah lama mati

haha....menipu je lebih....osama ni ejen yahudi la...siap la ko amerika n yahudi...xlama lg ko da nk mampus

klu btl pun semuga rohnye d cucuri rahmat...

andaikata sheikh osama laden syahid..maka akn lahirlah beribu-ribu pmuda islam yg hebat seperti beliau..allahuakbar!!!firman allah s.w.t:ssunguhnya jangan kmu mnyangka bhawa org yg mndapat syahid itu mati..ssungguhnya ia hidup disisiku..

ak dgr citer...Osama ni rekaan je. bukan btul2 pon. die ejen CIA... smua ni drama syaitan je..

Jika baca laju-laju..

Obama dan Osama ni bunyi lebih kurang jer..

Mujur tidak tersalah baca.

Wait and see..

ade pihak kate sbnarnye osama x wujud..osama tu obama sbnarnye..klau x percaye blh tgk kt you tube..bntuk muka tlinga suma sama..name pon dkt2..klau kt fkrkan secare logik..ms saddam hussin dlu bkn main sng america tgkap..tpi osama ni..bp dekat x tgkap..y ade video2 jer..propaganda america untuk srg negare arab..nampak sgt..

OBAMA SAMA SEPERTI NAJIB SENTIASA MEMBUAT SESUATU YG BOLEH MENAIKKAN NAMA BAGI MERAIH SOKONGAN UTK JD PRESIDEN ATAU PM. DENGAN KEMATIAN OSAMA MAKA SECARA TEORINYA NAIKLAH IMEJ OBAMA. NAMUN SEBALIKNYA DGN VIDEO SEKS NAJIB SEMAKIN DICURIGAI.

100% aku x percaya mamat tu dah mati . menipu . semua ni propaganda Amerika dan Yahudi jew .

al fatihah... semakin bnyk penemuan terbaru osama!!

Propaganda freemason...

ikut wikipedia.....osama dah meninggal pada tahun 2002...akibat beberapa penyakit kronik........
apapun...pengumuman obama akan menamatkan perang yang yang tiada erti ini sejak sekian lama....

ceh.. al-qaeda yg tak penah wujud.. amerika buat cerita supaya dia bleh serang negara islam.. masih lg ada orang yg ketinggalan tak tahu fasal ni.. dok dlm gua ke sblum ni?

Hidup dan mati ketentuan Allah. Osama mungkin mati syahid atau mungkin juga mati katak. Wallahualam.

Osama bin Laden, A.K.A.
CIA Asset "Tim Osman"

macam ini la sebenarnya ape yang di katakan oleh barack obama tu memang betul almarhum waliulabdal osama bin laden telah lama meninggal dunia ini cara kematian dia hanya Allah yang tahu bilan dan di mana kerana osama merupakan wali Allah yang menegak kan agama Allah...

kalau benar- alfatihah, kalau x benar alhamdulillah, allahhuakbar///

padan muka dia terrorist
sekejap je tuhan dah balas

propaganda amerika dan israel suma ni..

1.menakluk ekonomi
2.nk dpatkan kekayaan minyak
3.memecah belahkan islam
4.menyebarkan pndgan negatif trhadap islam

amerika yg terkenal sbgai negara maju dan berteknologi tggi gagal dlam setiap misi mencari osama?? kita suma pun tau setiap kptusan prsden amerika dpgruhi oleh kerajaan tak sah israel..

selain nakkan bangunan baru yg lg tggi drpada negara2 islam,mencalarkan imej islam,mendapat kkyaan minyak,melancarkan perang yg lebih dianggap perang agama,mmg tk mustahil 11 sep mmg dirancang ddengan teliti..

sikit-sikit propaganda, sikit-sikit prpoganda
terimalah kenyataan

apa bukti ini semua propaganda?
nak ada 4 orang saksi alim lagi?
ke nak buat pengakuan bersumpah?
atau perlu panggil suruhan jaya diraja untuk buat autopsi seperti teoh beng hock?

Tanpa nama 5:39

Ko demam?

http://twitpic.com/4s9iiq - haha

"sikit-sikit propaganda, sikit-sikit prpoganda
terimalah kenyataan

apa bukti ini semua propaganda?
nak ada 4 orang saksi alim lagi?
ke nak buat pengakuan bersumpah?
atau perlu panggil suruhan jaya diraja untuk buat autopsi seperti teoh beng hock?
"

Dia ni mereng ke apa?

mamat ni la yang bom WTC kan?
padan muka dia

TAK PERCAYALAH...OBAMA KENA BUAT SUMPAH LAKNAT DULU UTK MEMBUKTIKAN OSAMA BETUL2 DAH MENINGGAL.

ATAUPUN OSAMA JUGA KENA BUAT SUMPAH LAKNAT BAHAWA DIA BELUM MATI..BARULAH ORG AKAN PERCAYA.

