Tuesday

Bukti bergambar projek IC di Stadium Bola Sepak Cheras


PAGI tadi MiLo SuaM ada menyiarkan pendedahan seorang wanita, Shirley Gabriella melalui laman facebook miliknya bahawa beliau menyaksikan sendiri ribuan warga asing, diberi kerakyatan di Stadium KLFA, Cheras rujuk sini [warga asing terima kerakyatan].

Rentetan pendedahan itu, salah seorang sahabat pembaca MiLo SuaM telah mengirimkan beberapa keping gambar yang diambil olehnya ketika melalui Stadium Bola Sepak (KLFA), Cheras pada pagi 2 November 2012 yang lalu.

Di bawah ini gambar-gambar yang berjaya diambil oleh pengirim yang enggan identitinya diketahui itu secara curi-curi melalui telefon bimbitnya (harap maaf kualiti foto kurang memuaskan). Dia juga mendakwa ada  menyaksikan ribuan warga asing Myanmar, Bangladesh dan India











Pengirim juga sangat hairan mengapakah laluan yang selama ini dirasakannya sebagai aman untuk berulang alik menghantar isterinya ke Maktab Perguruan Cheras, namun jumaat lalu laluan itu sesak dengan bas-bas dan teksi serta limpahan warga asing yang menyukarkan laluannya.

Kepada sahabat pembaca yang mempersoalkan kredibiliti maklumat ini sebelum ini kerana hanya bersandarkan pendedahan seorang pengguna facebook, sekarang kita dedahkan pula bukti bergambar.

Lagi pun pendedahan Shirley Gabriella sebelum ini perlu diambil berat kerana beliau mendedahkan perkara ini melalui akaun facebook miliknya sendiri serta menggunakan gambar dirinya. Sukar diterima akal seorang wanita berani membuat kenyataan palsu mendedahkan isu sensitif seperti ini menggunakan akaun facebook miliknya sendiri.

Persoalannya di sini, apa tujuan ribuan warga asing ini dikesan berkumpul beramai-ramai di Stadium Bola Sepak Cheras di awal pagi? Adakah kerajaan Malaysia sudah menetapkan Stadium Bola Sepak Cheras ini sebagai tempat tinggal ribuan warga asing ini?


ReJaM© "Diharap pimpinan Pakatan Rakyat mengambil tindakan sewajarnya terhadap pendedahan ini... "

24 comments

Anak muda semua bangsa..
Ini negara kita..
Tanah daulah kita..
Apa nak jadi???
Pada cucu cicit kita..
Jika kini..kita diam..
Kita bisu..
Apa nasib mereka nanti..
Sopan kita ada tahap..
Adab kita ada had..
Smp masa kita amok..
Nyahkan kepala zalim..
Dlm lubang neraka..

Mana buktinya.. Punyala bangang dan taksub gambar mcm ni dikatakan bukti.. Jgn taksub sgtlaa...

Gambar hanyalah kertas yg tidak bermata, bertelinga dan bermulut. Maka, mengikut hudud PAS, ia tidak boleh dijadikan bukti. Takebeer!

Mana dia sijil warganegara yg dorang dapat? Kalu takat gambar org berkumpul buat apa bai.

Hahahaha..umno2...
Mule2 jerit2 minx gambar..lepas tu ckp gmbr xde mata telinga mulut..lepas tu nk sijil pulak..jgn nant ade mamat asing tertangkap bersama kad pgenalan biru tp bile buat repot,pihak berkuase xlayan..kau suruh SPR bersih kn daftar undi dulu la lembab..jgn byk olah sgt..xkn sbb kemaruk nk menang pilihanraya sggup biar kn daftar undi kotor?

Bernafsu amarah tu awak punya pasal! Tapi jangan hina islam! ........TAKEBEER! tu apa? Persenda agama atau ajak orang buat jahat.......? Tentu cik anon marah bila saya hina agama awak! Budak estet pun ber fikiran positif......( lupa nak tanya,awak estet apa? )

Lebai pas ada dalam gambar tu , nak dapat warganegara malaysia.

Ya allah..mentaliti ape punye lembu sekor ni..asal pakai jubah berkopiah je pas..terlampau kemaruk dgn fesyen islam yg dianjur kn kerajaan barisan nasional la ni..dalam ic tulis islam,hati mcm yahudi..bodo tahap lembu la..

Mentaliti dah berkarat mcm tu laaa

Bodoh nye blog ni. Mn ic nye

Betul2 , ni blog paling bodoh yg pernah aku masuk heeee....

Betul2 , ni blog paling bodoh yg pernah aku masuk heeee....

Nak air karat tak ! kena tanya nik aziz .

aku suka bca ttg politik luar negara ne.x tau mna party yg betul mna yg bengkok.actually,aku bangga negara ku x mcm negara korang.negara aku aman selamanya,amin

Bengong!!...takan la depa berkumpul untuk buat tarian gangnam style kot!!...

Air karat ke air kencing nik ajiz bro heeee

Air karat ke air kencing nik ajiz bro heeee

Air karat ke air kencing nik ajiz bro heeee

Kut kut ade konsert peter pan ker hahahhah

Oiiii baca harakah bodoh fitnah kan dah dpt satu point masuk neraka sebab sebar fitnah fakta konon milo suam bodoh

Apa maksudmu takbir atau ambil beer minum? kalau kamu orang bukan islam saya faham,tapi kalau kamu org islam semoga mendapat hidayah @ kecelakaan sekiranya tidak bertaubat.

kalau dah jumpa gmbar yg betul2 bagi dorg ni IC, baru hang kabar. ni xkukuh langsung. setakat gmbr dorg lepak luar stadium. hapraknya

http://www.unhcr.org.my/News_Views-@-UNHCR_Exercise_at_the_KLFA_Stadium.aspx


EmoticonEmoticon