Monday

Panas! Pelajar UiTM sudah dibenarkan berpolitik!


Laman sesawang rasmi Universiti Teknologi Mara, UiTM memaparkan lambang UMNO, Barisan Nasional di bahagian kanan atas halaman tersebut. Bukankah akta AUKU melarang pelajar institusi pengajian tinggi daripada menunjukkan sebarang sokongan kepada mana-mana parti politik di Malaysia?

Jadi apa erti semua ini? [Sila klik untuk membesarkan imej]



Sebelum ini laman web rasmi UiTM yang memaparkan logo BN dan UMNO ini boleh diakses rujuk sini [UiTM]. Nampaknya pihak pengurusan web UiTM tersebut telah memadam halaman tersebut.

Laman web tersebut tiba-tiba tidak dapat diakses. Apa pun seperti biasa kita boleh menyemak perbuatan memalukan ini melalui google cache. Sila klik sebelum google memadam maklumat web tersebut [Google Cache]


ReJaM© "Kah kah kah... kantoi bodoh..."

106 comments

http://ha5sairi.blogspot.com/

bEnd serba serbinya BOLEH...
halal haram takde bezanyerrrr

zzZZZ

wa dah boleh masuk.. tinggal logo 1Malaysia ja kahkah

kahkahkah padam da pon

masih boleh tengok kat google cache tu hahaha... tak sampai 10 minit dah tinggal logo satu Malaysia je hehehe

Alar... Kalau semua boleh berpolitik, tak pe... tiada masalah..tapi ni letak logo Barisan nasional dan Umno. Apcer??

POLITIK LUCAH: Kemana Hala Tuju Masyarakat Kita?

Kalau dia semua boleh.. AUKU da jd OKU da... xmmpu buat apa2 asalkan bEnd yg buat.. politik berat sbelah ni mmg kotor.. xpe teman2... jom,ana nk ajak antum semua.. kite tukar krajaan.. klu bkn pas pun... jnji bkn bEnd...

Dah memang UiTM tu UMNO yang punya, Malaysia ni diperintah oleh UMNO dan Barisan Nasional. Korang yang tak suka dengan UMNO dan BN boleh pergi mampos! Keluar dari Malaysia! Buat menyemak je duduk Malaysia. Bodoh Bebal, Menyemak, Kepala bapak dan Pukimak!

Puas hati aku... Bangsat puak pakatan haram!!!!

aku haramkan anak2 aku, generasi aku, belajar di UiTM.

to pejuang melayu..
mmgla umno memerintah, tp 2 semua pakai duit rakyat..bkn suma rakyat join umno..

Astaga, berpada-pada lah kalau nak cetus isu....tadi kecoh kt fb pasal benda ni, page tu kena hack lah...mana ada page ekspo selangkah mcm tu..sekarang dah ok blik dah...memang ada org hack saja nak malukan UiTM...sangat2 kecewa dgn milosuam kerana sengaja memainkan isu ini, tengok print screen tersebut dgn laman web sebenar, jauh beza...nak hentam UiTM tu tak payah lah babitkan hal2 politik...kenapa nak hack webpage tu? tujuan dia nak wujudkan isu untuk kaitkan uitm dan memberi imej buruk kepada uitm...wallahualam...

dah..jgn gaduh2...nnti propose kt gomen suruh kutip duit/ tax ikut parti politik pulak

Tanpa Nama 1:16AM tak lihat tadi. So jangan nak bantai MiloSuam sebab takde bukti! UiTM sendiri dah dicemari dgn hal2 Politik.

aku pn ingat kena hack coz selama ni aku dok visit web tu takde pun lambang mn2 parti politik

kahkahkahka kena hack?? hahahaah lame!!! wei pejuang melayu!! ko ingat negara ini UMNO punya keee???????????????????????????????????? BODOH LAA LUUUU!!!

cari smpai dapat sapa yg hack

Sebab tu aku haramkan anak2 dan generasi aku pergi belajar kat UiTM (yg sememangnya port BN-UMNO). Pilihanraya kampus langsung xde opposition cam Pro-Mahasiswa sedangkan U lain dah ada. Takde keseimbangan langsung politik dalam U, ia lebih cam menternak ahli2 UMNO sana

hahaha.. org2 umno memang suke guna perkataan kesat dan mencarut, kadang ckp main lepas tanpa fakta... dari situ anda telah metelanjangkan diri anda sebenar!!

Dr. Halim Osman

milosuam kalo nak ketengahkan isu tu siasat dulu, baru tadi kecoh kt fb...yg mula2 kuarkan isu ni OhMedia, boleh buat perbandingan print screen tersebut dgn laman web sebenar (yg boleh di akses sekarang ni) ...kalau logo tersebut memang diletak secara sengaja memang UiTM harus dibantai..tetapi alkisahnya LAMAN WEB TERSEBUT TELAH DIHACK...buat perbandingan laman web sebenar dengan print screen laman web yg telah di hack jauh sekali berbeza....

HAHAHAHAHA! aku ketawa besar karana Pejuang Melayu pejuang bodoh! Dia ingat Malaysia ni UMNO punya! HAHAHAHAHA! Bodohnya! Otak dia tak berakal! Hahahaha Bodohnya dia!

senang betul kena hack. mmg benar, admin website tu tak pandai, kurang bijak, pendek akal. hahaha

sejak bila pelajar uitm tertakluk dengan AUKU... yg betul ialah Akta institusi pendidikan.... Akta 174....

TN 2 Mei 2011 1:28 AM

So pelajar UiTM boleh berpolitik la sbb takde AUKU? YEAH@@

awat letak logo 10 minit je...letak la 10 tahun

ape bangang nye admin ni,yepun nk bpolitik jgn nk pengaruh org...haiiii

sesiapa yg ada ilmu godam menggodam ni diaorang boleh jer buat benda tu..tak mustahil diorang boleh hack..saya tak tuduh siapa yg hack...tapi motif dia jelas, nak malukan UiTM dan cetuskan kontroversi 1UMNO, 1BN dengan UiTM...memang diakui subdomain selangkah.uitm.edu.my itu memang under main domain uitm.edu.my, tapi bukanlah cerminan sebenar tujuan subdomain selangkah.uitm.edu.my...Apa punya pelik UiTM buat website hanya ada 3 logo, then dua kotak, username and password..fikir-fikirkan lah!

