Tuesday

Ribuan warga asing Myanmar terima kerakyatan di stadium KLFA - Saksi


SALAH seorang pengguna facebook, Shirley Gabriella mendedahkan, pada pukul 6:45am jumaat lalu beliau terkejut apabila menyaksikan dengan mata kepalanya sendiri, ribuan warga asing Myanmar diberi kerakyatan.

Beliau menganggarkan sekitar 10,000 warga asing berbangsa Myanmar menunggu di Kuala Lumpur Football Association Stadium (KLFA stadium)untuk diberi kerakyatan oleh Kerajaan Malaysia dengan satu syarat, mereka mestilah beragama Islam dan boleh mengucap dua kalimah syahadah.

Menurutnya lagi, ribuan warga asing ini bukan menerima taraf penduduk tetap (permanent resident), bahkan mereka diberikan taraf warganegara (Permanent Citizenship) oleh Kerajaan Malaysia.

Di bawah ini mesej yang ditulis oleh beliau di halaman facebook miliknya.



Menulis di ruangan komen satusnya itu, beliau mengizinkan orang ramai untuk menyebarkan berita ini [facebook]. Persoalan di sini, apakah kelayakan yang membolehkan ribuan warga Myanmar ini diberikan kerakyatan secara beramai-ramai?

Adakah Malaysia sudah kekurangan rakyat sehinggakan perlu memberikan kerakyatan segera kepada bangsa asing? Atau ribuan warga Myanmar ini akan dibenarkan untuk mengundi pada pilihanraya Umum akan datang bagi memberikan kemenangan kepada Barisan Nasional?

Barangkali pendedahan ini akan merungkai kisah penempatan orang-orang Myanmar yang telah diberi kerakyatan di kawasan Parlimen Pekan, Pahang untuk menyelamatkan karier politik Najib Razak.

Penduduk kampung ini dipercayai telah diberikan hak kerakyatan dan diarah untuk mengundi Barisan Nasional di parlimen tempat Najib Razak bertanding rujuk sini [Pemuda Sarawak]




ReJaM© "Sekali lagi negara digadai di depan mata... "

37 comments

Semalam pun ramai jugak kat stadium cheras depan hukm. ✗ tahu lah pulak ada apa, tapi memang orang asing lah, siap niaga lagi..

abehlah malaysia. .....bukan ckit mahkluk asing ni semakin hari semakin membiak....apa sumbangan.....entah ler....aku pon x tau nak kata apa lg....
l

Pengkhianatan terhadap Negara dan Agung....

Prinsip JusSoli versi UMNgOk

kita rakyat kita berhak bangkang ! Mari kita beramai ramai bangkang !

Sekarang ni pun ramai ada kat situ. Sampah besepah2. Sape yang ada kat kawasan !andar tasik selatan tolong ambik gambar..

Bandar tasik selatan pulak. Bandar tun razak. Stadium cheras.

Amik la gambar..nak tgk bukti..ckp senang lerrr...

Buktikan!!!!! tangkap gambar.. Tangkap pendatang tersebut.. Rakam video... Panggil bantuan pemuda pas unit keselamatan jika perlu..

Buktikan!!!!! tangkap gambar.. Tangkap pendatang tersebut.. Rakam video... Panggil bantuan pemuda pas unit keselamatan jika perlu..

Ni sembang mcm org takde akal, ada bukti ke?
Kalau betul sampai 10ribu, ambik la gambar, video semua. Kalau nedim anak nazri tu rafizi boleh pasang spy kehulu kehilir, tak kan la 10ribu ounya crowd takde sape amik gambar? Ni cerita dongeng ke? Orang yg ada akal, tak akan percaya dengan retorik yg mcm ni. Selagi takde bukti bergambar, aku tak kan percaya. Kambing betul.

Yg nedim tu ko pcaya ke tak?kalau pcaya bagus la.tp klu xcaya ko memanG umngok ...jgnla plak bila ada gambar 10ribu myanmar tu ko tak caya plk..pokok takkan goyang klu xda angin yg bertiup...