Kita x tahu sama ade ini propaganda atau ape...sebab kita orang islamlah,kita asik dok ingt bendeni cume propaganda.Jangn kita kaburkan kebencian kita terhadap US dengn kematian Osama..Mati syahidnya Osama laden tiba2 di dakwa sebagai agen CIA..Ini merupakan fitnah besar!..Buktikan dulu semua bukti2 nya,barulah kita tahu...ok?renung2kanlah dan selamat beramal..

terbaru gambr tipu osama telah mati, us wat lawak ngeri.

cube korg tgk blog ni cite ttg "kematian Osama" tu http://murabbiy.com/?p=2365

"sikit-sikit propaganda, sikit-sikit prpoganda
terima la kenyataan" tn 5.39
------------------------------------------------
patut la ko ni jd pendokong kuat umprono senang sgt kena tipu,

Hilangnya seorang mujahidin yang menegakkan agama Islam...Rasanya tak salah jikalau beliau bertindak ekstrem kerna negaranya telah diceroboh oleh penjajah...Tak payah tuduh2 beliau seorang ekstremis...cuba korang fikir,apa tindakan korang jikalau Malaysia dijajah?mesti korang memberontak kan?Cuba rujuk kitab Fiqh dalam bab jihad,apa hukum berjihad...Sekadar perkongsian..wslm

menegakkan islam dengan mengebom bangunan WTC?
itu ko kata x salah? meh aku bunuh keluarga ko, dan aku kata itu demi menegakkan agama islam. bole x?

kepala osama patut disumbatkan kedalam dubur babi dan nyalakan api ke atas mereka

sebenarnya us dh tak tahan lagi utk perang nak balik dg tngan kosong malu make dipropagandakn osama mati ditembak.lepas tu baru blh balik. baru bolh banga,

oh ya kejadian mamali di kedah juga propaganda
pembunuhan altantuya juga propaganda

tmpa nma 7.06 .kau pasti ke osama yg letupkn pwtc. aku prcaya kau ni org umno tu pasal dlm kepala hotak kau ni tiada yg elok semua nya busuk.

bagai mana dg sauk 9org blh rompak satu kem sakar.

ok yang letopkan WTC bukan osama. tapi orang umno
puas hati?

lol orang letopkan WTC, tapi ko tulis PWTC. nampak sangat bangang

aku benci lh kalau org omno berhujah 'tk blh tngal dg lucah nya.

silap bai.

orang umno bangalh osama mati.

another CIA agent will raise

CUBA TENGOK NI....WALLAHUALAM


http://www.budakbotak.com/2011/05/kantoi-gambar-mayat-osama-laden.html#comment-form

Salam

osama masih hidup sila lihat gambar ini di http://iklanekamalaysia.blogspot.com/

to tmpa nma 7.06
salam,knp ko clebrated sgt osama meninggal?sgt memalukan perangai ko neh!kite knal osama sbg org islam,xkesa la propaganda ke ape !ko mcm celebrate org pakistan yg mati dalam peperangan!come on!sile tgk fact dalam2 psl wtc! freemanson pnye trick...tp pape pun,ko seryes da buat sume org kt sini rse ko ni xberpeljaran..tau berckp je~nana

http://face.fulamak.net/member/index.php?cat=main&page=utama

hem...pasal osama bin laden nie... penah borak2 ngan org afghanistan yg keja kat cnie... katanya dia nie org america.. dan sbnrnya.. america nak minyak yg ada kat sana.. tp xtau la pulak betul ke idak.. sbb kita pun xtau sana ada minyak ke x sbb xpenah di declare sumber asli di sana.. kita nie hanya memandang dari jauh.. hanya mendengar.. membuat spekulasi.. kita xpasti yg mana 1 betul yg mana 1 salah... apa pun.. semua nie perlu kita ambil iktibar utk kemakmuran dan kesepakatan di negara tercinta kita nie.. jgn smpi kita terjajah kali kedua..

jgan babitkan politik mlaysia dgan isu osama...yg ckap psal umno kt cini sila berambosss..ak nk tngok komen sal osama la bangang!!!


aku tengok diorang edit je kot....


============================================================
Tak Kena Lagi Takpe-Takpe! Pandai Cakap!
Berita Sensasi Terkini!
Alahai! Dunia Oh Dunia!

Tanpa Nama berkata...

jgan babitkan politik mlaysia dgan isu osama...yg ckap psal umno kt cini sila berambosss..ak nk tngok komen sal osama la bangang!!!

xxxxxxxxx


hahahahahaa

org umno marah tk pasal2

kan semua isu bolh dikait dgn umno

umno kan 1malaysia dh kenal

apalaa

Malaun punye yahudi.........nampak sungguh kebangangan Si Amerika ni....Celaka betul!!!!

Syuib bin Solleh delete 3 May 2011 at 19:35

Klau dah dasar bangsa yg di sesatkan oleh Allah, dah mmg tak leh wat ape dah.......perang je jalan nye......Yahudi...bangsa DEGIL!!!!!

sekadar pendapat, first aku tak suka cara america time dulu serang iraq,motif utama tentulah??WANG..kenapa?sebab minyak..skang ni semua orang tahu yang syarikat2 oIL AND gas dari America mmg dtg angkot minyak dekat iraq antaranya syarikat minyak terbesar America adalah "halliburton"..Satu lagi Osama Laden, aku respect dia, tp satu yang aku tak suka dia ni suka Jihad, dia nak bunuh semua orang bukan islam. Mana boleh kita orang islam hidup saling hormat menghormati..dia plak nak jihad kat orang bukan islam..aku tak agreed tak pon cuma propaganda Usa untuk merosakkan nama islam..Last Sekali aku tak sangkat instead of tembak osama angkot la pergi justice court..apa da...


EmoticonEmoticon