UiTM kan ada programmer/penggodam yg pakar. suruh la track IP siapa yg hack website tu. Mana tau org yg hack tu pelajar tu sendiri. Dah ni cetuskan kontroversi, takkan nak biarkan je dan kata "Website ni dah kena hack"? BODOH!

Pejuang Melayu:

kewak ko pejuang melayu..lantak laa orang nak sokong pembakang...yang ko suh orang berambus dari malaysia pehal?ko ingat malaysia ni bapak UM-NO yang punya?kami disini sayangkan Malaysia,dan itu tidak bermakna kami kasihkan KERAjaan...KERAjaan boleh bertukar tangan, tapi malysia tetap satu tiada ganti.kami menggunakan kemudahan yang disediakan oleh KERAjaan, tidak bermakna kami mesti sokong KERAjaan.ingat laa wei,KERAjaan bukan pemilik Negara MAlaysia,cuma pegang tugas memerintah je.kalau perintah adil kami ikut,kalau tak adil kami sanggah.People should not be afraid of their governments."Governments should be afraid of their people"...

bohong, bohong tak kena hack pun dia ambik laman lain ni... ni laman yang die ambik hehehe kantoi http://imascu.upu.mohe.gov.my/
Dah buat salah mengaku jelah...

KANTOI BODO JE.. CAM HARAM !

"bohong, bohong tak kena hack pun dia ambik laman lain ni... ni laman yang die ambik hehehe kantoi http://imascu.upu.mohe.gov.my/
Dah buat salah mengaku jelah..."

UiTM dibawah KPT, dats y UiTM guna subdomain selangkah.uitm.edu.my dan guna database daripada KPT bcoz ini dibangunkan oleh bahagian pengambilan pelajar (UPU)...sebelum ini semasa ekspo selangkah ke UiTM memang laman web itu (www.selangkah.uitm.edu.my) yg digunakan oleh budak2 lepasan SPM untuk check syarat program apa yg diaorang boleh mohon..background semua sama yg dekat MOHE punya tu...just domain yg berbeza..kenapa isu ni baru keluar malam ini? bila masa sebenar laman web selangkah.uitm.edu.my bertukar menjadi 3 logo dan dua kotak username and password saya tak pasti, yang pasti benda ini kecoh pada malam ini...

Jadi suruh Vice Chanselor UiTM buat press statement cakap "Website ni kena hack!" Pastu suruh dia bersumpah laknat website ni kena hack. habis citer

Kalau kena hack kenapa tak keluar dalam google cache? Nape yg keluar kat google cache cuma web yg ada logo UMNO dan BN? hahaha
UMNO kan suka sumpah laknat! apa lagi cepatlah cari masjid buat sumpah laknat...

untuk awak, bukti Dato' Sahol adalah org UMNO

Dengan kepakaran yang beliau ada, Dr Sahol telah dilantik untuk mengetuai Pejabat Pengurusan Program Kementerian Pengajian Tinggi yang bertanggungjawab untuk mentransformasikan universiti awam negara.

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2009/12/31/mstar_berita/20091231160856&sec=mstar_berita

http://www.kelab-umno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=326:kelab-umno-london

http://umno-online.com/?p=23217

baca lah dan sebarkan !

saya merupakan penyokong PR secara jujur nye..tp dlm masa sama merupakan pelajar UiTM cawangan induk..selama saya berada 4tahun disini, saya rase laman web yg dinyatakn adalah bukan laman rasmi UiTM..mungkin laman diatas adalah dari Ministry of High Education.yg mana untuk pelajar lepasan SPM memohon utk kemasukan ke IPTA..sama skali saya mohon jangan mempolitik kan UiTM kerana ini lah benteng terakhir keistimewaan org melayu..MRSM & Matrikulasi dh bocor sebanyak 10% kepada non bumi..UITM melahirkan golongan berpelajaran tinggi khusus nya bumiputra..every year pengambilan adalah 100k-200K utk seluruh negara..I LOVE UITM and on the same time I LOVE ANWAR AND NIK AZIZ

Saya adalah penyokong UMNO secara jujurnya. Saya sayangkan Parti Keramat UMNO dan Barisan Nasional yang telah banyak memperjuangkan nasib rakyat golongan bawahan dan orang-orang susah. Tapi saya tak setuju UiTM membolehkan pelajar berpolitik dengan meletakkan logo UMNO dan Barisan Nasional di website mereka. Ini adalah rancangan terdesak kerajaan. I hate this! I hate PR too...

Tanpa Nama berkata...
Sebab tu aku haramkan anak2 dan generasi aku pergi belajar kat UiTM (yg sememangnya port BN-UMNO). Pilihanraya kampus langsung xde opposition cam Pro-Mahasiswa sedangkan U lain dah ada. Takde keseimbangan langsung politik dalam U, ia lebih cam menternak ahli2 UMNO sana

2 Mei 2011 1:23 AM
_________________________________________________________________

aku doakan juga kepada generasi ko xkan sape2 masuk UITM.dan aku harap doa ko akan termakbul.kerana generasi ko x diperlukan di Universiti Teknologi Mara Malaysia. ayat yg kamu gunakan seperti kami pelajar2 adalah binatang..Menternak adalah ayat utk binatang.kami di Universiti Teknologi Mara dilayan seperti pemimpin masa depan. Kenapa Canselor kami adalah Yang Dipertuan Agong..xseperti Universiti lain yg hanya Sultan @ Tokoh????sebab cuma UITM saja yg benar2 100% bumiputra.jgn sekali memperlekehkan UiTM.

kenapa perlu ada pilihan raya seperti Universiti lain???yg bergaduh2..seperti kejadiaan di UPM and UM.(so sorry to both university).kerana kami datang ke sini adalah utk semata2 jadi ape yg ibu bapa kami impikan..fokus kami adalah utk megejar masa depan kami..kejadian di U lain kbanyakkan nye memang memalukan..smpi kne tahan lokap..dari habis masa di lokap baik kami duk bilik study jer..only stupid person say like u!! ALLAH give u mind and please use it and dont be like a cow..kami pelajar2 UiTM bangga menjadi keluarga UiTM.mana ada U ada yuran semurah kami..3kali ganda lg murah dr IPTA lain..