Umngok memang cakap mcamtu otak soi lek

I love UMNO..

Mengadu lah kat sultan...mesti tindakan serta merta akan dibuat...

Mengadu lah kat sultan...mesti tindakan serta merta akan dibuat...

Pendatang memang ramai dimana mana , rimas saya tengok , dah meresap dalam masyarakat malaysia , tak ada tindakan kerajaan ke ?

Bro, aku tak rasa kerajaan umno bodoh sampai mcm tu sekali, bagi kerakyatan beramai2 kat stadium. Kalau pun dorang nak bagi kerakyatan, mesti dorang buat secara tertutup, xmau bagi org ramai tau, terutama sekali peyokong pembangkang. Sedangkan anwar ibrahim sondol china doll pun ada org boleh ambik video, benda mcm ni takde gambar? Takde video? Logik akal bro, allah bagi akal, kita guna ke jalan yg sebaiknya. Sekarang org melayu kita berpecah 3 dah. Umno, pkr, pas. Kalau la semua org melayu bersatu, bayangkan apa yg mampu kita buat pada negara kita ni.

Hai..tumpang lalu...

wasukalu.blogspot.com/2012/11/pendedahan-berani-mati-oleh-king-jason.html?m=1

Tegagap la kaum2 penyokong setia umno..
Nk gambar,da tlg share kn da,
Skrg nk ape lg?
Nk pusing cerita pulak?
Nk sorok otak kt dalam mangkuk tandas?
Zaman IT beb..bukan zaman hang tuah..
Warga kampung serta anak muda bijak pandai sudah xmampu ditipu...
Zzzzaaaaassssss~

Apa ni bro?
Ketingalan zaman ke ? Tun mamak ckp dlm umno tu tinggal yg pengampu dengan bebal2 je . . . Mane ade org sokong umno da skrg ni,5 tahun lepas ade la..najib pun takut gile babeng same mic..ape cerita ni bro....umno xmelahirkn tokoh2 pun..mase utk brubah bro..pk mase depan..melayu xkan hilang,cume pemerintahan yg zalim lg kejam tu je akan terhapus..selagi umno xd kubur kn,selagi tu la rakyat di tekan,rasuah berleluasa,pembunuh kekal bebas,aset melayu tergadai..undi pakatan xbermaksud membunuh org melayu,undi pakatan untuk selamat kn malaysia..

Sdr zulkhairi.
Yg heranya kes2 sbelum ni ada bukti, ada gmbar, ada dokumen malah ada saksi & saksi mengaku tpi apa tndakan pihak brkuasa? Hampehh! Aduan tk disiasat tpi pengadu ditekan & disiasat hnga kcewa mnguasai dirinya mka trpadam lah kes tuu. Ni slah 1 modes operandi phak brkuasa agr rkyt mndiamkn kemungkaran pemimpin2.
Tpi jgn ada hl dri pemimpin2 pmbngkang! Msih dlm kreta pun skiranya ada desas desus mrka tlibt dlm sesuatu kes @ skndal, pasti ada sja yg mgekori utk disoal siasat.
Kamu tak percaya sbab kamu hnya merujuk pd media2 arus perdana yg dimonopoli oleh UMNO be End! Sebab tu kamu tk mahu trima knyataan tsebut!
Pemberian ic tu 1 pkara serius..melibatkan masa depan negara & kepentingan anak watan! Yg kamu beriya2 pertahankn pendatang tu nape? Ape yg kamu dpt? Apa yg anak2 kamu dpt kelak zul? Skali pun bukan kes ini sbg rujukan tpi kes2 di sabah terang2 berlaku kerna mahkamah tlah mengesahkn ada kes pendtang filipne diberi ic setaraf warganegara. Kau nafikan gk kn sebab kau tak baca.
Kes di Pekan, parlimen Najib slepas beliau hampir tewas dgn mjoriti 200 undi pd PRU 11! 1 kwsn ladang nenas yg jdi perkmpungn wrga myanmar tlah dibangunkan utk dijdikan fixed diposit undi najib! Maka pd PRU ke 12 najib menang dgn mjoriti 12K undi! Mesti kaU tetap kata tu tohmahan pembngkang.
Aku nk kau fikirkan la kalau wrga luar mynmar ke indon ke flpine ke atau wrga mana je lah tpi diberikan ic biru sbgi wrga negara mlysia kau marah tak? Kes2 cmni bukn kerja org2 cwngn atau ketua2 bhgian tpi konspirasi hinga tahap mentri & ketua ajensi2 krjaa. Mka sbab tu lah sukar utk dibongkar & didedahkn kpd umum.
Kau selusuri la web yg ada dlm blog ni spt yg disarankn 'klik disini' oleh phak admin.
Aku pun tk minta apa2 & bri apa2 yg kau perlu kuarkn modal & aku kuarkn blnja cuma hrapn aku kau lapangkn minda & buka hati kmu agr dpt kuar dri kepompong pemikiran Umat Melayu Naif Otak nya kroni Be End!

