Friday

Borang Permohonan ahli Umno penuh dengan kesalahan ejaan


BORANG permohonan untuk menjadi ahli United Malays National Organization, Umno ini dikongsikan oleh sahabat pembaca MiLo SuaM. Menurut pengirim, beliau menerima borang ini daripada jirannya.

Borang ini kalau dilihat merupakan borang rasmi permohonan untuk menjadi ahli United Malays National Organization, Umno. Namun apa yang peliknya terlalu banyak kesalahan ejaan dan ayat di dalam borang tersebut.

Pengirim sudah siap membulatkan kesalahan-kesalahan yang dimaksudkan. Sila klik untuk membesarkan imej di bawah dan anda nilailah sendiri.




Agak lucu bila parti yang mengaku memperjuangkan Bangsa Melayu kononnya, parti yang menjerit slogan "Hidup Melayu!" di sana sini setiap hari, namun ejaan bahasa Melayu di dalam borang untuk menjadi ahli parti tersebut terdapat banyak kesalahan-kesalahan yang tidak sepatutnya.

Sukar diterima bila kesalahan terlalu banyak. Ini kesalahan yang tidak disengajakan atau kesalahan yang disengajakan dengan niat sabotaj? Betul-betul Fail! Kah kah kah...

Apa nak dihairankan, nama parti perjuangkan Melayu kononnya, tapi nama parti pun Bahasa Inggeris.



ReJaM© "Pejuang Melayu tapi Bahasa Melayu tunggang langgang kah kah kah... "

12 comments

Macam sama jer teka teki cari hurup yg x sama..mentang2 lah nk bkak sekolah ni mcm nk wt test masuk kelas pndai n kelas lembam,borang ni zaman british punya ler mungkin kau amik to ki kau punye borang ke?..dah sah to ki kau org UMNO. hehe trkantoi..hahaha

Low classs!

Aku baru bkak web umno,xd cacat cela borng 2.TIP TOP.borang kau ni scan n modified blik ni hehe unspinner unspinner unspinner..psstt kalu nk borg UMNO kau gtau jkkk ler..hehe

Benda remeh temeh macm ni pun hang nak bising. Awat habih modal dah ka???

Dh tak ada keja lain milosuam ni..tukar jd MilobasI lh..

Dasar kapitalisme n feudalisme UMNO sememangnya untuk faedah segelintir elit aristokrat UBN saja.... Yang rakyat marhean hanya diberi sisa lebihan kemewahan mereka saja atau rakyat umum perlu tanggung segala kos hidup yg tinggi untuk kayakan elit UBN.

Kuciwa

orang yang buat borang tu x sekolahle.. janji masuuuuk..

borang umno okey , tak ada silap ejaannya , bekas ahli pkr yang masok umno itu saya yang tolong isi borangnya .

Zaman British kepala hotak ko! Ko rasa zaman britosh pakai nombor telefon 8 angka ke? Bebal!

Umno bodoh mcm babi

Selamat menempuh 2013 tahun kebinasaan umno & keruntuhan kerajaan BN.
Yes! Year 2013 UMNO Be End. khallassss...
Justru itu maka kita tunjukan solidariti rakyat prihatin yg inginkan perubahan!
Jom kita ramai2 ke Himpunan Kebangkitan Rakyat pd 12hb January 2013 di Stadium Merdeka!
Kita realisasikan 1 juta kehadiran utk beri isyarat kpd SPR agr usah jdi kaldai tunggangan umno!!
umno be end usah pekak badak!!!

Umno ok bro , cuba join umno , kecil tapak tangan stadium merdeka kami tadahkan , jangan fanatik pas aje .


EmoticonEmoticon