INGENIUR CHEMICAL

Seriyes student dh bley berpolitik??? cantikkk...lepas ni kalau kena tangkap ade la alasan nak bagi...shitttt be end! sendiri buat AUKU sendiri langgar... mansuhkan je AUKU tu...

Uitm adalah U ranking terendah di Malaysia. Pernah kawan saya yang pernah jadi pensyarah di IPTA yang lain apabila dia menjadi pensyarah di Uitm dia terkejut apabila mahasiswa/wi di Uitm tidak ada tindakbalas langsung semasa dia mengajar atau dalam tutorial...dia pun tidak tahu semada dia faham atau tidak apa yang diajar...itu la sifat mahasiswa/wi melayu yang dilahirkan oleh UMNO...itu sebab di Uitm tidak ada oposisi...majoriti mahasiswa/wi nya dungu-dungu belaka...suke jadi pak turut...tapi kalau tentang hiburan mereka nombor satu...

Sepatutnya AUKU dihapuskan sejak dahulu lagi yang mana akta tersebut mengongkong pelajar-pelajar untuk berpolitik tidak mengira apa fahaman sekalipun yang di bawa oleh mereka.

Tanpa Nama 2 Mei 1.29 am

mmg tak da auku.. tp ade akta 174... akta nie lagi ketat... lau auku, x boleh sokong and bangkang mana2 prti politik.. tp kalau akta 174 tak boleh sokong mana2 parti politik kecuali parti pemerintah

senang kata student uitm lg terkongkong dr student u lain... student u lain kira bersyukur la... kat uitm, bila suarakan pape, kite akan dikatakan tidak bersyukur.....

walaupun VC uitm skg baik ngn student,semua student suka.... tp ade lg beberapa sekatan yg masih dikekalkan...

even byk prog yg dibuat atas nama bangsa tp sebenarnya kempen politik...

saya tak rasa elok untuk kita cakap jgan study kat uitm... studnt2 susah nak study kat mana lg.. u lain yuran mahal.. uitm yg murah nie pn still kena bjimat cermat.. ikat perut... so jgn cakap sedap mulut jew... mmg kami di uitm banyak sekatan.. kdg2 rimas jugak.. even dlm kuliah pn nk ckp smthng yg perlu dlm bilik kuliah pn x dibenarkan.... sensitif law.. anti govt la....

serious rimas.. tp jgn la hina kami di uitm nie seolah2 mmg xlayak study kat universiti.. ramai studnt yg vokal and anti govt.. mrka bgerak senyap2.. dlm ruang fb dan internet mereka suarakan pndpat mereka... tp masih rmai yg fanatik bodoh ngn govt... uitm skg bukan uitm dlu.... rmai yg anti govt k...

including myself...

ramai yg bercakap tnpa ilmu... merujuk kpd uitm, tp kaitkan dengan auku... lgsung xde kaitan auku dgn uitm....uitm tertakluk under akta 174....

sapa2 yg nak merasa suasana di uitm boleh join page VC UiTM... bila kite diskus smthng ttg politik or berbeza pndangan, kite diugut dengan kata2 'jgn gugat perpaduan org melayu'

search kat facebook Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar

PEJUANG MELAYU...

saya di UiTM... tp saya anti govt... kami cukup pndai nak menilai... bila mana UMNIO/BN yg perintah, tak bermakna UITM and seluruh harta negara nie die punya.. nie semua harta rakyat yg bayar cukai... nie milik kami... yg bayar cukai tmasuk la penyokong pmbangkang..

apa masalahnya menyokong pembangkang??? seolah2 pembangkang nie komunis... jgn taksub sangat la.....

Even di uitm pn ramai yg sokong pembangkang... so what???

jangan ingt once kamu perintah, semua nie kamu punya...

so nnt lau PR perintah, lau die buat cm tu??? is that ok???

jangan lah menghina UiTM...dulu ya memang UiTM boleh dikatakan kelas ke-3...tapi sekarang tidak lagi...UiTM setanding dengan IPTA lain...

ramai student UiTM dapatat ketja selepas grade...dan ramai CEO company besar2 alumni UITM yang dulunya dikenali ITM

pasal politik...kalau ada di luar sana, si ayah kuat UMNO si anak kuat PAS..begitu juga UiTM...kalau pemerintahnya orang UMNO, pelajarnya juga ada yang sokong PAS...cuma tidak boleh bersuara sahaja

kebanyakkan student UiTM dari kampung2 orang2 susah...jangan lah mempolitik kan UiTM ...

betul apa yg dikatakan TN diatas.. jgn sbb bnda2 cm nie studnt uitm yg atas pagar, tak mengundi pembangkang sbb nie.... jgn politikkn bnda2 kcik cm nie.... sy yg pro PAS nie pn rasa kdg2 muak dengan sikap blog pro Pmbngkng yg kdg2 lbh2 dlm menyampaikn berita... apa bezanya kalian dengna blogger umno yg haprak tu...

pastikan kesahihannya sblm smpaikn ppe...

Ok la, aku mintak maaf semua. Sorry kalau aku sakitkan hati pelajar2 UiTM yg terasa apa aku cakapkan.

