Datin Wan Azizah pelajar perubatan terbaik Royal College of Surgeon, Ireland tahun 1977

SEKADAR berkongsi maklumat yang gua dapat di twitter sebentar tadi. Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa isteri kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, iaitu Datin Seri Wan Azizah merupakan pelajar perubatan terbaik (Gold Medal) Royal College of Surgeon, Ireland tahun 1977.

Nama beliau ada tercatat di salah sebuah dinding kolej tersebut dan gambarnya dikongsikan oleh salah seorang sahabat kita yang berada di sana melalui Twitter. Sesuatu yang membanggakan, di kalangan nama-nama Mat Salleh yang tercatat sebagai pelajar terbaik, ada juga nama rakyat Malaysia di situ.



Peringatan Penting!

Himpunan Kebangkitan Rakyat #KL112

Tarikh: 12 Januari 2013
Tempat: Bandar Kuala Lumpur.

Jom turun! Bersama sejuta rakyat di Himpunan terbesar dalam sejarah negara!
Bapak segala perhimpunan! Bapak segala bantahan!

Post a Comment

19 Comments

  1. Nape org lain smue huruf besar Wan Azizan ny name hruf kecik jer..mcm edit n modified jer plag ni.aku rasa x ckup ruang mase edit nama takut terkluar dr plag hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat menempuh 2013 tahun kebinasaan umno & keruntuhan kerajaan BN.
      Yes! Year 2013 UMNO Be End. khallassss...
      Justru itu maka kita tunjukan solidariti rakyat prihatin yg inginkan perubahan!
      Jom kita ramai2 ke Himpunan Kebangkitan Rakyat pd 12hb January 2013 di Stadium Merdeka!
      Kita realisasikan 1 juta kehadiran utk beri isyarat kpd SPR agr usah jdi kaldai tunggangan umno!!
      umno be end usah pekak badak!!!

      Delete
  2. Anon 27 December, 2012 6:17 PM. Ye btol, kalau sume huruf besar gerenti kene gune space 2 baris. So dia campur kn huruf kecik dgn besar.

    ReplyDelete
  3. Nak spin citer lah tu ! kononnya kak jijah tu tinggi sangatlah sijilnya ! Sebab itu namanya kecil !

    ReplyDelete
  4. Milo suam kau cari cite yg mncbar ler skit, cite kau ni cm teka teki mncari hurup yg xsrupe...kau buat kitaorg ni smue cm bdk kecik ler..rugi ler PR bayo gj ko mcm ni..anti spin spin spin..like unspinner unspinner unspinner..hehe suke milo panas

    ReplyDelete
  5. Sila rujuk Wikipedia untuk maklumat lanjut.

    ReplyDelete
  6. Tahniah kak wan, x mcn bib mama hanya trbaik dlm pmborosan wang rakyat.

    ReplyDelete
  7. Born in 1952, Wan Azizah received her early education in St. Nicholas Convent School, Alor Setar
    . She was to continue her education at Tunku Kurshiah College [1]
     in Seremban
    . She went on to study medicine at the Royal College of Surgeons in Ireland
     where she was awarded a gold medal in obstetrics
    and gynecology
     and she later graduated as a qualifiedophthalmologist
    .

    ReplyDelete
  8. Born in 1952, Wan Azizah received her early education in St. Nicholas Convent School, Alor Setar
    . She was to continue her education at Tunku Kurshiah College [1]
     in Seremban
    . She went on to study medicine at the Royal College of Surgeons in Ireland
     where she was awarded a gold medal in obstetrics
    and gynecology
     and she later graduated as a qualifiedophthalmologist
    .

    ReplyDelete
  9. Born in 1952, Wan Azizah received her early education in St. Nicholas Convent School, Alor Setar
    . She was to continue her education at Tunku Kurshiah College [1]
     in Seremban
    . She went on to study medicine at the Royal College of Surgeons in Ireland
     where she was awarded a gold medal in obstetrics
    and gynecology
     and she later graduated as a qualifiedophthalmologist
    .

    ReplyDelete
  10. Born in 1952, Wan Azizah received her early education in St. Nicholas Convent School, Alor Setar
    . She was to continue her education at Tunku Kurshiah College [1]
     in Seremban
    . She went on to study medicine at the Royal College of Surgeons in Ireland
     where she was awarded a gold medal in obstetrics
    and gynecology
     and she later graduated as a qualifiedophthalmologist
    .

    ReplyDelete
  11. Budak tkc tuu....rosmah pun budak tkc gak. Dua dua pandai tapi what a difference between the two. Eh eh...rupanya ada gak orang tak pecaya wan zizah tu grad dari royal college of surgeon. Isy isy....jgn pecaya milosuam, buat research sendiri. Dan kalau boleh padam hakikat bahawa wan zizah graduan royal college of surgeon, silalah! Nak spin cerita wanzizah tu tinggi sijilnya? Udah memang tinggi! Hadoi.....susahla minda melayu yang takmau terima kenyataan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul la bodoh.dia sama2 belajar dgn makcik sy.

      Delete
  12. org org umno ni dan bodoh malas pastu malas baca apatah lagi buat kajian sendiri
    mmg sah bangang dari dulu kini dan selamanye

    ReplyDelete
  13. UBN bye2.......... ubah ......."


    ReplyDelete
  14. Ubah ubah.. pasni kite tgk satu2 menteri bn masuk lokap.. thats y dorg takut..

    ReplyDelete
  15. Dasar penyembah 'Syaitan yg d kenali' mane nak percaya cite yg benar, kalo cite bohong dr saluran tv/s.kaba syaitan sume dia org caya...

    ReplyDelete
  16. Woah! I'm really digging the template/theme of this blog. It's
    simple, yet effective. A lot of times it's challenging to get that "perfect balance" between user friendliness
    and visual appeal. I must say you've done a very good job with this.
    In addition, the blog loads very fast for me on Internet explorer.
    Excellent Blog!

    my weblog; Hotels in Heping

    ReplyDelete