Yes Yes Yes... U are the one!
Not only U love UMNO but u are Umat Melayu Naif Otak nya sekroni Be End!
hua aaaa hua aaAaaaa kahkahkahkahkah

Bai, aku tak kata umno betul. Tapi aku rasa, pkr laaaaaaagi tak betul. Org2 melayu yg dalam
Pkr tu pun, asalnya semua dari umno jugak. So tang mana yg lu nak kata pkr tu betul? Pas aku boleh terima, tapi bukan mat sabu. Politik yg dimainkan PR sekarang ni adalah 'hate politics'. Politik bersifatkan kebencian yg ditanam oleh pemimpin2 PR supaya rakyat bengang dgn kerajaan sekarang. Aku tau, banyak kepincangan dalam kerajaan sekarang. Tapi bukan parti yg salah. Individu yg salah. So pada aku, kita tukar individu yg tak betul, terpesong dan zalim. Hang jangan cakap kat aku semua pemimpin BN zalim. Itu bohong namanya.
Hang kena ingat apa yg anwar janjikan pada bangsa lain, hapuskan hak keistimewaan melayu. Hang mungkin tak perlu keistimewaan tu, tapi hang kena ingat, anak cucu kita mungkin perlu keistimewaan tu. apa yg kita ada, kita maintain, bukan serah balik. Apa lagi yg kita ada kat malaysia ni kalau hak kita sendiri kita nak serah pada orang. Ekonomi malaysia sapa yg pegang? Cina bai!!
Pendidikan malaysia sapa yg pegang?? Cina jugak!!
Tanah2 kat malaysia, sapa yg dok pakat beli? Cina bai!! Kalau takde tanah rezab melayu tu, mana org melayu nak duduk? Org melayu kita, ada tanah, pi jual. Sapa beli? Cina jugak.
Pemaju2 perumahan, sapa? Cina jugak. Rumah yg depa buat sapa yg beli? Aku boleh kata, majoriti cina yg beli. Melayu?? Berkokok kat gomen, mintak rumah kos rendah. Itu ja yg org melayu kita mampu.
So mampu ka kita serahkan hak keistimewaan yg kita ada? Aku rasa belum. So fikir betul2 bai
Memang betul, kalau la PR berjaya membentuk kerajaan nanti, and depa tak perform, kita boleh tukar mereka pada GE14. Tapi hang tak rasa ka kalau2 masa tu dah terlambat? Damage has been done. Boleh ambil balik ka apa yg kita dah serah?