But so betul la apa aku katakan, UiTM hanya boleh sokong parti pemerintah, jadi ia adalah IPTA melahirkan PENYOKONG kerajaan?

http://img841.imageshack.us/i/26699724.png/

Tanpa Nama berkata...

Uitm adalah U ranking terendah di Malaysia. Pernah kawan saya yang pernah jadi pensyarah di IPTA yang lain apabila dia menjadi pensyarah di Uitm dia terkejut apabila mahasiswa/wi di Uitm tidak ada tindakbalas langsung semasa dia mengajar atau dalam tutorial...dia pun tidak tahu semada dia faham atau tidak apa yang diajar...itu la sifat mahasiswa/wi melayu yang dilahirkan oleh UMNO...itu sebab di Uitm tidak ada oposisi...majoriti mahasiswa/wi nya dungu-dungu belaka...suke jadi pak turut...tapi kalau tentang hiburan mereka nombor satu...
2 Mei 2011 7:27 AM

bro nk cakap tu tgk tgk ah sikit. jgn main sedap mulut je. jgn kau igt sume nk kejar ranking je padahal tah sikap taktau mcm mana. kau dari u mana? tah2 kau pun tak masuk u. lain kali cakap tu, pk pk org sikit ah okay.

studentuitm.

Saya mohon, sebagai pelajar UiTM, MILOSUAM padam post nie.
Pertama sebab website tu kena hack. Tak mungkin admin akan letak lgo tu.

Kedua, ini akan menmbulkan rasa tak puasa hati dalam kalangan pelajar UiTM, termasuk yang menyokong pembangkang dan yang atas pagar. AKibatnya, next PRU diorg tak undi pembangkang da.

Mohon jasa baik MILOSUAM padam entry ni.

Untuk kebaikan.

TQ

buat ape ranking top 100 dlm dunia??sedangkn pelajar kejuruteraan dan doktor serta pengajian yg profesional hampir 80% adalah bkn bumiputera..sedangkn di UiTM..semua adalah bumiputera..di kejuruteraan UiTM telah byk memenangi pertandingan diluar negara..khususnya kejuruteraan kimia melalui prof ku halim..klu xpercaya check la..dont call us stupid..we proud become uitm product!!!

for 2 mei 2011 7.27Am
dungu??sape yg dungu??if u are malay,kamu perlu ade perasaan malu sb menghina golongan se agama dan sebangsa kamu..cerita kamu dgr xsemestinye benar..jika kamu ingin ikutkn ranking..mcmane UPM ranking lebih tggi sedangkn subject for calculation still in ABC??

Uitm memang U yg paling truk antara semua IPTA kat Malaysia...Mmbe ak dak Uitm da bape kali kene buang U..Pastu apply balik lg skali ke cwgan lain..Mcm hampeh..xde standard langsung..Tgkla bape ramai dak2 Uitm yg msk program realiti TV...kalu mks imam muda xpagak,,Dengan ramai gay nye,pondannye..sedih btol..Kalu berjuang ats semngat assabiyah,begini la hasilnye..Cube kite semua bersatu ats name ISlam..

makin ramai la student UiTM yang marah dengan post dan komen2 diatas...

elok padam jew la entry ni

lgpun berita diatas tak benar. webste tu kena hack...

mohon milosuam padam entry ni...
akibatnya tak baik untuk PR next PRU...

jgn jadikan student UiTM musuh,. jdkan kami kawan...
and we will support u...

betul tak milosuam??

atas nama islam ke dengan memaki dan mghina student UiTM cm tu???

tak semua student UiTM cm tu...

sy pun uitm jugak... tp tak bermakna sy sokong govt...

da la.. ckup.. jgn komen2 yg provokasi cm tu...

ini hanya akan menimbulkan rasa marah student uitm...

musuh kita BN/UMNO yg banyak rasuah... bukan student UiTM....

kalian perlukan undi anak2 muda UiTM untuk memerintah Malaysia...

TN di atas....anda dari U mana? UiTM ramai pelajarnya...so banyak la background..perangainya...semua U ada gay, pondan semua...ko jangan nak kutuk UiTM saja...

pasal kena buang masuk balik tu..ko nasihat la member kau yang teruk tu...orang dah bagi peluang belajar la betol2...member ko yang teruk tu la yang jatuhkan imej UiTM...UiTM tak teruk...


Alumni UiTM
Jurutera Elektrik

TN yang dimaksudkan 2 Mei 2011 11:27 AM

Alumni UiTM, betul..
kalau kena buang tu sebab repat paper byk sgt la tu...

i start to hate dis page bcoz of this..milosuam is suc*

contohi la gaya penulisan Mohamad Sayuti Omar bila berbicara ttg politik...

bukan dengan cara macam ni..

milosuam, mohon padam post nie...

Laut China Selatan ORIGINAL&SPICY delete 2 May 2011 at 12:02

korang cam tak biasa baca entri2 pondan ni,dia main hisap je artikel orang lain.pastu bubuh balik dalam ni.betul tak betul belakang kira,janji dapat sebut "gerombolan songkok tinggi".kan kan milo kan?

kalau betul pun UiTM yang letak,its no big deal for me,tak letak pun student2 ipta skarang dah ramai sangat yang berpolitik belakang U,siap buat perhimpunan haram kat hostel2,kutuk2 kerajaan apa semua macamlah kerajaan sekarang ni tersangat teruk,tapi cukup bulan ambik gak elaun makanan kan?

contoh lu beri barang2 masak,mintak mak lu masak,lepas makan lu taknak ucap terima kasih pasal lu yang beli barang makan tu,siap kutuk mak lu tak basuh baju lu,ok gitu ?

buat adik-adik yang masih belajar,habiskan je la dulu,lu dah habes esok lantak lu la nak jadi tea boy Anwar pun gua tak kesah

jadi siapa yang hack supaya milo dan totok2 pr boleh main isu ni?

sebagai visitor tetap blog nie, and pelajar UITM, saya kecewa.. stop da baca page nie ...

