Wednesday

Kisah lucu Santa Claus, Pemimpin Umno dan orang gila


LAWAK santai sebelum sarapan pagi. Suatu hari Santa Claus, dan orang gila ternampak sekeping duit RM50 di atas lantai. Dalam masa yang sama seorang lagi ialah pemimpin Umno yang bijaksana turut berada di situ.

Persoalan yang ingin ditimbulkan di sini ialah, antara ketiga-tiga orang ini, siapakah yang paling tinggi kebarangkalian akan berjaya mendapatkan duit RM50 di atas lantai itu?

Jawapannya tentulah orang gila.




ReJaM© "Santa Claus dan Pemimpin Umno yang bijak tak wujud dalam dunia ni kah kah kah... "

12 comments

Pemimpin umno mmg tak bijak utk rakyat...diaorg ni bijak utk poket sendiri.
Santa Claus plak org bangang aja percaya, mat salleh pun beli hadiah sendiri utk anak2 dia.

Maksud saya org bangang ni mcm orang2 PKR sebab percaya bapa santa claus nk jadi PM.

Krismas, santa claus bg hadiah..
Nk PRU, najib bg br1m..

Erk~

macam same je amalan dorg 2 ni..

Sudah...ada jugak org percaya santa claus bg hadiah?

Abukan dumbnos!!

Lg satu..nk PRU nik ajis bg duit kat orang asli..

Macam sama je colour rambut diorg ni..

Umnogok bangang dulu kini dan selamanya

NAJIB ALTANTUYA KAPAL SELAM SECOND HAND TERApung tak boleh tenggelam

Org kristian percaya apa kita hormat je la.. Tp org UMNOLEMBU jgn kate hormat, ludah lagi mau! Ptuihhh!

Santa aziz tak ada ke ? Letih aku nak cakap politik malaysia ! Itu pun nak jadi modal politik

Tipu tipu nik ajis x masuk buletin utama tv3 pun bg duit pd org asli. Masuk tv3 dulu. Bg kebebasan bersuara. Haha.

Selamat menempuh 2013 tahun kebinasaan umno & keruntuhan kerajaan BN.
Yes! Year 2013 UMNO Be End. khallass...
Justru itu maka kita tunjukan solidariti rakyat prihatin yg inginkan perubahan!
Jom kita ramai2 ke Himpunan Kebangkitan Rakyat pd 12hb January 2013 di Stadium Merdeka!
Kita realisasikan 1 juta kehadiran utk beri isyarat kpd SPR agr usah jdi kaldai tunggangan umno!!
umno be end usah pekak badak!!!


EmoticonEmoticon