Dpt traf warganegara..dpt br1m lak pas ni.. P spital byr rm1 jer..bleh mhon bniaga ag pas ni..pduli per bg kryktan kt org asing..jnji mnang bai..bdk2 bdoh dok bsing ekonomi mlaysia cina yg pgg..mcm la pas yg kuarkan lesen niaga kat cina2 ni..dh tn2 pjuang mlayu2 yg bg sbb sponsor duit karung2..kek ekonomi cina pegang sebab malayu yg menyalak kt cni pn cma pas spm n keja mkn gaji..pling2 kerani je..taw mnyalak mkn n berak..tngu dsuap dgn subsidi..jd njis pd bangsa

Bai, kau ingat tak apa janji anwar kalau PR menang? Turunkan harga minyak, hapuskan ptpn, mansuhkan tol, turunkan harga kereta. Itu bukan subsidi ke? Org PR lagi teruk mentaliti subsidi ni. Puihh

Bgi siki laluan bro!
Aku stju klu pmimpin2 UMNO tu tk bodoh tpi mrka yg cuba nk perbodoh2kn smua org mlayu! Tu pasal UMNO tu Untok Melayu Naif Otak nya!
Bros,
Slma 55 thn ngra mrdeka, 60 thm usia UMNO. 46 thn usia Be End & 12 kli plhnraya, bgitu gahnya UMNO Be End dipersada politik ngara. Kenapa bru skrng trlalak2 crta prpecahn mlyu? ktuanan mlyu?, rja2 mlyu?, trhkis kuasa mlyu? lnyapnya tnah2 mlik mlyu?, gjla2 sosial bngsa mlyu? & kelmahn ekonomi mlyu?
Seusai usia UMNO, yg kononya pmbela mruah agma, ngra & bngsa mlyu, knape mlpetaka pd mlyu ni trjdi? UMNO trpekik trpekau ke hulu ke hilir mncnangkn mlyu mlrat, mlyu mrempat, mlayu kparat, mlyu hprak, mlyu hram jdah & mcm2 kenaifan mlyu yg digmbar gmburkn! Salahkan mlayu?
Siap yg mmegang tmpuk kuasa slma ni klu tk UMNO? Mlyu bkn smuanya UMNO so usah slahkn mlyiu!
Tmbh plak sorak sorai UMNO mlagukn china & india smkin besar kpla, dh naik tocang, brani tntut haknya, pncetus huru hara, DAP racist, anti islam, anti mlyu & bncna mrka kusai eknomi ngra, mngpa UMNO merepek2 hal ni skrng?
Mngpa tk kdngaran utk salahkn Be End & salahkn diri sndro? Slma ni kamu la UMNO yg tidor sklambu, skatil & sbntal dlm muafkt sosial nape skrng baru tau yg kmuv brlainan mimpi? Mkn spingan brpuloh3 thun dgn MCA, MIC dlm Be End tpi nape bru skrmg UMNO sdar bhwa lauk kamu kena curi? nape bru UMNO prasan citarasa & menu klzatan kamu tu rupanya hampeh?
Bgimna kmu menasihati rakan2 karib kamu slma ni wahai UMNO?! Cara apa kh yg kamu trbiyahkn dlm Be End ya UMNO? nilai apkah ug kau terapkan utk rkan2 Be End kmu slama ni sdangkn kamu mngaku diri kamu muslim?
Antra punca smua bncana ni & tk mungkin mlyu brsatu ktika ni krna kamu ya UMNO! yg tiada iltizam memartabatkn Islam bersumberkn Al Quran & sunah nabi! Menegakn hukum Allah tnpa prejudis! Amal makruf nahi mungkar elek amak! Wlau kamu bca Al Quran tpi roh nya tkde! Kmau ya UMNO tlaj memisahkn islam dgn agma Islam yg syumul, lengkap Allah trunkn utk pnduan hmba2nya.
Bukan Islam yg mentadbir kamu ya UMNO tpi kamulah UMNO Be End yg mentdbir ISLAM yg syumul!
Fikir2kn la ya saudara2 seislam, sekiblat, selafazan kalimah syahada dgm ku. Masih belum terlewat utk brubah & brtaubat.