ak ni pon student uitm gak bpk ak pon keje uitm so ak ni da warga uitm dr kecik lg tp ak n bpk ak xdela bulat2 nk sokong umno je dan kalo ad program2 yg berkaitan dgn politik tu nk x nk kene attend je la..bkn sume staf n student uitm suke umno cume terpakse je kdg2..

yg kutuk2 uitm ak kesian la kt korg samede korg ni ego sgt atau kene reject application nk msk uitm ke, kne kick ke ak x tau la

n kpd admin milosuam ak suke bace blog ko tp kdg2 post ko ni merepek lak hahaha truskan perjuangan anda

-zul-

uitm ranking terendah adalah satu pembohongan!uitm xpnh pun masuk dalam ranking IPTA.sebab ada beberapa kriteria yg UiTM xdpt penuhi seperti:

ratio pensyarah:pelajar yg jauh..sbb kuota pengambilan UiTM terlalu ramai.

kami di UiTM mmg dididik utk sayangi Melayu dan Islam tanpa menafikan hak kaum dan agama lain.kita jangan sempitkan fikiran sayangi Melayu tu sama dgn sayangi UMNO..itu konsep yg JUMUD!saya percaya pendokong PR juga sayangkan Melayu.

dalam kitab Hasan al-Banna juga menyatakan nasionalisme yg sederhana juga penting sekiranya ia membantu naiknya Islam seperti dalam konteks negara Arab dan Melayu.
_AHMAD_

Saya juga penyokong kuat PAS... anti UMNO... but sy student UiTM..
student uitm yg trsa kecewa dengan entry and komen2 diatas...


-shah-

aku pun ex student itm, aku setuju kalau ko org nak kutuk itm low class la ape ke, yg penting kat market student itm mmg diorg cari, sbb english batter than other u, bdk uitm jgn cpt melatah, biasany kalau kita futher study kat lain u pn kita among the top,aku suka tgk komen yg mula2 tu (Dah memang UiTM tu UMNO yang punya, Malaysia ni diperintah oleh UMNO dan Barisan Nasional. Korang yang tak suka dengan UMNO dan BN boleh pergi mampos! Keluar dari Malaysia! Buat menyemak je duduk Malaysia. Bodoh Bebal, Menyemak, Kepala bapak dan Pukimak!)

jwpan aku kepala hotak ko uitm tu umno yg punya ko pakai duit rakyat pastu ngaku bapak ko yg punya malu la sikit, pastu halau org lak kuar malaysia, ko yg patut kuar malaysia x tau melu da la perompak pastu halau tuan rumah yg kena rompak lak, ni lak salah satu pukimak umno, anak haram

aku dh ckp dh,

UiTM adalah tempat utk menolong bangsa melayu..walopun xde pro-opposition di UiTM, tak bermakna pelajar2 UiTM dungu atau bodoh..mereka ttp mengambil bahagian, tp diluar kampus..nak buat mcm mana UiTM dilahirkan oleh umPORno..

yg perlu kita fokus disini, bebaskan fikiran anak muda dari terkongkong dgn dakyah politik umPORno dan biarkan anak muda berfikir secara matang dan berkembang..

**selain dari tu, no komen la sbb mereka student lg, tak semestinya lepas mereka graduate mereka akan daftar umPORno..tp yg jelas mereka akan sokong kerajaan berasaskan konsep ketuanan melayu**

jwpan aku kepala hotak ko uitm tu umno yg punya ko pakai duit rakyat pastu ngaku bapak ko yg punya malu la sikit, pastu halau org lak kuar malaysia, ko yg patut kuar malaysia x tau melu da la perompak pastu halau tuan rumah yg kena rompak lak, ni lak salah satu pukimak umno, anak haram

-------------------------
love this comment walaupn agak kasar :D

betul.. student UiTM tahu situasi sebenar, walaupun dengan segala mcm kekangan... kite amik jalan tengah, belajar dlm ruang yg ada... cari ilmu, lawan kezaliman UMNO/BN

Mintak Maaf ya kalau ada yg terasa. :(

ala rilek la bro..mcm baru tau uitm ni umno punya..

wakakaka

yg sibuk marah tu baik tutup mulut...jangan campuk...ini bukan soal standard uitm dan pelajar uitm..tp umno la..main2 politik..kata unisti tk leh politik bla3...tp banyak program ppsmi dan umno buat kat unisti..

kamonla....masa aku form 6 pun...budak2 melayu school aku dijemput gi uitm..ada ceramah ape..aku tk pegi.....ye la..dah ajak pun budak2 melayu je...sah2 ada la ceramah pasal melayu dia nk bg...

podah la woi...

CAM TIPU JE... GAMBAR NI DIEDIT.. JELAS2 KAT MENU BAR ADE SOFTWARE 'PAINT'... LEH TAK GITAU SAPE LAGI YG NAMPAK 3 LOGO NI SELAIN ADMIN?? TAKDE BUKTI KALO JUST ADMIN JE CAKAP NAMPAK, N YG LAIN SOKONG KORANG ADE NAMPAK SENDIRI?? ADMIN SELALU PANDAI CAKAP PASAL FITNAH KAN, SO SEDAR TAK MENDE NI LEH JADI FITNAH, N MANA DIA SAKSI2 YG BOLEH DIPERCAYAI..

