Tuesday

Pelakon Azhar Sulaiman mengaku telah murtad di facebook


PELAKON Azhar Sulaiman tanpa rasa bersalah mengaku secara terbuka bahawa dirinya telah murtad kerana menjadi ahli Umno dan menyokong Barisan Nasional melalui akaun facebook milik beliau.

Pengakuan itu dilihat untuk memerli Tuan Guru Nik Aziz yang dilaporkan oleh Utusan Malaysia kononnya telah menuduh Umno murtad. Namun Tuan Guru Nik Aziz telah membuat keputusan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar milik Umno itu kerana memfitnah beliau.

Nampaknya Azhar Sulaiman yang mengaku sebagai ahli Umno terpengaruh dengan laporan akhbar pemegang rekod paling banyak kalah saman di mahkamah kerana sering melaporkan fitnah terutama berkaitan dengan isu politik.



Niat asalnya konon nak perli Tuan Guru Nik Aziz, nampaknya kali ini Azhar Sulaiman benar-benar perlu meminta pandangan ustaz berhubung kenyataan kontroversi secara terbukanya yang telah mengaku murtad di facebook.

ReJaM© "Hebat penangan fitnah Utusan, sampai ada yang mengaku telah murtad..."

20 comments

Marilah sama2 kita pulaukn pelakon ini n semua drama/filem yg d lakonknnya

Geng pencacai nih..kg senang dpt kontrak blakon suara rakyat

Ler...mcm ni je ke mentality azhar sulaiman..muka nampak mcm org terpelajar...tapi x sangka kena kencing dgn utusex hidup2...kah kah kah...bwk2 bertaubat la azhar sulaiman sebelum izrail dtg memanggil..

Pelakun banggang namanye tohh...

Patut prlakon ni smua tv kasi block...

molo punya olang

Ish teruknya. Dia memang dah murtad dari segi lafaz dan niat. So dia memang x der agama sekarang nih. Tuh la mak bapa x ajar.

Bangang dan tolol...bodoh piang. dunggu ngalahkan keldai!!! phuiiii!!!

Berlakon bukan main,tp sbg je diperbodohkan n di kencing utusan meloya.nampak sgt pelakon ni akal tak panjang

Korang yg menaip kat atas ni semua dah warak ke? iman dah cukup di dada ke? ahh belajar lah dulu berguru untuk memahami ajaran ugama kita ajaran al -quran ajaran allah swt. sia sia korang dapat dosa mengutuk dan mengata org.

Iman mana penah ckup bro..kene warak dlu ke br nk btulkan..dr kecik smpai besa kita belajar agama Allah S.W.T..mana ade blajar agama lain..ko je kot..ko ni xpandai sbenarnya tp buat2 pandai..Bodoh!!

Ntah back up laen mcm jer 10.24,,,ntah jiran or abg ipar plakon tu kut,,ngalabah tuiii

Dekat dalam facebook tu munkin ada orang menyamar sebagai azhar sulaiman ! kita mana tahu ! ...nak rosakkan nama pelakon itu !

nak rosak nm plakon tu?mcmla glamor sgt..bkn plakon filem pon..tp skg dia dh glamor dgn isu murtad...hahahahajha

Pelik....sampai sekarang masih tak kenal Tn guru nik aziz...ni sebab tak pernah pergi kulish agama....dgr ayat2 dan perkataan ulamak...

Tak juga. Azhar Sulaiman dah buat kenyataan dlm Sinar Harian utk defend kenyataan yg dia dh buat tu.

Lg pun klau palsu pun, subscriber akaun dia tu ada 4000 org lebih. Akaun palsu susah nk kumpul org byk tu.

Klaw nk ampu pun,jgn mngaku murtad bro.

Dia Kn sindir peminpin korg lh mangkuk...ungkal betul.

Ala dia pun kaki mabuk
Murtad pun x per
Klu islam pun x guna .....

kalau kat arab saudi da boleh pancung nih..


EmoticonEmoticon