Pmbetulan, typing error..
Kamu lah ya UMNO yg misahkan politik & agma islam yg syumul, ........

Apa ni bai..
Lu da terpesong sikit..lu da tuduh dsai..nk bangkit kn kemarahan rakyat ke?ape keistimewaan melayu?dapat beli rumah murah ke?tp aku tgk kt slangor majoriti yg duduk rumah flat itu melayu..yg duduk rumah atas tanah tu kaum lain je..ape lg istimewa melayu?aku sokong anuar,sbb die ditindas tnpa sbb yg boleh masuk akal,sbb die lawan ckp mamak je..anuar dgn aku same,ditindas kerajaan yg kejam..mmg sume org asal dari umno,tp kenape dorg berubah?sbb umno tu korup..byk rasuah..lu kene trima beb..lu sokong pas atas name ape?tanah melayu mmg byk tergadai la bro..sape jual tanah org kampung sama talam?pkr ke?sape jual tanah melayu penang?lim guan eng ke?lu jgn jd bodo la..di sebab kn buaya2 lapar umno,harta malayu di malaysia tergadai..nk salah kn pakatan jugak ke?cina maju sbb berusaha,melayu?maju?sbb harap kn pemimpin yg haprak..

Apa ni bai..lu ni lg..
Itu bukan subsidi la bodo...
Itu name nye kurang kn cukai..
Lu paham x?sbb kerajaan pr telus..tgk selangor..ish mamat ni,skolah cmne la

Xpe bro..insyallah!!pakatan tawan putrajaya,pelajaran diutamakan..sekurang2 nya,adik2 kita,anan cucu kita,mampu menimba ilmu sampai ke menara gading..bukan hanya tahap spm,tp ade ijazah..baru la melayu maju,mampu bersaing..kita xharap kn wang,tp kita harap ilmu dan taraf hidup yg lebih selesa..sama2 lah kita doa kn,kubur kn umno-rakyat pasti bersyukur..takbir

Anak2 melayu jd malas sebab pr jadikan diorg sukarelawan parti..tlg ramaikn demo jalanan..tlg penuhon tin milo..tlg buat kecuh dr pikir nk belajar dgn tngkatkn ekonomi..
Anon8:48 tak payah nk spin lh bro..guna lh akal skit klu nk backing nuar tu..

Heeeerr.... puak2 tin milo heer

Heeeerr.... puak2 tin milo heer

Haha..cite panjang lebar pun xgune kn..nnt org ckp tin kosong jugak..xpe la,sokong la mane2 parti/pemimpin yg korong suke..yg penting jgn keluar kn kata yg menunjuk kn kebodohan + kekurang diri anda..yg penting time mngundi nnt turun padang,jgn xdtg pulak..undi tu wajib,nk undi sape,tu hak sendiri..klau lu darah daging umnoprono/biawak lapa,elok la bersama2 warga asing,pangkah bn..tada otak punye..hess

mynmar dpt ic.. habisla tanah melayu ni.. tukar nama lagi la.. dulu jadi malaysia.. nanti jadi mynmalaysia la pulak..

Nk spin lggg..come on lh bro, try tnya pnyokong2 n geng2 pr dh daftar spr ke blum, bykkn dh bertekak2 hentam krajaan bila tnya dh daftar bykkb nya senyap..belum..ni bru btul tin kosong.

Jangan hipokrik dan butakn hati lh saudara..warga myamar tu bkumpul dkt kl tu utk update diorg punya kad perlarian (UNHCR) dan kemas kini maklumat peribadi diorg klu x silap lh..aku berani ckp sbb budak keja aku4org pn kena pegi kl atas urusan ni..xde pn citer pasal kerakyatan yg kaum2 saudara katAkn tu..lg satu cuba tngok tag kat lengan diorg tu sebagai pastikn diorg ada rekod sebelum ni..terpulanglh nk menilai tp kenalh ikhlad menilai.


EmoticonEmoticon