Aii org bodoh diatas. Ko tak baik tuduh2 sebab benda ni dah lepas. Aku dah nampak dgn kaca mata aku sendiri, dan ramai telah saksikannya. Aku dah jugak ambik SCREENSHOT. BODOH betul hang TN 2 Mei 2011 1:19PM

Tanpa Nama berkata...
i start to hate dis page bcoz of this..milosuam is suc*

2 Mei 2011 11:42 AM

________________________________________________________

me too...entry kali ni saja nak memburukkan UiTM..saya personally memang pro kpd PR, tapi bila isu ini dimainkan, sorry to say, I can't afford to compromise about diz matter and agree with milosuam...saya memang alumni UiTM, mencurah bakti semula ke UiTM...memang UiTM dihatiku...hanya master jer di UKM..PhD insyaallah buat overseas...nak tunjuk kan kerana UiTM lah saya berjaya seperti sekarang...Entry kali ini menyebabkan saya terfikir orang-orang pro pembangkang ni semua benda nak dijadikan isu..sampaikan UiTM pun nak dipalit sekali dgn politik..komen2 yg tak tahu pokok pangkal isu UiTM ni mencalar perasaan saya.

dua minggu lepas, big company datang ke UiTM buat interview untuk final year students, feedback diorang, UiTM students much much better than UPM...itu kenyataan daripada senior manager dan juga assistant vice president HR II Upstream Sime Darby ...bukan saya cakap, org yg temuduga students saya cakap macam tu.

kalau di analis daripada komen2 di atas, kita dapati entri kali ini banyak mendapat perhatian...secaara tak langsung menunjukkan ramai pengikut setia blog milosuam ini dari keluarga besar UiTM, alumni dan juga pelajar-pelajar UiTM...bila org sentuh pasal UiTM, ramai yang sebelum ini hanya membaca sepintas lalu pasal artikel2 di milosuam terpanggil untuk memberikan komen sekali apabila nama UiTM ditohmah dan dihina sebegitu rupa..harap milo suam ambik berat tentang isu ini..

regards: Alumni UiTM, UiTM Dihatiku!

as a former student UiTM
agak malu aku bila jadi mcm ni....
UiTM should be more prctical in what they are doing...
ex-uitm

rugi la x masuk UITM sebab kerajaan belanja berjuta-juta riggit untuk UITM..so kalau x ambik peluang..mmg rugi..bila lagi korang nak guna duit kerajaan.....hahaha

Laut China Selatan ORIGINAL&SPICY delete 2 May 2011 at 15:00

inilah totok pr tahap pencacai,kalau kepala diorang ni rendam dalam tong minyak kasturi pun nescaya bau taik masih boleh dikesan 4 batu jauhnya.nak buat macamana,dah jadi zombie,tak bleh beza mana betul mana salah,main tibai

umno poyo.

dulu masa nak pergi british bincang pasal merdeka mana ade duit sekor2 nak naik kapal terbang.

nasib baik penduduk tanah melayu beri sumbangan. sekarang dah ada kuasa berlagak nak mampos! ada duit bajet duit pusaka warisan untuk umno. padahal tu cuma amanah untuk tadbir duit rakyat.

ingat, mizan Allah lebih hebat dan jitu berbanding mizan BN.

wallahualam

Wehhh wehhh aku dak itm...sebelum neh..user/login tue mmg tak de..ni pehal leh ade lak..haa ni mst ade org yg cube wat haru biru neh...sebelum neh site neh biase2 jek tak de pon login form tuk user apatah lagi tuk admin..mmg tak de..haa ni ha developer site ne tgh duduk2 kat belakang aku..mmg saje an..nak wat traffic blog korang naek an..satu lagi bende ni http://4.bp.blogspot.com/-gA0b4FXFV4E/Tb2Kugg2MHI/AAAAAAAACCc/43K5R-ikyEQ/s1600/uitm.png mmg tibe2 jek ade..ni mst ade lahanat2 hackes yg nak wat kecoh neh...cibai ar sial..tu la..lain kali jangan terus tembak jek..tnye dlu..ni developer ada kat belakang aku neh..tnye ar dia sndri..men suke2 jek tembak an...kepada pembuat login form neh..yg cam siot tue..+ dengki + ntah pe motif..tak puas ati mai jumpe face to face la..siot..mati suda

Sekali lagi sebagai student UiTM, saya mohon Milosuam padam entry ni...

TQ

Saya yakin web tu dihack.....

-Pro PAS anti UMNO-

Tanpa Nama berkata...
i start to hate dis page bcoz of this..milosuam is suc*

2 Mei 2011 11:42 AM

------------

Dude! Nak tulis dalam BI pun betulkan grammar dulu. 'Milosuam sucks' - betul, 'Milosuam is suck' - Salah la dude.

Ni la agaknya kualiti pelajar UiTM.

Milosuam Rocks!!

Kepada Alumni UiTM, UiTM Dihatiku!,

Anda rasa siapakah yang meng'hack' laman sesawang UiTM itu dan meletakkan logo UMporNO/BN?

"Mereka yang membuat undang-undang, mereka yang langgar undang-undang"

-Dr. LatiF-

PENGARUH PEMIMPIN UMNO DLM UITM

itu permainan politik umporno. mahathir paklah najib rajin memberi perhatian kepada uitm. sehingga peperiksaan semester ini pun ada surat pesanan najib kepada pelajar2 yg menduduki peperiksaan. sebagai mengambil hati.

UITM DIANGGAP ANAK DIDIK UMNO

ini kerana dulu mahatir yg tukar itm kepada uitm. uitm dikhaskan utk pelajar melayu. maka ia dilihat sebagai anak didik umno. umno menganggap uitm adalah tempat melahirkan pemimpin melayu berjiwa umno.

BEKAS TNC BEROTAK UMNO

lihat saja bekas TNC yg bermisai tebal dulu tu. dalam satu forum beliau begitu jelas umno nya. merestui AUKU atas alasan pelajar mesti belajar. sama dangkal dgn pemimpin umno. langsung tidak mencerminkan pemikiran intelektualnya.

UITM DIPERALAT UMNO KERANA TERLETAK DALAM SELANGOR

keduanya uitm terletak di selangor, negeri PR. mereka cuba menunjukkan bahawa uitm berkiblat kepada umno. masih ingat kah perhimpunan haram yg diatur dgn t-shirt percuma pelajar2 utim dulu kunun marah MB selangor kerana mahu uitm tidak hanya ada pelajar melayu.

WEBSITE BERLOGO BN MUNGKIN PERMAINAN UMNO

rasanya tidak ada lembu lain yg buat kerja sia2 kat web uitm tu selain dari kuncu2 umno. kerja2 sabotaj dan terencat akal mcm tu memang kepakaran umno.

sama seperti bawa kepala lembu kat depan SUK selangor ari tu. anyway Tan Sri Khalid harap pantau terus khusrin tu.

JAKA, tp tak bermakna student UiTM pro govt... rmai jugak yg pro PR...

jgn hina studnt UiTM.. bukan semuanya teruk...

student UiTM ramai yg terasa dengan entry and komen di atas..

admin mohon padam...

Dude! Nak tulis dalam BI pun betulkan grammar dulu. 'Milosuam sucks' - betul, 'Milosuam is suck' - Salah la dude.

Ni la agaknya kualiti pelajar UiTM.
---------------------------------------------------
ni la stu cth provokasi dari umprono, jgn layn org gila,

hamba tak kata pelajar uitm pro umno, pelajar memang berfikiran hebat dan boleh berfikir tp umporno berharap mereka memgikut acuan lapuk umporno

uitm cuma di sarungkan dgn imej umno

ralat di atas....

uitm CUBA disarungkan dgn imej umno

Milosuam tak perlu nak padam entri macam ni. Boleh baca sendiri tabloidmim.wordpress.com tentang konsep politik UiTM

Itulah pelajar, bila dah keluar macam ni, baru nak melatah.

Aku sebenarnya antara individu yang perasan tentang hal ini:

1 - Buka web UiTM
2 - Klik pada pautan ISIS
3 - Laman web http://isis.uitm.edu.my akan keluar
4 - Klik ke aplikasi Selangkah
5 - Imej diatas keluar

Aku rasa bukan kena hack sebab mana-mana website yang dipautkan ke laman ISIS tu digunakan untuk login pentadbir PSMB dan pensyarah. Jadi memang patut keluar login macam diatas. Jadi apa yang pasti BUKAN KENA HACK MELAINKAN PSMB KELUARKAN KENYATAAN RASMI DAN BUKTI, DAN BUKAN JUGA MILOSUAM EDIT GAMBAR TU!

Janganlah bagi alasan bodoh kena hack! Apa PSMB buat, tidor ke? Bila orang cakap pasal kelemahan sistem UiTM, PSMB akan melenting, kondemn orang sana, kondemn sini.. Bangga yang uitm banyak sistem. Bila jadi macam ni, pandai pulak nak mengaku yang website kena hack! LOL!

Salam,
kenapa kita nak buat benda ni sampai nak haramkan anak generasi kita belajar di situ???Lupa ker uitm banyak lahirkan generasi melayu yg berjaya???Kalau uitm tu UMNO punya sekali pun,bila UMNO buat salah jgn undi dia...senang...jgn sampai nak haram2 ni...org melyu bergaduh bangsa lain tepuk tangan..JGN JADI BODOH!!!!banyak isu lain bole yg bole bincang...

Kepada Telus berkata.....

tang mana pulak website uitm daripada sistem isis then redirect ke selangkah akan nampak print screen seperti di atas? awak refer gambar mana satu ni? saya cuba guna link selangkah daripada isis pun dapat background sistem semakan syarat kemasukan program...takde pulak 3 logo 1Malaysia, 1UMNO dan 1BN tu..

Kepada Falsafah MIM:

Sekarang memang takde, tapi dalam pukul 11.00 malam semalam ada. Sebelum tersebar di laman Oh! Media dan dicatat sebagai entri dalam blog ini.

Hanya lepas kecoh-kecoh, baru PSMB ubah ke laman sekarang.

pergh, boleh tahan juga akau tengok komen anon2 takde pelir kat sini. cakap cam ada pengalaman cam budak uitm pulak.

http://akumuzikfilem-atari.blogspot.com/2010/12/pelajar-uitm-terbaik-di-dunia.html

salam..
apa nak dipelik kan..sistem pertahanan amerika pon org le hack...ini kan pula sistem UiTM yg baru beberapa tahun operasinya..

sbenarnya UiTM xdela trok sgt ranking dia lam Malaysia..cuba cek link ini...
http://www.melvister.com/2011/04/senarai-ranking-universiti-terbaik-di.html

maaf tambahan 2 Mei 2011 11:50 PM :
ranking kat cni lagi meyakinkan...

http://www.webometrics.info/rank_by_country.asp?country=my

dah tu kau nak letak logo DAP?prftttttttt

letak pic najib makan dgn altantuya...dlm kenangan

Aku ni grad UiTM. Mmg perangai org2 besaq UiTM membodek Sarkas.

Sekali tu, aku p UiTM Machang ada signboard "Nikmat Tuhan disyukuri, Jasa Kerajaan Pusat dihargai"

Kepala hotak depa!!!

Dear all,

Saya adalah antara orang kuat PR dan saya merupakan alumni UiTM yang sudah bergelar Jutawan. Pesanan saya, jangan libatkan UiTM dalam hal ini agar institusi pengajian yang merupakan tempat yang mulia untuk menuntut ilmu tidak tercemar dengan mainan rakus politik kotor dan sumbang oleh mana mana pihak sekalipun. UiTM adalah satu satunya insitusi ilmu Melayu yang harus dipertahankan agar anak bangsa Melayu boleh terus menjejak ilmu sehingga ke peringkat tertinggi. Mari kita ubah kerajaan dari BN kepada PR. Dan mari kekalkan UiTM sebagai tempat lahirnya lebih ramai cendekiawan dan bijaksana Melayu.

The power of Malay is in UiTM. Let the power emerge from this great institution. I have traveled across the globe and am proud to say that UiTM is the best amongst the best. Maybe not in a term of statistic, but as a whole, UiTM is the one and only in the world.

A proud millionaire, PR member, UiTM alumni.

ex-student-uitm delete 3 May 2011 at 15:14

assalamualaikum

saya bekas pelajar uitm..alhamdulillah sebagai pelajar melayu yang kurang kemampuan dari segi kewangan saya bersyukur dengan izin Allah UiTM banyak membantu..hingga akhirnya saya grad dan dapat pekerjaan yang baik..pada saya komen atau post seperti ini adalah dari manusia yang tak pernah kenal erti kesusahan, kesempitan, kemiskinan..hidup dah biasa senang..sebabtu cakap berbisa ikut suka ..kutuk sana sini..sebagai bangsa melayu bangkitlah..bukalah mata jangan kerana isu2 seperti ini memecahbelahkan bangsa..sedarlah UiTM ni dah lahirkan berapa ramai tokoh yang bagus2..kalau tak suka sila abaikan..tak perlulah nak mengeluarkan bahasa yang kesat dan menyakitkan hati orang lain..ingat sikit satu jari menunding keburukan orang 4 lagi jari hala ke kita..sedarlah sedikit..tengah2 kutuk2 ni Allah cabut nyawa..tak sempat minta maaf kat orang tu..orang PSMB ramai tu ..larat ke kat akhirat nanti nak carik sorang2..?

1 8:36 PM
Telus berkata...

Milosuam tak perlu nak padam entri macam ni. Boleh baca sendiri tabloidmim.wordpress.com tentang konsep politik UiTM

Itulah pelajar, bila dah keluar macam ni, baru nak melatah.

Aku sebenarnya antara individu yang perasan tentang hal ini:

1 - Buka web UiTM
2 - Klik pada pautan ISIS
3 - Laman web http://isis.uitm.edu.my akan keluar
4 - Klik ke aplikasi Selangkah
5 - Imej diatas keluar

Aku rasa bukan kena hack sebab mana-mana website yang dipautkan ke laman ISIS tu digunakan untuk login pentadbir PSMB dan pensyarah. Jadi memang patut keluar login macam diatas. Jadi apa yang pasti BUKAN KENA HACK MELAINKAN PSMB KELUARKAN KENYATAAN RASMI DAN BUKTI, DAN BUKAN JUGA MILOSUAM EDIT GAMBAR TU!

Janganlah bagi alasan bodoh kena hack! Apa PSMB buat, tidor ke? Bila orang cakap pasal kelemahan sistem UiTM, PSMB akan melenting, kondemn orang sana, kondemn sini.. Bangga yang uitm banyak sistem. Bila jadi macam ni, pandai pulak nak mengaku yang website kena hack! LOL!

Weh lancaw memang kene hack la bodo..ni system ni guna dia tuk semakan jek..tak de nak login2..tak de..pe ke bangang ko neh...system guna tuk semakan jek tak perlu login2 tuk semak bukak system trus masuk id dah suda..pe ke bangang ko neh..tu la..suke men ckp jek..ntah2 air mani pon ko men lepas jek kan?? lancaw la..mati suda. oi milosuam..sebelum milo jadi panas better ko buang ler entry neh..wat gadoh jek..ni mst nak ikot jejak oh media la ni kan???? n oh media dah kene sebijik pagi tadi..padan muke..tu baru fan page..blom lagi site utama dia...site utama ondaway...ahahah

biasakla otak pondan ni takat memfitnah ni ja la dia pandai,taktau la kalau menonggeng pandai jugak. kah kah kah!

saya baca blog tabloidmim...

btw, kita jangan la gaduh sebab benda2 cm nie..

kite kena bersatu.. dlm pilihanraya korg nk undi spe2, terpulang la.. tu hak korg.. cume jaga batas iman dan kufur tu...

dearest Alumni UiTM, UiTM Dihatiku! ,

jgn nk bising lak nak ungkit nama upm pehal lak..
kalau nak bersuara tu jangan nak ungkit nama U lain..

kami kat sini atleast ade Pro-M, pembangkang n nampak hidup sikit kami punya politik dalam U ok...........
:) hehe

UiTM Alumni, UiTM Dihatiku! delete 5 May 2011 at 12:03

Tanpa Nama berkata
4 Mei 2011 8:02 PM

apa nak bising pulak, dah kenyataan nya begitu, bukan aku yg cakap, big boss Sime Darby yg ckp...Ko nak join politik time ko jadi student ko join lah, kt UiTM tak perlu kecoh2 pasal politik dalam kampus. Tak sampai ke mana2 pun...ko nak join politik, biar ko habis belajar dulu, nanti tak pasal2 dok sibuk berpolitik belajar entah ke mana...last-last dismiss dari UPM, paztu UiTM gak yg kutip ko balik..kah kah kah,...

Saya akan masuk ke UiTM, bagi saya website ini macam di hack. Jadi eloklah admin padam sebab takut nanti akan berlaku salah faham bahawa hacking ni dilakukan oleh PR semata-mata untuk mengharu-birukan pelajar UiTM. Lagipun, pelajar UiTM lebih adapt dengan website universiti merek sendiri. Harap dipertimbangkan.
Saya jugak penyokong pembangkang, namun hak berpolitik itu terpulang kepada diri masing-masing. Belajar itu lebih penting, kalau berpolitik tanpa ilmu pun susah jugak.

penulis boleh tolong sambung part ni. berita hari ni pelajar uitm lapor polis perhimpunan bersih yang dikaitkan dengan parti pembangkang sedangkan undang-undang seksyen 15(5)(a) Akta Universiti & Kolej Universiti 1971 yang berbunyi:

15 (5) Tiada seorang pun pelajar Universiti dan tiada pertubuhan, badan atau kumpulan pelajar Universiti yang ditubuhkan oleh, di bawah atau mengikut Perlembagaan, boleh menyatakan atau melakukan apa-apa jua yang boleh semunasabahnya ditafsirkan sebagai menyatakan sokongan kepada atau simpati dengan atau bangkangan terhadap-

a. Mana-mana parti politik sama ada di ada di dalam atau di luar Malaysia.


EmoticonEmoticon